
تصاویری که اخیراً در شبکههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد که ستاد امر به معروف حالا در تهران هم اقدام به ارسال پیامک تذکر درباره «کشف حجاب» به عابران کرده است. رویکردی که ابتدا با پیامکهای حجاب در اصفهان خبرساز شد، سپس به رشت رسید و اکنون در پایتخت گسترش یافته است.
طبق این تصاویر، برخی از شهروندان تهرانی هنگام عبور و مرور در سطح شهر، پیامکی با مضمون تذکر حجاب از طرف ستاد امر به معروف دریافت کردهاند؛ بدون آنکه رویه قانونی شفافی در این باره وجود داشته باشد. این در حالی است که لایحه جنجالی عفاف و حجاب هنوز بهصورت رسمی از سوی دولت ابلاغ و اجرایی نشده و اجرای چنین اقداماتی در غیاب یک چهارچوب قانونی مشخص، پرسشهایی جدی در مورد شفافیت و مشروعیت آن مطرح میکند.

رویداد۲۴ در این مورد به چند نکته اشاره کرده است:
۱. این پیامکها برای عابران پیاده ارسال شده و نه خودروها؛ لذا باید معلوم شود که کدام دوربینها برای ثبت تصاویر به کار گرفته شدهاند.
۲. ستاد امر به معروف لطف کرده در پی انتقادات قبلی، این بار شخص کشف حجاب کرده را مخاطب قرار داده و برای والدین وی پیامک نفرستاده است.
۳. محتوای این پیامکها صرفا تذکر است و خبری از احضار و … نیست، اما بازتاب آن در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که موجی از نگرانی را به جامعه القا و این تصور را ایجاد کرده که گامهای بعدی نیز در راه است.
۴. مهمتر از همه اینکه این پیامکها از سوی ستاد امر به معروف ارسال شده و معلوم نیست که این ستاد چرا به اطلاعات شخصی افراد از جمله شماره موبایل آنها دسترسی دارد؟
۵. آغاز ارسال این پیامکها، همزمان با افزایش تجمعات بدون مجوز طیف رادیکال در مخالفت با فستیوال کوچه و مذاکرات و …، این گمانه را تقویت میکند که جریان تندرو قصد دست برداشتن از رویه خود را ندارد و لازم است که مسئولان امر فکر جدی برای مقابله با آنها کند.
واکنشها به ارسال پیامک کشف حجاب در تهران

ارسال پیامکهای تذکر حجاب از سوی ستاد امر به معروف تهران با انتقادات و واکنشهای بسیاری همراه شده است، در حالی که سخنگوی دولت از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرده است. فاطمه مهاجرانی امروز در خصوص ارسال پیامکهای حجاب در تهران و اصفهان گفت: «من اطلاعی از این موضوع ندارم. موضع دولت این است که حجاب از جنس موضوعات فرهنگی و تربیتی است با کارهای سلبی نمیتوانیم به نتیجهای برسیم. دولت قرار نیست مقابل مردم بایستد.»
برخی از واکنشهای توییتری به این موضوع را در ادامه میخوانید:
عبدالله رمضانزاده سخنگوی دولت دوم سید محمد خاتمی با انتشار پیامک حجاب برای یک شهروند تهرانی در اکانت خود پرسید که آیا ستاد امر به معروف اجازه قانونی برای دسترسی به اطلاعات شخصی افراد را دارد؟

او نوشت:
دوستان حقوقدان اظهار نظر کنند:
آیا ستاد امر به معروف اجازه قانونی برای دسترسی به اطلاعات شخصی افراد را دارد؟
چه کسی اجازه دسترسی آنان را به شماره تلفن همراه اشخاص داده است؟
بگذارید مملکت آرام بماند!

رضا رشیدپور نیز در اکانت خود در ایکس به این موضوع اشاره کرد و با هشتگ «نفوذ» نوشت:
۱) اصرار بر ارسال پیامک حجاب
۲) اصرار بر توقیف جشنواره کوچه
۳) اصرار بر خرده مسائل سریالهای خانگی
۴) اصرار بر تشدید قهر مردم با صندوق رای
۵) اصرار بر گزارهی احتمال خرابکاری
۶) اصرار بر قطع مذاکرات
۷) اصرار بر استیضاح تنها وزیر زن کابینه
و …
جالب است، نه؟
محسن برهانی، حقوقدان در این باره نوشت:
بعد از اصفهان چشممان به تهران روشن! داستان این پیامکها و دسترسی به شماره شهروندان و تذکر حجاب و اصلاح پوشش چیست؟
دولت نباید اجازه دهد برخی ستادها و نهادها، فضایی ایجاد کنند که مردم بگویند صد رحمت به شبهقانون حجاب و عفاف.
عماد بهاور، فعال سیاسی نیز اینطور به این موضوع واکنش نشان داد:
یک آلبوم عکس از خانومها با پوشش کم (بدون نیاز به توضیح!) رو به برخی مقامات نشون دادن و گفتن که اگر کاری نکنید “برهنگی” گسترش پیدا میکنه و ظاهراً موفق شدن مجوز ارسال پیامک برای خانمها با پوشش کم رو بگیرن و البته گفتن این مربوط به موی سر و نداشتن روسری نمیشه!
سعید ارکانزاده، فعال رسانهای نوشت:
«دولت» مستقر نیمی از «اعتبار» مفروض خود را با برنداشتن فیلترینگ از دست داد. نیم دیگرش را هم با پیامکهای حجاب به فنا میدهد.
فرمولِ از این ستون به آن ستون فرج است جواب نداده.
چشم همه «نخبگان»ی که تبلیغ کردند، شورا تشکیل دادند، مهره چیدند، مشاوره دادند و پست و مقام گرفتند روشن.
احسان بداغی خبرنگار نیز اینطور به ارسال پیامکهای کشف حجاب به زنان تهرانی انتقاد کرده است:
اطلاعات شهروندان و از جمله شماره تماس آنها برای ارسال پیامک بر اساس کدام قانون و توسط کدام مرجع در اختیار ستاد امر به معروف قرار گرفته است؟ بدون وجود چنین قانونی کدام تضمین وجو دارد که از این اطلاعات چه به صورت فردی و چه سازمانی سواستفاده نشود؟ اگر چنین شد مسئولیتش با کیست؟
یگانه خدامی، خبرنگار، به ابلاغ «چراغ خاموش» قانون حجاب اشاره کرده و نوشته:
پیامک حجاب برای زنان به تهران هم رسیده. قانون حجاب در واقع ابلاغ شده، اما چراغ خاموش. اجراش هم شروع شده. رایهایی که با توجیه «جلیلی بیاد قانون حجاب ابلاغ میکنه» برای رییسجمهورتون جمع کردین خیلی جواب داد. فرق داره کی رییسجمهور باشه واقعا!
نجمه جمشیدی، فعال رسانهای نیز بابت این موضوع از رئیس جمهور انتقاد کرد و نوشت:
آقای پزشکیان اینجوری میخواستی مقابل مردم نباشی؟
بدون نظر