
تجهیزات توپخانهای از دوران باستان تاکنون تبدیل به بخش جدانشدنی جنگها شده است. در آن زمان، ارتش هر سرزمین با منجنیق و ابزارهای ابتدایی، سنگهای بزرگ و غولپیکر را به سمت دژهای دشمن پرتاب میکردند. با پیشرفت فناوری، این سلاحهای مخصوص دژها و دیوارهای دفاعی، به تجهیزات مهم نظامی تبدیل شدند. از قرن هجدهم به بعد، انواع مختلف توپخانه نقش پررنگی در پیروزیها و نبردهای نظامی ایفا کردند. تا به حال هیچ نبردی به اندازه جنگ اوکراین، اهمیت این توپخانه را تا این اندازه برجسته و مهم نکرده بود؛ جایی که این تجهیزات به بخش اصلی میدان نبرد تبدیل شدند.
از آنجایی که روسیه تعداد بسیار زیادی توپخانه در اختیار دارد، طبیعی است که این پرسش مطرح شود که این کشور دقیقاً چه تعداد از آنها را میتواند به کار بگیرد. در مقابل، هنوز مشخص نیست که اوکراین – حتی با کمک متحدان غربیاش – تا چه حد توانسته نیرو و تجهیزات کافی برای مقابله با این برتری توپخانهای روسیه فراهم کند.

تانک و توپخانه خودکششی چه تفاوت هایی با هم دارند؟
امروزه توپخانهها دارای انواع مختلفی هستند؛ از جمله سامانه توپ خودکششی که با تانکها فرق دارند. آمریکا، سامانه موشکی HIMARS و موشکهای MGM-140 ATACMS را در اختیار اوکراین قرار داده، در حالی که روسیه نیز سامانه مخصوص به خودش را وارد میدان کرده است.
تفاوتهای وسیع بین انواع توپخانه، از گلولههای انفجاری سنگین گرفته تا موشکها و راکتهای مختلف، باعث میشود تا درک وضعیت سراسر جهان برای کسانی که خارج از عرصه نظامی هستند، دشوار باشد. برخی از کشورها صاحب تعداد بسیار کمی از این توپخانهها هستند، در حالی که برخی دیگر دهها هزار قبضه توپخانه در اختیار دارند. وبسایت World Population Review گزارشی از سیستمهای توپخانهای کشورهای بزرگ دنیا را تهیه کرده؛ بنابراین احتمالاً متعجب نمیشوید اگر بدانید که روسیه بیش از هر کشور دیگری در جهان، صاحب توپخانه است.
بررسی تعداد توپخانه در کشورهای مختلف

PULS؛ سیستم توپخانه ای ارزان قیمت و کارآمدی که رقیب HIMARS آمریکا شده است
آمریکا ممکن است سیستمهای پیشرفتهتر یا مخربتری نسبت به برخی کشورهای دیگر داشته باشد، اما از نظر تعداد، از هشت کشور بعدی در فهرست World Population Review عقبتر است. تا سال ۲۰۲۴، آمریکا مجموعاً ۳,۵۵۶ سامانه توپ خودکششی، کششی و سیستمهای پرتاب چندگانه در اختیار داشت؛ اگرچه این تعداد در نهایت آمریکا را در جایگاه نهم از نظر تعداد کل توپخانه قرار داد، درست پایینتر از عربستان سعودی با ۳,۷۴۳ و هند با ۴,۰۸۵ توپخانه.
مصر با مجموع ۴,۱۶۵ توپخانه در رتبه بعدی و پس از آن، پاکستان با ۴,۵۹۲ توپخانه متشکل از انواع مختلف، قرار دارد. جمهوری خلق چین نیز نیروی توپخانه عظیمی دارد که شامل ۸,۴۶۴ سیستم میشود، در حالی که کره جنوبی با ۸,۶۳۳ توپخانه، به طور قابل توجهی از همسایه شمالی خود، جمهوری دموکراتیک خلق کره با ۱۱,۹۲۰ توپخانه عقبتر است. در نهایت، روسیه بیشترین تعداد توپخانه را در میان تمامی کشورهای جهان دارد که شامل ۱۷,۶۲۹ توپخانه میشود. این تعداد شامل ۶,۲۰۸ توپ خودکششی، ۸,۳۵۶ توپ کششی و ۳,۰۶۵ سیستم پرتاب چندگانه است.

اوکراین تنها ۲,۷۰۸ توپخانه در اختیار دارد، بنابراین تفاوت عمدهای میان این کشور و روسیهای که به سرزمینش حمله کرده، مشاهده میشود. هیچ سیستم توپخانهای بدون مهمات قابل استفاده نیست و روسیه تولید بسیاری از این مهمات را در دست دارد. روسیه به دلیل جنگ، تولید خود را افزایش داده و تا مارس ۲۰۲۴، سه برابر بیشتر از آنچه آمریکا و اروپا برای اوکراین تولید میکردند، مهمات توپخانه تولید کرده است. در آن زمان، برآورد شده بود که روسیه ماهانه ۲۵۰,۰۰۰ گلوله توپ تولید میکند که این امر، برتری قابل توجهی به این کشور در مقابل دشمن خود داده است.
۸۰ سال حضور تانک های آمریکایی در میدان نبرد؛ بررسی تاریخچه و تغییرات آن ها
۲۵۰۰۰۰ گلوله توپ آنهم در یک ماه تولید میکند😂😂😂😂خاک بر سرت چرا اینقدر کم گلوله توپ تولید میکند؟؟؟؟ یاد قول رییس جمهور شهید میافتم که …میخواست یک میلیون مسکن در عرض یک سال بسازد که به حساب ابجد میشد حدودا ۸۰ هزار مسکن در هر ماه😥😥😥😥😥😥😥😥👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻👻🖕🖕🖕🖕🖕🖕😥😥😥😥😥😥😥🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕