تصمیم عربستان به رفع ممنوعیت مشروبات الکلی در مکان‌های توریستی از سال ۲۰۲۶

تصمیم عربستان به رفع ممنوعیت مشروبات الکلی در مکان‌های توریستی از سال ۲۰۲۶

عربستان سعودی قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ ممنوعیت فروش الکل را در ۶۰۰ منطقه گردشگری لغو کند؛ اقدامی که با هدف جذب بیشتر گردشگران پیش از برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ و نمایشگاه اکسپوی ۲۰۳۰ صورت می‌گیرد.

استادیوم

۱۱ ورزشگاه و بزرگ‌ترین فرودگاه جهان؛ چشم‌انداز جاه‌طلبانه عربستان برای جام جهانی ۲۰۳۴

در یک تغییر غیرمنتظره و غافلگیرکننده، پادشاهی فوق‌محافظه‌کار این کشور قرار است فروش نوشیدنی‌های الکلی مانند شراب، آبجو و شراب سیب را در مکان‌های مجاز، از جمله هتل‌های پنج‌ستاره، تفریحگاه‌های لوکس و مجموعه‌های ویژه اتباع خارجی، مجاز اعلام کند.

البته مصرف مشروبات الکلی همچنان در اماکن عمومی، منازل، فروشگاه‌ها و مناطق مخصوص تجمع هواداران (مثل رویدادهای ورزشی) ممنوع خواهد بود و بر اساس قوانین سخت‌گیرانه جدید، نوشیدنی‌های الکلی سنگین در فهرست منو‌ وجود نخواهد داشت. این تغییر چشمگیر در سیاست‌های عربستان، به عنوان بخشی از برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور محسوب می‌شود؛ تلاشی برای افزایش توریست، جذب سرمایه خارجی و کنار گذاشتن تصویر کشوری با ممنوعیت کامل در خصوص مصرف مشروبات الکلی.

ولیعهد عربستان

آیا تغییرات فرهنگی شدید بن سلمان در عربستان او را به سرنوشت پهلوی دچار خواهد کرد؟

مقامات سعودی امیدوارند که فروش کنترل‌شده مشروبات الکلی در مناطق لوکس و مدرن همچون نئوم، جزیره سنداله و پروژه دریای سرخ، بتواند این کشور را به رقیبی جدی برای همسایگان حوزه خلیج فارس مثل امارات و بحرین تبدیل کند؛ کشورهایی که مصرف مشروبات در مناطق توریستی‌شان قانونی است.

مکان‌های مجاز، تحت نظارتی بسیار دقیق و نظام‌مند با کارکنانی آموزش‌دیده و مقررات سختگیرانه‌ای که از سوءاستفاده جلوگیری کرده و ارزش‌های اسلامی این پادشاهی را حفظ می‌کند، فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. مقامات عربستان سعودی اعلام کردند هدف اصلی این است که «بدون از دست دادن هویت فرهنگی، به‌صورت محترمانه و پیشرو، از مردم جهان استقبال کنیم و عربستان سعودی را به عنوان یک بازیگر مترقی ولی با احترام در نقشه گردشگری جهان معرفی نماییم».

عربستان صعودی

این طرح در سال ۲۰۲۶ اجرایی خواهد شد؛ یعنی هشت سال پیش از شروع جام جهانی و آن هم درست در شرایطی که فشارها برای به‌روزرسانی و مدرن‌سازی چهره این پادشاهی به اوج خودش رسیده است. این تصمیم پس از جنجالی که اوایل امسال رخ داد و سفیر عربستان در بریتانیا اعلام کرد الکل به طور کامل در جام جهانی ۲۰۳۴ ممنوع خواهد بود، گرفته شده که واکنش شدید هواداران انگلیس را به دنبال داشت.

شاهزاده خالد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود در ماه فوریه به رادیو ال‌بی‌سی گفت: «الکل به‌هیچ‌وجه وجود ندارد، درست مثل آب و هوای ما، اینجا کشوری خشک است… همه فرهنگ خودشون رو دارن. ما خوشحالیم که از مردم در چارچوب فرهنگ خودمون پذیرایی کنیم، ولی نمی‌خوایم فرهنگ‌مون رو به خاطر کسی تغییر بدیم… این یک رویداد سعودی نیست، بلکه یک رویداد جهانیه و تا حد زیادی، همه کسانی که می‌خوان بیان رو خواهیم پذیرفت».

توافق تسلیحاتی ۱۴۲ میلیارد دلاری آمریکا و عربستان دقیقاً شامل چه سلاح‌هایی است؟

شاهزاده خالد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود

یکی از کاربران نیز در پاسخ به این اظهارت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کشور خودشونه، قوانین خودشونه. اما اصلاً چرا کسی باید بخواد بره اونجا؟». یکی دیگر از مخالفان نیز افزود: «عجیبِ… همیشه می‌خوان دیگران فرهنگ‌شون رو برای اون‌ها تغییر بدن». با این حال، برخی منابع داخلی سعودی امیدوار هستند که سیاست جدید مربوط به مصرف الکل بتواند منتقدان را آرام کرده و نشان دهد که این کشور برای میزبانی از جشن‌ها و مراسمات مختلف آماده است — البته در چارچوب محدودیت‌های مشخص.

بنا به گفته این منابع، طرح حاضر با الهام از نمونه‌های قبلی عرضه کنترل‌شده الکل در دبی و منامه اجرا شده است. پادشاهی سعودی تأکید دارد که این طرح به‌هیچ‌وجه به معنای آزادی بی‌حد و مرز نیست و هر کسی که قوانین را نقض کند، با برخورد سریع و قاطع از سوی مقامات این کشور مواجه خواهد شد.

عربستان صعودی

پروژه‌ ۵ میلیارد دلاری عربستان برای ساخت آسمانخراشی که دو برابر برج خلیفه خواهد بود

در بیانیه‌ منتشر شده از سوی دولت آمده است که: «فروش مشروبات الکلی تنها در مراکز کنترل‌شده، با کارکنان مجوزدار و قوانین عملیاتی مشخص انجام خواهد شد تا اطمینان حاصل شود که مصرف الکل با رعایت اصول و با احترام مدیریت می‌شود». مشروبات الکلی (با میزان الکل بالاتر از ۲۰ درصد) کماکان ممنوع بوده و اجازه فروش در فروشگاه‌ها، خدمات بیرون‌بر یا تهیه شخصی توسط افراد نیز صادر نخواهد شد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود