چرا نشستن روی توالت فرنگی عمومی بهتر از نیم‌خیز بودن است؟

چرا نشستن روی توالت فرنگی عمومی بهتر از نیم‌خیز بودن است؟

وقتی نیاز فوری به استفاده از سرویس بهداشتی دارید و تنها گزینه توالت فرنگی عمومی است، معمولاً وضعیت بهداشتی چندان مطلوب نیست.

در چنین شرایطی، شاید وسوسه شوید که برای اجتناب از تماس با صندلی کثیف به‌صورت نیم‌خیز بنشینید؛ اما به گفته متخصصان، این کار نه‌تنها کمکی نمی‌کند، بلکه به سلامت‌ شما هم آسیب می‌زند.

دکتر پریمرز فری‌استون، میکروبیولوژیست بالینی از دانشگاه لستر، توصیه کرده که حتی اگر صندلی توالت کثیف به نظر برسد، باید کاملاً روی آن بنشینید.

نحوه صحیح استفاده از توالت فرنگی چگونه است؟

نشستن در حالت نیم‌خیز می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی و افزایش خطر عفونت شود.

در حالت نیم‌خیز، عضلات کف لگن، باسن، کمر، شکم و مفصل ران برای حفظ تعادل بدن و جلوگیری از سقوط، تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند. این فشار زیاد روی عضلات باعث می‌شود که ادرار به‌راحتی خارج نشود. در نتیجه، مثانه به‌طور کامل تخلیه نمی‌شود و فرد مجبور است دفعات بیشتری به دستشویی برود یا احساس نیاز فوری به دفع داشته باشد.

دکتر فری‌استون هشدار داده که در موارد شدید، این وضعیت می‌تواند احتمال ابتلا به عفونت مثانه را بیشتر کند.

کف لگن شامل مجموعه‌ای از عضلات است که در بخش پایینی لگن قرار دارند و اندام‌های داخلی را حفظ می‌کنند.

در زمان دفع ادرار، کف لگن کمک می‌کند که مثانه بدون فشار زیادی تخلیه شود. اما زمانی که در حالت نیم‌خیز هستیم، این عضلات از قبل منقبض‌اند و فشار بیشتری به آن‌ها وارد می‌شود.

بریَن گروگن، فیزیوتراپیست متخصص سلامت زنان در این باره گفته است:

این انقباض در ناحیه لگن، خروج ادرار را دشوار می‌کند و باعث می‌شود که فرد ناچار شود برای تخلیه سریع‌تر، به خود فشار وارد کند یا به اصطلاح زور بزند.

کدام توالت برای سلامتی ما بهتر است؛ فرنگی یا سنتی؟

این در حالیست که زور زدن مداوم برای ادرار می‌تواند باعث افتادگی اندام‌های لگنی شود.

این مسئله به‌ویژه برای زنانی که بعد از بارداری و زایمان دچار ضعف عضلات کف لگن شده‌اند، جدی‌تر است.

بنابراین، همیشه باید از حالت نیم‌خیز هنگام ادرار پرهیز کرد.

اگر همچنان نگران ابتلا به بیماری از طریق تماس با صندلی توالت هستید، متخصصان اطمینان می‌دهند که این نگرانی بی‌اساس است.

احتمال اینکه نشستن روی صندلی توالت باعث عفونت شود، بسیار پایین است؛ چون بیشتر بیماری‌های مربوط به روده از طریق تماس دست آلوده با دهان منتقل می‌شوند، نه از طریق پوست.

پوست انسان با لایه‌ای از باکتری و قارچ پوشیده شده که نقش یک سپر محافظ مؤثر را ایفا می‌کند. بنابراین، اصلاً نیازی به نشستن نیم‌خیز روی توالت وجود ندارد.

در عوض، چیزی که باید بیشتر نگرانش باشید، تماس دست با سطوح آلوده در سرویس بهداشتی است.

زمانی که سیفون را می‌کشیم، ذرات بسیار ریزی از آب و مواد آلوده به هوا پرتاب می‌شوند که با چشم دیده نمی‌شوند.

بررسی‌ها نشان داده‌اند که این ذرات می‌توانند تا فاصله ۱.۵ متری پخش شوند و سطوحی مثل درِ توالت، جا دستمالی و حتی گوشی موبایل را آلوده کنند.

این ذرات می‌توانند شامل باکتری ای.کولای (E. coli) باشند که باعث اسهال شدید و دل‌درد می‌شود و همچنین سودوموناس (Pseudomonas) که در خون و ریه‌ها عفونت ایجاد می‌کند.

به‌ویژه موبایل، برای آن ۷۵ درصد از افرادی که در توالت از تلفن همراه استفاده می‌کنند، یکی از منابع اصلی آلودگی است.

برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها، بهتر است گوشی خود را به‌طور منظم با دستمال آغشته به الکل ۷۰ درصد یا محلول ملایم آب و صابون تمیز کنید.

با این حال، مهم‌ترین کاری که می‌توانید انجام دهید، شستن کامل و صحیح دست‌ها و همچنین پرهیز از تماس مستقیم دست با سطوحی مثل شیر آب یا جاصابونی است.

بعد از شست‌وشوی کامل دست‌ها، شیر آب را باز نگه دارید و پس از خشک کردن دست‌ها با دستمال کاغذی تمیز، از همان دستمال برای بستن شیر آب استفاده کنید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود