روایت «اعتماد» از اختلاف بین اعضای مجلس خبرگان درباره زمان انتخاب رهبر آینده

روایت «اعتماد» از اختلاف بین اعضای مجلس خبرگان درباره زمان انتخاب رهبر آینده

بحث‌ و تبادل‌نظر‌ها ازسوی دو طیف اصلی مجلس خبرگان پیرامون مکانیسم انتخاب رهبری همچنان ادامه دارد. به گزارش اعتماد، برخی افراد جریان راست معتقدند روند انتخاب رهبری باید هر چه سریع‌تر انجام شود، در حالی که گروه دیگری از فعالان سیاسی و اعضای خبرگان هشدار می‌دهند که در این زمینه نباید عجله‌ای صورت گیرد.

روزنامه اعتماد در گزارشی در این باره می‌نویسد:

«رهبر ایران انتخاب شده است.» این خبری است که از بامداد روز گذشته ابتدا در رسانه‌های اسراییلی و سپس در برخی شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان منتشر شد. خبری که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران تلاش می‌کرد در صفوف ایرانیانی که این روز‌ها به دلیل حمله اسراییل و امریکا نوع خاصی از اتحاد و انسجام را تجربه می‌کنند، انشقاق ایجاد کند.

این خبر، اما به سرعت ازسوی مقامات ایرانی تکذیب شد. مقامات و مسوولان ایرانی به طرق مختلف اعلام کرده‌اند فرآیند انتخاب رهبری براساس منافع ملی کشور در روند قانونی خود جریان دارد.

چراغ نخست اظهارنظر‌ها درخصوص انتخاب رهبری را یوسف پزشکیان، پسر رییس‌جمهور روشن کرد. یوسف پزشکیان، فرزند رئیس جمهور که این روزها انتشار یادداشت‌هایش در شبکه‌های اجتماعی باوجود قطعی گسترده اینترنت خبرساز شده است، در کانال تلگرامی خود نوشت: «این روز‌ها بخشی از گفت‌و‌گو‌ها در جمع‌های مختلف درباره انتخاب رهبر آینده است.» اظهارنظری که نشان می‌دهد در پشت صحنه تکاپو‌ها برای انتخاب جایگزین رهبری پیشین افزایش یافته است.

به گزارش «اعتماد» ظاهرا بحث‌ها و تبادل‌نظر‌ها ازسوی دو طیف اصلی درخصوص مکانیسم انتخاب رهبری همچنان ادامه دارد. برخی افراد جریان راست، معتقدند هر چه سریع‌تر باید روند انتخاب رهبری در ایران طی شود و فرد موردنظر انتخاب شود.

گروه دیگری از فعالان سیاسی و اعضای مجلس خبرگان که بیشتر در طیف‌های میانه‌رو قرار می‌گیرند اعلام می‌کنند نباید در این زمینه عجله‌ای صورت گیرد و باتوجه به شرایط کشور و تهدیدات دشمنان باید اجازه داده شود در وقت مقتضی و با مورد توجه قرار دادن مجموعه مسائل این ضرورت دنبال شود.

حمیدرضا رسایی

دیروز دو نفر از اعضای مجلس خبرگان رهبری با این دو جهت‌گیری متفاوت درخصوص فرآیند انتخاب رهبری صحبت کردند. ابتدا مجتبی حسینی، نماینده خراسان‌رضوی در مجلس خبرگان رهبری در این خصوص به اظهارنظر پرداخت. او مدت زمان انتخاب رهبری را نامشخص اعلام کرد و پس از آن سید احمد خاتمی به بحث ورود کرد و از وجود چند گزینه برای این سمت خبر داد.

همچنین، برخی دیگر از چهره‌های سیاسی ازجمله صحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان و سید حمید رسایی، نماینده مجلس درخصوص زمان انتخاب رهبری به بیان دیدگاه‌هایشان پرداختند. حمید رسایی با تکیه بر اصل ۱۱ قانون اساسی اعلام کرد که فرآیند انتخاب رهبری نباید بیش از یک هفته زمان ببرد و موعد رسمی فعالیت شورای رهبری بیش از این زمان نیست، اما صحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اصول قانون اساسی اعلام کرد که موعد مشخصی برای انتخاب رهبر تعیین نشده و متناسب با شرایط می‌توان در این خصوص تصمیم‌گیری کرد.

در کشاکش این اظهارنظرها، نورنیوز با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت: «در آستانه انتخاب رهبر جدید معیار کلیدی برای خبرگان باید استمرار هوشمندانه باشد.» براساس اصل ۱۰۹ قانون اساسی، شرایط و صفات رهبر در جمهوری اسلامی سه مورد است؛ صلاحیت علمی لازم برای افتا در ابواب مختلف فقه، عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلام، بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری. همچنین در این اصل آمده که «در صورت تعدد واجدین شرایط فوق، شخصی که دارای بینش فقهی و سیاسی قوی‌تر باشد، مقدم است.»

عضو خبرگان رهبری: مدت زمان فرآیند انتخاب رهبر جدید مشخص نیست

یکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اعضای خبرگان همگی از علمای فاضل و انقلابی و متدین هستند، گفت: «در دوره سوم حضور خود در خبرگان شاهد بوده‌ام که این جمع بسیار معقول، فهیم، عاقل، متدین و فاضل هستند و در واقع خبرگان به نمایندگی از مردم انتخاب رهبر را انجام می‌دهند.»

مجلس خبرگان

آیت‌الله سید مجتبی حسینی، نماینده خراسان‌رضوی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه هنوز مشخص نیست فرآیند انتخاب رهبر جدید چقدر زمان می‌برد، گفت: «این موضوع نیازمند بررسی مجموعه شرایط و مشورت‌هایی است که مهیا شود، این امر انجام خواهد شد.» به گزارش ایرنا، عضو کمیسیون ۱۰۹ قانون اساسی ادامه داد: «امیدواریم هر چه زودتر مجلس خبرگان رهبری تشکیل و رای نهایی خود را در انتخاب رهبر اعلام نماید. کمیسیون‌های ۱۰۹ و ۱۱۱ قانون اساسی مجلس خبرگان رهبری و نیز یک هیات سه نفره نیز درخصوص شناسایی افراد واجد شرایط کار خود را انجام می‌دهد.»

عضو خبرگان رهبری گفت: «نکته اصلی این است که مجلس خبرگان باید تشکیل جلسه دهد و کسانی که نزد این مجلس ارجحیت دارند، معرفی و رای‌گیری صورت گیرد. خبرگان رای می‌دهند و فرد منتخب باید با کسب دوسوم و بیشتر آرا؛ مسوولیت رهبری را برعهده بگیرد.» حسینی با بیان اینکه اعضای خبرگان همگی از علمای فاضل و انقلابی و متدین هستند، افزود: «در دوره سوم حضور خود در خبرگان شاهد بوده‌ام که این جمع بسیار معقول، فهیم، عاقل، متدین و فاضل هستند و در واقع خبرگان به نمایندگی از مردم انتخاب رهبر را انجام می‌دهند. با شرایط فعلی هنوز مشخص نیست که چطور این کار انجام شود ولی فعلا شورای موقت رهبری تشکیل شده تا خلأیی در روند امور مملکت ایجاد نشود.»

احمد خاتمی: رهبری جمهوری اسلامی به زودی انتخاب می‌شود

در شرایطی که این عضو خبرگان رهبری از ضرورت تخصیص زمان کافی برای انتخاب رهبری سخن می‌گوید، احمد خاتمی دیگر عضو خبرگان رهبری معتقد است که بدون اتلاف وقت باید هر چه سریع‌تر رهبر را انتخاب و به مردم معرفی کرد. این عضو مجلس خبرگان رهبری اعلام کرد: «گزینه‌های رهبری مشخص شده‌اند و به زودی رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می‌شود.»

احمد خاتمی

احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهار کرد: «مقام معظم رهبری یک بار خصوصی به من گفتند آینده را به مراتب درخشان‌تر از امروز می‌دانم. آینده بسیار روشن است و این وعده قرآن است. اما حالا در وسط جنگ هستیم و با ستون‌های کفر در حال نبرد هستیم. به مردم بشارت می‌دهم در عرصه رهبری مشکلی پیش نیامده و شورای رهبری کشور را اداره می‌کند و در اولین فرصت نیز رهبری تعیین خواهد شد و بحمدالله به [انتخاب رهبری]نزدیک شده‌ایم، اما وضعیت جنگی است.»

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: «الان وضعیت جنگی است و همه در تلاش هستیم و مجلس خبرگان هم در تلاش است. مجلس خبرگان کار‌هایی انجام داده است. نظرخواهی‌هایی از خبرگان انجام شده است. نزدیک به انتخاب رهبری هستیم. باید قانونی عمل کنیم و کار‌ها را با تدبیر پیش ببریم و در فرصتی بسیار مناسب رهبری انقلاب تعیین خواهد شد. گزینه‌های رهبری نیز مشخص شده است.»

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود