اکثریت مشتریان نظام بانکی کشور، به استثنای مشتریانی که سواد خواندن و نوشتن ندارند و دسترسی به خدمات بانکداری مجازی نیز نداشته و قادر به انجام فعالیت های الکترونیکی نیستند، از طریق دنیای بانکداری اینترنتی، به مدیریت کامل نیازهای بانکی خود در طول روز اقدام می کنند.
ده ها میلیون مشتری خدمات بانکداری مجازی در کشور وجود دارد که با توجه به خدمات بانکداری موبایلی و اپلیکیشن های موبایلی، حتی دیگر نیاز چندانی به مراجعه مستقیم به صفحه اختصاصی بانک مورد نظر در فضای وب نیست و می توان با دنیای ستاره و مربع ها و اپ های اندرویدی و ios، به مدیریت حساب بانکی پرداخت.
البته گزارش های پلیس سایبر درباره فعالیت های کلاهبرداران اینترنتی و مجرمان سایبر در چند سال اخیر نشان می دهد که فیشینگ و به طور کلی کلاهبرداری از حساب بانکی مردم، یکی از مجرمانه ترین رفتارهای بزهکاران در فضای مجازی ایران است که به نظر می رسد، همچنان برخی از مخاطبان نظام بانکی کشور، با مقولات بانکداری اینترنتی، آشناییت کافی ندارند.
هنوز ما شاهد هستیم که مسابقات پیامکی صوری، منجر به دریافت کد کاربری و رمز عبور اول و رمز عبور دوم برخی از مشتریان توسط مجرمان سایبر شده و هنوز هم افرادی هستند در سراسر کشور که به امید دریافت جایزه ای!، رمز عبور کارت بانکی خود را در اختیار دیگران قرار می دهند!
در گزارش امروز، روش های دریافت اعلام موجودی حساب بانکی را معرفی می کنیم و راهنمای دریافت اعلام موجودی تلفنی بانک های دولتی و خصوصی را بررسی خواهیم کرد. اگر قصد دارید در عرصه کارآفرینی دیجیتالی و استارت آپ مجازی کار کنید، ارائه خدمات در حوزه ebanking را در نظر داشته باشید.
با بانک گردی امروز ما همراه باشید.
روش های دریافت اعلام موجودی حساب بانکی
روش های دریافت اعلام موجودی حساب بانکی، ۵ روش است. این ۵ روش، ۲-۳ دهه پیش تنها ۱ روش بود و به مدد فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه نظام بانکداری هوشمند و مجازی، شاهد تحول گسترده در نظام بانکداری و تسهیل و تسریع در ارائه خدمات بانکی به مردم هستیم.
خوشبختانه یکی از صنایعی که در کشور شاهد رشد خوب آن در چند دهه اخیر بودیم، صنعت بانکداری بوده که هم از نظر سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری و ایمنی سامانه ها و سرعت و دقت عملیات، کشور را در وضعیتی به نسبت خوب در این فضا قرار داده است. البته باید توجه داشت که دهه آینده، دهه تجارت الکترونیک در کشور است و بخش قابل ملاحظه ای از اقتصاد ایران، در لوای بانکداری مجازی و تجارت اینترنتی، راهبری می شود.
روش های ۵ گانه دریافت اعلام موجودی به این شرح است:
۱- مراجعه به بانک: راحت ترین و سنتی ترین شیوه دریافت اعلام موجودی حساب شما در بانک مقصد است که با ارائه شناسنامه یا کارت ملی، موجودی حساب شما در بازه ای معین، در اختیار شما قرار می گیرد. اما توجه داشته باشید که بسیاری از بانک ها، به ازای هر برگ پرینت حساب شما، ۵ هزار ریال دریافت می کنند.
مشکلی که در این باره وجود دارد آن است که اطلاعات مدیریت شده (customized) در اختیار شما قرار نمی گیرد. در حالی که با سیستم دریافت موجودی اینترنتی، می توانید فقط واریز ها یا فقط برداشت ها یا اطلاعات دیگری را درخواست و با خروجی های اکسل و word مشاهده کنید.
بنابراین برای حفظ توسعه پایدار و کسب و کار سبز و حمایت از محیط زیست، حتی الامکان، از دریافت موجودی حساب بانکی خود به صورت پرینتی خودداری کنید. مگر اینکه خواستار ارائه گواهی بانک (bank statement) به سفارت خانه ها برای سفر باشید.
۲- اعلام موجودی با خود پرداز: یکی از راحت ترین روش های دریافت موجودی حساب، مراجعه به ATM و دریافت آخرین وضعیت حساب است. در این روش، ۱ هزار ریال از شما کسر می شود. مگر اینکه از ATM مربوطه به حساب بانکی خود، خواهان دریافت اطلاعات باشید.
برخی از بانک ها، برداشت بدون کارت از خود پرداز ها را هم رونمایی کردند.
برای دریافت موجودی حساب بانکی خود از طریق ATM، می بایست رمز اول کارت را در اختیار داشته باشید.
۳- اعلام موجود با استفاده از POSE: پایانه های فروشگاهی، این روزها تسریع کننده تبادل کالا و خدمات در اقتصاد ایران و جهان شده است و نیاز مردم به حمل اسکناس و سکه را به شدت کاهش داده است. از طریق این دستگاه ها، می توان موجودی حساب را متوجه شد. البته باید بانک نصب کننده، به شبکه شتاب متصل باشد.
البته اکنون فناوری life pay قصد دارد تا جایگزینی برای پوز ها باشد.
برای دریافت موجودی حساب خود از این روش، رمز عبور اول کفایت می کند و نیازی به ورود رمز عبور دوم نیست.
۴- اعلام موجودی تلفنی: برای دریافت موجودی حساب از روش تلفنی، بایستی شماره ۱۶ رقمی کارت خود، رمز دوم یا رمز تلفن بانک را داشته باشید.
۵- اعلام موجودی اینترنتی: می بایست به درگاه اینترنتی رسمی بانک موردنظر خود مراجعه کنید و اطلاعات مورد نظر را کسب نمایید. حتی الامکان سعی کنید که اپ بانک را در موبایل خود نصب کرده تا نیازی به ورود به سامانه اطلاع رسانی بانک مورد نظر نباشید و در حجم و گیگابایت و وقت شما صرفه جویی شود.
مثلا برای دریافت موجودی اینترنتی حساب خود در بانک پاسارگاد، کافیست به این نشانی مراجعه کنید. صفحه زیر نمایش داده می شود.
حال گزینه ورود به بانکداری مجازی را کلیک کنید. سپس صفحه زیر نمایش داده می شود.
با وارد کردن کد کاربری و رمز عبور، وارد سامانه بانکداری مجازی پاسارگاد شده و اطلاعات حساب های خود را مشاهده خواهید کرد. توجه داشته باشید که به جز آدرس های رسمی بانکداری مجازی بانک های کشور، وارد درگاه های جایگزین، آی پی های غیر مشخص و درگاه های مشابه نشوید که دام کلاهبرداران است.
اعلام موجودی با استفاده از تلفن
دریافت موجودی با استفاده از تلفن یا به قولی: تلفنبانک، یکی از متداول ترین روش های دریافت موجودی و استفاده از خدمات بانکی از راه دور برای پرداخت انواع و اقسام قبض ها و تراکنش های بانکی است. برای زمان هایی که به خودپرداز دسترسی ندارید و اینترنت هم یاری کننده نیست، مراجعه به تلفنبانک توصیه می شود.
برای اعلام موجودی تلفنی، شما به شماره حساب، شماره کارت و رمز دوم نیاز دارید. رمز دوم برای کلیه خریدهای اینترنتی نیز مورد نیاز خواهد بود. البته باید شماره تلفنبانک مربوط به بانک مورد نظر خود را نیز در اختیار داشته باشید. چون هر بانکی، شماره مخصوص به خود دارد.
به محض برقراری تماس با هر یک از شماره ها، از شما درخواست می شود که شماره کارت یا حساب را وارد کرده و پس از آن، رمز دوم را وارد کنید تا موجودی حساب را در آن لحظه برای شما قرائت شود.
- شماره تلفنبانک بانک سامان: ۶۴۲۲
- شماره تلفنبانک بانک پارسیان: ۲۳۱۸
- شماره تلفنبانک بانک اقتصاد نوین: ۸۵۲۹۲
- شماره تلفنبانک بانک پاسارگاد: ۸۲۸۹۹۱۱۱۱
- شماره تلفنبانک بانک ملت: ۸۱۳۲
- شماره تلفنبانک بانک سینا:۴۸۰۵۲۰۰۰
- شماره تلفنبانک بانک شهر: ۸۷۶۱۱
- شماره تلفنبانک بانک دی: ۲۷۲۶
- شماره تلفنبانک بانک تجارت: ۸۱۲۷۷
- شماره تلفنبانک بانک رفاه: ۸۴۰۴۳۰۰۰
- شماره تلفنبابنک بانک صادرات: ۰۹۶۰۲
- شماره تلفنبانک بانک صنعت و معدن: ۲۳۰۵۸
- شماره تلفنبانک بانک کشاورزی: ۰۹۶۰۳
- شماره تلفنبانک بانک ملی: ۲۷۸۴
- شماره تلفنبانک بانک مسکن: ۶۴۰۹۶
- شماره تلفنبانک بانک توسعه صادرات ایران: ۲۷۲۲
- شماره تلفنبانک بانک قرص الحسنه مهر ایران: ۸۵۲۸
- شماره تلفنبانک بانک توسعه تعاون: ۸۹۲۲
- شماره تلفنبانک بانک انصار: ۴۸۰۸۹
- شماره تلفنبانک بانک قوامین: ۸۴۲۷۰
- شماره تلفنبانک بانک گردشگری: ۲۲۶۳۰۳۴۵
- شماره تلفنبانک بانک حکمت ایرانیان: ۸۹۵۵۵
- شماره تلفنبانک پست بانک:۸۲۸۴
- شماره تلفنبانک بانک کارآفرین:۲۳۶۴۰
- شماره تلفنبانک بانک سرمایه: ۸۲۵۴
- شماره تلفنبانک بانک آینده: ۲۹۵۷
- شماره تلفنبانک بانک خاورمیانه: ۴۲۵۵۷
- شماره تلفنبانک بانک ایران زمین: ۲۴۷۶۰
- شماره تلفنبانک موسسه اعتباری توسعه: ۸۱۴۶۱
برای پرداخت قبوض آب و برق و تلفن نیز می توانید از خدمات تلفنبانک استفاده کنید:
- شماره اختصاصی پرداخت تلفنی فبوض برق: ۱۵۲۱
- شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض آب:۱۵۲۲
- شماره اختصاصی پرداخت تلفنی قبوض تلفن: ۱۸۱۸
چگونگی استفاده از تلفنبانک
پس از شمارهگیری یکی از شماره های فوق الذکر، با انتخاب کلید ۱، بعد انتخاب سیستم تلفنبانک، وارد کردن شماره مشتری و سپس رمز تلفنبانک وارد این سیستم میشوید. در تلفنبانک بانک مورد نظر، شما میتوانید با شمارهگیری هر یک از شمارههای زیر از خدمات مربوط به آن استفاده کنید:
عملیات بانکی: با انتخاب کلید ۱ شما میتوانید از عملیات بانکی نظیر دریافت موجودی، دریافت گردش حساب، انتقال وجه، دریافت گردش حساب از طریق فکس، دریافت گردش حساب روزانه از طریق فکس در سامانه تلفنبانک بانک استفاده کنید.
عملیات کارت: با انتخاب کلید ۲ شما میتوانید از عملیات کارت نظیر انسداد کارتهای برداشت استفاده کنید. عملیات چک: با انتخاب کلید ۳ شما میتوانید از خدمات عملیات چک شامل آگاهی از وضعیت چکهای صادره، آگاهی از وضعیت چکهای واگذار شده، ثبت مبلغ چکهای صادر شده و مسدود کردن برگه چک استفاده کنید.
اپلیکیشن های نظام بانکی کشور
برای سهولت در تعاملات بانکی و تراکنش های مورد نظر، حتی الامکان نسبت به نصب نسخه اندروید یا ios اپ بانک مورد نظر روی گوشی خود اقدام کرده و هر از گاهی آن را به روز رسانی کنید. برای دریافت اپ بانک مورد نظر نیز، از اطلاعات زیر استفاده کنید:
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک اقتصاد نوین: اندروید – IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک انصار: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک ایران زمین: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک آینده: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک پاسارگاد: اندروید–IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک پارسیان: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه پست بانک: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک تجارت: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک توسعه تعاون: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک توسعه صادارت ایران: اندروید – IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک حکمت ایرانیان: اندروید–
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک خاورمیانه: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک دی: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک رفاه کارگران: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک سامان: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک سپه: اندروید– ios
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک سرمایه: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک سینا: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک شهر: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک صادرات ایران: اندروید–
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک صنعت و معدن: اندروید– IOS
- دانلوداپلیکیشن همراه بانک قرض الحسنه رسالت: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک قرض الحسنه مهر ایران: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک قوامین: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک کارآفرین: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک کشاورزی:اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک گردشگری: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک مسکن: اندروید– IOS
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک مهر اقتصاد: اندروید–
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک ملت: اندروید– ios
- دانلود اپلیکیشن همراه بانک ملی: اندروید– IOS
آشنایی با کد USSD
علاو بر روش های بالا، یعنی تماس با شماره تلفنبانک بانک مورد نظر یا دانلود و نصب اپلیکیشن اندروید و IOS روی گوشی هوشمند خود، راهکار دیگری هم برای دریافت موجودی حساب وجود دارد که البته این روزها به مدد مسابقات تلویزیونی (دورهمی و نود و گزارش های فوتبالی) مردم خیلی با آن ها آشنا هستند و دنیای ستاره و مربع ها نام دارد.
شیوه استفاده از کد یو اس اس دی بانک مسکن را در ویدیوی زیر تماشا کنید.
استفاده از کدهای USSD روی تلفن همراه خیلی متدوال شده است که از این طریق فاصله ما تا بانک بدون نصب هیچ گونه نرم افزاری روی تلفن همراه، تنها گرفتن چند عدد است. کدهای USSD به معنای شمارههایی مثل *…# است که امروزه تبلیغات وسیعی درباره آن میشود.
با کدهای ussd میتوان کارهایی مثل: انتقال وجه، اعلام موجودی، خرید شارژ، پرداخت قبوض و حتی پرداخت کمکهای خیرخواهانه را انجام داد. بعضی از شرکتها و بانکهای ارائه دهنده این کدها در مواقعی خاص مثل عید فطر گزینه پرداخت فطریه را نیز فعال میکنند. محیط ساده کار با این کدها باعث میشوند که شما بدون هیچگونه سردرگمی کارهای بانکی خود را به راحتی انجام دهید.
برای استفاده از خدمات USSD بانک مورد نظر، کد آن را از لیست زیر مشخص کنید.
با شماره گیری کد USSD بانک مورد نظر و انتخاب زبان، صفحه بانک مورد نظر نمایش داده می شود. اگر رمز آنی داشته باشید، می توانید خدمات جامع بانکی را دریافت کنید. موجودی کارت، موجودی سپرده و خدمات بانکی را در اختیار گرفته و تراکنش ها را انجام دهید.
به عنوان مثال، سامانه آنی بانک پاسارگاد (امپاد) با بهره گیری از تکنولوژی USSD راه اندازی شده و برای مشترکین شبکه تلفن همراه ایرانسل، همراه اول و رایتل قابل استفاده است. برای استفاده از این سامانه به نصب هیچ گونه نرم افزاری روی تلفن همراه نیاز نیست و تنها با شماره گیری #۷۲۰* خدمات مختلفی در اختیار کاربر قرار میگیرید. خدمات این سامانه قابل استفاده برای همه کاربران دارای یکی از کارت های بانکی عضو شبکه شتاب است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سامانه مراجعه کنید.
کدهای USSD بانک های مختلف کشور را در نظر داشته باشید:
- کد USSD بانک آینده: *۷۴۵#
- کد USSD بانک انصار: *۷۶۳#
- کد USSD بانک پاسارگاد: *۷۲۰#
- کد USSD بانک پارسیان: *۷۰۸#
- کد USSED بانک رفاه کارگران: *۷۲۸#
- کد USSD بانک شهر: *۷۸۷#
- کد USSD بانک سینا: *۷۲۷#
- کد USSD بانک شهر: *۷۸۷#
- کد USSD بانک صادرات: *۷۱۹#
- کد USSD بانک صنعت و معدن: *۷۱۱#
- کد USSD بانک کشاورزی: *۷۳۰$
- کد USSD بانک گردشگری: *۷۶۴#
- کد USSD بانک مسکن: *۷۳۷#
- کد USSD بانک ملی: *۷۱۷#
- کد USSD پست بانک: *۷۴۷#
- کد USSD آپ : *۷۳۳#
- کد USSD جیرینگ: *۱۲۳#
- کد USSD مبنا کارت آریا: *۷۷۰#
- کد USSD پرداخت نوین آریا: *۷۸۹#
- کد USSD فن آوا کارت: *۷۶۷#
خدمات شهری بر روی USSD
- کمک نقدی به برنامه سازمان فائو ملل متحد با کد: *۷۲۴*۳۶۵#
- خرید موبایلی بلیط سینماها در کشور: *۷۲۰*۳۰۳۰#
- دریافت لیست خلافی خودرو از طریق کد: *۱۱۰#
- دریافت شناسه قبض و شناسه پرداخت خلافی خودرو: *۱۱۰#
- سامانه خدمات شهرداری تهران: *۱۳۷#
- خرید موبایلی طرح ترافیک روزانه تهران: *۱۳۷*۳*۳*۱
- پرداخت موبایلی حق بیمه کارفرمایان: *۷۲۴*۷۱۳#
نکاتی برای استفاده بهتر از بانکداری مجازی
۱- رمز اول: تغییر رمز اول و فراموش کردن ۱۲۳۴ یا ۴۳۲۱ یا ۵۶۷۸ یا ۸۷۶۵ و امثالهم، می تواند امنیت کارت اعتباری شما را افزایش دهد.
۲- دریافت موجودی: برای دریافت موجودی از طریق pose، نیازی به اعلام رمز کارت خود نیست.
۳- رمز دوم: رمز عبور دوم برای خریدهای اینترنتی مورد نیاز است. همه سایت های فروش الکترونیکی مجاز، برای کسر وجه از حساب شما به حساب فروشنده کالا یا خدمات، رمز دوم از شما در بستر سیستم شاپرک می خواهند. به این مورد توجه کنید. تغییر تناوبی رمز دوم نیز توصیه می شود که برای ارتقا امنیت بانکداری مجازی شما مفید است.
۴- نظام بانکی کشور هیچ وقت از طریق پیامک یا پست الکترونیک یا تماس تلفنی، از شما برای ارائه خدمات بانکی، رمز عبور را درخواست نمی کند. مراقب فعالیت کلاهبرداران سایبر باشید.
۵- در طول چند سال اخیر، هزاران پرونده در پلیس سایبر درباره کلاهبرداری از مشتریان نظام بانکی کشور ثبت شده است که نشان می دهد برخی از مشتریان، اطلاعات ساده برای رعایت حداقل های امنیتی در سیستم بانکداری را آگاه نیستند. برای افزایش سواد رسانه ای خود، همواره بخش های آموزشی سایت بانک خود را مطالعه کنید.
۶- اگر می خواهید امنیت حساب شما افزایش پیدا کند، محدودیت انتقال وجه و جابجایی پول را از طریق سیستم بانکداری مجازی پروفایل خود، مشخص کنید.
۷- اگر از حساب شما به صورت غیر منتظره ای توسط اشخاص ناشناسی وجهی برداشت شد، سریعا نسبت به ابطال کارت اعتباری و اعلام به بانک عامل اقدام کنید و مراتب را به پلیس فتا استان محل سکونت اطلاع دهید.
۸- برای استفاده از کدهای USSD و اپ ها، آموزش ابتدایی را در نظر داشته باشید.
۹- با توجه به اینکه در سال های آینده، خدمات حضوری و غیر اینترنتی بانکداری کشور، مشمول هزینه خواهد شد، از هم اکنون با شیوه های اینترنتی دریافت موجودی و انجام فعالیت های بانکی غیر حضوری آشنا شوید.
توجه داشته باشید که مرجع رسمی آگاهی از فعالیت های نظام بانکداری کشور و مراکز رسمی و مجاز ارائه خدمات مالی و بانکی، درگاه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
سلام بسیار مفید بود ممنون
کدهای ussd امنتر هستند یا برنامه موبایل بانک؟
هر دو پروتکل های ایمنی خوبی دارند. اما برای اطلاعات فنی تر، از اداره کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی، اطلاعات لازم را کسب کنید.
سلام کد های ussd امن تر هستند
یلی جالب بود. من این صفحه را bookmark کردم و به دوستام اطلاع دادن. مقسی بوکو
چقدر جالب و مفید بود واقعا کمک کرد به فهم بسیاری از مطالب ….بوک مارک شدددددددد
اقااااا دم شما گرم عجب چیزایی واقعااااااا خیلی مفیددددد بود ازین دست مطالب بیشتر کار بشه لطفا مچکرمممممم?????
دیجی بانک پارسیان
*۷۰۱#
تجارت الکترونیک پارسیان
*۷۰۸#
بانک ملت
*۷۱۲#
بانک رفاه
*۷۱۳#
بانک مسکن
*۷۱۴#
پرداخت الکترونیک سداد
*۷۱۷#
بانک صادرات
*۷۱۹#
پرداخت الکترونیک پاسارگاد
*۷۲۰#
پرداخت الکترونیک سامان
*۷۲۴#
بانک سینا
*۷۲۷#
هفت سی
*۷۳۰#
اسان پرداخت (آپ)
*۷۳۳#
به پرداخت ملت
*۷۴۱#
بانک کوثر
*۷۴۴#
بانک اینده
*۷۴۵#
پست بانک
*۷۴۷#
بانک انصار
*۷۶۳#
بانک گردشگری
*۷۶۴#
بانک حکمت ایرانیان
*۷۶۵#
بانک دی
*۷۶۶#
اوا پرداخت
*۷۶۷#
مبنا کارت آریا
*۷۷۰#
موسسه ثامن
*۷۷۸#
پرداخت الکترونیک نوین
*۷۸۰#
بانک شهر
*۷۸۷#
کارت اعتباری ایران کیش
*۷۸۸#
eCharge
*۷۸۹#
ستاره ۹۰
*۷۹۰#