جشنواره کن ۲۰۱۸ آغاز شد. برندهای مطرح لاکچری مد و لباس و فناوری هم چون رنو فرانسه KERING, CHOPARD, L’OREAL, HP, MASTER CARD به عنوان اسپانسر رسمی این دوره از رقابت ها اعلام شدند. همان طور که قبلا در سرویس هنری روزیاتو گفته شد، فیلم «همه میدانند»، جدید ترین ساخته اصغر فرهادی، کارگردان اسکاری سینمای ایران، به عنوان فیلم افتتاحیه هفتاد و یکمین دوره جشنواره فیلم کن فرانسه انتخاب شده است و با ۲۰ فیلم پذیرفته شده در بخش مسابقه برای دریافت نخل طلایی ۲۰۱۸ رقابت می کند.
همه جزییاتی که درباره فیلم همه می دانند اصغر فرهادی در جشنواره کن ۲۰۱۸ باید بدانیم
کن ۲۰۱۸ از روز ۱۸ اردیبهشت ماه کار خود را آغاز کرد و متن و حاشیه این دوره، در حال حاضر در کانون توجه رسانه های جهان قرار دارد. به خصوص اهالی مد و لباس که به دنبال نام طراحان و استایلیست سلبریتی های مرد و زن حاضر در فرش قرمز رقابت های امسال هستند تا تحلیل های طوفانی روی اوت کوتورهای پر زرق و برق لاکچری را مخابره کنند. هفتاد و یکمین دوره جشنواره فیلم کن از سه شنبه ۱۸ اردیبهشت با تریلر همه میدانند تازه ترین ساخته اصغر فرهادی کارگردان ایرانی برنده دو جایزه اسکار کلید خورد و از فیلم او به عنوان بخت اول شکار نخل طلا رقابت های امسال یاد می کنند.
پنهلوپه کروز، خاویر باردم بازیگران اسپانیایی برنده اسکار و ریکاردو دارین بازیگر آرژانتینی در فیلم اسپانیاییزبان همه میدانند بازی میکنند که یکی از ۲۱ فیلم بخش مسابقه جشنواره کن امسال هم هست. «همه میدانند» بعد از «آموزش بد» (۲۰۰۴) به کارگردانی پدرو آلمودوار، دومین فیلم اسپانیاییزبان است که در تاریخ برگزاری جشنواره کن به عنوان فیلم افتتاحیه این رویداد سینمایی انتخاب شده است. همچنین برای اولین بار در سالهای اخیر، جشنواره کن با فیلمی ساخته فیلمسازی غیرفرانسوی یا غیرآمریکایی شروع خواهد شد.
برگزار کنندگان جشنواره همچنین ۲۴ اردیبهشت در کنار نمایش Blow for Blow به کارگردانی مارین کارمیتز در بخش کلاسیکهای کن، از این نویسنده، کارگردان، تهیهکننده و پخشکننده، به خاطر ۵۰ سال فعالیتهایش در دنیای سینما تقدیر میکنند. او بیش از ۱۰۰ فیلم تهیه و حدود ۴۰۰ فیلم توزیع کرده و در عین حال یک شبکه سینمایی شامل ۱۲ سینما و۶۸ سالن در پاریس و ۱۰ سینما و ۱۲۸ سالن در اسپانیا راهاندازی کرده است.
ایرانیان در کن ۲۰۱۸
فیلمهای تاریکی و مثل بچه آدم از ایران در بخشهای مسابقه سینه فونداسیون و فیلمهای کوتاه و هفتاد و یکمین دوره جشنواره فیلم کن رقابت میکنند. هیئت داوران به ریاست برتران بونلو کارگردان فرانسوی برندگان این دو بخش را انتخاب میکنند. امسال کمیته انتخاب ۳۹۴۳ فیلم کوتاه دریافت کرد که از میان آنها ۸ فیلم (هفت فیلم داستانی و یک انیمیشن) از استرالیا، چین، فرانسه، ایران، ژاپن، فیلیپین، لهستان و آمریکا برای رقابت در این بخش انتخاب شدند.
تاریکی به کارگردانی سعید جعفریان و تهیهکنندگی رامبد جوان نماینده ایران در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه است. مهسا علافر و بانیپال شومون در این فیلم ۱۴ دقیقهای بازی میکنند که در خلاصه داستان آن آمده است: سامان غیبش زده و صبا پا به تاریکی میگذارد. تاریکی در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه شانس دریافت جایزه نخل طلای بهترین فیلم کوتاه جشنواره کن امسال را دارد که برنده آن ۱۹ مه در مراسم اختتامیه جشنواره اعلام میشود.
در همین حال، کمیته انتخاب بخش سینهفونداسیون ۱۷ فیلم (۱۴ فیلم داستانی و سه انیمیشن) را از بین ۲۴۲۶ فیلم ارائهشده از سوی مدارس فیلمسازی در سراسر دنیا انتخاب کرد. ۱۴ کشور از چهار قاره انتخاب شدهاند که فیلم ۲۰ دقیقهای مثل بچه آدم به کارگردانی آرین وزیردفتری از دانشگاه هنر تهران یکی از آنهاست. در خلاصه داستان فیلم آمده است: سارا ۲۲ ساله پرستار خانگی متین، پسر بچهای پنج ساله است. در یکی از روزهای کاریاش، متین برای او داستانی تعریف میکند و سارا تصمیم به دزدی از خانه آنها میگیرد. شادی کرمرودی، یزدان کوکبی صبا و نگار عابدی در مثل بچه آدم بازی میکنند که تولید محصول انجمن سینمای جوانان ایران است. مجید برزگر تهیهکننده فیلم است.
برنده جایزه نخل طلایی را چه کسانی انتخاب میکنند؟
کیت بلانشت بازیگر برنده دو جایزه اسکار رئیس داوران بخش مسابقه اصلی است. بازیگر ۴۸ ساله استرالیایی دوازدهمین زنی است که در تاریخ برگزاری جشنواره کن ریاست این بخش را به عهده میگیرد. بلانشت در ۲۰۱۴ برای جازمین غمگین به کارگردانی وودی آلن برنده اسکار بهترین بازیگر زن شد. او در ۲۰۰۴ نیز برای هوانورد اسکار بهترین بازیگر زن مکمل را دریافت کرد. بلانشت برای فیلمهای الیزابت، یادداشتهایی برای رسوایی، من اینجا نیستم، الیزابت: عصر طلایی و کارول هم نامزد اسکار بوده است.
فهرست فیلمهای بخش مسابقه جشنواره کن فرانسه ۲۰۱۸
- همه میدانند (Everbody Knows)، اصغر فرهادی (فیلم افتتاحیه)
- در جنگ (At War)، استفان بریز
- درخت گلابی وحشی (The Wild Pear Tree)، نوری بیلگه جیلان
- آیکا (Ayka)، سرگئی دوورتسوی
- Dogman، ماتیو گارونه
- Le Livre D’image، ژان-لوک گدار
- چاقو + قلب (Knife + Heart)، یان گونزالز
- Asako I & Ii، ریوسوکه هاماگوچی
- فرشته متأسف (Sorry Angel)، کریستوف اونوره
- دختران خورشید (Girls of the Sun)، ایوا اوسون
- Ash Is Purest White، جیا ژانگ که
- جنس بلندکنها (Shoplifters)، هیروکازو کوره-ادا
- Capharnaüm، نادین لبکی
- سوختن (Burning)، لی چانگ-دونگ
- Blackkklansman، اسپایک لی
- زیر دریاچه نقرهای (Under The Silver Lake)، دیوید رابرت میچلچ
- سهرخ (۳ Faces)، جعفر پناهی
- جنگ سرد (Cold War)، پاول پاولیکوفسکی
- شاد مثل لاتزارو (Happy as Lazzaro)، آلیس رورواچر
- Leto، کیریل سربرنیکوف
- یوم الدین (Yomeddine)، ای. بی. شاوکی
فهرست فیلمهای بخش خارج از مسابقه
- مردی که دن کیشوت را کشت (The Man Who Killed Don Quixote)، تری گیلیام (فیلم اختتامیه)
- سولو: داستانی از جنگهای ستارهای (Solo: A Star Wars Story)، ران هوارد
- Le Grand Bain، ژیل للوش
- خانهای که جک ساخت (The House That Jack Built)، لارس فون تریر
رقابت یک فیلمساز ایرانی در بخش نوعی نگاه
۱۸ فیلم در بخش نوعی نگاه، دومین بخش مسابقه جشنواره کن رقابت میکنند که فیلم سوئدی مرز به کارگردانی علی عباسی سینماگر ایرانی یکی از آن ها به شمار می رود. بنیسیو دل تورو بازیگر پورتوریکویی برنده اسکار رئیس داوران این بخش است که به استعدادهای نو اختصاص دارد.
فهرست فیلمهای بخش نوعی نگاه:
- Donbass، سرگئی لوزنیتسا (فیلم افتتاحیه)
- مرز (Border)، علی عباسی
- سوفیا (Sofia)، مریم بن مبارک
- غلغلکهای کوچک (Little Tickles)، آندرا بسکون، اریک متایر
- سفر روز طولانی به شب (Long Day’s Journey Into Night)، بی گان
- Manto، ناندیتا داس
- tape، آنتوان دروزیر
- دختر (Girl)، لوکاس هونت
- Meurs Monstre Meurs، آلخاندرو فادل
- چهره فرشته (Angel Face)، ونسا فیلو
- سرخوشی (Euphoria)، والریا گولینو
- پارچه محبوب من (My Favorite Fabric)، گایا جیجی
- دوست (Friend)، وانوری کاهیو
- دروگرها (The Harvesters)، اتین کالوس
- در اتاق من (In My Room)، اولریش کوهلر
- El Angel، لوییس اورتگا
- مرده و دیگران (The Dead and the Others)، ژوا سالاویزا
- بی تفاوتی ملایم دنیا (The Gentle Indifference Of The World)، آدیخان یرژانوف
جزییات تکمیلی از این دوره رقابت ها در سرویس هنری روزیاتو منتشر می شود. اطلاعات جدید و لحظه به لحظه از کن ۲۰۱۸ را در سایت اینترنتی رسمی این مراسم دنبال کنید. احتمالا تا پایان اردیبهشت ۹۷، هشتگ CANNES یکی از پر طرفدار ترین هشتگ ها در میان اینستاگردهای دنیای سینما باشد. اگر میخواهید کن گردی کنید، از این هشتگ استفاده کرده و جشنواره امسال را از لنز دوربین گردشگران حاضر این منطقه زیبا و لاکچری فرانسه دنبال نمایید.
پیش بینی شما برای برنده نخل طلا کن ۲۰۱۸ چیست؟
بدون نظر