با ضوابط ورود و خروج و قوانین فرودگاهی ترکیه آشنا شویم

با ضوابط ورود و خروج و قوانین فرودگاهی ترکیه آشنا شویم

 یکی از مواردی که مسافران ترکیه که بخش قابل ملاحظه ای از شمار گردشگران ایرانی در خارج از کشور را به خود اختصاص می دهد باید در نظر داشته باشند، قوانین فرودگاهی است. آشنایی با ضوابط فرودگاهی در کشورهای مختلف جهان سبب می شود تا بتوان با کمترین مشکل، وارد کشور مقصد شد و خسارت کمی را تحمل کرد. مخصوصا که برخی از کشورها، قوانین بسیار  سختگیرانه ای برای ورود دانه ها و داروها و امثالهم به کشور خود دارند.

این روزها با وجود عوارض ۲۲۰ هزار تومانی و لیر بالای ۱۰۰۰ تومان، شاهد سفرهای زیادی به شهرهای مختلف کشور ترکیه هستیم و این سرزمین به جذاب ترین مکان ها نزد توریست ها تبدیل شده است، به همین منظور سالانه میلیون ها ایرانی در فرودگاه های این کشور رفت و آمد می کنند. سفرهای هوایی، همیشه استرس خاص خود را دارد. از به وقت رسیدن به فرودگاه تا اندازه کردن چمدان در قسمت check in تا کنترل بلیط و گرفتن جای مناسب داخل کابین و مسائلی  از این دست،  دغدغه مسافران هوایی به خصوص تازه واردان است. در گفتار امروز سعی می شود تا حدودی با قوانین فرودگاهی آشنا شوید تا از نگرانی های شما کاسته شود.

در اینجا می خواهیم بررسی کنیم که شما در هنگام سفر به ترکیه چه وسایلی را نمی توانید همراه داشته باشید و یا اگر دارید شامل چه تبصره هایی می شود، همچنین اشیایی که گاهی همراه داشتنشان برایمان شک برانگیز هستند را بررسی خواهیم کرد. بنابراین امروز به فرودگاه های ترکیه سر می زنیم تا قوانین ورود و خروج به این کشور را بررسی نماییم.

سایت فرودگاه استانبول برای آشنایی با قوانین فرودگاهی در مهمترین مقصد گردشگری این کشور توصیه می شود.

محدودیت های ورود کالا و حیوانات به  ترکیه 

در کشور ترکیه در زمان های گوناگون قوانین ورود و خروج کالاها تغییر می کند اما در حال حاضر محدودیت و قوانین به شرح زیر هستند:

  •  مساله اول مایعات است. معمولا همراه داشتن مایعات در فرودگاه های ترکیه، منعی ندارد. به این دلیل که افراد زیادی برای سوغات یا استفاده شخصی اشیایی از قبیل عطر و لوازم آرایشی و بهداشتی را از این کشور خریداری می کنند یا از قبل همراه دارند اما باید توجه داشته باشید که میزان مایعات نباید از ۱۰۰ میلی لیتر بیشتر باشد. همچنین مایعات باید در شیشه های شفاف قرار داشته باشند تا به آسانی قابل بررسی و ارزیابی باشد. اما حداکثر ۵ بطری عطر که جمعا ۱۲۰ میلی لیتر باشند را می توانید از ترکیه وارد یا خارج نمایید. البته این رقم ها هر سال، دستخوش تغییر می شود و به همین خاطر برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت فرودگاه های بین المللی ترکیه مراجعه کنید.
  • مساله دوم، غذای کودک است که معمولا مشکلی برای حمل و نقل ندارد. البته  توجه کنید که دارو و غذای کودک اگر به صورت مایع باشند اما در بسته بندی اصلی خود قرار داشته باشند شامل قانون ۱۰۰ میلی لیتر مایعات نمی شوند.
  • مساله سوم مایعاتی است که در کیسه  موم و مهر شده قرار دارد. اگر مایعات در کیسه ای مهر و موم شده و ظرفی تیره باشد ممکن است توسط مامورین فرودگاه باز و بررسی گردد.
  • مساله چهارم را باید لوازم دیجیتالی دانست. نوت بوک، رایانه و به طور کلی، وسایل الکترونیکی بزرگ را پیش از رسیدن به قسمت بازرسی فرودگاه از کیف خود خارج کرده و جداگانه به ماموران تحویل دهید در غیر این صورت چمدان شما دچار مشکل خواهد شد. در این باره، استثنائاتی وجود دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت فرودگاه مورد نظر مراجعه کنید.
  • مساله پنجم دارو است. خیلی حساس است. در این باره ریسک نکنید و پیش از حمل، حتما با آژانس ها و سفارتخانه ترکیه و سایت فرودگاه مقصد در ترکیه، رایزنی کنید. ورود و خروج دارو ممنوعیتی ندارد اما بهتر است آن ها را در کیف دستی خود قرار دهید تا در بازرسی چمدان ها دچار دردسر باز کردن چمدان نشوید. نکته ای که باید در نظر داشته باشید آن است که اگر دارو، شیر خشک، شیر مادر دوشیده شده یا مواد غذایی هم همراه دارید بهتر است با مامورین فرودگاه در میان بگذارید.
  • مساله ششم، تعداد لوازم الکترونیکی است. هر فرد فقط می تواند از هر نوع لوازم الکترونیکی یک دستگاه همراه داشته باشد. البته این موضوع بعضا رعایت نمیشود.
  • مساله هفتم، همراهی حیوانات خانگی است. گربه ها و سگ نیاز به یک گواهی مبدا و گواهی سلامت دارند که بایستی بیش از ۱۵ روز قبل از ورود صادر شده باشد.

مقررات ترخیص کالا و چمدان

جدید ترین قوانین فرودگاهی ترکیه را از سایت رسمی وزارت گردشگری ترکیه استعلام کنید. http://kultur.gov.tr

به یاد داشته باشید چمدان ها در فرودگاه به محض ورود به خاک ترکیه چک می شوند. معافیت چمدان مسافران ترانزیت مطابق مقررات است. فرودگاه های ترکیه که مجهز به امکانات گمرکی می باشد عبارتند از:

آدانا (ADA)، آنکارا (ESB)، آنتالیا (AYT)، بدروم (BJV)، بورسا (YEI)، دالامان (DLM)، دنیزلی (DNZ)، الازیغ (EZS)، ارزنجان (ERC) ، ارزروم (EZR)، غازی عینتاب (GZT)، قاضی پاشا (GZP)، هاتای (HTY)، آتاتورک استانبول (IST)، استانبول سابیها گوچن (ص)، ازمیر (ADB)، قیصریه (ASR)، قونیه (KYA)، کوتاهیه (KZR)، مالاتیا (MLX)، نوشهیر (NAV)، سامسون (SZF)، شانلی اورفا (GNY)، سیواس (VAS) و ترابزون (TZX).چمدانهای وارده از امارات (EK) و یا قطر ایر ویز (QR) تنها می تواند در فرودگاه و از طریق امکانات گمرکی در ترکیه چک نمود، در ترکیه، در صورتی که پرواز توسط Atlasjet هواپیمایی (KK) اداره می شود. چمدانهای وارده توسط اتحاد ایرویز (EY) در فرودگاه ترکیه چک میشود. چمدان مسافران قسمت ترانزیت و خارج از ترکیه معاف هستند.

محدودیت های  سیگار و ارز

همراه داشتن سیگار و متعلقاتش نیز قوانینی دارد که به شرح زیر است:

  • حداکثر ۲۰۰ نخ سیگار
  • ۵۰ سیگار برگ
  • ۲۰۰ گرم توتون و تنباکو
  • ۵۰ گرم تنباکوی جویدنی
  •  حداکثر ۱ و نیم کیلو قهوه و ۱ و نیم کیلو از هر نوع قهوه ی فوری، ۵۰ گرم چای می توانید همراه داشته باشید.
  • شیرینی و شکلات هم از هر یک فقط ۱ کیلو می توانید همراه داشته باشید.
  • همراه داشتن اشیای نوک تیز و خطرناک مانند چاقو و شمشیر، قیچی و… ممنوع است.
  • همراه داشتن انواع مواد مخدر بخصوص ماری جوانا اکیدا ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.
  •  همراه داشتن هرگونه مواد منفجره در فرودگاه های ترکیه ممنوع است.
  • در میزان ورود ارز خارجی هیچ محدودیتی وجود ندارد.

توجه داشته باشید که مقررات ورود و خروج و وسایلی که غیر قانونی محسوب می شوند ممکن است تغییر کنند و این مواردی که ذکر می شود متعلق به سال ۲۰۱۸ میلادی می باشد. در ضمن توجه داشته باشید برخی موارد مانند همراه داشتن اشیای نوک تیز و خطرناک، مواد مخدر و منفجره به طور کلی در فرودگاه های این کشور ممنوع است و ارتباطی با این که شما در حال ورود به کشور یا خروج از آن هستید، نخواهد داشت و شامل مرور زمان نمی شود.

قوانین فرودگاهی در هنگام خروج از ترکیه

  •  اگر اشیای عتیقه ای با قیمت بالای پانزده هزار دلار دارد همراه شده  است، می بایست منشا خرید را مشخص کنید. البته  در سال ۹۷،‌همراه داشتن بیش از ۵ هزار یورو به همراه مسافر از مبدا ایران ممنوع است. اگر آن شئ عتیقه هنگام ورود به ترکیه نیز همراهتان بود باید به مامورین اطلاع داده و آن را ثبت نمایید. در این حالت در هنگام خروج با مشکلی مواجه نخواهید شد.
  • اگر فرش قیمتی و نفیسی خریداری نموده اید باید رسید خرید همراه شما باشد تا در صورت لزوم به ماموران فرودگاه نشان دهید.
  • ورود و خروج اشیای عتیقه و قیمتی به ترکیه بسیار با دقت انجام می شود لذا پیش از خرید اجناس عتیقه، حتما  اطلاعات لازم و قوانین را با پلیس ترکیه و مسولان فرودگاهی چک کنید تا با مشکلی روبرو نشوید.
  • خروج لیر از ترکیه تا معادل پنج هزار دلار مجاز است. البته این موضوع خیلی رعایت نمی شود. اما برای اطمینان بیشتر از آژانس های  گردشگری  ایرانی و هم چنین مسافرانی که اخیرا سفر به ترکیه را تجربه کرده اند سوال کنید.

خوانندگان گرامی توجه داشته باشند که ارائه موارد فوق الذکر به معنای رعایت دقیق از سوی گمرک یا پلیس فرودگاهی در شهرهای مختلف این کشور نیست. چرا که بعضا موارد بسیاری مشاهده شده است که مسئولان فرودگاهی این کشور، از موارد فوق چشم پوشی کرده اند. اما بهتر است پیش از سفر به این کشور، از قوانین فرودگاهی شهر مقصد در ایران اطلاع یافته یا از وزارت گردشگری ترکیه استعلام کنید. اگر تجربه خاصی در ورود و خروج کالا در فرودگاه های ترکیه دارید، تجربه های خود را با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود