سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی

درس هایی از یک اینستا باز الهام بخش

سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی

پرویز پرستویی، هنرمند صاحب سبک و نام آشنای عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون کشورمان، از جمله معدود هنرمندان پیشکسوت پرده نقرای به شمار می رود که حضور بسیار فعالی در شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام دارد.

پرویز پرستویی، برنده چهار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنوراه بین المللی فجر، از جمله آرتیست های توانا و خلاق سینمای ایران به شمار می رود که در ۳ دهه فعالیت روی پرده نقره ای،‌ هم چنان حضور دراماتیکش را با آثاری نوستالژیک حفظ کرده است. برخی از نقش هایی که پرویز خان از “حاج کاظم” در آژانس شیشه ای تا “رضا مارمولک” در فیلم مارمولک ارائه کرد، هم چنان از خاطره انگیز ترین نقش های سینمای معاصر ایران به شمار می آید. پرویز پرستویی‌، هم چون سبک زندگی سینمایی و سنتی خود، در فضای مجازی نیز حضور فعال و نوستالژیکی را به تصویر  کشیده که او را تا حدودی با هم قطارانش در این بستر،‌ متفاوت کرده است.

2-w900-h600

(تصویر صفحه شخصی اینستاگرام مفهومی پرویز پرستویی با ۱ میلیون فالوور)

در یک سال گذشته، پرویز پرستویی یکی از فعال ترین هنرمندان ایرانی در فضای مجازی بوده و در بین سینماگران مرد پیشکسوت، مجازی باز ترین آنان قلمداد می شود. اگر چه بهنوش بختیاریبا ۵میلیون فالوور  پر مخاطب ترین صفحه سینما گران ایرانی را در اینستاگرام در اختیار دارد، اما او و خیلی از سلبریتی های دیگر هم چون مهناز افشار و محمد رضا گلزار و بهرام رادان و امثالهم، متعلق به نسل جدید سینمای ایران هستند. به همین خاطر، پرویز پرستویی را می توان در صدر سینماگران مجازی باز پیشگسوت قلمداد کرد.

پرویز پرستویی، سبک خاصی را در اطلاع رسانی در اینستاگرام به نمایش گذاشته است که از جنبه های تکنیک رسانه ای و سایبر ژورنالیسم، برای فعالان این حوزه،‌ حرف های زیادی برای گفتن دارد. او در یک سال اخیر، بیش از ۴۵۰ پست به اشتراک گذاشت که ماحصل آن، کسب بیش از ۱ میلیون فالوور برای ایشان بود. او ظرف ۱ سال اخیر فقط ۱۳۴ صفحه را فالوو کرد و به نظر می رسد، بیش از آن که به بررسی صفحات مختلف در اینستاگرام میلیونی ایرانیان باشد، تمرکز خود را به اطلاع رسانی محتوای دیجیتالی در صفحه شخصی اش اختصاص داده است.

سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی در اینستاگرام،‌ بر خلاف برخی از فعالان معروف هنری و رسانه ای ایران در این شبکه مجازی محبوب، سلفی گرا، تبلیغاتی و ژورنالیستی نیست و ظرفیت های الهام بخش و روان شناسانه جذابی را یدک می کشد.

1-w900-h600

(در سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی، محتوا نویسی با طعم پرتره!، اهمیت زیادی دارد)

۳ خصیصه مهم در سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی

از این نظر سلفی گرا نیست که پرویز خان،‌ تمایل زیادی به گرفتن عکس سلفی انفرادی و گروهی نداشته و بر خلاف بسیاری از هنرمندان مرد و زن ایرانی معروف در این سرزمین دیجیتالی، ما شاهد سلفی خاصی از ایشان در صفحه اش نیستیم.

از این نظر سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی تبلیغاتی نیست که ما تا کنون شاهد تبلیغات کالا یا خدمات خاص انتفاعی در صفحه اینستاگرامش نبودیم.

از این نظر سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی در اینستاگرام ژورنالیستی نیست که او در انتشار تصاویرش در این شبکه اجتماعی، از ژست های تبلیغاتی خاص و آن چنانی مرسوم در بسیاری از صفحات شخصی سلبریتی های ایران خودداری کرده است. ما پرویز خان را در صفحه اش، با لباس های خاص در مکان های خاص با ژست های خاص و آن چنانی که برای روی جلد نشریات مناسب است، نمی بینیم.

سبک زندگی دیجیتالی الهام بخش مفهوم گرا!

به نظر می رسد سبگ زندگی دیجیتالی این پیشکسوت سینمای ایران در فضای مجازی، سبک زندگی متفاوتی در میان جامعه سلبریتی های اینستا باز ایرانی باشد. او علاقه زیادی به انتشار تصویر پرتره های ساده خود دارد. اینستاگرام پرویز پرستویی مملو از ده ها پرتره ایشان است که ظرف چند سال اخیر عکس برداری و اکنون در این فضا به اطلاع هواداران پرویز خان می رسد.

او معمولا پست هایش را با جملات طولانی همراه می کند. روشی که اصلا در بین سلبریتی های ایرانی اینستاگرام، چنین روش اطلاع رسانی مرسوم  نیست. سلبریتی هایی که بعضا تصاویر خود را با چند کلمه همراه می کنند، اکنون شاهد مقاله نویسی های اینستاگرامی پرویز خان در این سرزمین محبوب ایرانیان هستند که خود می تواند، زمینه انتشار کتاب اینستا نوشته های آقای بازیگر در آینده ای نزدیک باشد! دل نوشته های خوش ذوق و جذاب برای همه قشر.

پرویز پرستویی،  معمولا از خاطرانش در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی و سینمایی در پست هایش صحبت می کند. جامعه شناسی خودمانی ایران نوین را تحلیل می کند و با زبانی شیوا و نثری جالب و موزون، به آسیب شناسی فرهنگ عامه در  حوزه های مختلف می پردازد. او بر خلاف بسیاری از سلبریتی های ایرانی در اینستاگرام، تقریبا به هر رویداد مهمی که در کشور در عرصه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، ورزشی و هنری در طول هفته رخ می دهد،  واکنش  نشان می دهد. واکنشی که معمولا با تحلیل هایی  نیز همراه است .

در واقع نگاه پرویز  پرستویی به شبکه اجتماعی اینستاگرام، نگاهی عکس محور نبوده و نیست.  او به قدرت عکس اکتفا نمی کند.

او تلاش دارد از ظرفیت های رسانه ای و اطلاع رسانی گسترده اینستاگرام، برای بیان نظرات و دیدگاه های خود در عرصه های مختلف مربوط به فرهنگ روز جامعه و تحولات مربوط به آن استفاده کند. نظراتی که معمولا بیش از چند جلمه و پاراگراف است و برای خواندن و فهمش، باید زمانی را اختصاص داد و سرسری رد نشد!

4-w900-h600

(به نظر من، نسل جدید از خویشتن خود دور شده  و با آن بیگانگی می کند)

از روان شناسی تا تحلیل فرهنگ عامه دیجیتالی

پرویز خان برای نوشتن محتوا بر روی صفحه شخصی اش در اینستاگرام، وقت می گذارد و برای وقت و نظر و درک مخاطبش، احترام زیادی قایل است و تلاش می کند تا همواره درباره مسایل مختلف، حرف های جالب و جذاب و نکته های نغز ارایه کند که معمولا، با استقبال و تکریم جامعه میلیونی مخاطبانش نیز همراه می شود.

کم تر مشاهده شده است که صفحه شخصی پرویز پرستویی در اینستاگرام با این حجم بالای تولید محتوای متنی و تئوریک، محفلی برای کنش ها و واکنش های کاربران ایرانی با چاشنی هتاکی و فحاشی به یکدیگر باشد که متاسفانه در سال های اخیر بر روی صفحات برخی از سلبریتی های داخلی مشاهده می کنیم.

نمی دانیم! شاید و وزن و سطح مطالبی که پرویز پرستویی در بیان دیدگاه هایش در حوزه های مختلف مطرح می کند به گونه ای است که کاربران را در روزگار اینستاگرام عکس محور صرف، با روشی جدید و خلاقانه در انتشار محتوای دیجیتالی رو به رو می کند که از منظر های مختلف سایبر ژورنالیسم و جامعه شناسی دیجیتالی، قابل تامل باشد.

به عنوان مثال، پرویز پرستویی چندی پیش به بیان خاطره ای پرداخت که در پایان، نتیجه روان شناسی ان جالب بود و با استقبال چند هزار نفری مخاطبانش رو به رو شد. او نوشت:

وقتی جوان بودم، قایق سواری را خیلی دوست داشتم,…..یک قایق کوچک هم داشتم که با آن در دریاچه قایق سواری می کردم و ساعت های زیادی را آنجا در تنهایی می گذراندم. شبی بدون آن که به چیز خاصی فکر کنم نشستم و چشم هایم رابستم. شب خیلی قشنگی بود. در همین زمان قایق دیگری به قایق من برخورد کرد, عصبانی شدم و خواستم با شخصی که با کوبیدن به قایق آرامش من را بر هم زده بود دعوا کنم ولی دیدم قایق خالی است.

کسی در قایق نبود که با او دعوا کنم و عصبانیت خودم را به او نشان دهم, چطور می توانستم خشم خودم را تخلیه کنم ؟ هیچ کاری نمی شد کرد. دوباره نشستم و چشم هایم را بستم, عصبانی بودم….در سکوت شب کمی فکر کردم, قایق خالی برای من درسی شد…. از آن به بعد، اگر کسی باعث عصبانیت من شود, پیش خودم می گویم“این قایق هم خالی است

نکته: در واقع آن کس که شما را عصبانی می کند، شما را فتح کرده. اگر به خود اجازه می دهید از دست کسی خشمگین باشید و بخش عمده ای از عاطفه و ذهن تان را به او اختصاص دهید، در واقع به او اجازه تصاحب این بخش های وجودتان را داده اید.

5-w900-h600

(ترویج فعالیت های خیریه در سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی مشهود است)

 

نکته های جالب

یکی از موضوعاتی که در سبک زندگی دیجیتالی پرویز پرستویی در قیاس با هم قطارانش در اینستاگرام بیش تر به چشم می خورد، پرهیز از هشتگ بازی های گسترده و تلاش برای جلب نظرات مخاطبان برای انجام فعالیت های خیریه و حفاظت از محیط زیست و دارایی های عمومی است. می خواهد کمک به بچه های دانش آموز محروم در آستانه سال تحصیلی جدید باشد، می خواهد راه اندازی جنبش ما کالای چینی و ترقه نمی خرم در آستانه ایام چهارشنبه سوری (بخوانید چهارشنبه سوزی) آخر سال باشد . . .

 پرویز، اینستاگرام و نگاه محیط زیست محور، مفهوم مسئولیت اجتماعی دیجیتالی یک کاربر فضای مجازی در جامعه را برای ما الگو سازی می کند. الگویی که باید از این روش و منش، درس گرفت و حتی چنین رفتاری در اطلاع رسانی دیگر سلبریتی  های معروف و کم تر معروف ایران در دنیای مجازی مشاهده شود.

در یک کلام . . .

امیدواریم سبک زندگی دیجیتالی پرویز خان، الگویی برای دیگر سلبریتی های جامعه ایران شده تا از معروفیت و تاثیرگذاری خود در جامعه استفاده کرده و برای رفع نقایص و کاستی ها در فرهنگ عامه تلاش کنند تا ۵ تا ۹ ساعت زمانی که ما ایرانیان در شبکه های اجتماعی و پرسه در صفحات سلبریتی ها صرف می کنیم، با عایدی بیش تری  همراه باشد .

آفرین به سبک زندگی دیجیتالی پرویز خان.

او را در https://www.instagram.com/parvizparastouei دنبال کنید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲ نظر

ورود

  • ماهرخ کیانی اسفند ۴, ۱۳۹۵

    خیلی مطلب قشنگی بود. واقعا لذت بردم. جناب پرستویی واقعا باید الگوی خیلی ها باشه. البته اگه فراستی بزاره 🙂

  • توکلی فروردین ۱۳, ۱۳۹۶

    خیلی قشنگ و زیبا نوشتید
    احسنتم