چند هفته پس از دیده شدن نخستین نشانه ها از ورود زنبور سرخ آسیایی در بریتانیا، نشخه اینترنتی روزنامه سان با انتشار تصاویری از پیدا شدن نخستین کندوی بزرگ این حشره خطرناک در منطقه گلوسسترشایر این کشور خبر داد.
این کندو که گفته می شود اندازه ای برابر با یک کدو تنبل بزرگ دارد در بالای درختی به ارتفاع ۱۶.۵ متر پیدا شده است. زنبور سرخ آسیایی که نخستین بار توسط یک کشتی چینی به فرانسه رسید، به سرعت در قاره اروپا پخش شد و اکوسیستم منطقه را به شکلی جدی مورد تهدید قرار داد.
این حشره که به آن “Asian hornet” می گویند بزرگترین زنبور شناخته شده در کره زمین محسوب می شود که از همه نوع حشره به ویژه زنبورهای عسل تغذیه می کنند. در واقع وحشت از این حشره بیشتر به خاطر خطری است که وجود آنها متوجه زندگی و فعالیت زنبورهای عسل می کند.
اگرچه این نیش این زنبور برای انسان کشنده نیست اما در صورت حساسیت فرد و یا تعداد بالای گزیدگی در یک نوبت می تواند مشکلات جدی را به وجود آورد.
دیده شده است این گونه از زنبورها به کندو زنبورهای عسل حمله می کنند تا بتوانند برای حشرات کوچک تر و نابالغ عسل تهیه نمایند.
یکی از مسئولان کشاورزی منطقه با بیان اینکه گمان نمی رود زنبورهای سرخ آسیایی بتوانند زمستان سرد شمال بریتانیا را پشت سر بگذارند، در گفتگو با سان تاکید کرد: پس از کشف این کندوی بزرگ، کارشناسان ما بیش از صد نقطه را در کل منطقه مورد بازرسی میدانی قرار داده اند تا از عدم وجود کندوهایی این چنینی اطمینان حاصل کنند.
وی افزود: این نوع زنبور در ۵ منطقه در شعاع پانصد متری محل کندو شناسایی شدند.
شهردار تت بوری نیز اعلام کرده است پس از از بین بردن این کندو بعید بنظر می رسد هیچ زنبور سرخ آسیایی زنده ای در منطقه باقی بماند.
بدون نظر