پاییز گردی رویایی در روستا و گردنه حیران

گشتی در دیدنی ترین جاده جنگلی ایران در استان گیلان

پاییز گردی رویایی در روستا و گردنه حیران

سرویس گردشگری روزیاتو امروز نیز همچون روال روزهای گذشته، شما را به گشتی در یکی از دیدنی ترین مناطق سرزمین چهار فصل ایران می برد تا با صفحه ای دیگر از دفتر هزار رنگ این کهن دیار ده هزار ساله آشنا شویم.

امروز به جایی می رویم که دیدنی ترین جاده جنگلی ایران را در خود جای داده و نامی دارد که مصداق شگفتی و شکوه نقاش طبیعت در سرزمین های شمالی کشور است. می خواهیم از گردنه حیران ایران صحبت کنیم. جایی که برای هر رهگذری، شکوه افسون کننده ای دارد و شما را به ضیافت رنگ و نور و زیبایی می برد.

در حیران گردی امروز با ما همراه باشید.

پیش از ادامه بحث، توجه شما را به دیدن این ویدئو جلب می کنیم. در این ویدئو ۳ دقیقه ای که با موسیقی گیلکی هم همراه شده است، شما با دیدنی های طبیعی گردنه حیران و جنگل های فندوق لو استان سرسبز اردبیل آشنا می شوید که چشم اندازهایی فوق العاده برای گردشگران در نیمه دوم سال دارد.

حیران کجاست؟

برخی از جاده های ایران، به دلیل قرارگیری در اقلیم سرسبز سرزمین های شمالی کشورمان، جذابیت های فوق العاده ای برای رهگذران و گردشگران دارد. جاده اسالم به خلخال، نور به چمستان، جاده جنگلی تونلی پارک گیسوم از جمله این جاده های دیدنی و رویایی کشور است که در همه ایام سال، زیبایی های رویایی دارد.

h1
(تابلویی که ورود مسافران را به حیران ایران خوش آمد می گوید)

علاوه بر این موارد، جاده دیگری هم در کشور وجود دارد که از قدیم الایام، یکی از زیباترین مناطق گردشگری جاده ای ایران بوده و توجه رهگذران بسیاری را در داخل و خارج از کشور به خود جلب کرده است. گردنه حیران که در مسیر گیلان به اردبیل قرار دارد، بی شک یکی از دیدنی ترین جاده های ایران بوده و چشم اندازهایی رویایی برای عاشقان سفر به ارمغان می آورد.

بخشی از شکوه طبیعت ایران زمین را می توان در حیران آستارا به تماشا نشست. حیران، نام روستایی ییلاقی و مسافر پذیر در شهرستان آستارا از توابع استان سرسبز گیلان به شمار می رود. جایی که در فاصله سی کیلومتری منتهی الیه غرب آستارا واقع شده و خود از سه روستا به نام های حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شده است.

h15

این منطقه، همجوار استان سرسبز و حاصلخیز اردبیل است که خود، با سرعین و بسیاری از مناطق دیدنی اش، یکی از مناطق گردشگری پر طرفدار ایران به شمار می رود. روستای حیران با بیش از دو هزار هکتار مساحت، امروزه یکی از مقصدهای گردشگری روستایی و طبیعی کشور محسوب می شود که در پرتال های گردشگری، گردشگران داخلی و خارجی، بسیار به دیدن آن توصیه کرده اند.

h4
(تصویری تابستانی از گردنه زیبای حیران)

در روزگاری که صنعت گردشگری، موفقیت خود را مدیون درگاه های گردشگری است، شمار زیادی از مسافران، برنامه سفر و انتخاب مقصد های توریستی داخلی و بین المللی را بر اساس توصیه های مندرج در پرتال های مطرح همچون تریپ ادوایزر و بوکینگ و حتی از طریق اپ های مطرح این حوزه، راهبری می کنند.

گردنه زیبای حیران، بخشی از این روستای جذاب بوده که به واسطه زیبایی های محسور کننده، با استقبال گسترده هموطنان از نقاط مختلف کشور روبرو شده و امروزه، هزاران خانه ویلایی برای سکونت های تابستانی و بهاری، در جای جای این منطقه رویایی، ساخته شده است.

در ایام پر مسافر، هزاران نفر در این روستا سکونت دارند، اما در اواخر پاییز تا اوایل بهار، جمعیت روستا به هزار نفر هم نمی رسد. کشاورزی و دامداری، بخشی از پتانسیل های اقتصادی این منطقه خوش آب  و هوا به شمار می رود.

h5
(منظره ای زیبا از حیران در تابستان که شبیه تابلو نقاشی است)

زیبایی های گردنه حیران به این خاطر است که از یک طرف، به کوه هایی مملو از جنگل های انبوه مشرف شده است و یادآور جنگل ابر سمنانی ها است و از سویی دیگر، به  دره ای کم عمق که از میان آن، رود آستارا عبور کرده و در واقع مرز ایران و کشور جمهوری آذربایجان را به اعتباری، تعیین می کند.

روستای حیران، بیش از ۱۵۰۰ متر از سطح دریا بالاتر است و اگر به این منطقه سفر کنید، با تابلویی روبرو می شوید که روی آن نوشته شده است: به مد زیبایی های گیلان، منطقه توریستی، تفریحی و گردشگری حیران شهرستان مرزی آستارا خوش آمدید.

h6
(چشم اندازی مه آلود در گردنه حیران)

روستای حیران را با گردنه زیبای حیران می شناسیم. برای کسانی که از آستارا به سمت اردبیل می روند، این گردنه در بهار و تابستان و حتی خزان و زمستان، چشم اندازهایی دارد بی نظیر که نمونه اش را در جایی نمی توان یافت. گردنه حیران همچون مازیچال و فیلبند و سوباتان، در اکثر ایام سال، پوشیده از مه بوده و به شما این امکان را می دهد تا در برخی از ماه های سال، از داخل تونل جنگلی مملو از مه عبور کنید.

برای همین، گردنه حیران را باید در واقع حیران ایران نامید و یکی از رمانتیک ترین جاده های ایران برای عاشقان ایران زمین. گل ها و گیاهانی که در این منطقه قرار دارد، خواص دارویی فراوان دارند. رطوبت دریای خزر سبب شده تا این منطقه،  همواره سرسبزی خاص خود را به رخ رهگذران داخلی و خارجی بکشاند.

h7
(تصویری دیدنی از پیچ های سنجاق سری در منطقه حیران ایران)

پیچ های تند جاده ای که همچون ماری عظیم الجثه، در جنگل های مه آلود، تونلی سرسبز و رویایی را برای مسافران به ارمغان می آورند، راهی جز توقفی هر چند کوتاه باقی نمی گذارند. آن هم برای تماشای شکوه طبیعت بکر ایران در حیران.

h12
(گردنه حیران در زمستان نیز جذابیت های فراوانی دارد)

البته باید توجه داشت که جاده هایی که استان گیلان را به استان اردبیل متصل می کنند. از دیدنی ترین جاده های جنگلی کشور محسوب می شوند. جاده ماسال به خلخال به خصوص در منطقه اولسبلنگاه، جاده ماسوله به خلخال که یکی از برنامه های ثابت پیاده گردی طبیعت گردهای حرفه ای به شمار می رود، از این جمله هستند.

تله کابین حیران

روستای حاج امیرونه،  این روزها اعتبار خود را به واسطه تله کابینی بر فراز منطقه زیبای حیران دارد. اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان در سال ۱۳۹۰ شمسی، راه اندازی تله کابین حیران را در دستور کار قرار داد و اکنون این ظرفیت گردشگری جذاب، بخشی از فرصت های تفریح در این منطقه به شمار می رود.

h13
(تصویری از منطقه تله کابین منطقه گردشگری حیران)

این تله کابین به طول هزار و پانصد متر، یکی از بزرگ ترین تله کابین های کشور است که بر فراز جاده دیدنی آستارا به اردبیل در منطقه حیران، چشم انداز های بی نظیری را برای مسافرانش به ارمغان می آورد. در حین تله کابین سواری، شما از فراز جاده به داخل جنگل های فندق لو اردبیل می روید که یکی از دیدنی ترین موقعیت های عکاسی و گردشگری هوایی را برایتان رقم می زند.

البته در ابتدا و انتهای این تله کابین دیدنی، پیست کارتینگ و هتل و رستوران های متعددی در دسترس است که خاطره خوبی را از حیران گردی های پاییزی به وجود می آورد. این گردنه اکنون به واسطه تله کابین زیبایش، یکی از پر جاذبه ترین مناطق گردشگری کشور به شمار می رود.

تله کابین حیران، در نقطه ای واقع شده که از یک طرف به دریای خزر و چشم اندازهای زیبای این گردنه در شرق مشرف است و از طرفی دیگر، به جنوب به جنگل های زیبای فندوق لو. شمال تله کابین نیز مرز ایران و جمهوری آذربایجان قرار دارد.

h14
(تصویر ایندکس پرتال تله کابین حیران)

اگر به تله کابین حیران رفتید، بدانید که این مجموعه گردشگری هوایی، دارای ۳۰ کابین بوده که در هر کابین، شش نفر می توانند قرار بگیرند. البته سه کابین از این سی عدد کابین تله کابین حیران، VIP است. توجه داشته باشید که تله کابین حیران، بر اساس معیارهای سازمان استاندارد ایران طراحی و ساخته شده و بسیار ایمن بوده و در فواصل زمانی مختلف، گواهی ایمنی و استاندارد آن، اعتباردهی دوره ای می شود.

علاوه بر تله کابین حیران، سورتمه ریلی این منطقه نیز که به عنوان طولانی ترین سورتمه شمال ایران به شمار می رود، در دهکده گردشگری حیران قرار دارد و به همین خاطر، ظرفیت های گردشگری و تفریحی برای حیران گردهای عاشق ایران در این منطقه، فروان است.

خط تله کابیـن، کارتیـنگ، ترامبولین، رستـوران، کافی شاپ، چایخانه سنتی، و آلاچیـق ها و آب نما در بالاترین نقطه جهت مشاهده مناظر طبیعی و زیبای گردنه حیران، پارکینگ، فضای سبز و مجموعه تجاری با کالای منحصر به فردش قرار دارند.

تمامی دستگاه های تله کابین گردنه حیران از نظر تکنولوژی جزء پیشرفته ترین و ایمن ترین دستگاه های موجود محسوب می شود که از کشور اتریش و شرکت DOPPELMAYR خریداری شده اند که از سازندگان بنام و برتر تله کابین در جهان هستند.

h16
(تله کابین سواری با چنین مناظری، واقعا هیجان انگیز است)

طول خط تله کابین گردنه حیران ۱۷۵۲ متر و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۷۳۰ متر و اختلاف ارتفاع بین دو ایستگاه در حدود ۵۰۰ متر می باشد. حداکثر سرعت کابین ها شش متر بر ثانیه بوده و ظرفیت جابجایی در یک ساعت ۱۳۵۰ نفر برآورد شده است.

طبق بررسی ها، فاز نخست شهربازی سر پوشیده گردنه حیران آستارا نیز افتتاح شده و اکنون مسافران می توانند از بازی های هیجانی در فضای سر پوشیده استفاده کنند.

پاییز گردنه حیران

h8

پاییز در همه نقاط ایران، جذابیت های خاص خود را دارد و افسون طبیعت اقلیم پارس را می توان در جادوی نقاش طبیعت در بوم هزار رنگ هزار نقش مشاهده کرد. حیران در پاییز، حیرانی دیگر است. جایی که جشنواره رنگ و زیبایی در فضایی مه آلود، رمانتیک ترین فضای جاده ایران را برای سلفی بازها و عاشقان طبیعت گردی به ارمغان می آورد.

h9

(وقتی گردنه حیران، تابلو نقاشی می شود)

گردنه حیران، جاییست که شما با مناظری مواجه می شوید که همچون تابلویی زیبا از یک نقاش چیره دست که غمزه رنگ ها را با رقص قلم جادویی خود به جشنواره ای از حیرت بدل کرده است. شاید برای عکاسان طبیعت، کم تر منطقه ای در ایران را بتوان همچون حیران آستارا، مستعد تصاویر حیرت انگیز دانست.

h10
(گردنه حیران در فصل هزار رنگ خزان)

مخصوصا در فصل خزان، جذابیت های رویایی گردنه حیران صد چندان شده و لنزهای دوربین را برای شکار تصاویری هیجانی و خاطره انگیز، به انتظار می کشد. آنان که تصور می کنند ایران سرزمین بیابانی و خشک است، در گردنه حیران، در حیرانی توهم و خیال باطل خود فرو می روند.

h11
(جنگل های منطقه حیران در پاییز ۹۳)

خیلی ها پیشنهاد می کنند در سفرهای پاییزی به نقاط خوش آب و هوا و بکر ایران همچون گردنه حیران و جاده گیسوم، اگر با خودرو سفر می کنید، مدتی را توقف کرده و از زیبایی های طبیعت، استفاده کنید. جایی که اکسیژن خالص را تنفس کرده و دیدگان شما، مناظری را مشاهده خواهد کرد که شاید تا مدتها، برای هموطنان مناطق جنوبی و مرکزی و شرقی کشور، تکرار نشدنی باشد.

البته در زمستان نیز، گردنه حیران، دیدنی اما پر حادثه است و به همین خاطر اگر در ماه های آینده، قصد عبور از این منطقه عجیب و رویایی را دارید، صبوری و تجهیز به لوازم گرمایشی و ایمنی را از دستور کار خارج نکنید.

h2
(تصویری که در زمستان از گردنه حیران خواهیم دید)

چگونه به حیران برویم؟

h3
(نقشه مسیر تهران به اردبیل)

برای رفتن به گردنه حیران و روستای زیبای آن، راه های زیادی وجود دارد. هموطنان تهرانی، می توانند از جاده کرج به چالوس استفاده کرده و از نوار شمالی خزر، به سمت رشت و انزلی و آستارا و سپس حیران بروند. از طرف جاده کرج-قزوین نیز می توان به سمت اردبیل و آستارا رفت که ابتدا باید از کمربندی قزوین گذر کرد و پس از عبور از ابهر و زنجان، به سمت اردبیل حرکت کرد.

گردنه حیران، همانطور که گفته شد در مسیر جاده آستارا به اردبیل قرار دارد. فاصله تهران تا اردبیل حدود ۶۰۰ کیلومتر است که می توانید با هفت ساعت رانندگی به آن برسید. فاصله جاده گردشگری اسالم به خلخال تا گردنه حیران نیز حدود ۲۳۰ کیلومتر است.

h17
(اقامت در خانه های روستایی که یادآور سوباتان است)

نکته مهم آن است که در همه ایام سال، این جاده به واسطه شرایط جغرافیایی و طبیعی خود، از ترافیک زیادی برخوردار است و بعضا تصادفاتی خونین در آن مشاهده می شود. بنابراین، دقت در رانندگی و حوصله و استفاده از مه شکن و تجهیز خودرو به لوازم ایمنی و گرمایش در همه ایام سال، توصیه همیشگی پلیس راهور ناجا به رانندگان است.

اگر به گردنه حیران رفتید، هتل ها و مراکز اقامتی متعددی در اختیار شما قرار دارد تا اطلاعات تکمیلی را از اداره کل گردشگری گیلان و اردبیل کسب کنید. البته سایت تله کابین حیران نیز در این نشانی، در دسترس شما بوده تا اطلاعات لازم را پیش از سفر بدست آورید.

h18

توصیه هایی برای حیران گردی

h19
(تصویری از گردنه حیران در روزهای آخر پاییز ۹۵)

۱- گردنه حیران، منطقه ای بی نظیر برای شکار لحظه های ناب در طبیعت است. دوربین خوب همراه داشته باشید.

۲- گردنه حیران، میراث طبیعی ایران برای نسل های آینده است. در حفظ آن بکوشید.

۳- امکان رزرو اینترنتی بلیط تله کابین حیران وجود دارد.

۴- حرفه ای های گردشگری، عسل و قیماق گردنه حیران را به عنوان صبحانه در این منطقه زیبا، در ذهن دارند.

۵- در روستاها، ویلاها و منزل گاه های متعددی برای اقامت پاییزی و زمستانی در اطراف گردنه حیران وجود دارد.

۶- کمپ زدن در گردنه حیران در نیمه دوم سال، شرایط خاص خود را دارد که از حرفه ای ها، شرایط آن را سوال کنید.

۷- از مسئولان گردشگری و مدیریت گردنه حیران می خواهیم تا از تداوم روند ویلا سازی در این منطقه که تاثیر زیادی در آلودگی آن در سال های آینده خواهد داشت، جلوگیری کنند.

۸- اگر اهل سوغات هستید، سوغات گیلان و اردبیل را می توان در مغازه های بین راه خریداری کرد. خرید صنایع دستی این منطقه، رونق اقتصادی و توجه به این صنعت دیرینه مناطق شمالی کشور را به ارمغان خواهد آورد.

۹- تمشک حیران، تنها در تابستان، انتظار شما را می کشد. بنابراین، تابستان گردنه حیران را نیز در نظر داشته باشید.

۱۰- در اطراف گردنه حیران، منطقه ای در دل جنگل های نوار مرزی آن قرار دارد که آب گرمی داشته و برای عاشقان آب تنی در حوضچه های طبیعی معدنی، فرصتی ایده آل به شمار می رود.

اگر به حیران ایران سفر کردید، تصاویر جذاب خود را از طریق  کانال های ما در شبکه های اجتماعی ارسال کنید.

۶ نظر

ورود

  • اصغر زاده آذر ۲۱, ۱۳۹۵

    بهشت رنگ ها بود حیران
    عالی

  • یگی آذر ۲۱, ۱۳۹۵

    خیلی خوشگله حیران
    خبر نداشتم تله کابین داره
    خیلی خیلی ممنون. اینا عالیه میزارید

  • مروت آذر ۲۲, ۱۳۹۵

    خیلی خوووووووشگله
    من رفتم
    پاییزش مثه تابلو نقاشیه که گفتین. 🙂 اما تصادف اونجا خیلی زیاده 🙁

  • محمد آذر ۲۳, ۱۳۹۵

    حیران مال گیلان نیست و مال اردبیل هستش

  • سعید آبان ۱۳, ۱۳۹۷

    با احترام به اردبیلی ها .. گردنه حیران مال گیلان هستش. . شما به این توجهکن داخل شهر لوس انجلس ایرانی زیادن و فارسی صحبت میکنند ولی این دلیل نمیشه ایرانیای ساکن اونجا بگن لوس آنجلس مال کشور ایرانه.. داخل شهر آستارا هم ترک زبان زیادن