به چه دلایلی سرفه کردن در فصل زمستان طولانی تر می شود؟

به چه دلایلی سرفه کردن در فصل زمستان طولانی تر می شود؟

بسیار طبیعی است که در فصل های سرد سال و بر اثر سرماخوردگی در مقایسه با سایر فصول بیشتر سرفه کنید. اما چه خوب است که بدانید تنها علت این سرفه ها نمی تواند سرماخوردگی باشد. همچنین نباید این تصور را نیز داشت که سرفه کردن در عرض چند روز بهبود پیدا کند بلکه گاهی هفته ها می تواند به طول انجامد.

بسیار اهمیت دارد که اگر سرفه ها بیش از اندازه خشک و به همراه بالا آوردن خون باشد حتما و در اولین فرصت به پزشک مراجعه شود.

در ادامه به برخی از دلایل سرفه های ادامه دار پرداخته می شود:

داروی فشارخون مصرف می کنید 

1

دکتر «نورمن ادِلمن» یکی از مشاوران ارشد انجمن ریه آمریکا در این باره می گوید تنها سرماخوردگی نیست که سبب ایجاد سرفه می شود بلکه برخی از موارد مصرف داروهای فشار خون نیز می تواند چنین امری را سبب شود.

وی می گوید حداقل ۲۰ درصد از بیمارانی که از داروهای فشارخون استفاده می کنند در همان هفته نخست مصرف آن، شروع به سرفه های خشک می کنند اما در برخی مواقع نیز، ۶ ماه طول می کشد تا این نشانه ها ظاهر شوند که البته دلیل آن همواره نامشخص مانده است.

با این حال برخی از پزشکان می پندارند این عامل می تواند با وادار کردن محرک هایی که راه های هوا را تحت تاثیر قرار می دهند و bradykinin نامیده می شوند انجام می پذیرد.

اگر این سرفه ها به صورت طولانی مدت دامه پیدا کرد با مراجعه به پزشک تان از او بخواهید نوع دارو را عوض کند. اگر هم می توانید این کار را با رعایت کردن رژیم غذایی انجام دهید، بسیار بهتر است.

به آسم مبتلا هستید

2

دکتر «راشل تالیرچیو» در این باره می گوید: “بیشتر بیماران مبتلا به آسم نشانه هایی چون تنفس های کوتاه، خس خس و درد در ناحیه قفسه سینه و سرفه را دارا هستند. بسیاری از این مبتلایان سرفه های مزمنی را نیز تجربه می کنند.”

در حقیقت حدود ۹۰ درصد از سرفه های مزمن می توانند به دلیل آسم، آلرژی و رفلکس های اسیدی به وجود آیند. به هر دلیل هرگاه سرفه های طولانی تر از ۸ هفته یا بیشتر داشتید حتما برای رسیدگی به این وضعیت به پزشک مراجعه کنید.

سرماخوردگی تان درمان نشده

3

مصرف داروهای سرماخوردگی خود می تواند سبب افزایش سرفه نیز بشوند. تصور نادرستی که در میان بسیاری از افراد وجود دارد این است که سرفه کردن باید طی یک هفته به طور کامل رفع شود. اما حقیقت این است که این روند گاهی هفته ها به طول می انجامد.

در واقع ویروس سرماخوردگی از طرق مختلفی بدن تان را تحت تاثیر قرار می دهد که از این میان می توان به گرفتگی راه تنفس و یا تورم در بینی و سینوس ها اشاره کرد. تورم سینوس ها می تواند باعث ریزش آب در ناحیه پشت بینی شود که بعد از یک عفونت ویروسی سبب سرفه های طولانی تری خواهد شد.

در این موارد می توان از درمان های دارویی استفاده کرد، دکتر ادلمن در این باره می گوید، برای رفع عفونت های ویروسی، آسم و آلرژی ها، آنتی هیستامین می تواند گزینه مناسبی به شمار آید.

به بدن خود توجه نمی کنید

4

برای اینکه بتوان به افزایش سیستم ایمنی بدن خصوصا در دوران بیماری کمک کرد باید بین ۷ تا ۸ ساعت از شبانه روز را خوابید، رژیم غذایی سلامتی را دنبال کرد و تمرین های مداوم ورزشی نیز داشت.

دکتر «جنیفر بیچ» تاکید دارد که باید از بدن مراقبت کامل به عمل آید تا بتواند با به درستی عمل کند.

در ناحیه معده احساس سوزش می کنید

5

بسیاری از پزشکان می پندارند رفلکس های اسیدی معده می تواند منجر به سرفه های مزمن شود اما در این باره هنوز مناقشاتی وجود دارد.

دکتر تالیرچیو می گوید بیمارانی با این وضعیت بهتر است از خوردن شکلات، کافئین و غذاهای تند و ادویه دار پرهیز کنند.

بیش از اندازه از اسپری های بینی استفاده می کنید

6

برخی از اسپری هایی که مخصوص ریزش آب بینی هستند مانند Afrin می توانند سبب سرفه شدند. بنابراین بهتر است که بیش از ۳ بار در روز مورد استفاده قرار نگیرند.

استفاده بیش از اندازه از آنها می تواند سبب سرفه، گرفتگی بینی و ریزش آب در ناحیه پشت بینی شود. دکتر بیچ بر این باورست برخی از افراد به استفاده از این اسپری ها اعتیاد پیدا کرده اند.

وی مصرف قرص Benadryl را که دو کار را همزمان انجام می دهد یعنی هم آنتی هیستامین است و هم با گرفتگی مبارزه می کند را پیشنهاد می کند. همچنین راه هوا را نیز باز نگه داشته و مخاط اضافه را نیز خارج می کند.

از سرفه های ادامه دار پس از سرماخوردگی رنج می برید

7

اسپاسم های برونشیتی بعد از تورم یکی دیگر از انواع سرفه های بعد از ابتلا به سرماخوردگی است که همچون نشانه های آسم ظاهر می شود. راه تنفسی تان را تنگ می کند و سینه را به خس خس می اندازد.

در چنین مواقعی عمدتا پزشکان داروهایی چون bronchodilators و steroids را تا ۴ هفته تجویز می کنند.

به اندازه کافی مایعات مصرف نمی کنید

8

مصرف آب یا چای می تواند مخاط بینی را رقیق و در نتیجه راه هوا را باز نگه دارد. دکتر ادلمن می گوید: “البته مصرف مایعات باعث از بین رفتن کامل سرفه نمی شود اما آن را بهبود می بخشد و لااقل به جای سرفه های خشک، این سرفه ها رطوبت بیشتری دارند.

تلاش کنید پیش از خوابیدن ورودی بینی خود را چرب نگه دارید.

منبع: rd
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • میثم اسفند ۲۷, ۱۳۹۷

    سلام.
    چرا در هوای سرد سرفه م میگیره؟ اینقدر که اگه کسی کنارم باشه شکاکی میشه. در حالی که اصلا سرما ندارم و سیگاری هم نیستم .
    در گرما این مشکلو ندارم.