تهران در هفته سوم بهمن ماه ۹۵، روزهای داغی را پشت سر گذاشت. سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، آوردگاه چهره های سرشناس سینمای ایران بود که ۱۲ تا ۲۱ بهمن ماه را به جنجالی ترین هفته سینمای کشور در سال ۹۵ تبدیل کرد. متن و حاشیه انچه بر جشنواره امسال گذشت توسط سرویس هنری روزیاتو در گفتارهای معرفی جشن بزرگ سینمای ایران به صورت تصویری و ویدیویی پوشش داده شد.
ا علاوه بر جشن بزرگ سینمای ایران، از هجدهم تا بیست و یکم بهمن ماه در نمایشگاه بین المللی تهران نیز، بزرگترین جشن گردشگری و صنایع دستی سال برگزار شد که با استقبال گسترده عاشقان ایرانگردی و جهانگردی روبرو گردید.
در این نمایشگاه که دهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته اعلام شد، صدها شرکت داخلی و خارجی، توانمندی های خود را در زمینه های مدیریت گردشگری، تور، هتلداری، صنایع دستی، بازاریابی و تبلیغات، در معرض دید علاقمندان قرار دادند.
امسال نیز همچون سال های گذشته، برنامه های زمان بندی شده متعددی برای معرفی پوشاک اقوام ایران، موسیقی محلی، سوغات شهرستان ها، صنایع دستی، آشنایی با سبک زندگی مردم در استان های کشور در دستور کار قرار گرفت. به علاوه، برنامه های متنوعی نیز برای نمایش زنده موسیقی سنتی اقوام ایرانی در فضای باز و همچنین محیط داخل سالن های اصلی نمایشگاه اجرا شد که همچون سال های پیش، با استقبال گسترده شرکت کنندگان مواجه گردید.
با توجه به اینکه تبریز، “شهر اولین های ایران”، در سال ۲۰۱۸ میلادی به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده است، به همین خاطر، ویژه برنامه ای شاد و جذاب برای معرفی موسیقی محلی، فرهنگ و ظرفیت های گردشگری این شهر تاریخی ایران، هر روز در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی اجرا شد که یکی از خاطره انگیزترین لحظات را برای شرکت کنندگان به ارمغان آورد.
شما می توانید برای مشاهده برنامه های موسیقی جذابی که به صورت زنده در طول برگزاری نمایشگاه اجرا شد، رقص گروه سنتی آیینی جابلان را در ویدیوی زیر تماشا کنید.
گزارش اختصاصی سرویس گردشگری روزیاتو از این رویداد مهم صنعت توریسم کشورمان را در ادامه مشاهده کنید.
رونمایی از اتوبوس ویژه گردشگری
همان طور که در تصویر شاخص مشاهده می کنید، در نمایشگاه امسال بالاخره چشم علاقه مندان داخلی و بین المللی، به نخستین اتوبوس ویژه رو باز و حرفه ای مخصوص گردشگری پایتخت روشن شد.
این اتوبوس قرمز رنگ، مانند اتوبوس های گردشگری «HOP ON HOP OFF» که در مقاصد گردشگری مهم اروپا مانند بارسلونا و پاریس مورد استفاده قرار می گیرد، قرار است در سال های آینده وارد چرخه گردشگری پایتخت و حتی دیگر استان های کشور گردد و سیستم حمل و نقل تخصصی و حرفه ای برای گردشگران بین المللی در دستور کار قرار بگیرد.
این اتوبوس ها معمولا مجهز به اینترنت پر سرعت، تابلوهای راهنمای دیجیتال و سیستم صوتی چند زبانه برای معرفی نقاط دیدنی هستند. با ورود آن ها به صنعت گردشگری کشور، می توان انتظار رونق این عرصه و حرکت به سمت حرفه ای شدن را داشت.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به این درگاه مراجعه کنید.
جشنواره موسیقی تبریز در دهمین جشن گردشگری ایران
امسال ویژه برنامه موسیقی تبریز به جهت معرفی ظرفیت های گردشگری و فرهنگی شهر، در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد و با استقبال هزاران مخاطب نمایشگاه گردشگری پایتخت نیز همراه گردید.
در این برنامه، گروه هایی از نقاط مختلف آذربایجان به اجرای برنامه های رقص محلی و آیینی و همچنین پخش زنده موسیقی شاد اقدام کردند و مسئولان درباره برنامه های تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ میلادی به سخنرانی پرداختند.
وقتی پس از خرید بلیط دو هزار تومانی وارد محل دائمی نمایشگاه های پایتخت شدیم، آنچه شرکت کنندگان را به انتظار می کشید، تنها چند بنر رو به روی درب شمالی نمایشگاه (درب اتوبوان چمران) بود.
در نمایشگاه امسال، همان خودروهای برقی که در بام تهران مورد استفاده قرار می گیرند، در محوطه نمایشگاه، برای حمل و نقل رایگان گردشگران به چشم می خوردند.
در برخی از غرفه های مربوطه به شرکت های مسافرتی داخلی، هر روز مراسم قرعه کشی تورهای نوروزی به مقاصد معروف گردشگری خارج از کشور برگزار می شد.
نمایشگاه امسال در ده ها سالن برگزار گشت و در ورودی هر یک از آن ها، راهنمای غرفه ها در معرض دید عموم قرار می گرفت.
غرفه آرایی در نمایشگاه گردشگری امسال، به مراتب از سال های پیش بهتر بود و مشخص بود که غرفه داران، برای طراحی غرفه هزینه و وقت صرف کرده اند. این موضوع تاثیر زیادی در جذب مخاطبان بالقوه و مشتریان حقیقی و حقوقی آن ها داشت.
در نمایشگاه امسال، کشورهایی مانند مالزی، میانمار، لائوس، سریلانکا، ویتنام و سنگاپور، تلاش کردند با ارائه پوسترهایی ظرفیت های گردشگری خود و المان های فرهنگی شان را به مخاطبان عرضه کنند.
برخی کشورها مانند روسیه، بروشورهایی به زبان انگلیسی که حاوی معرفی مقاصد گردشگری هیجانی خود بود را بین شرکت کنندگان نمایشگاه توزیع می کردند. روسیه با توجه به میزبانی جام جهانی در سال آینده، قطعا یکی از مهم ترین اهداف گردشگری بین المللی ورزشی به شمار می رود.
برخی شرکت های هواپیمایی بین المللی نیز با کارشناسان غیر ایرانی به نمایشگاه امسال آمده بودند.
تعدادی از شرکت کنندگان غیر ایرانی نمایشگاه امسال، از طرح های جالب برخی غرفه های ایرانی استقبال کردند و از آن ها عکس گرفتند.
غرفه گردشگری کشور کره جنوبی در نمایشگاه امسال، به نسبت سال های قبل با استقبال بهتری روبرو شد. کارشناسان کره ای و ایرانی آن نیز پاسخگوی سوالات هموطنان برای معرفی ظرفیت های توریستی، فرهنگی و علمی این کشور بودند.
غرفه گردشگری برخی کشورها مانند اسپانیا، به اندازه کشورهای آسیایی شلوغ نبود.
این موضوع برای کشور هندوستان، مقصد شگفت انگیز و هیجانی قاره کهن نیز مشاهده شد. آن ها تنها با چند پنل تبلیغاتی به نمایشگاه امسال آمده بودند.
ترک ها همچون سال های قبل، دست پر به نمایشگاه گردشگری تهران آمده بودند و به معرفی شهرهای مختلف خود پرداختند.
برخی شرکت های فناوری اطلاعات و فعال در زمینه گردشگری نیز با تبلیغات محیطی خاص، سعی داشتند مخاطبان را با برند، محصولات و خدمات خود آشنا کنند. این فولکس واگن قدیمی نارنجی رنگ، یکی از آن تبلیغات بود.
در قسمتی از نمایشگاه، شرکت های تولید کننده ابزار و تجهیزات سفر و تفریح مانند تولید کنندگان کالسکه، لوازم تله سیژ، تله کابین و مانند آن ها، به معرفی توانمندی های خود پرداختند.
یکی از غرفه های جالبی که در نمایشگاه در معرض دید علاقمندان به ایرانگردی قرار گرفت، کمپ گردشگری متین آباد بود که در آینده درباره آن بیشتر سخن خواهیم گفت.
عصر، عصر ماساژ و SPA است و به همین منظور، یکی از غرفه های نمایشگاه به معرفی قابلیت های خود در ارائه خدمات پرداخت. طراحی غرفه آن نیز به شکل جالبی انجام گرفته بود.
در نمایشگاه امسال، تعدادی از غرفه ها ابزار موسیقی غیر ایرانی نیز برای جذب مشتری آورده بودند. گروه هتل های شیراز یکی از آن ها بود و موسیقی زنده با پیانو را اجرا می کرد.
یکی از طراحی غرفه های جالب نمایشگاه امسال را می توان در طراحی غرفه گروه هتل های شادی کردستان مشاهده کرد. آن ها تخت خواب و بخشی از دکوراسیون اتاق های خود را به داخل فضای غرفه آورده بودند.
گروه گردشگری هلدینگ اتیه صبا برای جذاب مخاطبان، از یک آدم آهنی برقی با پوشش اقوام ایرانی استفاده کرد. این وسیله نظر مخاطبان را برای سلفی گرفتن به خود جلب می نمود.
گشتی در محوطه نمایشگاه
محوطه نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، مملو از غرفه هایی بود که با فروش آب انار، آش دوغ، آش رشته، سیب زمینی، ساندویچ کباب کوبیده سرعین، باقلوای استانبول، نوشیدنی های طبیعی، سوغات شهرستان ها و همچنین طبخ و فروش همزمان نان های سنتی اقوام ایرانی، نظر بازدید کنندگان را به خود جلب می کردند و فضای جالبی را در معرض دید شرکت کنندگان داخلی و خارجی قرار می دادند.
امیدواریم نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، در سال های آینده در زمان بهتر و حدود یک هفته برگزار گردد و با تبلیغ بهتری در رسانه ملی همراه شود تا هموطنان بیشتری فرصت بازدید از آن را داشته باشند.
خیلی لباس های محلی دخترها خوشگل بود.
کاش زودتر میگفتین میرفتم 🙁 بد نگذره . . . . . . 🙂
عکسهاتوی عالی بود جناب زمانی. درباره کافه کالسکه چطور میتونم اطلاعات بگیریم؟
باتشکر فراوان
ممنون. به سایت Bekafgroup مراجعه کنید که سازنده این کالسکه است.
مثل همیشه از بیان شیوا و مطالب پر ارزش جناب زمانى استفاده کردم. حقیقتا گردشگرى زمینه اى است که در کشور ما پتانسیل بسیار بالایی داره و میتونه درآمد هنگفتى نصیب کشور کنه.
دخترها چه لباس های خوشگلی پوشیده بودند. فکر کنم یکیش مخصوصا اون خانوم در عکس اول، لباس بلوچی بود. لباسهاشون واقعا قشنگه. اون لباس های آبی هم احتمالا مال اصفهانه. قبلا دیده بودم. خیلی جالب بود که در محوطه نمایشگاه از این لباس ها داشتند.
واقعا دووووست داشتم. از اینا بزارید 🙂 خخخخخخخ
مقسی
من هنوز در کف اون لباس های سنتی و فولکس واگن نارنجی و اتوبوس قرمزم 🙂 واقعا جشن جالبی بوده. برای خیلی از دوستام فرستاد.
موید باشید
حیف که این جشنواره کم بود و ما که تهران نیستیم وقت نمیکنیم بیایم ببینیم. اگه سال دیگه واقعا ۱ هفته ای باشه خیلی خوبه. بهمن هم زمان خیلی خوبی برای این جشنواره نیست چون هم هوا سرده هم همه وقت نمی کنند واقعا بیان اخر سال.
مرسی از عکس ها. اگه مسئولان محترم یه خورده زمان نمایشگاه رو بهتر میزاشتن، خیلی ها میتونستند بیان و الان حسرت نخوریم چرا نرفتیم در این جشن . همیشه در انتخاب زمان مشکل دارن. مثلا نمایشگاه کتاب رو به جای اول مهر، اخر اردیبهشت میزارن که نه دانشجو دنبال کتاب هست نه استاد 🙂 چرا اینطوری شدیم الله اعلم
آش خاله جان منم میخوووووووووام . . . چه اسم جالبی. هر چی سرچ کردم چیزی درباره اش نبود.
تنکیو 🙂
این ماشین های برقی در بام تهران هست اما هزار تومن میگیرن 🙂 اما اونجا مجانی بود. من هم رفتم. دیدنی بود. از انتشار این گزارش خوب تشکر میکنم. برای اقوام و اشنایان ارسال کردم.
روز بخیر
لطفا به سردبیری یا مدیریت سایت روزیاتو اطلاع دهید که استاد علی زمانی را دوباره به مجموعه بازگردانند و از مطالب غنی و مفید و آموزنده ایشان استفاده کنیم. نیروهای خوب را فراری ندهید لطفا.
تنکس