بهمن ماه ۹۵، یکی از داغ ترین ماه های سال برای نمایش ظرفیت های هنری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران شد. از برگزاری جشنواره فیلم فجر در اوایل بهمن تا اواسط آن که مصادف شده بود با جشن گردشگری ایران، تهران یکی از روزهای داغ هنری خود را در سال پر فراز و فرد در ماه بهمن تجربه کرد.
در جریان جشن گردشگری ایران که با حضور صدها فعال گردشگری برگزار شد، تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ معرفی شد که با استقبال گسترده علاقمندان گردشگری و هنر ایران همراه بود.
در روزهای پایانی بهمن سرد تهران، بار دیگر حضور پر رنگ هنرمندان صنایع دستی کشورمان، گرما را به پایتخت ایران آورد و صدها هزار نفر توانستند تا دنیایی از رنگ و طرح را در جشنواره بزرگ صنایع دستی کشور در نمایشگاه بین المللی تهران مشاهده کنند.
برای آگاهی مخاطبان گرامی از جزییات برپایی این نمایشگاه، سرویس گردشگری روزیاتو، گزارش مصوری آماده کرده است که در ادامه مشاهده می کنید.
با نمایشگاه گردی امروز ما همراه باشید.
جشن صنایع دستی ایران در بهمن
جشن صنایع دستی ایران در روزهای سرد بهمن، صدها هنرمند فعال در عرصه صنایع دستی کشور را از لالجین، پایتخت جهانی سفال ایران تا میناکاران و خاتم کاران زبردست اصفهانی و گلیم بافان و جاجیم کاران عشایر را به تهران کشاند تا در دنیایی از رنگ و نقش، جشنواره ای از هنرهای ناب ایران زمین را در معرض دید علاقمندان به صنایع دستی قرار دهند.
مدیرکل دفتر صادرات صنایع دستی معاونت صنایع دستی سازمان گردشگری قبلا اعلام کرده بود که تهرانی ها و نصف جهانی ها، بالاترین سطح مشارکت را در دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی ثبت کرده اند. این نمایشگاه که از بیست و هشتم بهمن ماه در چند سالن نمایشگاه بین المللی تهران آغاز شد، تا اول اسفند ماه ادامه یافت.
زهرا احمدی پور، نخستین بانویی که ریاست سازمان گردشگری و صنایع دستی کشور را عهده دار شده است، با حضور غذا هیجاوی، رییس اتحادیه صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه، نمایشگاه امسال را افتتاح کرد.
این نمایشگاه به وسعت ۲۴۰۰ متر مربع با حضور هنرمندان و تولید کنندگان از ۳۱ استان کشور همراه شد که برای نخستین بار، بیش از ۱۷۰ مترمربع فضای رایگان از سوی معاونت صنایع دستی کشور در اختیار هنرمندان استان های محروم قرار گرفت.
از نکات جالب توجه نمایشگاه امسال، حضور بانوان کارآفرین از استان های مختلف کشور بود که ماحصل فعالیت های خود را در این عرصه، در غرفه هایی خاص در معرض دید علاقمندان قرار دادند.
بخش های بازرگانی مشارکت کننده این نمایشگاه، واحدهای صنفی، فروشگاه های اینترنتی صنایع دستی که مجوز enamad از وزارت صنایع داشتند و انجمن بانوان کارآفرین صنایع دستی بودند که از بین کل غرفه ها، بیش از ۵۰ غرفه به هنرمندان صنعتکار تهرانی ها و اصفهانی اختصاص یافت.
در حاشیه نمایشگاه صنایع دستی تهران، نهمین نمایشگاه طلا، جواهرات و ساعت نیز برگزار شد که گزارش مفصلی از این نمایشگاه پر بیننده را نیز فردا در سرویس گردشگری روزیاتو مشاهده خواهید کرد.
قرارگیری سالن های نمایشگاه ملی صنایع دستی بهمن ماه در کنار سالن های نمایشگاه طلا و جواهرات سبب شده بود تا استقبال از هر دو نمایشگاه قابل ملاحظه باشد و گشتن در بین غرفه ها که با ازدحام مراجعان مواجه شده بود، کمی سخت شود.
گر چه ماشین های برقی مستقر در نمایشگاه، مراجعه کنندگان را به صورت رایگان در داخل نمایشگاه بین درب شمالی (چمران) و جنوبی منتقل می کرد، اما همچنان صف های طویل روبروی جایگاه ماشین های برقی مشاهده می شد که افزایش این خودروها را در نمایشگاه های سال آینده ضروری می کند.
بر خلاف نمایشگاه گردشگری تهران، خبری از فروشندگان تنقلات و اغذیه فروشی ها نبود و تنها چند چادر به فروش آش و نان های سنتی برخی از شهرهای کشور اقدام می کردند که با استقبال مراجعه کنندگان همراه شده بود.
گشتی مصور در نمایشگاه صنایع دستی تهران
امیدواریم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان، در دنیای فناوری اطلاعات امروز، بستری را فراهم کند که علاقمندان بتوانند از سراسر جهان، نمایشگاه های گردشگری تهران و دیگر استان ها را به صورت مستقیم از طریق درگاه های استانی و ملی تماشا کنند و زمان برگزاری نمایشگاه نیز به روزهای پایانی سال موکول نشود.
کدام یک از آثار صنایع دستی شهرهای ایران را بیشتر می پسندید؟
چقدر اون عروسک ها خوشگل بود. مینا کاری های فوق العاده بود. واقعا تاسف میخورم چرا خبر دار نشدم. این خبرهای نمایشگاهیتون خیلی جذابه. من برای ۳۰ تا از دوستام فوروارد میکنم. خیلی عالین. ممنون
مینا و خاتم اصفهان و جاجیم رو من انتخاب میکنم. افتخار میکنم به ایران
من عاشق اون کاشی های رنگارنگ طرح دار شدم. کاش میشد سفارش بدم کلی بخرم. خیلی ناز بودن. واقعن صنایع دستی ایران مفته. واقعن مفته. حیف که خیلی ها ازش خبر ندارن.
بسیار ممنون از این گزارش ویژه. مثل همیشه share کردم
گلیم سیرجان یکی از بهترین صنایع دستی عشایر است. اما هیشکی بهش توجه نداره. 🙁 توی مالزی، برای صنایع دستی معمولی هندی، کلی پول میدن. اما مال ما باید خاک بخوره
از این گزارش خوشم اومد