در بسیاری از کشورها مسئله ی مدیریت زنان به یک خواست همگانی تبدیل شده و کمبود آن به وضوح حس می شود. در شرکت های بزرگ، مجالس، سینما، سیاست، حوزه ی تکنولوژی و غیره به شدت جای خالی زنان احساس شده و زنان بسیار کمی دیده می شوند که توانسته باشند به جایگاه های بالایی در این زمینه ها رسیده باشند. همه جا می بینیم که مردان حاکمیت مطلق را در دست دارند. حتی در کشوری مانند ایالات متحده نیز زنان در بهترین حالت تنها ۳۰ درصد از مناسب بالای مدیریتی را اشغال کرده اند هرچند در دولت دونالد ترامپ این میزان کمتر نیز شده است.
در کل شرایط به نحوی پیش می رود که موانع زیادی بر سر راه زنانی که می خواهند وارد دنیای کار و بازار شوند وجود دارد و نسل های آینده باید اهمیت این موضوع را درک کنند زیرا زنان نیز نیمی از جمعیت جهان را تشکیل داده و نباید در اداره ی آن نادیده گرفته شوند. همچنین تحقیقات نشان می دهد که گروه های تحقیقاتی که از هر دو جنسیت تشکیل شده باشد خلاقیت و نوآوری بیشتری داشته و تفکرات دارای رگه های تبعیض جنسیتی در آن ها کمتر دیده می شود. شرکت ها و سازمان هایی که زنان مدیر بیشتری داشته و زنان بیشتری در هیئت های مدیریتی آن ها حضور داشته باشند به میزان قابل توجهی درآمد و سودآوری بالاتری نیز دارند.
بنابراین اگر شرایط برای زنان نیز مانند مردان مهیا شده و هیچ تبعیض یا مانعی مربوط به جنسیت آن ها در میان نباشد، زنان نیز مانند مردان می توانند موثر بوده و با توجه به اصل شایسته سالاری به مراتب بالای مدیریتی برسند. همان چیزی که در سال های اخیر در مورد کشور خودمان نیز اتفاق افتاده و هر ساله شاهد حضور زنان در مناسب بالای دولتی و سیاسی بوده ایم، هرچند برای رسیدن به نقطه ی ایده آل هنوز فاصله ی زیادی داریم. بنابراین اجازه دادن به زنان برای در دست گرفتم مناصب مدیریتی بر اساس شایستگی هایشان نه تنها عدالت بیشتری را در جامعه برقرار کرده و زنان را از انزوا خارج خواهد کرد بلکه از لحاظ اقتصادی و مالی نیز مقرون به صرفه بوده و نتایج خوبی را در این زمینه در بر خواهد داشت.
زنان در سال ها و دهه های اخیر همواره در مورد موانعی که بر سر راه آنان برای حضور موثرتر در اجتماع وجود دارد صحبت و مشورت کرده اند اما مشارکت و مساعدت مردان در این زمینه می تواند نتایج موثرتری در پی داشته باشد. بنابراین مردانی که مناصب مدیریتی را در موسسات و شرکت ها بر عهده دارند باید سعی کنند از تیم های کاری با تنوع جنسیتی استفاده کنند تا هم بهره وری و موفقیت تجاری شرکت خود را بهبود بخشیده و هم در جهت به واقعیت پیوستن عدالت جنسیتی قدم بزرگی برداشته باشند. البته قبل از همه چیز باید این واقعیت را قبول داشته باشید که همه ی مردان به نحوی و به اندازه ای، حتی بصورت ناخودآگاه، نسبت به زنان و البته نژادها و قومیت های دیگر با دیده ی تبعیض نگاه می کنید. ممکن است با خود فکر کنید که این افراد از کیفیت و کارآیی کمتری برخوردارند یا توانایی مدیریت ندارند.
پذیرفتن و اعتراف به این واقعیت خود بخش زیادی از مشکل را رفع خواهد کرد. از خود بپرسید که آیا اگر به جای آن زن یک کارمند تازه کار مرد وجود داشت باز هم همین تفکر و رفتار را در مورد او داشتم؟ آیا همه ی مردان تنها بر اساس صلاحیت ها و توانایی هایشان ارتقای منصب پیدا می کنند؟ آیا دیدگاه مدیران نسبت به کارمندان زن و مرد و توانایی های هر کدام یکسان است؟ زنان همواره مورد تبعیض قرار گرفته اند. زمانی که بفهمید و اعتراف کنید که دیدگاه های شما در مورد زنان که با تبعیض همراه بوده درست نبوده است شرایط برای بهبود این وضع و ارتقای جایگاه زنان فراهم شده و مردان می توانند با برداشتن چند قدم ساده شرایط را برای حضور هر چه بیشتر زنان در جامعه فراهم کنند.
اول از همه به زنان اجازه دهید که به اندازه ی مردان نظرات و عقاید خود را بیان کنند. در هر منصب و هر مکانی که کار می کنید فضای بیشتری به زنان بدهید و اجازه دهید خودشان را نشان بدهند.
دوم این که به زنان تازه کار کمک بیشتری کرده و آن ها را راهنمایی نمایید. مطالعات نشان می دهد که زنان تازه کار نسبت به مردانی با شرایط یکسان از اعتماد به نفس کمتری برخوردار بوده و به راحتی برای بدست آوردن فرصت ها تلاش نمی کنند. زنان خود نیز از چنین کمبودی آگاه بوده و سعی می کنند این مشکل را حل کنند اما بسیاری نمی توانند از پس این چالش برآیند. زنان جوان به تشویق ها و حمایت های مدیرانشان نیاز دارند و تنها کمی کمک و همیاری می تواند آن ها را به افرادی باتجربه و مفید تبدیل کند. به آن ها اجازه دهید و حتی از آن ها بخواهید که مسئولیت های چالش برانگیز را به عهده بگیرند، ریسک کنند و شک به خود را کنار بگذارند. حتی شاید لازم باشد بیش از یک بار از آن ها بخواهید که اهداف بلندپروازانه داشته باشند.
سوم این که لطفاً سعی نکنید مانع پیشرفت زنان و پیشبرد برنامه هایشان شوید. در یک جلسه یا نشست کاری حرف آن ها را قطع نکنید و اجازه دهید صحبت هایشان را ادامه دهند. برای درک این موضوع در اولین جلسه ای که شرکت کردید تعداد دفعاتی که صحبت های زنان حاضر در جلسه قطع می شود را یادداشت کنید. این مشکلی است که حتی در جلسات سیاسی و کاری بسیار مهم در دولت ها و شرکت های بزرگ نیز رخ می دهد. به خوبی به آن ها گوش دهید و سعی کنید نکات مفید صحبت هایشان را یادداشت نمایید. سعی کنید زنانی که در گروه های کاری حضور دارند به حاشیه رانده نشوند و در فعالیت های گروهی دخیل باشند.
در آخر این که رابطه ی دوستانه ی خود با اعضای گروهتان را بررسی کنید و طوری رفتار کنید که همکاران زن شما نیز به اندازه همکاران مرد احساس راحتی کرده و امکان برقراری ارتباط با شما را داشته باشند. سعی کنید بدون در نظر گرفتن جنسیت اعضای گروهتان را به هم نزدیک کرده و به مشارکت دعوت نمایید. در مورد ساعات کاری و دستمزدها نیز باید عدالت را رعایت کرده و شرایط را برای کار زنان مهیا کنید. به جای زنان تصمیم نگیرید. سفرهای کاری را از آن ها دریغ ننمایید. باید دیدگاهتان نسبت به زنان را به طور کلی تغییر دهید.
عدالت جنسیتی!!!!????
الان که همه کارهارو با بی عدالتی میدن به زنان
خو شاید زنا بهتر مردا کار میکنن :/
اگه هم به بی عدالتی بدن بنظرم خیلی هم درسته، چون بنظر خودت وقتی پدرت از مادرت تو جامعه آزادیش بیشتر باشه، ناراحت نمیشی؟
من خودمم پسرم ولی با اینحال همیشه این حرفا میزنم
چون مث مقایسه معلم با دکتر میمونه، تو جامعه باید معلم حقوقش بالاتر باشه
هروقت تو سربازی و موقع ازدواج و اینکه وظیفه مرد است که خرج خونه رو تامین بکنه در غیر اینصورت باید مجازات بشه
هروقت تو این مسائل توانستیم عدالت جنسیتی رو بوجود بیارین و خانومها رو دو سال بفرستین سربازی اونوقت این مطلب چرتو چاپ بکنین واقعا جای خجالت داره که این همه مرد با مدارک تحصیلی بالا تو جامعه اسلامی بیکار باشن شما طعم بیکاری رو نچشیدین اگه چشیده بودین جای ی پسر که میتونی خرج ی خانواده رو بده ی دختر مجرد رو استخدام نمیکردن که حقوق سر برج شو بگیره بره آرایشگاه و ماشین بخره دور دور بکنه تو خیابون واقعا متاسفم که تو این جامعه و شده حمایت از اشتغال بانوان تموم بانکها شده کارمند خانوم اینها فقط بخاطر ترس مدیران از استخدام کارمند مرد و از دست دادن جایگاه است واقعا متاسفم واسه شما بخاطر چاپ این مطالب چرت بجای این مطالب بزیم فکری به حال اشتغال این پسرهای تحصیل کرده که مطابق قانون دو سال باید برن سربازی و وظیف دارن خرج خونه رو در بیارن بکنین و این مطالب چرت رو چاپ نکنین متاسفم براتون
شما سادیسم دارین که میفرمایید دخترها برن سربازی ؟ بجای این کار باید قانون سربازی اجباری اصلاح بشه
شما از کجا میدونین خانمها پولشونو میدن آرایشگاه ؟ شما زنی که خرج خونه میده ندیدین که اینجوری میگین. جالبه که مردا ماشین نمیخرن و فقط زنا ماشین میخرن.
مرد با مدرک تحصیلی بیکار باشه خجالت داره ولی زن با مدرک تحصیلی بیکار باشه خجالت نداره ؟
تا زمانی که قوانین اسلامی و کسانی مثل شما تو ایران هست ، امیدی به پیشرفت نیست
یکی هم من بگم عدالت جنسیتی حاکم رو ببینید
یک زنی اومده بود برای بچه ۷ سالش تو بانک حساب باز کنه کارمند بانک گفت بنا به قانون چون شما زنی سود به حساب تعلق نمیگیره و باید بابای بچه بیاد و امضا کنه تا سود بدیم !
شما این حرف رو بشنوی چه حسی پیدا میکنی ؟ خودت رو یک لحظه جای اون زنه فرض کن.
تا زمانی که فرهنگ کشور بر این اساسه که مرد نان آور خانست و ثروت مرد میشه اساس ازدواج، باید مشاغل هم دست مردا باشه، مگر این فرهنگ تغییر کنه!
ما تو شرکتمون تمام این موارد رو داشتیم حتی یک تیم که کامل خانوم بودن رو تشکیل دادیم که کار کنن ولی خب خیلی خراب کاری شد و مشکل به وجود اومد برامون که حتی پروژه رو کنسل کردیم و از اول نوشتیم تجربه من میگه که خانم ها کار های کوچیک و ساده رو خیلی بهتر از مرد ها انجام میدن ولی کار های پیچیده رو به همون نسبت ضعیف ترن