صبحانه نخوردن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت را افزایش می دهد

صبحانه نخوردن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت را افزایش می دهد

بر اساس مطالعات جدید، در اشخاصی که صبحانه را نادیده می گیرند امکان جمع شدن پلاک های خونی در رگ ها بیشتر بوده که احتمال خطر بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. همچنین مطالعات متعدد پیشین نشان داده بود که نادیده گرفتن صبحانه باعث افزایش وزن و بالا رفتن سطح کلسترول خون خواهد شد. اما مطالعات جدید که نتایج آن در نشریه ی دانشکده ی قلب شناسی ایالات متحده به چاپ رسیده، این عادت نادرست را با تصلب شراین یا همان سخت شدن و نازک شدن دیواره رگ ها مرتبط دانسته است. برای این تحقیق داده های مربوط به سبک غذا خوردن بیش از ۴.۰۰۰ مرد و زن بین ۴۰ تا ۴۵ سال اهل اسپانیا مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. سپس این افراد بر اساس مقدار کالری که در صبحانه خود دریافت می کنند به سه دسته تقسیم شدند: کمتر از ۵ درصد، بین ۵ تا ۲۰ درصد و بیش از ۲۰ درصد.

تنها حدود ۳ درصد از این افراد که در واقع صبحانه را به طور کلی نادیده گرفته و تنها به یک لیوان قهوه، آب میوه و یا هر نوشیدنی دیگر اکتفا می کردند در دسته اول قرار گرفتند. اکثریت این افراد – ۶۹ درصد- صبحانه های کم کالری مانند نان تُست یا کلوچه های کوچک می خوردند و در نهایت ۲۸ درصد این افراد نیز وعده های بزرگ تر و پرکالری تری را برای صبحانه در نظر می گرفتند. در این میان محققان توصیه می کنند که سعی کنید جزو دسته سوم بوده و در وعده صبحانه خود مواد غذایی مانند دانه های غلات، پروتئین، چربی های سالم و مفید و میوه را گنجانده و از خوردن غلات فرآوری شده و شکر خودداری نمایید. افرادی که در دو دسته ی اول قرار می گرفتند ریسک بالاتری را برای بیماری های قلبی عروقی داشتند.

به عبارت دیگر افرادی که کمتر از ۵ درصد از کالری دریافتی روزانه خود را از طریق صبحانه دریافت می کردند ۲.۵ برابر بیشتر از کسانی که صبحانه کامل می خوردند در معرض ابتلا به تصلب شرائن قرار داشتند. در آن هایی نیز که صبحانه های کم کالری می خوردند نشانه هایی از شروع جمع شدن پلاک های خونی در رگ هایشان دیده می شد. روی هم رفته افرادی که صبحانه را به طور کلی نادیده می گرفتند بیشترین قطر شکمی و بافت چربی دور کمر را داشتند. در واقع این محققان اعلام کردند که کسانی که از خوردن صبحانه اجتناب می کنند معمولاً سبک زندگی کلی ناسالمی دارند و مصرف دخانیات و الکل نیز در آن ها بیشتر بوده و رژیم غذایی شان به طور عمومی دچار مشکلات جدی است. این افراد معمولاً دارای افزایش وزن بوده و یا حتی وارد مرحله ی چاقی شده بودند پس شاید خودداری کردن از خوردن صبحانه در آن ها یک رویکرد برای کاهش وزن بوده است که کاملاً نتیجه ی عکسی را در پی خواهد داشت.

حتی زمانی که محققان تصمیم گرفتند فاکتورهایی مانند سن، جنسیت، مصرف دخانیات و الکل، سطح کلسترول خون، قطر شکم و میزان مصرف گوشت قرمز و نمک را در روز در مطالعاتشان دخیل کردند نیز باز هم رابطه ی بین خودداری از خوردن صبحانه و خطر ابتلا به تصلب شرائن برجا بود. در مطالعه ای دیگر که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا و مرکز ملی قلب، ریه و خون صورت گرفته است مشخص شده که نخوردن صبحانه می تواند باعث بر هم خوردن تعادل هورمونی شده  و ریتم ضربان قلب را تغییر دهد. همچنین این عادت غذایی می تواند باعث مصرف کالری های بیشتر و البته غذاهای ناسالم تر در ادامه روز گردد.

از دیر باز گفته شده که صبحانه مهم ترین وعده ی غذایی است که حتماض باید به صورت کامل و قطعی خورده شود و مطالعات اخیر نیز این باور قدیمی را تایید کرده و نشان می دهد که یکی از راه های کاهش احتمال ابتلا به دیابت خوردن صبحانه کامل است.

منبع: time
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود