تمرکز و موفقیت کاری خود را با ترک این ۵ عادت افزایش دهید

تمرکز و موفقیت کاری خود را با ترک این ۵ عادت افزایش دهید

روزهای پرمشغله، مسئولیت های متنوع کار و زندگی شخصی، کمبود زمان و اهداف و آرزوهایی که قربانی زمان می شوند و نمی توان آن‌طور که شایسته است برای آن ها برنامه ریزی کرد، بخش کوچکی از صدها مسئله ای است که بسیاری از مردم این روزها با آن مواجهند و به موجب آن ها نمی توانند تمرکز خود را روی موضوعی واحد و ارزشمند، منسجم کنند.

بشر امروزی تحت بمباران اطلاعاتی وسیع و بی پایان دنیای مجازی قرار دارد و به دلیل تغییر سبک زندگی که کاملا نامحسوس در افکار، ایده ها و اعتقادات وی نفوذ کرده، همیشه با مسائلی روبه روست که موجب حواس پرتی می شوند و قدرت تمرکز کامل را از وی می ربایند.

جالب است بدانید که بر اساس یک نظرسنجی از کارمندان آمریکایی، مشخص شد این افراد به‌طور میانگین، روزانه ۲ ساعت از زمان خود را به مطالعه و پیگیری اخبار سیاسی اختصاص می دهند.

بنابراین با این حجم از اطلاعات و اخباری که هر ثانیه در حال به‌روزرسانی هستند و با کمترین هزینه در اختیار کاربران قرار دارند، باید توانایی تمرکز کردن روی موضوعات اصلی زندگی و اولویت‌ها در دستان خود بگیرد.

این شما هستید که می توانید با انتخاب های خود، از میزان حواس‌پرتی های خود کاسته و بر قدرت تمرکزتان در کار بیفزایید. به باور محققان دانشگاه هاروارد، موضوعات دیجیتالی و میتینگ های غیرکاربردی دو عامل اصلی برای عدم تمرکز کارمندان در محیط کار بشمار می روند.

به همین خاطر، اگر شما نیز با مشکل حواس‌پرتی‌های مدام در شغل خود مواجه هستید و می خواهید این معضل را رفع یا اثرات آن را کم کنید، توصیه می کنیم در ادامه مطلب با ۵ عادتی که به عدم تمرکز بیشتر دامن می زنند آشنا شده و آن ها را از زندگی خود حذف کنید. برای این منظور با ما همراه باشید.

۱- کم آب نوشیدن

شاید برایتان عجیب باشد، اما کم‌آبی بدن موجب حواس‌پرتی می شود. وقتی فرد به اندازه کافی آب در طول روز نمی نوشد، با عوارضی همانند انرژی پایین، سردرد، عدم تعادل هورمون ها و خستگی مواجه می شود. به گفته کارشناسان، هر شخص باید دست‌کم ۸ لیوان آب در طول روز مصرف کند. برای تامین این میزان آب می توانید میوه ها و سبزیجاتی که آب زیادی در خود دارند را مصرف کنید تا حجم زیادی از این مایع ضروری برای حیات را تامین کرده باشید.

۲- نداشتن خواب کافی و باکیفیت

قدرت تمرکز هر فردی مستقیما به میزان و کیفیت خواب او بستگی دارد. وقتی مغز زمان کافی برای بازیابی انرژی خود را نداشته باشد، فرد قادر نخواهد بود برای مدت طولانی تمرکز خود را حفظ کند. از این رو می توانید با به‌کارگیری برخی ترفندها همچون تعیین هدف در زندگی، به مقابله با بی‌خوابی بروید. یا با کاهش دردهای جسمانی، خوابی راحت برای خود رقم بزنید.

۳- مصرف بیش از اندازه قند و کربوهیدرات

لازم است بدانید که مغز انسان به مصرف غذاهای فراوری شده و غذاهای شیرین اعتیاد پیدا می کند. قند و شکر ساده ترین کربوهیدراتی هستند که بلافاصله پس از مصرف موجب تولید اندروفین در مغز شده و در نتیجه فرد احساس شادی پیدا می کند. اما این حس کاملا موقتی است و به‌همان سرعت که شکل گرفته، از بین خواهد رفت. زیاد و کم شدن قند در بدن باعث می شود تا مغز از تمرکز روی کارِ در حال انجام دست کشیده و به دنبال دریافت قند بیشتر باشد. بنابراین، برای کمک به سلامت هرچه بیشتر بدن خود و افزایش میزان تمرکز لازم است تا میزان مصرف کربوهیدرات و مواد قندی را تا حد ممکن کاهش دهید.

افراد می توانند با شناخت بیشتر انواع مختلف قند و فواید و ضررهای آن، سلامت بیشتر بدن خود را تضمین کنند. همچنین با کاهش مصرف کربوهیدرات ها نیز علاوه بر افزایش تمرکز به تناسب اندام خود هم کمک خواهید کرد.

مصرف قند موجب کاهش تمرکز می شود.

۴- برده شبکه های اجتماعی بودن

شاید شنیده باشید که به لحاظ علمی ثابت شده که شبکه های اجتماعی رابطه مستقیم با افسردگی افراد دارند. دلایل این امر نیز به شرح زیر است:

  • کنترل و به‌روزرسانی پلتفرم های مختلف برای کاربر به فعالیتی دشوار تبدیل می شود و اشخاص پس از مدتی قدرت مدیریت هم‌زمان آنها را از دست می دهند.
  • کاربران دائما خود را با دیگران مقایسه می کنند. این در حالیست که تقریبا همه آن ها می دانند که این تصاویر تنها بخشی کوچک و منتخبی از زندگی دیگران است.
  • کاربران میزان محبوبیت و تعداد دوستان خود را بر اساس تعداد لایک، کامنت یا فالوئرهای خود تعیین می کنند و دایم در حال مقایسه خود با دیگران هستند.
  • مغز کاربران مملو از اطلاعاتی است که در هر روز از هر هفته‌ی زندگی سالانه آن ها دریافت می شود.
  • آفلاین بودن موجب ایجاد استرس در وجود آن ها می شود.
  • نوتیفیکیشن شبکه های اجتماعی باعث می شود تا اشخاص این فشار را روی دوش خود حس کنند که باید فورا به این پیغام ها پاسخ دهند. در نتیجه حس می کنند که روی زمان و کارهای خود هیچ کنترلی ندارند و این موجب ایجاد استرس و حواس پرتی می شود. برای از بین بردن این فشار می توان دریافت نوتیفیکیشن ها را غیرفعال کرد تا در وسط کار، اجباری درونی برای واکنش نشان دادن نداشته باشید.
  • چشم‌انداز کلی زندگی آن ها تحت‌تاثیر مستقیم اخبار و محتواهای منفی است که از دنیای مجازی دریافت می کنند.

خوشبختانه راهکارهای گوناگونی برای ترک اعتیاد به اینترنت و شبکه های اجتماعی وجود دارد که با به کار بستن آن ها می توان کیفیت زندگی را تا حد زیادی بهبود بخشیده و از میزان استرس ها و مشکلات خواب ناشی از آن نجات پیدا کرد.

۵- انجام چند کار به طور همزمان

انجام چند کار به طور همزمان باعث می شود تا همه بخش ها و سلول های مغز مشغول فعالیت باشند. وقتی در یک زمان واحد، یک کار را انجام می دهد، هر دو نیمکره چپ و راست مغز روی یک موضوع تمرکز می کنند و در نتیجه، کیفیت کار بالا خواهد بود. اما وقتی قرار است هر بخشی، کار خودش را بکند، بدون شک از کیفیت عملکرد فرد کاسته شده و نمی تواند به هدفی که دلخواهش است دست پیدا کند.

کلام آخر: کنترل تمرکز در دستان خود ماست

آسان ترین بهانه برای توجیه کارهاش اشتباه یا کم‌کاری این است که همه تقصیرها را گردن عواملی خارجی بیندازیم. اما واقعیت این است که در بسیاری از موارد، کنترل زندگی، تمرکز، کارها و مسئولیت ها، همگی به دست خودمان است و این ما هستیم که انتخاب می کنیم زندگی سالم و به دور از استرس داشته باشیم، یا دایم پیگیر اخبار و تصاویری باشیم که نه تنها تاثیر مثبتی در زندگی ما ندارند، بلکه موجب عقب ماندن از قافله پیشرفت هم می شوند.

منبع: inc
بدون نظر

ورود