عکاس با دل و شهامتی موسوم به «جین وو پرنسنا» به شیوه ای عجیب و البته ستودنی به خلق تصاویر ماندگار و دیدنی می پردازد. وی بدون هیچ هراسی از هلی کوپترهای در حال پرواز آویزان می شود تا بتواند عکس های هوایی خارقالعاده ای به ثبت برساند.
عکاسی هوایی یکی از پرمخاطره ترین سبک های عکاسی بشمار می رود، البته برای آن دسته از هنرمندانی که آثار خود را با هواپیما یا هلی کوپتر خلق می کنند نه با پهپاد. اگر چه عکاسی با پهپاد نیز به مهارت و صبر زیادی نیاز دارد.
«جین وو پرنسنا» در رابطه با این سبک از عکاسی بیان داشته که برای گرفتن چنین تصاویری باید همه شرایط درست و دقیق و کامل باشد. منظور از همه شرایط، آب و هوای صاف و غیرابری، برنامه ریزی دقیق و بدون اشکال، وسایل و لباس هایی با کیفیت عالی و در نهایت، تجهیزات کامل عکسبرداری بعلاوه طناب محافظ از جمله عواملی هستند که برای عکاسی از درون هلی کوپتر لازم و ضروری خواهند بود.
هنرمند موردبحث که متولد کشور آلمان و ساکن لس آنجلس است برای عکس های هوایی خود با سبک و سیاق جدید و البته خطرناک، به شهرت جهانی رسیده است.
«پرنسنا» عاشق مسافرت کردن است. او در این زمینه بسیار فعال است و یک ماجراجو و گردشگری حرفه ای نیز بشمار می رود. به ادعای خودش، انگلیسی زبان دوم این هنرمندِ خلاق است. البته چند ملیتی بودن پرنسنا نیز در این امر بی تاثیر نیست. والدین وی هر دو اهل کره جنوبی هستند، خود پرنسنا در کشور آلمان متولد شده و رشد کرده اما در نهایت ساکن لس آنجلس شده است.
شغل اول هنرمند موردبحث به گونه ای بوده که باید به مناطق مختلف جهان سفر می کرده است. او به مدت ۱۲ سال مدیر برنامه ها و مربی یکی از چهره های سرشناس هالیوود بوده است. به همین خاطر، تقریبا به همه کشورهای جهان سفر کرده است. در خلال این مسافرت ها پرنسنا با خودش فکر می کند که ایکاش از چشماندازهای فوقالعاده زیبایی که شاهدشان است عکس گرفته و آن ها را به قاب هایی ماندگار تبدیل کند. در نتیجه به عکاسی روی آورده و به تدریج یک عکاس حرفه ای می شود.
پرنسنا همیشه مجذوب چالش های هنری که عکس های هوایی به دنبال دارند، بوده است. وی در رابطه به هنر خود بیان داشته که در این نوع از عکاسی علاوه بر خلاقیت و ابتکار شما باید با تکنیک های ویژه کار خود نیز آشنا باشید. یعنی هیچ کدام از تصاویر هرگز بدون در نظر گرفتن تکنیک و ابتکار نمی توانستند زیبا و چشمنواز از آب در بیایند.
عکس هایی که این عکاسِ هنرمند به ثبت رسانده در همکاری با یکی از دوستانش که خلبان حرفه ای و باتجربهی هلی کوپتر است، شکل گرفته اند. هر دو آن ها با شهامت زیاد به دل آسمان رفته و با کمک طناب و سیم و کابل های محافظ، در نقطه موردنظر در آسمان توقف کرده و عکس دلخواهشان را ثبت می کنند.
نکته ستودنی در مورد پرنسنا این است که بدون ترس از هلی کوپتر آویزان می شود تا شات های دلخواهش را بزند.
این هنرمند گفته این روش عکاسی، آدرنالین خالص است و در عین حال باید از خلاقیت خود هم بهره بگیرید. این در حالی است که به لحاظ تکنیکی نیز باید نهایت ظرافت، دقت و حواسجمعی را داشته باشید تا در آمیزش مساوی ابتکار و تکنیک، عکسی دیدنی و ارزشمند ثبت نمایید.
عکاسی هوایی دست عکاس را برای ثبت قاب های گوناگون باز می گذارد. وقتی از داخل هلی کوپتر به بیرون خم می شوید نیز این وسعت دید افزایش بیشتری یافته و در نتیجه، انتخاب زاویه مناسب، راحتتر خواهد بود. پرنسنا در این رابطه گفته، مخصوصا وقتی می خواهید عکس عمودی ثبت کنید، به طور کامل به پایین خم می شوم تا بتوانم آنچه می خواهم را در قاب تصویر بیاورم.
عکاسی از داخل هلی کوپتر بسیار ترسناک است و همه ابزار و وسایل و عکاس باید به بدنه این وسیله نقلیه هوایی وصل باشند. ایمنی در این نوع عکاسی حرف اول را می زند.
عکاسی در آسمان با مشکلات فراوانی همراه است. ممکن است باد در هوا جریان داشته باشد و موجب لرزش و تکان هلی کوپتر شود. ممکن است در اثر بادهای شدید از چشمان فرد آب بیاید. همچنین، آویزان شدن از هلی کوپتر در حالی که پاهایتان کف وسیله قرار ندارد، با آویزان شدن کامل از آن بسیار متفاوت است.
با این توصیفات، پرنسنا آثار خود را در «عکس های هوایی هنری» دسته بندی می شکند. او همیشه شیفته و مسحور رنگ های شاد و چشماندازهای زیباست. وی اعتقاد دارد که در این سبک عکاسی، برخلاف عکاسی مستند یا صنعتی، فرد آزادی عمل بیشتری دارد.
این هنرمند عکس های هوایی خود را در اندازه های ۱۴۷×۲۶۱ سانتیمتری چاپ کرده و به فروش می رساند.
او همچنان در هالیوود چهره ای سرشناس و شناختهشده محسوب می شود و از این رو، خریداران عکس های وی در این اندازه های بزرگ را نیز هنرمندان و چهره های شناخته شده هنری تشکیل داده اند. از جمله می توان به لائورا واسور اشاره کرد که یکی از مشتریان ثابت آثار وی است.
پرنسنا همچنین نمایشگاهی برای عکس های هوایی خود برگزار کرده است. اما نه در یک فضای سنتی و معمولی. او در این رابطه بیان داشته که من همیشه دوست داشتم خارج از چهارچوب فک کنم و تصمیم بگیرم به همین خاطر، بدنبال روشی متفاوت برای نمایش آثارم بودم. به همین خاطر در هتل لین پارک ۴۵ شهر لندن نمایشگاه داشتم. یعنی به جای اجاره گالری، به سراغ یک هتل لوکس و با پرستیژ رفتم.
مطلب خوبی بود. ولی چرا باید به یه تیتر «ویروسی» آلودهش می کردین؟ این مدل که با یک تیتر غلطانداز مطلبتون رو منتشر می کنید باعث میشه نهایتا چوپان دروغگو بشید.
لاکس؟! اسم فرودگاه LAX هست و ال ای اکس خونده میشه.
مطلب خوبی بود ولی تیتر مطلب غیر حرفه ای و مسخره
واقعا واستون متاسفم که از تیترهای دروغین و غیر حرفهای برای جلب خواننده استفاده میکنید. این اولین بار نیست که این کار رو میکنید و بیشتر تیترها به همین صورت هست. من که دیگه غیر ممکنه روزیاتو رو مطالعه بکنم
مطلب خوبی بود ولی اسم فرودگاه LAX هست که ال ای اکس خونده میشه