نگاهی به ۲۵ فیلم بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر [قسمت سوم و پایانی]

فیلشاه، تنها اثر انیمیشن بخش مسابقه سینمای ایران

نگاهی به ۲۵ فیلم بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر [قسمت سوم و پایانی]

در قسمت اول و دوم سلسله گفتارهای معرفی فیلم های راه یافته به بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره فیلم فجر که از ۱۲ لغایت ۲۲ بهمن ماه سال جاری در تهران و مراکز استان ها برگزار می شود، به معرفی ۱۴ فیلم پرداختیم. در گزارش امروز، به دیگر آثار راه یافته به بخش مسابقه سینمای ایران اشاره می کنیم.

با فیلم گردی امروز ما همراه باشید.

فیلشاه

امسال نیز همچون روال سال های قبل، شاهد حضور یک فیلم انیمیشن در جشنواره فیلم فجر هستیم. فیلشاه، عنوان جدید ترین اثر هادی محمدیان است که به تهیه کنندگانی حامد جعغری ساخته شده و توانسته جواز حضور در بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره را بدست آورد. این فیلم ۹۰ دقیقه ای را بیش از  دویست تن از هنرمندان و طراحان پویانمایی تولید کرده اند و اقدامی شایسته و امیدبخش برای حضور فعالانه صنعت پویانمایی کشور در عرصه اقتصاد هنر هفتم به شمار می رود.

داستان «فیلشاه» در جنگلی در آفریقا رقم می‌خورد. رییس گله فیل‌ها صاحب فرزندی می ‌شود که همه انتظار دارند جانشین رییس گله باشد اما برخلاف تصور همه، «شادفیل» بسیار دست و پا چلفتی است و هیکل گنده‌اش همیشه سبب تخریب و خرابکاری می ‌شود. انتظار می رود در میان ژانرهای متداول و معمولی سینمای ایران در سالهای اخیر، اکران ۹۷ بتواند با حضور فیلشاه، تغییر ذائقه مخاطبان ۶ میلیونی سینمای ایران را به ارمغان آورد.

نظر جمال ساداتیان، عضو هیات انتخاب جشنواره امسال درباره این انیمیشن را در ویدیوی زیر تماشا کنید.

کار کثیف

عنوان یکی دیگر از فیلم های راه یافته به بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره سی و ششم است که توسط خسرو معصومی کارگردانی شده و در ژانر اجتماعی خود، تلاش می کند تا به موضوع کار و مهاجرت شغلی که این روزها گریبان بخش قابل توجهی از نیروهای تحصیلکرده کشور است اشاره کند. بخشی از سکانس های کار کثیف در ترکیه فیلمبرداری شده  است.

پدرام شریفی، الهام نامی، شاهرخ فروتنیان، لوون هفتوان، رضا فیاضی، خیام وقار، مهران نائل، اکبر معززی، نیکان فهیم نیا، کامران فیوضات، مسعود فروتن، آروز ابی زاده، پیام احمدی نیا، ابراهیم عمادی، مهرداد فلاحتگر، حماسه دولتشاهی، رضا یوسفی، مهدی جمشیدی، سیدمهدی میراکبری، علی محمدی، سیمون باغداساریان، حسین زمانی، وحید حبیبیان، علی بهمنش، مرجان نکویی، نیما مهتابی، ساجده مرادپور، امیر پاسبان، امیرحسین آصفی، بهادر اونلو بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

سکانسی از فیلم کار کثیف که در کشور ترکیه فیلمبرداری شده است

کامیون

این فیلم به تهیه کنندگی و کارگردانی کامبوزیا پرتوی ساخته شده که فیلمبرداری آن را تورج اصلانی بر عهده داشت. فیلمی که شما را به مرزهای سوریه و عراق در روستاهای اطراف منطقه «سیلوانا» در استان آذربایجان غربی، در شهرهای ارومیه و میانه و در نهایت در لوکیشن‌های مختلفی در تهران از جمله؛ آزادی، تهرانسر، گلابدره، شهرک غرب، صادقیه و … می برد. تنوع لوکیشن های فیلمبرداری سبب می شود تا کامیون که ما را با یک کامیون قدیمی  به نقاط مختلف ایران می برد، ژانر اجتماعی جالبی را رقم بزند.

فیلم سینمایی «کامیون» با هنرنمایی: سعید آقاخانی، نیکی کریمی، تروسکا جولا، رامین راستاد، یعقوب پرسا، نسرین مرادی همراه شده است.

ماهور: درامی عاشقانه

فیلم دیگری  که به بخش  مسابقه سینمای ایران راه یافته است، «ماهور» به کارگردانی حمید زرگر نژاد است که به عنوان درامی عاشقانه، تلاش میکند روایتگر زندگی مردمانی در روستایی مرزی در ایران باشد. اگر به تماشای این فیلم بروید، از انتخاب لوکیشن های هیجان انگیز جذابی که بخشی از طبیعت هزار رنگ چهار فصل ایران را به تصویر می کشد آشنا می شوند. کلیه فیلمبرداری های این فیلم در تالاب ها و روستاهای جنوب کشور  انجام شده و به همین خاطر توصیه میکنیم که در برنامه نوروز گردی ۹۷ خود، سری به مناطق خوش آب و هوا جنوب در اسفند و فروردین بزنید.

از بازیگران این فیلم میتوان به :‌ساعد سهیلی، یوسف مرادیان، بهاره کیان افشار، مونا فرجاد، میترا حجار، داریوش ارجمند، سعید آقاخانی، علی اوسیوند و مالک سراج اشاره کرد که با تهیه کنندگی علیرضا جلالی و حمید آخوندی، فیلم جذابی را برای مخاطبان در جشنواره امسال به ارمغان می آورد.

در خلاصه داستان این فیلم است: در روستایی مرزی زیباترین دختر به عنوان عروس هور انتخاب می‌شود تا یک روز در هفته خود را به آب بسپارد و هور بارور شده و قهرش نگیرد، امین معروف به سمور؛ قاچاقچی ایرانی عروس هوربه نام ماهور را می‌دزد.

مصادره

رضا عطاران در نقش یک ساواکی در فیلم کمدی مصادره

پس از مجموعه ای از فیلم هایی در ژانرهای اجتماعی  و حادثه ای و عاشقانه، فیلمی از ژانر کمدی به نام «مصادره» را در بخش مسابقه سینمای ایران شاهد هستیم که به کارگردانی مهران‌احمدی  وبه تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی، تلاش دارد با حضور چهره های کمدی و طنز سینمای ایران مثل رضا عطاران و هومن سیدی، اثری جذاب را برای مخاطبان سینمای ایران در جشنواره امسال و اکران ۹۷ به ارمغان آورد.

پشت صحنه فیلم کمدی مصادره

از دیگر بازیگران اثر میتوان به :‌ بابک حمیدیان، میرطاهر مظلومی، هادی کاظمی، مزدک میرعابدینی، سیامک صفری و مهران احمدی اشاره کرد. در خلاصه داستان فیلم آمده است:«ایران خیلی بزرگه ولی ما هم خیلی بدشانسیم…».

پست اینستاگرامی مهران احمدی که خبر از حضور مصادره در جشنواره فجر سی و ششم می دهد

مغزهای کوچک زنگ زده

نامی جالب برای یک اثر سینمایی که هومن سیدی، هنرپیشه سینمای ایران را در قامت کارگردان پس از فیلم های خشم و هیاهو و اعترافات یک ذهن خطرناک و البته ۱۳ و آفریقا، به جشنواره سی و ششم آورده است.

 

این فیلم که به تهیه‌کنندگی سعید سعدی ساخته شده است عوامل زیر در آن همکاری داشته اند:

سرپرست گروه کارگردانی: فرید سجادی حسینی، برنامه ریز: هانیه بساتینی، دستیاران کارگردان: میثم بیدقی – محمدجواد سعدی، مدیر فیلمبرداری: پیمان شادمانفر، مدیر صدابرداری: مهران ملکوتی، طراح صحنه: محسن نصرالهی، طراح گریم: ایمان امیدواری، طراح لباس: مارال جیرانی، صداگذار: علیرضا علویان، آهنگساز: بامداد افشار، جلوه های ویژه میدانی: ایمان کرمیان، جلوه های ویژه بصری: بهنام خاکسار، طراح بدلکاری: امیر بدری، منشی صحنه: شیدا باسمه چی، تدوین: مهدی سعدی – هومن سیدی، مدیر تدارکات: مهدی بحری، عکاس: امیرحسین شجاعی، فیلم پشت صحنه: ریحانه طراوتی، مشاور رسانه ای: آریان امیرخان.

در خلاصه داستان «مغزهای کوچک زنگ‌زده » آمده است: «داستان مغزهایی است که زنگ‌زده‌اند». مغزهای کوچک زنگ‌زده» در مورد دوستی میان سه پسر است که با یکدیگر راهی سفر می‌شوند و در انتهای سفر رفاقت آنها خراب می شود.

هایلایت

اصغر نعیمی، نویسنده و کارگردانی فیلم هایلایت است که به تهیه کنندگی ساسان سالور، به بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره امسال راه یافته است. درامی عاشقانه با مضمونی اجتماعی که تلاش دارد داستان های رمانتیک میان پژمان بازغی، آزاده زارعی را با حضور جمشید هاشیم پور و سام قریبیان به تصویر بکشد.

هایلایت پس از فیلم‌های «بی‌وفا»، «سلام بر عشق» و «سایه‌های موازی» چهارمین ساخته اصغر نعیمی محسوب می‌شود.

مستند زنانی با گوشواره های باروتی

یکی از دو مستند شرکت کننده در بخش مسابقه سینمای ایران، مستندی با عنوان: زنانی با گوشواره های باروتی است که رضا فرهمند کارگردانی اثر را بر عهده داشته و مرتضی شعبانی بر روی آن سرمایه گذاری کرده است. این فیلم از مستندهای برگزیده جشنواره سینما حقیقت در سال جاری نیز به شمار می رود. مستندی که روایتگر داستان زندگی فردی به نام: نور است.

او با همه مخاطره‌ها و فشارهای اجتماعی که برای حضورش در جنگ با داعش وجود دارد ،مصرانه مبارزه می‌کند، پابه پای رزمنده‌ها پیش می‌رود و گزارش می‌گیرد. او به کمپ پناهجویی بیوه‌ها و کودکان داعشی می‌رود تا روایت‌های پوشیده و احساسات کشته شده آن‌ها را به تصویر بکشد، اما روایت زنانگی نور از جنگ همین‌جا به پایان نمی‌رسد.

این مستند تلاش دارد تا به زندگی زنان و کودکانی بپردازد که در جنگ با داعش شرکت داشتند و برای نخستین بار، شاهد تصاویری از زنان در اثری سینمایی با مضمون داعش در سینماهای کشور خواهیم بود که به گفته کارگردان اثر، تا کنون در هیچ جا به نمایش در نیامده است.

مستند بانو قدس ایران

اخرین اثری که در این گزارش به آن اشاره میکنیم، مستند «بانو قدس ایران» به کارگردانی مصطفی رزاق‌کریمی است که روایت مستند و جالبی از زندگی بانو خدیجه ثقفی بوده که به عنوان همسر سید روح الله الموسوی الخمینی، شصت سال در کنار ایشان حضور داشت و در زندگی پر فراز و نشیب بنیانگذاری جمهوری اسلامی ایران همراه بود.

در این مستند که در فضای خانه امام(ره) خمینی در جماران تهران که به آن «بیت امام(ره) خمینی» می‌گویند، تصویربرداری شده است روایات و خاطراتی را از زندگی بانو ثقفی توسط منسوبان نزدیک ایشان می‌شنویم.

گزارشی از متن و حاشیه برگزاری سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را در سرویس هنری روزیاتو دنبال کنید.

تصویر ایندکس سایت سی و ششمین جشنواره فیلم فجر

شانس کدام فیلم ها را برای شکار سیمرغ بلورین جشنواره امسال بیشتر  میدانید؟

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود