رانندگی در زمستان فوت و فن خاص خود را دارد که برای حفظ امنیت خود و دیگر سرنشینان ماشین باید از آنها آگاهی داشته باشید.
بهطور مثال بسیار مهم است که پیش از حرکت، بازدید کلی از وضعیت خودرو داشته باشید، زنجیر چرغ و تجهیزات لازم برای جادههای برفگیر و لغزنده را در اتومبیل بگذارید. از سالم بودن چراغ ها، چراغ مه شکن، سیستم تهویه هوا و برفپاککن مطمئن شوید.
ساده ترین مساله ای که باید برای رانندگی در زمستان رعایت کنید، آرام حرکت کردن است. به همراه داشتن وسایلی همچون گونی، نمک و دستکش هم بد نیست. چنانچه خودرو در برف گیر کرد، با دست برف زیر لاستیکها را خالی کنید و اگر آسفالت یخزده بود، نمک روی جاده بریزید. سپس گونی را زیر چرخها قرار دهید و به آرامی با دنده ۲ حرکت کنید. یا مثلا برای پاک کردن شیشه یخ زده هرگز از آب داغ استفاده نکنید زیرا به شیشه خودرو شوک وارد کرده و موجب ترک برداشتن یا شکسته شدن آن می شود.
برای آشنایی با ۱۱ ترفند رانندگی در زمستان در ادامه با روزیاتو همراه باشید.
۱- جعبه «نجات» درست کنید
جعبه یا کیفی از ملزومات و تجهیزات لازم برای روزهای برفی در خودروی خود داشته باشید. این جعبه باید شامل دستکش، کابل کشی، جعبه کمک های اولیه، مایع پاککننده شیشه جلوی ماشین، ضدیخ، چراغ قوه، شمع، جلیقه نجات، چند بطری آب، کنسروهای خرابنشدنی غذا و کبریت باشد.
همه این وسایل را در جعبه گذاشته و در صندق عقب خودرو قرار دهید.
۲- همیشه پیش از سفر شرایط آبوهوایی جاده را چک کنید
پیش از راهی شدن، از طریق تلفن، اپلیکیشن یا موبایل از وضع آبوهوای جاده ای که قصد سفر در آن را دارید جویا شوید.
تلفن ۱۳۴ هواگوی سازمان هواشناسی وزارت راه و شهرسازی آماده پاسخگویی به شهروندان در زمینه وضع هوای تمام مناطق، اطلاعیه های هواشناسی و توصیه به شهروندان است.
مسافران جاده ای نیز به منظور کسب اطلاعات درباره وضع جاده ها، مسافت ها و انتخاب بهترین مسیر و دیگر موارد میتوانند با شماره تلفن ۱۴۱ تماس بگیرند.
همچنین با شماره تلفن ۸۸۹۲۵۲۵۲ می توان اطلاعات وضع راههای کشور را از طریق نمابر دریافت کرد و سامانه اطلاع رسانی www.iran141.ir نیز آخرین اطلاعات حوزه راهها را ارئه می دهد.
۳- از ماشینهای برفروب فاصله بگیرید
اگر در جاده یا خیابان در پشت ماشین برفروب قرار گرفتید، حتما فاصله خود را از آن حفظ کنید. این ماشین ها دید درست و کافی ندارند و ممکن است تپه ای از برف جلوی روی شما بسازند و امنیتتان به خطر بیفتد.
۴- حتما لاستیک زمستانی خریداری کنید
تایرهای مخصوص زمستان و هوای سرد، اصطکاک، هندلینگ و ترمز بهتری دارند و خط ترمز ماشین را تا ۲۵ درصد کاهش می دهند. لاستیک های معمولی این قابلیت ها را ندارند و در دماهای زیر ۷ درجه سانتیگراد کنترلپذیری خود را از دست می دهند.
۵- به علائم کنار جاده توجه داشته باشید
این نکته شاید کاملا عادی به نظر برسد اما مهم است که به تمامی علائم و نشانههای کنار جاده توجه کنید. با سرعت مطمئنه برانید و از اینکه چند ساعت دیرتر به مقصد برسید، نگران نشوید. آهسته، هوشیار و با دقت رانندگی کنید.
۶- برف و یخ را از روی ماشین پاک کنید
حتما پیش از آغاز سفر، تمامی برفی که روی شیشهها، چراغها، سقف، کاپوت و … ماشین نشسته است را پاک کنید تا در طول سفر مانع دید شما نشوند.
۷- لباس راحت بپوشید
در طول سفرهای زمستانی در جاده، بسیار مهم است که لباس های گرم اما راحت به تن داشته باشید. از کاپشن و کت هایی استفاده کنید پوشیدن و درآوردن آنها آسان است، تنگ نیستند و حرکات دست یا پای شما را محدود نمی کنند.
۸- باک بنزین را پر نگه دارید
این امر باعث می شود تا رطوبت کمتری وارد سیستم سوخت خودرو شود. همچنین موجب سنگینی ماشین نیز شده و کمک می کند تا ماشین در برف با شتاب کمتری حرکت کند.
۹- شماره های ضروری را در موبایل خود ذخیره کنید
شماره های ماشین های امدادرسانی، پلیس راه، اعلام وضعیت هوای جاده ها و … را حتما در موبایل خود ذخیره کنید تا در مواقع ضرورت به آنها دسترسی داشته باشید. همچنین توجه داشته باشید که موبایلتان شارژ کامل داشته باشد. همراه داشتن پاوربانک که شارژ کامل دارد نیز می تواند در زمان بحران کمکرسان باشد.
۱۰- از کروز کنترل در جاد های لغزنده خودداری کنید
در جاده های لغزنده به هیچ عنوان ماشین را روی حالت کروز کنترل نگذارید چون ممکن است مشکل ایجاد کند. البته در کولاک و یخبندان بهتر است به هیچ عنوان رانندگی نکنید زیرا خطرات جانی می تواند بدنبال داشته باشد.
۱۱- قبل از سفر از روش های پیشگیری از سر خوردن اتومبیل را بیاموزید
با توجه به اینکه خودرو دیفرانسیل جلو، عقب یا دو دیفرانسیل است، در مورد روش های پیشگیری از لیز خوردن آن در روزهای سرد زمستانی و روی برف مطالعه و تحقیق کنید.
بدون نظر