هنرمندی به نام «میهائلا نوروک» که متولد و ساکن کشور رومانی است، ۴ سال گذشته خود را به عکاسی کردن از چهره زنان در کشورهای مختلف جهان سپری کرده است.
او برای تکمیل این پروژه هنری خود موسوم به «اطلس زیبایی»، در زمان یاد شده به بیش از ۶۰ کشور دنیا از افغانستان تا ایسلند سفر کرده است و قصد دارد در انتهای تابستان سال جاری، کتاب عکس هایش را منتشر کند.
شاید بد نباشد به طور مختصر در مورد عکاس این مجموعه و اعتقادات وی هم توضیح دهیم؛ نوروک در سن ۱۶ سالگی برای نخستین بار دوربین به دست گرفته و از مادر و خواهر خود عکاسی کرد. همین مساله باعث شد تا به عکاسی کردن از زنان علاقه مند شود. البته در دوران تحصیل، معلم مدرسه اش به وی گفته بود که انتخاب عکاسی به عنوان یک شغل و منبع درآمد نمی تواند انتخاب مناسبی باشد و وی را از این کار دلسرد کرده بود.
اما وقتی نوروک در سال ۲۰۱۳ به کشور اتیوپی سفر کرد، دوباره جرقه عکاسی از پرتره زنان در ذهنش روشن شد و همین امر سبب شد تا مجموعه «اطلس زیبایی» را جمع آوری و ثبت کند.
او پروژه خود را از کشور خودش یعنی رومانی آغاز کرد. هدف وی، به تصویر کشیدن تضاد واقعیت با تصاویری است که این روزها در رسانه های جهانی نمایش داده می شوند. همچنین، وی قصد دارد به این طریق، تنوع زیبایی و تفاوت نگاه مردم در شهرهای مختلف جهان به این مقوله را به تصویر بکشد.
وی عکس های خود را با دیگران به اشتراک می گذاشت و در مدت زمان کوتاهی، با استقبال زیادی از طرف کاربران مواجه گشت. همین امر موجب شد تا احساس مسوولیت بیشتری در این مسیر پیدا کند و چهره های بیشتری را دیده و آن ها را در قاب تصویر به ثبت برساند.
عکس های نوروک تقریبا از تمامی قاره های جهان به غیر از قطب جنوب را شامل می شود.
نوروک در مورد سوژه ها خود بیان داشته که تمرکز اصلی وی روی صورت های طبیعی است که کمترین آرایش را دارند. وی اعتقاد دارد هر چه ظاهر طبیعی تری داشته باشیم، سیرت درونی ما نیز بیشتر نمایان می شود.
فوکوس اصلی همه پرتره ها روی چشم های زنان است زیرا به اعتقاد هنرمند یاد شده، چشم ها همیشه داستان زیبایی برای بیان دارند.
جالب است بدانید که نوروک به ۵ زبان زنده دنیا آشنایی دارد و از این رو می تواند به راحتی با سوژه های خود صحبت کرده و داستان زندگی آن ها را بشنود. البته در برخی کشورها هم برای برقراری ارتباط فقط از زبان بدن استفاده می کند.
نوروک اعتقاد دارد که زیبایی مرز و محدوده ندارد و نباید اصول و قواعد خاصی برای آن وضع شود. زیبایی به ثروت، نژاد یا موقعیت اجتماعی ربطی ندارد و فقط از درون هر فرد نشات می گیرد. وی همچنین بیان داشته: «ز منظر من، زیبایی یعنی تفاوت. این مقوله موجب می شود تا شکیبایی را آموخته و درک کنیم که اگرچه افراد با هم فرق دارند، اما در نهایت همه انسان هستیم و هدفی واحد را دنبال می کنیم.»
او امیدوار است با این عکس ها بتواند تغییری هر چند کوچک در فرهنگ زنان سراسر دنیا ایجاد کند. وی در این رابطه اظهار داشته: «امیدوارم این پروژه کمک کند تا مردم بدانند که زنان شایسته احترام بیشتری هستند.»
شاید جالب باشد بدانید که نوروک در پاسخ به این پرسش که چرا از مردان عکاسی نمی کند بیان داشته: «من دوست دارم روی یک موضوع واحد برای پروژه ام تمرکز کنم. از آن جا که خود من هم یک زن هستم، بیشتر با مصائب و مشکلات زنان آشنایی دارم و با عکاسی از زنان، بیش از پیش می توانم به خودشناسی برسم.»
به همین خاطر، چندان عجیب نیست که نوروک بیشتر در میان زنان دنیا شهرت داشته باشد، تا مردان. به گفته نوروک، جهان پیرامون ما مملو از زیبایی است اما بیشتر ما در طول روز به قدری مشغله داریم که قادر به دیدن این زیبایی های نیستیم.
با این مقدمات، از شما دعوت می کنیم تا در زیر، گوشه ای از این اطلس زیبایی را تماشا کنید و با مفهوم زیبایی در گوشه و کنار دنیا بیشتر آشنا شوید.
آبى آبى مهتابى ،،، آبى تر از هر آبى
از چشمهاى تو میگم این آیه هاى آبى
ساکایا از توکیو ژاپن واقعاً ژاپنیه !!؟
بسیار خوب بود
سپاس
ی سری دوستان هستن با همین تصاویر ساده هم تحریک میشن، مث همون دوستمون ک توی قسمت نظرهای مربوط ب همین مطلب تو دیجیاتو فک کنم با دیدن این تصاویر ایشون ناراحت شده و شب احتمالا از شدت پشیمانی از ب گناه افتادی ب خاطر دیدن این تصاویر تا صبح از خدا طلب بخشش کنه، پس خانوم بیداری خواهش میکنم عکسهایی ک واسه مطالبتون انتخاب میکنین از فیلترهای بیشتری عبور بدین مبادا این دوستان تحریک بشن و دچار گناه بشن
.
.
خدا خودش کمکمون کنه واقعا از دست این طرزفکرها
پ ن: مطلبتون خیلی زیبا بود ممنون از زحمتی ک کشیدین واسش
خدا تو رو هم شفا بده، خوب این از ظرفیت پایین و شرایطی که مملکت برای جوانان ایجاد کرده بوجود اومده، به جای پاک کردن سرسوال سعی کن پاسخ درستو پیدا کنی
پاسخ درست و واسه من توضیح بده
چرا به نظرم تصاویش اصلا خاص نبودن ??
فکر کنم از ایران هم سوژه ای داشت،این خانم عکاس
سلام، این کتاب رو ازکجا میشه تهیه کرد؟