۱۰ پدیده طبیعی بسیار عجیب در جهان که با آگاهی از آنها به شدت متعجب خواهید شد

۱۰ پدیده طبیعی بسیار عجیب در جهان که با آگاهی از آنها به شدت متعجب خواهید شد

زمین یکی از عجیب ترین جاهای دنیاست، در سراسر این کره خاکی اتفاقاتی در حال روی دادن هستند که آگاهی از آن ها ذهنتان را مشغول و دهانتان را از تعجب باز نگه خواهد داشت.

برخی از رخدادهای زمین به قدری فراواقعی به نظر می رسند که قدرت بیان هیچ نظری را در رابطه با آن ها را نخواهید داشت. در همین رابطه و به منظور  آشنایی با ۱۰ نمونه از عجیب ترین پدیده های طبیعی در جهان از شما دعوت می کنیم تا در ادامه ی مطلب با روزیاتو همراه باشید.

آبشار در زیر دریا

1

تصور کنید در اقیانوس در حال شنا کردن هستید و ناگهان خود را در حال افتادن در یک آبشار بزرگ و پرشتاب در زیر دریا پیدا می کنید! اگر تاکنون به جزیره ای موسوم به موریس سفر کرده باشید، شنا کردن در آب های اطراف آن دقیقا همین حس و همین اتفاق را برایتان رقم می زند.

عمق زیاد و فرورفتگی ناگهانی در این بخش از اقیانوس هند، توهم وجود آبشار را در این منطقه دریایی ایجاد می کند. به همین خاطر به آن «آبشار در زیر دریا» لقب داده اند.

این آبشار وجود خارجی ندارد اما توهمی که ایجاد می کند به شدت واقعی به نظر می رسد.

موقعیت جغرافیایی

2

موریس، جزیره‌ای در جنوب غربی اقیانوس هند است که در حدود ۹۰۰ کیلومتری از شرق ماداگاسکار واقع شده است. این جزیره را پرتغالی ها در سال ۱۵۰۵ میلادی کشف کردند. سپس در سال ۱۶۳۸ به مستعمره هلندیان تبدیل شد و به افتخار شاهزاده موریس ناساو، هلندی ها این جزیره را موریس نامگذاری کردند.

نمای هوایی

3

تصویر این بخش از اقیانوس به قدری واقعی به نظر می رسد که نمی توان عدم وجود آن را باور کرد. حتی در نقشه های گوگل و تصاویری که از ماهواره های ایستگاه فضایی گرفته شده اند نیز این فرورفتگی کاملا محسوس است.

دلیل شکل گیری این پدیده

4

این پدیده ی جادوئی در نتیجه نشست گل و لای و ماسه های اقیانوس است که به اطراف منطقه موردبحث پخش شده و باعث می شوند تا رنگ آب تغییر کرده و این طور به نظر برسد که آبشاری در دل اقیانوس به سمت ناکجا جریان دارد.

۲- موج های درخشنده

5

این عکس شبیه صحنه های فیلم آواتار است. موج های دریا همانند نئون های آبی رنگ، در تاریکی فضا می درخشند و محیطی کاملا رویایی و فراواقعی را رقم می زنند. این چشم انداز مسحورکننده در نتیجه پدیده زیست‌تابی ایجاد می شود.

زیست‌تابی (Bioluminescence)

6

به تولید و انتشار نور توسط موجودات زنده که در اثر واکنش‌ های شیمیایی در بدن آن‌ ها صورت گرفته باشد، زیست‌تابی (bioluminescence) گفته می‌ شود. این نورهای آبی رنگ و فوق العاده جذاب، توسط پلانکتون ها ایجاد شده اند که همانند کرم های شب‌تاب در مواقع خطر از خود نور منتشر می کنند.

مکان هایی که اقیانوس ها، موج های درخشان دارند

6

7

این تصویر رویایی به جزیره Vaadhoo در کشور مالدیو تعلق دارد و گویی در دریایی از ستاره ها پا می گذارید.

دریای ستاره ها در جزیره وادهو

8

وادهو فقط ۵۵۰ نفر جمعیت دارد و آب های آبی رنگ آن، پس از غروب خورشید درخشان شده و همانند فلورسنت نور منتشر می کنند. دلیل پدیدار شدن چنین پدیده ای میکروارگان های دریایی موسوم به پلانکتون های گیاهی هستند.

سن دیه گو، کالیفرنیا

9

برای دیدن موج های آبی و درخشان در سن دیه گو باید در زمان درست و مناسب به ساحل این شهر سفر کنید. البته زمان دقیق این پدیده مشخص نیست و راهی هم برای پیش بینی آن وجود ندارد.

مهاجرت گروهی خرچنگ های قرمز

10

جزیره ای در میان استرالیا و اندونزی به نام جزیره کریسمس وجود دارد که در فاصله ماه های اکتبر و نوامبر، به یک منطقه گردشگری تبدیل می شود. دلیل آن هم مهاجرت دسته جمعی خرچنگ های قرمز به ساحل این جزیره است که منظره ای همانند دریایی از خرچنگ را تداعی می کند.

مهاجرت میلیون ها خرچنگ قرمز

11

با آغاز فصل پائیز و بارش های پیاپی، مهاجرت میلیون ها خرچنگ به سمت دریا به منظور تولید مثل و تخم ریزی درون دریا آغاز می شود. این خرچنگ های قرمز از جنگل های کوهستانی به سمت ساحل حرکت می کنند.

کمک رسانی مردم محلی

احتمالا پیمودن ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر برای خرچنگ های کوچک، مسافت بسیار زیادی به شمار خواهد آمد. به همین خاطر است که در طول مسیر این مهاجرت گروهی، اجساد تعداد زیادی از آن ها در گوشه و کنار جاده ها و راه ها به چشم می خورند. به همین خاطر، جنگلبان های پارک ملی جزیره کریسمس، ایده ای مبتکرانه برای رفع این مشکل مطرح کرده اند تا خرچنگ ها از خطر نجات بیابند. برای این منظور، برای آن ها تونل های مخصوص ساخته شده تا در امنیت و سلامت کامل به مقصد خود برسند.

رعد و برق آتشفشانی

12

گفته می شود که این رعد و برق در نتیجه بر هم کنش های پرتوهای نوری شارژ شده (دارای بار الکتریکی) در ابرهای خاکستر و در زیر ابرهای معمولی ایجاد می شود.

دلیل شکل گیری این رعد و برق

13

رعد و برق در واقع یک جریان برق با درخشش بسیار زیاد است که در نتیجه فعل و انفعلات عنصرهای شارژشده صورت می پذیرد.

تایم لپس رعد و برق

این پدیده مرموز و بسیار زیبا را می توانید در ویدئویی که با تکنیک تایم لپس گرفته شده است، تماشا کنید.

۵- دروازه جهنم

15

در قلب بیابان قره قوم در ترکمنستان، گودال آتشی به بزرگی یک زمین فوتبال وجود دارد که حدود ۵۰ سال است در حال سوختن و زبانه کشیدن است و هنوز خاموش نشده. مردم محلی این منطقه، نام «دروازه جهنم» را به آن بخشیده اند اما به طور رسمی، به نام دروازه گودال گاز شناخته می شود.

تاریخچه

16

به دنبال فعالیت های اکتشاف نفت در منطقه یاد شده در سال ۱۹۷۱ میلادی توسط محققین کشور شوروی، این میدان گازی در محل کشف شد. در پی نصب تجهیزات برای حفاری چاه‌ ها، تاسیسات جانبی در حفره‌ ای عظیم ریزش کرد و ناپدید شد. در پی ریزش و پدید آمدن گودال بزرگ، مقادیر بسیار زیادی گاز در فضا پخش شد که خطرات محیط زیستی به دنبال داشت.

به علت سمی بودن گازها، کارشناسان با این تصور که گازهای محدوده سوخته و آتش خاموش می‌ شود اقدام به آتش زدن گودال نمودند ولی برخلاف تصور آن ها آتش تاکنون ادامه دارد.

آتشی که هرگز خاموش نخواهد شد

17

با توجه به وجود منابع گاز و نفت در آن منطقه، این آتش کماکان ادامه خواهد داشت و پایان نمی یابد.

۶- گدازه آبی رنگ

18

شاید در نگاه نخست تصور کنید که این تصویر به هاله و سحاب های آسمانی تعلق دارند یا از سیاره های دیگر گرفته شده است. اما باید بدانید که این عکسِ آتشفشان «کاوا ایجن» در اندونزی است که گدازه های آن آب رنگ دیده می شوند.

چرا گدازه ها آب رنگ هستند؟

رنگ آبی این گدازه ها در نتیجه اشتعال گازهای مملو از سولفور ایجاد می شود. در واقع، این رنگ به دنبال سوختن سولفور که از کناره های کوه فرو می ریزد، شکل می گیرد. فوران در آتشفشان کاوا ایجن همیشه با مقدار زیادی فشار گاز سولفوریک همراه است که وقتی گازها در معرض اکسیژن هوا قرار می گیرند، شعله های آن ها همانند گدازه های آبی رنگ دیده می شوند.

این گدازه ها در شب بسیار خارق العاده به نطر می رسند

19

گدازه ها، همانند دیگر آتشفشان ها رنگ قرمز متمایل به نارنجی از خود دارند، اما در مواجهه با سولفور، گدازه ها به پایین کوه سرازیر شده و در حالی که می سوزند، نور آبی رنگ نیز از خود متصاعد می کنند. این شعله های خوش رنگ وقتی از فاصله دور مورد مشاهده قرار می گیرند، چشم انداز فوق العاده زیبایی می سازند.

۷-  آبشار هورستِیل

20

هورستیل، آبشاری است که در پارک ملی یوسیمیتی، ایالات متحده آمریکا واقع شده و ارتفاع کلی ریزشگاه آن ۶۵۰ متر است. در هفته دوم ماه فوریه، زاویه خورشید و آبشار در بهترین حالت خود تنظیم شده و باعث می شود تا آبشار به رنگ طلایی، نارنجی و قرمز خودنمایی کند و تصویری فوق العاده جذاب و رویایی می سازد.

این امر به شرایط آب و هوایی ارتباط مستقیم دارد

21

این پدیده فقط در مواقعی که شرایط آب و هوایی مناسب و مساعد باشد، روی می دهد. در ماه فوریه، به میزان کافی برف در بالای کوه جمع شده است. سپس، وقتی دمای هوا گرم می شود، برف ها آب شده و آبشاری با ریزشگاه ۶۵۰ متری ساخته می شود.

علاوه بر این ها، آسمان هم باید صاف بوده و هیچ گونه ابری وجود نداشته باشد تا نور خورشید روی آب منعکس شده و این پدیده جذاب را شکل دهند.

۸- رنگین کمان سفید

22

رنگین کمان سفید که به «مه کمان» نیز موسوم است در نتیجه قطره های کوچک آب حاصل از مه ایجاد می شوند که رنگ بسیار خفیفی داشته و در نتیجه سفید دیده می شوند. مه کمان دقیقا همان رنگین کمان است که فقط رنگ ندارد و همچون رنگین کمان، وقتی خورشید در پشت شما باشد، می توانید آن را مشاهده کنید.

پدیده مادر

23

مه کمان نیز مشابه رنگین کمان است با این تفاوت که به جای باران پس از مه پدیدار می شود. دلیل سفید دیده شدن آن هم این است که از قطره های بسیار ریز آب به اندازه ۰.۰۵ میلی متری تشکیل شده است.

زیبایی غیر قابل وصف

24

مشاهده این پدیده از نزدیک نفس شما را در سینه حبس می کند، مه کمان یکی از زیباترین پدیده های عجیب طبیعت است.

۹- گودال آبی بزرگ

25

گودال آبی بزرگ، یک گودال آبی بزرگ در ساحل بلیز است. این گودال در نزدیکی مرکز تپه مرجانی لایت‌ هاوس در فاصله یکصد کیلومتری از بلیز سیتی واقع شده است. این گودال به طور شگفت آوری یک دایره کامل و بی نقص است.

این گودال دایره‌ ای شکل بیش از ۳۰۰ متر عرض و ۱۰۸ متر عمق دارد و طی چندین دوره یخبندان کواترنری و زمانی که سطح آب‌ های آزاد بسیار پایین‌ تر از سطح کنونی بوده، شکل گرفته است.

گودال سنگ آهکی

26

گفته می شود که سیستم آب سنگی این گودال در طول آخرین یخبندان، زمانی که آب دریا بسیار پایین تر از زمان کنونی بوده، شکل گرفته است و در آن زمان یک زمین خشک بوده.

۱۰ – کوه های رنگین کمانی در چین

27

این کوه رنگارنگ بسیار زیبا کاملا واقعی است و در کشور چین واقع شده است.

دانکسیا لندفُرم

28

این تصویر بخشی از کوهستان رنگین کمانی واقع در پارک زمین شناسی دانکسیا لندفُرم ژانگیه را نمایش می دهد. لایه های ماسه سنگ های و مواد معدنی گوناگون با رنگ های مختلف در طول ۲۴ میلیون سال در کنار هم قرار گرفته و این کوه های بسیار عجیب و فوق العاده زیبا را شکل داده اند.

نحوه شکل گیری کوه ها

29

دانکسیا در نتیجه فرسایش ماسه سنگ های قرمز رنگ شکل گرفته است. واکنش شیمیایی آب و اکسیژن با آهن و دیگر عناصر، همراه با مقادیر کمی از مواد معدنی مختلف که از رسوبات زیرزمینی به جا مانده به شکل گیری این کوهستان رنگین کمانی منجر شده است. آب و باد و باران عوامل شکل گیری این کوه ها هستند.

منبع: trending-buzzz
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • مجتبی اردیبهشت ۱۳, ۱۳۹۶

    با عرض سلامو خسته نباشید و تشکر بابت مطلب جالب و منحصر به فردتون