کشور آذربایجان، ظرف یک دهه اخیر یکی از مقصدهای پر مخاطب ایرانیان در میان کشورهای همسایه شمالی بوده و پایتخت این کشور که به شهر باد و آتش معروف است، در فهرست پایتخت های جذاب برای گردشگری ارزان قرار دارد. فقط در تعطیلات نوروز ۹۶، بیش از ۴۶ هزار نفر از هموطنان به این کشور سفر کردند. ده ها جاذبه گردشگری باکو، سبب شده تا این شهر، مقصد گردشگری برای سلایق مختلف ایرانیان باشد.
وجود تعداد بسیاری از پارکهای ساحلی و برگزاری برنامههای متعدد هنری از جمله موسیقی، تئاتر و اپرا جاذبه خاصی به باکو که لونلی پلنت از آن به عنوان پاریس کوچک یاد کرده، داده است. بخش قدیمی شهر باکو همراه با برج و حصار قلعه شهر به خوبی از سدههای میانه بهجا مانده و یکی از آثار ثبت شده در یونسکو به عنوان میراث فرهنگ جهانی است.
اولین پرواز مستقیم تهران- باکو نیز در تاریخ ۲۷ خردادماه ۱۳۹۵ همزمان با مسابقات فرمول یک افتتاح شد. شرکت هواپیمایی آتا برابر پروتکل همکاری دو کشور ایران و آذربایجان که در سال ۲۰۱۶ به امضای روسای جمهور دوکشور رسیده است، به عنوان ایرلاین منتخب جهت برقراری خط پروازی بین دو کشور تعیین شده است.
در این خصوص یک فروند هواپیما (ایرباس A۳۲۰) ویژه این امر قرار گرفته و در روزهای دوشنبه و پنج شنبه در مسیرهای نامبرده پرواز میکنند و در کنار آن خط پرواز دیگری بین تبریز و باکو برقرار شده است.
اگر قصد دارید تا در روزهای باقیمانده از بهار، سفری به باکو داشته باشید یا از هم اکنون به فکر برنامه ریزی باکو گردی هیجانی در تابستان داغ ۹۶ هستید، گزارش امروز سرویس گردشگری روزیاتو، شما را با آنچه در این سفر به آن نیاز خواهید داشت، تا حدودی آشنا می کند.
با باکو گردی امروز ما همراه باشید.
پیشنهادات باکو گردی
همانطور که می دانید، گردشگری دیجیتالی، نقش مهمی در توسعه مقصدهای گردشگری در سراسر جهان داشته است و در روزگار امروز که به عصر دهکده جهانی معروف است، سفر به نقاط مختلف جهان بدون نوت بوک و دسترسی به اینترنت و در اختیار داشتن گوشی های هوشمند مجهز به انواع و اقسام اپ های هیجانی در گردشگری، گر چه غیر ممکن نیست، اما بسیار سخت است.
یک گوشی هوشمند در سفرهای داخلی و بین المللی، بهترین و مستند ترین مشاور شما در طول سفر بوده و جدید ترین و بهترین اطلاعات ممکن را درباره مقصدهای گردشگری، مکان های اقامتی و دیدنی و حتی شرکت در رویدادهای فرهنگی و هنری و اجتماعی رایگان شهر مقصد را در اختیار شما قرار می دهد.
وب سایت های مطرح گردشگری و حتی توریسم بلاگر ها، امروزه در رونق گردشگری دیجیتالی و ارائه راهنمای رایگان و به روز مقصدهای گردشگری به جهانگردان، نقش بسزایی ایفا می کنند و البته از این راه نیز، درآمد دارند. در واقع یکی از راه های درآمد زایی دیجیتالی و دورکاری و کارآفرینی دیجیتالی، همین مفهوم گردشگری دیجیتالی است.
اگر قصد باکو گردی در روزها و هفته های آینده دارید، توصیه می کنیم که از ایونت های بین المللی هفتگی و ماهانه رایگان و غیر رایگانی که جامعه مهاجران بین المللی در پایتخت آذربایجان تدارک دیده یا خواهند دید، مطلع شده و از فرصت شرکت در این برنامه های فرهنگی و هنری استفاده کنید.
برای آگاهی از ایونت هایی که مهاجران و گردشگران بین المللی در باکو تدارک دیده اند، کافیست به عضویت رایگان سایت درآمده و با مشاهده این لینک، در جریان فهرست رویدادهای مختلف این شهر در ایام مختلف سال قرار بگیرید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، در برخی از رویدادهای غذایی و فرهنگی و هنری بین المللی در شهر باکو، بیش از ۱۶۰ گردشگر خارجی از ده ها کشور جهان شرکت می کنند. بنابراین در صورت سفر به باکو، از این فرصت هیجانی و جذاب که بستر تعامل شما با گردشگران دیگر کشورها را نیز فراهم می کند، استفاده کنید.
البته این گونه نیست که تنها گردش در باکو، مختص به رستوران گردی و کافی شاپ گردی با مهاجران و گردشگران بین المللی باشد که در ایونت ها با هم آشنا می شوند. بلکه شما می توانید در جریان فرصت های گردشگری شهری مانند موزه گردی و گالری گردی و سینما گردی و دیگر فرصت های گردشگری هیجانی در باکو و شهرهای اطراف قرار بگیرید.
از طریق انجمن های باکو در سایت اینترنیشن، قادر خواهید بود تا با انجمن های محلی و بین المللی فعال در این شهر نیز تعامل کنید و نیازهای اطلاعاتی خود را راجع به مسائل مختلف، در مدت اقامت در این شهر زیبا، دریافت کنید.
علاوه بر این، اگر قصد گردشگری خودمانی دارید و می خواهید همچون کوله پشتی گردها (backpachers)، سیر آفاق و انفس در باکو داشته باشید و می خواهد در هزینه ها صرفه جویی شود، جامعه میزبان های رایگان کوچ سرفینگ، این فرصت را برای شما فراهم می کند تا در خانه یکی از میزبان های مهمان نواز شهر باکو، یک یا چند شب را اقامت کنید.
البته این کار منوط به تایید درخواست شما در سایت کوچ سرفینگ توسط یکی از میزبان های آذربایجانی است و تبعات مختلف امنیتی و اجتماعی و امثالهم را خودتان باید بپذیرید. به هر حال، اکنون ده ها میلیون میزبان مهمان نواز در سراسر جهان، آماده میزبانی رایگان از گردشگران هستند. این هم فرصتی در گردشگری هیجانی است که در شهر باکو نیز در اختیار گردشگران بین المللی قرار دارد.
برای استفاده از خدمات couchsurfing، می بایست به عضویت سایت (رایگان) درآمده و وارد بخش باکو شده و در جریان آگهی میزبان های رایگان و همچنین رویدادهایی که در هفته های آینده در این شهر برای گردشگران داخلی و بین المللی تدارک دیده شده است، استفاده کنید.
اگر درباره سفر به باکو و مقصدهای گردشگری، تفریحی، گالری گردی و موزه و مکان های اقامتی آن، هنوز اطلاعات کافی ندارید و یا دو دل هستید، سری به درگاه معروف گردشگری جهان بزنید و در بخش باکو، اطلاعات لازم را بدست آورید.
در سایت تریپ ادوایزر، بیش از ۳۳۳ هزار توصیه و نظر درباره سفر به نقاط مختلف آذربایجان به خصوص باکو ارائه شده است که می تواند راهنمای فوق العاده هیجانی و رایگانی برای مسافران حال و آینده باکو باشد. با عضویت رایگان در این درگاه، می توانید در جریان نظرات و دیدگاه های باکو گردهای حرفه ای و آماتور و حتی شهروندان باکو قرار بگیرید و هر سوالی که در ذهنتان درباره این شهر پیش آمده است را با این کاربران در میان بگذارید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، بیش از ۸ هزار پیشنهاد برای اقامت در مکان های مختلف لوکس و غیر لوکس در شهر باکو در اختیار گردشگران قرار دارد. همچنین کارهایی که بهتر است در سفر به این شهر، حتما انجام دهید (THINGS TO DO)، با ۱۱ هزار توصیه جالب، در اختیار شما قرار دارد.
اگر قصد رستوران گردی در این شهر زیبا با غذاهای خوشمزه فرنگی و آذربایجانی دارید، بیش از ۱۲ هزار توصیه توسط افراد مختلف در دسترس شما قرار گرفته که از آن می توان برای وعده های نهار و شام در مدت اقامت در باکو استفاده کرد.
در انجمن اختصاصی باکو در درگاه ترپپ ادوایزر، اکنون بیش از ۳۰۰ پست به اشتراک گذاشته شده که می تواند پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی شما در سفر به سرزمین باد و آتش باشد.
اگر در سفر به باکو و دیگر شهرهای کشور تاریخی و دیدنی آذربایجان، همسفر می خواهید یا می خواهید درگاهی در اختیار شما باشد تا اگر نیاز به خرید یا فروش جنس یا کالا یا خدماتی شدید، فوری بتوانید فروشنده و عرضه کننده و مشاوران مختلف را در اختیار داشته باشید، دنیای لونلی پلنتی ها، انتخاب خوبی خواهد بود.
با عضویت رایگان در این سایت، قادر خواهید بود تا همسفر (TRAVEL BUDDY) پیدا کرده و در آذربایجان گردی، تنها نباشید. همچنین با ارسال پست در انجمن های اختصاصی باکو در لونلی پلنت، در جریان نظرات و دیدگاه های دیگر گردشگران در سفر به این کشور قرار بگیرید.
اگر می خواهید خودتان یک سفر مقرون به صرفه و خودمانی و غیر لوکس به باکو داشته باشید، درگاه BOOKING با معرفی بیش از ۱.۳ میلیون هل و آپارتمان در سراسر جهان، این فرصت را در اختیار شما قرار می دهد تا با امکانات اقامتی در رنج های مختلف قیمتی و مکانی در باکو آشنا شده و نسبت به رزرو این اماکن اقدام کنید.
اگر کارت اعتباری ارزی داشته باشید یا از خدمات شرکت های پرداخت مجازی رسمی ایران که گواهی نماد اعتماد الکترونیک را دارند استفاده کنید، این فرصت برای شما فراهم خواهد شد تا بتوانید نسبت به رزرو محل اقامت اقدام کنید. گاهی اوقات این سایت، خدمات اقامتی گوناگون خود را با تخفیف های قابل ملاحظه ای همراه کند که سفری ارزان را برای گردشگران در نقاط مختلف دنیا به ارمغان می آورد.
اگر به دنبال محل های اقامتی ارزان در سایت دیگر هستید، سایت بین المللی hotel را به شما معرفی می کنیم.
از جمله پیشنهادات دیگر ما برای باکو گردهای تابستانی و پاییزه، استفاده از درگاه های گردشگری تخصصی در زمینه باکو هست که از آن جمله می توان به درگاه آذربایجان تراول (درگاه رسمی گردشگری آذربایجان)، ویکی تراول و باکو اکسپلورر اشاره داشت. البته وزارت گردشگری آذربایجان نیز برای کسانی که به دنبال فرصت های گردشگری برای سرمایه گذاری در این کشور هستند، انتخاب خوبی خواهد بود.
حال با این لینک هایی که ارائه کردیم، نگاهی داریم به ملزومات سفر به آذربایجان و مروری بر هزینه ها و معرفی مقصدهای گردشگری این کشور.
اولین ملزومه سفر به باکو، گذرنامه است که متاسفانه برخی از هموطنان، اعتبار داشتن یا نداشتن این ابزار خیلی مهم سفر را معمولا چند روز قبل از عزیمت، مورد واکاوی و بررسی قرار می دهند.
باید توجه داشت که جهت خروج از مرز، گذرنامه ای که تنها چند هفته به اتمام اعتبار ۵ ساله اش باقی است، گذرنامه معتبر نیست و شاید از خروج مسافر از مرزهای زمینی و هوایی ممانعت شود. بنابراین، در اسرع وقت نسبت به تمدید گذرنامه اقدام کنید.
دریافت گذرنامه
بر خلاف یک دهه پیش که دریافت گذرنامه زمان زیادی را صرف می کرد، اکنون می توان ظرف کم تر از ۵ روز، گذرنامه جدید گرفت. مگر اینکه شرایط عمومی گذرنامه را فرد متقاضی نداشته باشد. مثلا در لیست ممنوع الخروجی های مالیاتی یا قضایی باشد و امثالهم.
هزینه های دریافت گذرنامه به شرح زیر است:
- هزینه ۱۰۰ هزار ریالی بابت دریافت شناسه
- هزینه ۳۷۵۰۰۰ ریالی بابت عوارض شهرداری
- هزینه ۷۵۰ هزار ریالی برای خزانه داری استان بابت تعرفه صدور گذرنامه
- هزینه ۲۹۳۰۰۰ ریالی بابت خدمات دفاتر پلیس +۱۰ و هزینه پست.
برای کسب اطلاعات بیشتر به درگاه پلیس مراجعه کنید.
شیوه های سفر به آذربایجان
آذربایجان از جمله کشورهای همسایه ایران بوده و سفر به این کشور با هواپیما، اتوبوس و حتی خودرو شخصی به راحتی امکان پذیر است. شما می توانید با ترانزیت کردن خودرو خود، سفر زمینی جذابی را به باکو و حتی ایروان و تفلیس گرجستان و تا استانبول ترکیه برنامه ریزی کنید و چند کشور را در عرض ۲ هفته بازدید کنید.
اما بعضی ها علاقمند هستند تا با ثبت نام در تورهای آذربایجان گردی که در ایام بهار و تابستان، مخاطبان بسیار دارد، رهسپار سرزمین باد و آتش شوند. تورهای باکو، همچون تورهای سفر به دوبی، چند روزه است. نهایت تا یک هفته. اگر بیشتر بخواهید بمانید، باید هزینه های اقامت اضافی در هتل و حمل و نقل را خودتان پرداخت کنید.
سفر زمینی به باکو، با توجه به خودرو و محل اقامت، شرایط مختلفی دارد. برای اقامت چند شب در باکو با سفر زمینی، شما به بیش از ۲ میلیون تومان نیاز نخواهید داشت. اگر چند نفره سفر کنید، برخی از هزینه ها مانند اقامت در هتل و هزینه بنزین و امثالهم، سر شکن شده و سفری مقرون به صرفه تر از سفر انفرادی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
مسیرهای هوایی که بخشی از تردد هموطنان به باکو را تشکیل می دهد، قیمت های متنوعی دارد که معمولا از ۱ میلیون تومان آغاز و بعضا تا ۳.۵ میلیون تومان برای اقامت در هتل لوکس ۵ ستاره باکو شامل می شود.
هزینه های بلیط هواپیما از مقصد تهران و تبریز به باکو، با توجه به شرایط فصلی و تردد مسافران و همچنین نوع ایرلاین، متفاوت است. اما معمولا هزینه بلیط رفت و برگشت تهران-مشهد و تبریز به باکو، بیش از ۱ یا ۱.۵ میلیون تومان نخواهد بود.
اگر خواهان سفر به باکو با وسیله ای به جز هواپیما، اتوبوس و خودرو شخصی هستید، حتما قطار انتخاب شما خواهد بود. قطار مستقیمی از مسیر تهران به باکو وجود ندارد. اما در کشور آذربایجان، از مرز آستارا با شهر باکو، قطار شبانه ای وجود دارد که با کمتر از ۳۰ دلار می توان بلیط آن را تهیه کرد.
اتوبوس های سفر به باکو نیز در سال جدید، تعرفه های متفاوتی نسبت به سال قبل دارند. این اتوبوس ها از ترمینال غرب حرکت می کنند. از آستارا تا باکو، حدود شش ساعت بطول می انجامد. ولی شما با مناظر زیبایی روبرو خواهید شد که سفر هوایی این فرصت را به شما نخواهد داد.
از تهران به باکو، تعرفه قیمتی که شرکت سیما سفر ارائه کرده است، ۱۵۰ هزار تومان است که همین قیمت برای VIP شرکت دیدار سیر گیتی، ۲۰۰ هزار تومان اعلام شده است. هر دو اتوبوس هم ساعت ۲۲ تهران را به مقصد باکو ترک می کنند.
راه دیگر آن است که اگر در تهران هستید، با حدود ۵۰ هزار تومان به آستارا بروید و از آنجا، با حدود ۴۰ هزار تومان، سوار اتوبوس آستارا باکو بشوید.
برای آنکه بخواهید با خودرو شخصی به آذربایجان سفر کنید، پیش از خروج از کشور باید مواردی را در نظر داشته باشید:
- هزینه دریافت گواهینامه بین المللی یکساله: حدود ۹۵ هزار تومان.
- هزینه پلاک بین المللی : ۲۸۸ هزار تومان
- هزینه دریافت دفترچه مالکیت یا کارت مالکیت بین المللی: ۸۷ هزار تومان
- هزینه دریافت برچسب CD-IR: ۴ هزار تومان
- هزینه عوارض خروج از مرز زمینی: ۲۵ هزار تومان
- هزینه دریافت مجوز خروج از کشور: ۱۸ هزار تومان
- هزینه مجوز ورود به کشور خارجی: ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان که بسته به تعداد برگه ها متفاوت است.
- بیمه ۱۰ روزه ماشین: حدود ۱۰۰ هزار تومان
همانطور که مشاهده می کنید، سفر با خودرو، هزینه های زیادی دارد اما اگر با دوستان و آشنایان سفر کنید، هزینه سرشکن می شود. البته طبق مشاهدات عینی برخی از گردشگران زمینی، ماموران آذربایجانی بعضا از مسافران، درخواست وجوهی را به دلایل مختلف می کنند. اما این مقوله در سال های اخیر کمتر مشاهده می شود.
توجه داشته باشید که عوارض خروج از کشور در شعب بانک ملی سراسر کشور قابل پرداخت است.
سفر زمینی به آذربایجان
برای سفر به آذربایجان به صورت زمینی، از مرز بیله سوار و مرز آستارا می توانید استفاده کنید. از مرز بیله سوار تا باکو، حدود دویست کیلومتر مسافت پیش روی شما است. از مرز آستارا، اما مسافت بیش تر است و به حدود ۳۵۰ کیلومتر می رسد.
دریافت روادید سفر به آذربایجان
برای دریافت روادید سفر به آذربایجان، می بایست به سفارت مراجعه کنید. اما اگر با تور سفر کنید، موسسات گردشگری مجاز، کار دریافت روادید را برای شما انجام می دهند. سفارت آذربایجان، در تهران و تبریز نمایندگی دارد و هزینه دریافت روادید را ۲۰ دلار اعلام کرده است.
اعطای ۲ قطعه عکس و کپی از صفحات گذرنامه و بیمه نامه مسافرتی نیز از جمله مواردی است که هنگام دریافت روادید باید در اختیار داشته باشید. دریافت روادید از سفارت آذربایجان در تهران حدود ۷ روز کاری به طول می انجامد. امیدواریم در آینده نزدیک، رژیم لغو روادید بین تهران و باکو همچون ایران و روسیه و گرجستان در سال های اخیر، منعقد شود.
نشانی سفارت آذربایجان در تهران: خیابان پاسداران، خیابان نیستان سوم، کوی رستوان شماره ۱۶
نشانی سرکنسولگری آذربایجان در تبریز: تبریز، بلوار ولیعصر- خیابان عارف
البته توجه کنید که از اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی، دریافت روادید الکترونیکی از سفارت آذربایجان برای هموطنان مهیا شده است و شما می توانید با مراجعه به این نشانی و تکمیل فرم مربوطه، روادید الکترونیکی دریافت کنید که حدود ۳۰ دلار هزینه در بر خواهد داشت.
توجه داشته باشید که درگاه فوق الذکر، درگاه رسمی دولت آذربایجان بوده و از ورود به سایت هایی غیر از این نشانی خودداری کنید.
دریافت روادید از طریق موسسات گردشگری، دوبل هزینه سفارتخانه را در پی دارد. ولی معمولا ظرف ۷۲ ساعت روادید را دریافت خواهید کرد.
واحد پول آذربایجان
واحد پول آذربایجان همچون واحد پول مالزی و تایلند و سوئد و کشورهای اروپایی و حتی ترکیه و امارات، به دلیل تعدد سفر ایرانیان به این نقاط از آسیا و قاره سبز، شناخته شده است. منات، تقریبا ۲۰۰۰ تومان قیمت گذاری می شود. اسکناس های ۱ مناتی (خاکستری رنگ)، ۵ مناتی (نارنجی)، ۱۰ مناتی (آبی)، ۲۰ مناتی (سبز رنگ)، ۵۰ مناتی (زرد رنگ) و ۱۰۰ مناتی (ارغوانی) در دسترس است.
البته سکه های:۱-۳-۵-۱۰-۲۰ و ۵۰ مناتی هم وجود دارد که باید مراقب آنها باشید. چرا که مثلا یک سکه ۵۰ مناتی، بیش از ۱۰۰ هزار تومان ارزش دارد! مثل ۱۰ کرونی سوئد که این روزها ۴۵۰۰ تومان قیمت دارد.
توجه داشته باشید که در هنگام بازگشت از باکو، حتی الامکان، همه سکه های خود را خرج کنید و اگر پول اضافی برای شما باقی ماند، اسکناس باشد تا بتوانید در صرافی های داخلی به ریال تبدیل کنید. چرا که صرافی ها، معمولا به خرید ارز به صورت سکه، رغبتی ندارند.
اگر حوصله تبدیل ارز را ندارید، می توانید از شرکت های قانونی صدور کارت اعتبار ارزی بین المللی استفاده کنید تا در خودپردازها یا پایانه های فروشگاهی آذربایجان، از کارت بین المللی استفاده کنید.
هزینه های حمل و نقل درون شهری در باکو
حمل و نقل درون شهری در باکو، یکی از بخش های هزینه ای روزمره هموطنان در سفر به این شهر را تشکیل می دهد. سیستم بلیط الکترونیکی در باکو سبب می شود تا شما با BAKI KART بتوانید در ایستگاه مترو و ایستگاه های اتوبوس، نسبت به تهیه بلیط استفاده کنید.
کارت های پلاستیکی، قابلیت شارژ مکرر را دارد و هزینه آن حدود ۲ منات است. کارت کاغذی هم مانند بلیط مترو تهران وجود دارد که غیر قابل شارژ است و ۱ منات قیمت گذاری شده است. البته هر سال، این قیمت ها تغییر می کند و برای کسب اطلاعات بیشتر باید به سایت رسمی شرکت مترو و اتوبوس باکو مراجعه کنید.
حمل و نقل با اتوبوس در باکو به ۲ صورت نقدی و کارت اعتباری انجام می شود. برای آگاهی از مسیرهای حمل و نقل باکو، به این درگاه مراجعه کنید. البته تاکسی های باکو معمولا در سطح شهر در دسترس هستند و قیمت ورودیه آن ها نیز ۵ منات است.
اگر در باکو گردی، به مقصدهای دور اطراف شهر یا تاکسی در اختیار نیاز دارید، با شماره گیری ۱۸۹، تاکسی باکو را فراخوانی کرده که برای سه کیلومتر، ۳ منات دریافت می کند.
مترو باکو، یکی از وسایل حمل و نقل عمومی در پایتخت آذربایجان است که از مرکز شهر به نقاط مختلف و حتی بیرون شهر می توانید سفر کنید. با حدود ۲۰ قیپک می توان از مترو استفاده کرد. توسط باکی کارت، می توان از مترو باکو استفاده نمود که ساعت کار آن از ۶ صبح لغایت ۲۴ خواهد بود.
توجه داشته باشید که هزینه هر لیتر بنزین در آذربایجان، حدود ۲ هزار تومان است.
هزینه های اقامت در آذربایجان
برای اقامت در آذربایجان، راهکارهای زیادی وجود دارد که در ابتدای گفتار، به معرفی ۳ مورد پرداختیم .هتل آپارتمان، یکی از روش های اقامتی است که از هتل های لوکس، هزینه کمتری دارد و برای افرادی که پر شمار هستند، گزینه بهترین است.
خانه های اجاره ای که از طریق AIRBNB ارائه می شود، انتخاب بعدی خواهد بود. البته از بوکینگ و هتلز و حتی هاستل، می توانید مکان های اقامتی ارزان قیمت را تهیه کنید. اما به طور میانگین، هتل ۲ ستاره، هر شب ۶۰ منات، هتل ۳ ستاره به طور میانگین هر شب ۴۰ تا ۱۳۰ منات و هتل ۴ و ۵ ستاره نیز بین ۷۰ تا ۲۰۰ منات قیمت گذاری می شود.
قریب به ۲۰ هاستل در شهر باکو وجود دارد که بستگی به مکان هاستل و محل قرار گیری آن، بین ۱۰ تا ۵۰ دلار قیمت گذاری می شود. خوبی هاستل، امکانات آشپزخانه ای است که برای کوله پشتی گردها و کسانی که دوست دارند، دوستان بین المللی پیدا کنند، انتخاب خوبی خواهد بود.
متوسط قیمت خوراکی ها در باکو
- یک بسته نان: نیم تا ۱ منات
- یک لیتر شیر: بین ۱ تا ۲ منات با توجه به برند شیر.
- پنیر محلی: ۴ تا ۶ منات
- تخم مرغ ۱۲ عددی: حدود ۲.۵ منات
- یک بطری آب ۱ لیتری: ۱ منات (کمتر هم می توان تهیه کرد)
- ۱ کیلوگرم سینه مرغ: بین ۸ تا ۱۰ منات
- ۱ کیلوگرم گوشت گاو: بین ۱۵ تا ۲۰ منات
- ۱ کیلوگرم گوجه فرنگی: ۲ منات
- ۱ کیلوگرم پیاز: نیم منات
- ۱ کیلوگرم کاهو: نیم منات
- ۱ کیلوگرم سیب درختی: ۱ تا ۲ منات
- ۱ کیلوگرم موز: ۲ تا ۴ منات
توجه داشته باشید که بساطی ها و دست فروش ها در نقاط مختلف شهر باکو، قیمت کمتری را برای خرید میوه در اختیار شما قرار می دهند. باکو به نسبت شهر ارزانی برای خرید مواد غذایی است و شما می توانید با کم تر از ۱۰ هزار تومان، یک یا دو وعده غذایی معمولی را مصرف کنید.
اگر قصد مک دونالد گردی و برگر کینگ گردی دارید، بین ۸ تا ۱۵ منات در نظر بگیرید. البته به همراه ساندویچ، سیب زمینی و نوشابه هم داده می شود.
از باکو چه سوغاتی بیاوریم؟
تحفه سفر به باکو، صنایع دستی و شیرینی های این شهر است. فرش و قالیچه و مگنت هایی با تصاویری از مقاصد گردشگری این کشور که برای چسباندن به درب یخچال منازل شما مناسب است، از جمله سوغات پر مخاطب این شهر به شمار می رود. البته، پارچه های رنگارنگ و ظروف مسی و فلزی که در کشور خودمان، کیفیتی به مراتب بهتر از آذربایجان دارد، از جمله تحفه های سفر به باکو است.
قیمت پوشاک در آذربایجان، بین ۲۰ تا ۴۰ درصد از کشورمان ارزان تر است. البته این موضوع برای همه نوع برند پوشاک نیست. بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر به درگاه برندهای مورد نظر خود در کشور آذربایجان مراجعه کنید.
مرکز خرید پارک بلوار و مرکز خرید پورت باکو، از جمله برترین و جدید ترین مراکز خرید این شهر است که معمولا با استقبال هموطنان باکو گرد مواجه می شود.
اپراتورهای موبایل آذربایجان
شاید سیم کارت و هزینه های موبایل را بتوان یکی از مقولات هر سفری به خارج از کشور دانست. آذر سل (Azarcell)، باکسل (Bakcell) و آذر فون (Azarfon) از جمله اپراتورهای فعال موبایل در این کشور است که نرخ های متفاوتی دارند. هزینه های استفاده از خطوط اپراتور ایرانسل و همراه اول در کشور آذربایجان، برای هر دقیقه بین ۲ هزار تومان تا ۱۰ هزار تومان متفاوت خواهد بود. ارسال پیامک هم حدود ۲ هزار تومان هزینه در بر خواهد داشت.
مدارک دریافت روادید از سفارت آذربایجان در تهران
برای اتباع خارجی و افراد فاقد تابعیت که قصد سفر به جمهوری آذربایجان را دارند ۲ نوع ویزای ورود و ترانزیت صادر میگردد. شرایط صدور هر کدام از ویزاها به شرح ذیل است:
۱- ویزای ورود : مدت اعتبار این نوع ویزا برای یک بار ورود و خروج ۹۰ روز از تاریخ صدور است.
– ویزای ورود عادی (یک بار ورود) – صاحبان این ویزا در طول مدت فوق تنها یک بار میتوانند به قلمرو جمهوری آذربایجان ورود و خروج داشته باشند.
– ویزای کثیرالورود – مدت اعتبار این نوع ویزا از زمان صدور حداکثر تا ۲ سال تعیین میگردد. صاحبان این ویزا میتوانند در طول مدت اعتبار آن به دفعات به قلمرو جمهوری آذربایجان ورود و خروج داشته باشند.
مدت اقامت در کشور که در ویزا درج شده است تنها در طول دوره اعتبار ویزا قابل استفاده میباشد. چنانچه در طول دوره اعتبار ویزا استفادهای از آن نشود، از درجه اعتبار ساقط میگردد.
۲- ویزای ترانزیت یک و یا دو بار ورود : برای اتباع خارجی و افراد فاقد تابعیت که برای رسیدن به کشوری ثالث قصد عبور از اراضی جمهوری آذربایجان را دارند، این نوع ویزا صادر میشود. مدت اعتبار ویزای ترانزیت از تاریخ صدور حداکثر تا ۳۰ روز و مدت مجاز اقامت در کشور حداکثر تا ۵ روز تعیین میشود. مدت اعتبار و اقامت ویزای ترانزیت با در نظر داشتن نوع وسیله نقلیه اعم از زمینی، هوایی، دریایی، ریلی و سایر وسایل نقلیه و مسیر مورد استفاده در عبور از کشور و زمان مورد نیاز برای طی آن مسیر تعیین خواهد شد.
هدف از سفر
چنانچه هدف اتباع خارجی و افراد فاقد تابعیت از سفر به جمهوری آذربایجان یکی از موارد زیر باشد، ویزا از نوع عادی برای آنان صادر خواهد شد:
- تجارت
- علمی و آموزشی
- اشتغال
- گردشگری
- فرهنگ و ورزش
- اهداف انساندوستانه
- دیدار با بستگان
- درمان
برای افرادی که در چارچوب مأموریت های رسمی دولتی به جمهوری آذربایجان سفر میکنند، ویزای ورود دیپلماتیک یا خدمت صادر میشود.
مدارک مورد نیاز برای صدور ویزا:
مطابق ماده ۳۶ قانون مهاجرت جمهوری آذربایجان، ارائه مدارک زیر برای صدور ویزا الزامی است:
۱- فرم پرشده تقاضای ویزا، مطابق نمونه تنظیمی توسط نهادهای ذیربط دولتی (فرم مربوطه به پیوست است)
۲- اصل گذرنامه و یا مدرک عبور از مرز و کپی از صفحات اصلی آنها.
۳- دو قطعه عکس ۳*۴ که مطابق با مشخصات تشخیص بیومتریک گرفته شده باشد.
۴- کپی گواهی بیمه پزشکی (چنانچه طرف دعوت کننده انجام معالجات پزشکی را به عهده نگرفته باشد).
۵- فیش واریزی هزینه صدور ویزا.
۶- فرم پرشده دعوت از اتباع خارجی و یا افراد فاقد تابعیت، مطابق نمونه تنظیمی توسط نهادهای ذیربط دولتی (فرم مربوطه به پیوست است)، یا کپی گواهی ثبت دولتی (برای سازمانهای غیردولتی)، یا مدرکی که هدف از سفر را ثابت کند. (برای ویزاهای ترانزیت، گردشگری و سفرهای رسمی و انفرادی، به ارائه این مدارک نیازی نیست).
۷- صدور ویزا برای اتباع خارجی یا افراد فاقد تابعیت که کمتر از ۱۸ سال سن داشته ولی با گذرنامه جداگانه و بدون همراهی والدین و یا نمایندگان قانونی آنها سفر میکنند، منوط به ارائه کپی گواهی تولد، همچنین کپی اجازه رسمی والدین و یا نمایندگان قانونی آنها و مدارک شناسایی آنان میباشد. همه این مدارک باید به تأیید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد.
هزینه صدور ویزا توسط سفارت برای اتباع جمهوری اسلامی ایران، به شرح زیر است:
- ویزای ترانزیت و ویزای یک بار ورود –۲۰ دلار
- ویزای کثیرالورود – ۳۵۰ دلار
- تلفن: ۹۸۲۱۲۲۵۵۴۲۵۵+ ، ۹۸۲۱۲۲۵۵۸۲۹۹+
- فاکس: ۹۸۲۱۲۲۵۵۸۱۸۳+
- آدرس پست الکترونیکی:embassy.tehran@gmail.com
توجه: گذرنامه و یا مدرک عبور از مرز اتباع خارجی باید دست کم ۳ ماه پس از تاریخ انقضای ویزای درخواستی اعتبار داشته باشد.
نکته هایی در سفر به باکو
۱- اگر برای نخستین بار قصد سفر زمینی به باکو را دارید، حتما جزییات کل سفر به همراه برنامه و نقشه سفر را از افرادی که تجربه این کار را دارند جویا شوید.
۲- اگر قصد سفر زمینی با خودرو شخصی به باکو را دارید، از سلامت خودرو خود اطمینان حاصل کنید.
۳- حتی الامکان پول نقد خود را در مکان های عمومی خارج نکنید.
۴- امنیت باکو در وضعیت خوبی قرار دارد. اما شب هنگام، از تردد در مکان های خلوت شهر که شناخت کافی نسبت به آن وجود ندارد، پرهیز کنید.
۵- برای تماس با پلیس باکو، از شماره ۱۰۲ استفاده کنید. توجه داشته باشید که پاسخگوی تلفنی انگلیسی زبان معمولا در دسترس است.
۶- کارت هتل یا محل اقامت به همراه نقشه مسیر را همواره در اختیار خود و همراهان قرار دهید.
۷- اگر به گذرنامه خود در طول روز نیاز ندارید، آن را در اختیار پذیرش هتل محل اقامت قرار دهید.
۸- زبان روسی، زبان دوم در این کشور است. اگر قصد تحصیل در روسیه را دارید، استفاده از موسسات آموزش زبان روسی در این کشور، در هزینه های شما صرفه جویی می کند.
۹- در سفر به باکو، دیدار از برج های شعله باکو، قصر شیروان شاه، مرکز حیدر علی اف، برج میدن، میدان آب نما، مسجد تاریخی بی بی هیبت را در برنامه قرار دهید.
۱۰- تردد از مکان هایی که خط کشی عابر پیاده ندارد، منجر به جریمه ۲۰ مناتی شما خواهد بود.
۱۱- بهار و اوایل تابستان، بهترین وقت سفر به باکو است و در ایام تابستان به دلیل شرجی بودن هوا، تردد در شهر برای کسانی که از گرما فراری هستند، تجربه خوبی نخواهد بود. البته عاشقان ورزش های آبی و گردشگری هیجانی، تابستان را برای سفر به نقاط ساحلی باکو در نظر می گیرند.
۱۲- بارش باران و سردی هوا در باکو، از اوایل آبان آغاز می شود. اما قیمت تورها در این مدت نیز به دلیل کاهش مسافر، روند نزولی پیدا می کند.
۱۳- برای کسب اطلاعات درباره سفر به آذربایجان، سفارت این کشور در تهران و سفارت ایران در باکو، منابع اطلاعاتی خوب هستند.
جهت رزرو بلیط هواپیما و هتل در باکو، از زورق و پین تا پین استفاده کنید.
همواره جدید ترین خبرهای از گردشگری ایران و جهان را در دنیای سفر و آرمان سفر دنبال کنید.
عالی
کامل
جامع
حض کردم
در کل گزارش جالبی بود. مخصوصا قسمت معرفی کوچ سرفینگ و Internations ?
گذاشتن لینک ها تو این مطلب بسیار کاربردی و مفید بود
جالبه بعد اتفاقاتی که تو ترکیه افتاده باکو و گرجستان مقصد ایرانیان بشه
جامع و کامل.ممنونم
سلام من در چند روز آینده بنای سفر زمینی از طیق آستارا به باکو با خانواده دارم با مسیر راه بعد عبور از مرز وهزینه سواری وبودن یا نبودن اتوبوس وساعتهاش وهمینطور کرایه هاشون واز همه مهمتر امنیت راه ورانند ها اصلا آشنا نیستم ممکنه راهنمایی کنید . ممنونم
دست مریزاد
اطلاعات خوبی بود، ممنون
ممنون از نظر شما