۲۸ اردیبهشت و ویژه برنامه های روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در سراسر کشور

روز جهانی موزه گردی رایگان را از دست ندهید

۲۸ اردیبهشت و ویژه برنامه های روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در سراسر کشور

در قطعنامه شماره پنج دوازدهمین مجمع عمومی کمیته بین‌المللی موزه‌ها (ICOM) که در ۲۸ مه ۱۹۷۷ میلادی در مسکو منتشر شد، روز ۱۸ مه برابر با ۲۸ اردیبهشت، به‌ عنوان روز جهانی موزه‌ها نام‌گذاری گشت و از آن سال در روز جهانی موزه در همه کشورهای عضو، مراسمی برگزار می‌شود.

در حال حاضر، موزه ها یکی از مقصدهای گردشگری پر طرفدار در کشورهای مختلف دنیا بوده و بازدید از آنها به خصوص در کشورهایی که از تمدن و فرهنگ غنی برخوردارند، با استقبال فراوانی همراه است.

mu1
تصویر ایندکس درگاه ایکوم ایران

۲۸ اردیبهشت، بازدید از ۴۰ هزار موزه در سراسر جهان و صدها موزه در ایران، رایگان بوده و به همین خاطر، علاقمندان به گردشگری شهری و آشنایی با ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و هنری و اجتماعی کشورمان می توانند از این فرصت موزه گردی رایگان استفاده کنند.

گزارش امروز سرویس گردشگری روزیاتو به مناسبت روز جهانی موزه ها،‌ نگاهی دارد به برنامه های برخی از استان ها در این حوزه و همچنین معرفی ۵۰ موزه مطرح در سراسر کشور.

با موزه گردی امروز ما همراه باشید.

۲۷ گالری تهران، به استقبال روز جهانی موزه می روند

رییس ایکوم ایران از انجام هماهنگی با ۲۷ گالری در تهران و شهرستان‌ها، برای پرداختن به موضوع موزه و میراث فرهنگی خبر داد.

سیداحمد محیط طباطبایی – رییس ایکوم ایران در نشست خبری روز جهانی موزه‌ها در دفتر ایکوم ایران، اظهار کرد: تعدادی از گالری‌ها به‌عنوان اقتصادی‌ترین بنگاه‌های فرهنگی، در هفته فرهنگی موزه، نمایشگاه‌های خود را به فضاهای فرهنگی اختصاص می‌دهند و در این مدت، فروش نخواهند داشت.

وی با بیان این‌که ما می‌خواستیم ارتباط مستقیمی بین هنر معاصر و میراث فرهنگی برقرار کنیم، ادامه داد: برخی از این گالری‌ها و مجموعه‌های فرهنگی که در این فعالیت شرکت می‌کنند سیحون، آرت‌سنتر، اندیشه، آبی، کاوه، شیرین، احسان، فرهنگسرای نیاوران و موزه امام علی (ع) هستند.
اگر قصد گالری گردی در آخر هفته دارید، گشتی در گالری های فوق الذکر نیز در این روز توصیه می شود.
برنامه های روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در ایران
mu2
از امروز به مدت یک هفته، ویژه برنامه های میراث فرهنگی در سراسر کشور برگزار می شود.
در نخستین برنامه چهارشنبه (۲۷ اردیبهشت) سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برنامه روز جهانی موزه را در موزه ملی ایران برگزار می کند. ۲۸ اردیبهشت، بازدید از کلیه موزه های ایران رایگان است.
۳۰ اردیبهشت نیز کمیته هنرهای تجسمی ایکوم در قالب نمایشگاهی آثار تجسمی یکی از هنرمندان را ارائه می‌دهد، که مسئله محیط‌زیست در آن مورد توجه است.

۳۱ اردیبهشت نیز موزه ملی ایران برنامه هشتادمین سال تأسیس را همراه با برگزاری نمایشگاه کلورز با رونمایی از کتاب مرحوم «اسماعیل حاکمی» در برنامه‌های خود دارد. پژوهشگاه مردم‌شناسی نیز در رابطه با موزه‌های مردم شناسی و اهمیت جایگاه آنان در این روز نشستی را برگزار می‌کند که موضوعیت آن موزه‌های مردم‌شناسی است که به لحاظ محتوایی ایکوم ایران معتقد است باید تابعیتی از مردم‌شناسی داشته باشند.

۱ خرداد نیز کارگروه کودک در مجموعه نیاوران با دعوت از همه دست‌اندرکاران حوزه کودک در موزه‌ها برگزار می‌شود. نسبت به آنچه هر سال برای این موضوع پیش‌بینی می‌شود، نیز برای اجلاس سال آینده برنامه‌هایی پیشنهاد می‌شود. همچنین فیلم «جورچین» کار مشترک کانون پرورش فکری نیز به نمایش درمی‌آید.

۲ خرداد، با توجه به ثبت ناملموس قصه «مهمان ناخوانده»، کاخ گلستان (نگین کاخ های ایران ) و تنها اثر جهانی تهرانی ها در میراث یونسکو، با همکاری انجمن معلولان، یک پاراتور معلولان برگزار می‌کند و با توجه به اینکه این بنای تاریخی نیز مانند دیگر بناها و موزه‌ها امکانات مناسبی برای بازدید معلولان از نظر شنوایی، بینایی، حرکتی ندارد، تلاش شده است تا مانند روز کودک و میراث فرهنگی، یک روز را برای سال‌های آینده به این حوزه و موضوع اختصاص دهیم.

۳ خرداد ، اصلی‌ترین برنامه روز جهانی موزه در ایران است که در خانه هنرمندان و توسط کمیته ملی موزه‌های ایران و با انتخاب موزه‌های برتر برگزار می‌شود.

۴ خرداد نیز در فضای کتابخانه ملی توسط مرکز اسناد استان فارس یک موزه فرهنگی باز تشکیل می‌شود.

۵ خرداد نیز اختتامیه نمایشگاه هنرمندان خودآموخته که از ۳۱ اردیبهشت در موزه ملی ایران برپا می‌شود، برگزار خواهد شد.

بازدید رایگان از موزه های خراسان جنوبی

mu3

هم اکنون ۱۵ موزه با موضوع های متنوع در خراسان جنوبی فعال است که از مجموع گنجینه ها، ۶ مورد در بیرجند و بقیه در شهرهای قاین، خضری، نهبندان، سرایان، بشرویه، فردوس و طبس فعال و پذیرای بازدید علاقه مندان به آثار تاریخی و هنری است.
این موزه ها با موضوعات مختلف باستان شناسی، مردم شناسی، صنایع دستی، مشاهیر و مفاخر، آب و حیات وحش است.
همچنین، برگزاری نمایشگاه عکس اشیای تاریخی و بناهای مرمت شده، رونمایی از کتاب سخن پیر قدیم، برپایی کارگاه نقاشی موزه ویژه مهدکودک ها، دیدار با ائمه جمعه، تجلیل از استادکاران بازنشسته، برپایی نمایشگاه صنایع دستی، چاپ کتابچه معرفی بیابان لوت و روستای دهسلم، از جمله برنامه هفته میراث فرهنگی استان است.

برای کسب اطلاعات بیشتر به درگاه اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مراجعه نمایید.

بازدید رایگان از ۱۱ موزه استان آذربایجان غربی

mu4

آذربایجان غربی دارای ۱۱ موزه شامل موزه باستان شناسی ارومیه، موزه مردم شناسی ارومیه، موزه سنگ سه گنبد، موزه باستان شناسی حسنلو، کاخ موزه باغچه جوق، مجموعه جهانی تخت سلیمان، موزه مردم شناسی مهاباد و موزه باستان شناسی میاندوآب است.

برای آگاهی از برنامه های استان در هفته میراث فرهنگی، به درگاه اداره کل گردشگری استان مراجعه کنید.

چه خبر از روز جهانی موزه در دیار هخامنشیان

mu5

شیراز، مقصد گردشگری شماره یک ایرانگردی در اردیبهشت، در روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی، برنامه های متنوعی را برای گردشگران داخلی و بین المللی تدارک دیده است.

گردشگران و دوستداران میراث‌فرهنگی، از ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد، شاهد برپایی چندین نمایشگاه تخصصی عکس و پوستر با عنوان ‘پارسه از منظری دیگر‘، ‘گذر زمان در تخت‌ جمشید‘ و ‘تخت‌جمشید دیروز، تخت جمشید امروز‘، خواهند بود.
هم چنین، آیین افتتاح این برنامه ها روز بیست و هشتم اردیبهشت که به عنوان روز جهانی موزه نامگذاری شده با حضور گردشگران، دوستداران میراث‌فرهنگی و کودکان در موزه تخت ‌جمشید برگزار خواهد شد.

در این روز کودکان، پس از بازدید از موزه تخت‌ جمشید، در مسابقه نقاشی که با عنوان ‘کودک و موزه’ در این مکان برگزار خواهد شد، شرکت خواهند کرد و مشاهدات خود را از این موزه را به تصویر خواهند کشید.

همچنین در روز یاد شده، نمایشگاه نقاشی و تابلو حجم با عنوان ‘میراث ما نه، امانت آیندگان’ در موزه تخت جمشید افتتاح می شود. پیام این نمایشگاه که به مدت یک هفته دایر خواهد بود، حفظ و حراست از داشته‌های تاریخی کشورمان برای سپردن آن به آیندگان است.
مدیر پایگاه میراث ‌جهانی تخت‌جمشید قبلا گفته بود که بازدید از کارگاه مرمت اشیای موزه‌ای و برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با سفال‌های منقوش در دوران‌های مختلف، از جمله برنامه‌هایی است که در هفته میراث‌ فرهنگی از سوی کارشناسان پایگاه تخت ‌جمشید برای کودکان برگزار می شود.

نگاهی به ۵۰ موزه ایران

اگر امروز یا فردا، قصد بازدید از موزه های کشور را دارید، در زیر، به معرفی ۵۰ موزه از صدها موزه کشور پرداخته ایم که شما را با بخشی از تمدن و فرهنگ غنی ایران زمین آشنا می کند.

mu6
تصویری از آثار به نمایش در آمده در موزه ملی ایران
  • موزه ایران باستان: موزه مادر ایران و یکی از برترین موزه های باستان شناسی جهان که در خیابان موزه گردی ایران، یعنی امام خمینی تهران واقع شده است. امسال،‌ موزه لوور پاریس، با موزه ایران باستان، برنامه های مشترک نمایش آثار را برگزار خواهد کرد.                                                                                                                            mu7
  • موزه قصر: زندان معروف قصر، چند سالی است که تبدیل به موزه و تفرجگاه تهرانی شده است و در سه راه زندان، واقع در خیابان شریعتی، یکی از فرصت های گردشگری پایتخت را در اختیار گردشگران قرار می دهد. تصویر بالا، یکی از اتاق های موزه قصر که به معرفی زندانیان معروف این مجموعه اختصاص دارد را نشان می دهد.                   mu8
  • موزه موسیقی تهران: اگر به تجریش گردی در روزهای بهاری عادت دارید، بازدید از موزه موسیقی تهران که تاریخ موسیقی ایران زمین را به تصویر می کشد را فراموش نکنید. تصویر بالا، یکی از سالن های موزه موسیقی تهران را نشان می دهد.                                                                       mu9
  • موزه ملی ملک: اگر قصد دارید تا ۱۹ هزار سکه تاریخی و ۳ هزار کتاب دست نویس نفیس را یکجا تماشا کنید، به موزه ملی و کتابخانه ملک، بزرگ ترین مجموعه وقفی ایران در خیابان امام خمینی و روبروی ساختمان اصلی وزارت امور خارجه بروید. مشاهده دستخط ملاصدار، شیخ بهایی و بسیاری از بزرگان فرهنگ و هنر ایران زمین در این مجموعه رونمایی شده است.                                                                                                                      mu10
  • موزه عبرت: شکنجه گاه کمیته مشترک ضد خرابکاری که در عصر پهلوی دوم، توسط ساواک مدیریت می شد و هزاران تن از نیروهای انقلابی در آن به طرز فجیعی شکنجه شدند. موزه عبرت تهران، ساختمان مخوف و عجیبی دارد که می تواند موزه گردی هیجانی را در اختیار گردشگران اردیبهشتی پایتخت قرار دهد. تصویر بالا، نمای داخلی موزه عبرت تهران را نشان می دهد.                                                                                                                                                               mu11
  • موزه هنرهای معاصر تهران: یکی از برترین موزه های معاصر ایران و جهان که می توان برخی از آثار بزرگانی نقاشی جهان را در آن مرور کرد. موزه هنرهای معاصر تهران، از نظر ارزش روز آثار، بیش از ۲.۵ میلیارد دلار قیمت گذاری شده است. این موزه در خیابان کارگر شمالی تهران قرار دارد.                                                                                    mu12
  • موزه زینت الملک: موزه ای مطرح در شیراز که به موزه مادام توسو ایران معروف است. موزه ای که یکی از آثار تاریخی عصر قاجار بوده و در آن، بخشی از ظرفیت های تاریخی و هنری شیرازی ها به تصویر کشیده شده است.                 mu13
  • موزه قجر قزوین: حمام قجر از حمام های زیبای شهر قزوین است که بر خلاف اسمش، مربوط به دوره قاجار نیست و سابقه بیشتری دارد. این حمام در زمان حکومت صفویان، به دستور شاه عباس ساخته شد.                                   mu14
  • موزه آب یزد: خانه کلاهدوزها، همچون خانه بروجردی ها و طباطبایی های کاشان، یکی از ظرفیت های گردشگری جذاب دیار قنات، قنوت و قناعت است که ما را با نبرد یزدی ها با آب، در اعصار گوناگون آشنا می کند و درس های فراوان دارد.                                                                                                                                           mu15
  • موزه سینمای ایران: جایی برای آشنایی با تاریخ یکصد ساله هنر هفتم در ایران و مروری بر آثار تصویری و ویدیویی بزرگان سینمای ایران در قبل و پس از انقلاب اسلامی. این موزه در خیابان ولیعصر شمالی قرار دارد.                         mu16
  • موزه ساعت: موزه ساعت یا تماشاگه زمان، یکی از موزه های کمتر شناخته شده تهران است که در آنجا، ساعت های بزرگان فرهنگ و هنر و سیاست و علم ایران همچون مرحوم حسابی، در معرض نمایش عمومی قرار دارد. برای تماشای آثار، به خیابان ولی عصر، نرسیده به میدان تجریش، خیابان زعفرانیه (سرلشگر فلاحی)، چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲ مراجعه کنید.                                                                                                                 mu17
  • موزه خودروهای تاریخی: اگر عاشق خودرو به خصوص ماشین های دودی قدیمی مثل تصویر بالا هستید، به موزه خودرو بروید که یکی در کاخ موزه نیاوران و دیگری در کیلومتر ۱۰ و ۱۱ جاده مخصوص کرج، خیابان ۲۵، جنب بانک سپه قرار دارد.         mu18
  • موزه قصر آینه یزد: موزه آیینه و روشنایی یزد در سال ۱۳۷۷ هجری شمسی، پس از انجام تعمیرات اساسی در خانه “صراف زاده”، افتتاح شد. این موزه با زیر بنای ۸۳۷ متر مربع در باغی مصفا، شما را با بخشی از سبک زندگی یزدی ها آشنا می کند.                                                                                                                                          mu19
  • موزه دکتر حسابی: جایی برای تماشای آثار به جا مانده از زندگی پر ثمر و پر تلاش مردم علمی ایران در یک صد سال اخیر. برای آشنایی با زندگی پروفسور حسابی، به  پل تجریش، خیابان شهید ابراهیم دربندی (مقصود بیگ)، خیابان دکتر حسابی، شماره ۴۷ مراجعه کنید.
  • موزه میراث روستایی گیلان: جایی برای تماشای سبک زندگی گیلانی ها و معماری خانه های قدیمی این دیار سرسبز که هم فال است و هم تماشا.                                                                                                                 mu20
  • موزه جواهرات ملی ایران: یکی از ۴ موزه برتر جواهرات سلطنتی جهان، در خیابان فردوسی تهران و در زیر زمین بانک مرکزی جمهوری اسلامی قرار دارد و شما می توانید صدها گردنبند و گوشواره و حلقه مرصع نشان که بعضا در دنیا منحصر به فرد است را تماشا کنید. عاشقان طلا و جواهرات، موزه جواهرات ملی را فراموش نکنند.
  • موزه مینیاتوری تهران: اگر به اتوبان امام علی بروید، این باغ موزه با سه هکتار مساحت، یکی از باغ های ایرانی با ۱۲ ماکت اثر ثبت شده هست که در محدوده شهرداری منطقه ۸تهران واقع شده است.                                                 mu21برای گشتی در این باغ موزه زیبا، ویدیو زیر شما را به دیدن این مقصد گردشگری تهران می برد.

  • موزه رختشویخانه زنجانی ها: خیابان سعدی زنجان، جایی است که بنای رختشویخانه یا مجموعهٔ تاریخی رختشویخانه در قلب بافت تاریخی این شهر قرار گرفته که در قدیم یکی از محلات پرجمعیت و البته مرکزی شهر بوده است و شما را با سبک زندگی مردمان این دیار، آشنا می کند.                                                                             mu22
  •  موزه نیاوران و سعد آباد: اگر به کاخ موزه سعد آباد و کاخ نیاوران بروید، بخشی از آثار دوره پهلوی اول و دوم را در این مقصدهای گردشگری معروف شمال تهران مشاهده خواهید کرد که در روزهای اخر اردیبهشت و اوایل خرداد، معمولا روزهای شلوغی را تجربه می کند.

    باغ موزه نادری: اگر مسافر مشهد شدید، دیدار از باغ موزه نادری که در خیابان شیرازی و جنب آرامگاه نادر شاه افشار بنا شده است را در نظر داشته باشید.

    mu23
    موزه نان: یکی از موزه های نان ایران، در استان خراسان رضوی و شهر مشهد قرار دارد که شما را با ظرفیت های پخت نان در این استان آشنا می کند.
  • موزه اسقف اعظم: این موزه شامل مدارک و لوازم شخصی شادروان اسقف اعظم مانوکیان، لوازم و وسایل مربوط به برگزاری مراسم های مذهبی ، تصاویر و اطلاعات کلیساها و دیرهای ارامنه است که به موزه مردم شناسی ارامنه نیز شهرت دارد.                                                                                                                                         mu24
  • موزه سکه آستان قدس رضوی: یکی از مجموعه های گران قیمت برای نمایش سکه های تاریخی و چند هزار ساله ایران، موزه سکه آستان قدس رضوی است که در انجا می توان با آثار اهدایی بزرگان فرهنگ و هنر و سیاست ایران و جهان به این تماشاگه، آشنا شد.
  •  خانه مشروط: خانه مشروطه در دیار مشروطه و شهر اولین های ایران (تبریز)، شما را با فداکاری های مردمانی در روزگار نه چندان دور آشنا می کند. خانه مشروطه، جایی برای آشنایی با بزرگان جنبش مشروطه ایران زمین است که در راسته کوچه تبریز قرار دارد.
  • موزه چهل ستون قزوینی ها: قزوینی ها هم مانند نصف جهانی ها، چهل ستون دارند. عمارت چهل ستون یا کلاه فرنگی یکی از آثار مهم باقی مانده از دوره صفوی در قزوین و تنها کوشک باقیمانده از مجموعه کاخ های سلطنتی روزگار شاه طهماسب است.
  • موزه امام خمینی: برای مشاهده سبک زندگی و برخی از آثار به جا مانده از بنیانگذار جمهوری اسلامی، به خمین بروید.
  •  موزه سنگ و گوهر تهران: موزه سنگ و گوهر آزادی شامل ده ها هزار قطعه سنگ و گوهر بزرگترین موزه سنگ و گوهر خاورمیانه و یکی از بزرگترین موزه های جهان از لحاظ تنوع گوهر ها به شمار می رود و در مجموعه برج آزادی تهران قرار دارد.
  • موزه حیات وحش دارآباد: جایی برای تماشای تنوع زیستی در ایران و جهان که از بزرگترین موزه های ایران بوده و در تهران، محدوده دارآباد واقع شده است. محل آن، از کاخ های شمس پهلوی بوده که برای میهمانان ساخته شده ولی هیچگاه مورد استفاده قرار نگرفت. صدها گونه جانوری کمیاب و کمتر شناخته شده ایران، در این جشنواره تاکسیدرمی، در معرض دید عموم قرار دارد.
  • موزه خراطی اهواز:  این موزه با هدف معرفی صنایع چوب و کاربری اون در فضاهای معماری شهری و شناساندن هنر بومی خراطی در شهرستان اهواز افتتاح شده که در اون نزدیک به ۴۰۰ اثر در آن به نمایش گذاشته شده است.
  • موزه هنرهای ملی ایران: ۸۰ سال پیش مرحوم طاهر زاده بهزاد، که نقاش و طراح نقش قالی و مینیاتور بود این موزه را برپا نمود که ساختمانش، از بناهای دوره قاجاره محسوب می شود و در میدان بهارستان، خیابان کمال الملک قرار دارد.
  • موزه سنجش: محله مقصودیه تبریز، محله خانه های تاریخی و جذاب تبریزی ها، جایی است که می توان در فضای خانه سلماسی، انواع ابزار توزین مانند ترازوهای زرگری، قپان های بزرگ میادین بار، سنگ وزنه ها و پیمانه ها را مشاهده کرد.
  • موزه مردم شناسی زرتشتی ها: موزه زرتشتیان واقع در شهر کرمان، اولین و تنها موزه­ مردم­ شناسی زرتشتیان جهان است که ساخت این موزه در دهه ۱۳۷۰ به کوشش بهدینان فرزانه، هرمزدیار اشیدری انجام شد.
  • باغ موزه دفاع مقدس: اگر به میدان ونک، بزرگراه شهید حقانی، انتهای خیابان سرو، روبروی پارک طالقانی مراجعه کنید، بخشی از واقعیت های بزرگ ترین نبرد قرن بیستم (بین ایران و عراق) را شاهد خواهید بود.

  • موزه حمام قلعه: موزه حمام قلعه یک موزه مردم شناسی است، که در سال ۱۳۸۷ شمسی در خیابان شریعتی، کوچه مهر، جنب حمام قلعه در شهر همدان افتتاح شده است.
  • موزه ملی کاشان: موزه ملی کاشان نام موزه ای است که در ضلع غربی باغ فین کاشان واقع شده است و ساختمان این موزه در سال ۱۳۴۶ بر خرابه های برجای مانده از خلوت نظام الدوله بنا نهاده شد.
  • موزه صلح تهران: این موزه از سال ۱۳۸۶ راه اندازی شده و در آن تالاری برای نمایش پیامد های جنگ ها در جهان و نیز کاربرد سلاح های شیمیایی و اتمی طراحی شده است و در خیابان خیام تهران قرار دارد.

  • موزه کلیسای وانک اصفهان: یکی از مقصدهای گردشگری دیدنی دیار نصف جهان، موزه کلیسای وانک اصفهان است. موزه دو طبقه کلیسای وانک دو تالار نمایش با چندین ویترین ثابت و سیار دارد که در آن حدود ۸۵۰ شی تاریخی به نمایش گذاشته شده است. برای مشاهده آثار به چهارراه حکیم نظامی، خیابان نظر شرقی کوچه آلفرد، کلیسای وانک مراجعه کنید.
  • موزه صنایع دستی گرگان: این موزه در خانه زیبای امیر لطیفی قرار گرفته که در آن انواع صنایع دستی به نمایش گذاشته شده است. این موزه در خیابان ملل قرار دارد.
  • موزه مردم شناسی ایلام: قلعه والی،ی کی از بناهای فرهنگی-تاریخی مشهوری است که در سال ۱۳۲۶ به دستور غلامرضا خان والی فیلی در محله ای که به ده بالا مشهور بوده، ساخته شده است.
  • موزه چای: خیابان طلای سبز در استان گیلان،  یکی از مکان های دیدنی شهر لاهیجان است که همه روزه پذیرای بسیاری از افراد بومی و گردشگران است. نمای بیرونی موزه به طور کامل با سنگ تیشه ای خاکستری طراحی شده است.

  • موزه عمارت آصف:‌ در دیار با صفا با مردمانی خونگرم در کردستان، موزه مردم شناسی مناطق کردنشین و بزرگترین موزه مردم شناسی مربوط به یک قوم در کشور است. این عمارت یکی از بزرگترین عمارت های اعیانی شهر سنندج نیز به شمار می رود.
  • موزه پارینه سنگی کرمانشاه: موزه پارینه سنگی زاگرس نام موزه ای تخصصی در زمینه پیش از تاریخ است که در ردیف موزه های تخصصی جهان قرار گرفته و به عنوان نخستین موزه پارینه سنگی خاورمیانه به شمار می رود.
  • موزه فرش فارس: یکی از موزه های استان فارس، موزه فرش این دیار است که همچون موزه فرش تهران که ساختمانش همچون دار قالی است، شما را با ظرفیت های فرش بافی این سرزمین آشنا می کند. ساختمان موزه متعلق به کریم خان فراش، مباشر قوام الملک شیرازی اختصاص داشت و یکی از عمارت های مجموعه قوام به حساب می آید که در عصر قاجار بنا شد.

  • کاخ موزه جوق: “کاخ موزه ماکو” در دو کیلومتری جاده ماکو، و در روستای «باغچه جوق» قرار دارد. کاخ اصلی باغچه جوق، مجموعه ای دو طبقه است با دو پیشامدگی قرینه که ما را با شاهکارهای معماری آذربایجان غربی آشنا می کند.
  • موزه رضا عباسی: این موزه که اسم «رضا عباسی» هنرمند دوره صفویه رورا در خود دارد، در چهار طبقه با معماری مدرن ساخته شده و ۳۵ ساله که تهرانی ها می توانند از آن دیدن کنند. موزه آثار این نقاش مطرح معاصر کشورمان، در شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان قرار دارد.
  • موزه تاریخی طبیعی تبریز:  موزهٔ تاریخ طبیعی، یکی از موزه های شهر تبریز است که در بلوار آزادی قرار گرفته و آنجا می توان پیکرهای تاکسیدرمی جانوارن مختلف متعلق به آذربایجان و سایر نقاط ایران را تماشا کرد.
  • موزه پارس شیرازی ها:‌ در فارس – شیراز خیابان زند، باغ نظر، نزدیک ارگ کریمخان، موزه پارس قرار دارد که موزه ای است که در آن اشیایی از دوران قبل و بعد از اسلام نگهداری می شود و در سال ۱۳۱۵ خورشیدی تاسیس گردید.
  • کاخ موزه گرگان: کاخ شهر گرگان یکی از ۱۲ کاخ پهلوی در کشور و محل اقامت این خانواده در منطقه بوده که پس از مرمت به موزه گرگان تبدیل شده. این بنا در دو طبقه به سبک اروپایی ساخته شده است.
  • موزه میرزا کوچک جنگلی:  گیلان، رشت استاد سرا، خیابان سهیل دبیری، جنب دفتراسناد رسمی، جایی است که می توان مروری بر تاریخ قیام جنگل داشت.
  • موزه امیر نظام: در دیار اولین های ایران، موزه امیر نظام، که در آذربایجان شرقی – تبریز خیابان ششگلان، جنب بیمارستان کودکان، پشت مدرسه شیخ عطّار قرار دارد، یکی از ظرفیت های موزه گردی تبریزی ها به شمار می رود که یکی از خانه های تاریخی زیبا این شهر است.
  • موزه حمام قلی بیک: موزه مردم شناسی مشهدی ها، از دیدنی های مشهد به شمار می رود که به حمام «مهدی قلی بیک» معروف است و درست وسط بازار بزرگ مشهد قرار دارد. این حمام تا همین اواخر مورد استفاده قرار می گرفت و اکنون یکی از ظرفیت های موزه گردی خراسان رضوی است.

منبع: ایسنا ، ایرنا
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
یک نظر

ورود

  • مختاریان اردیبهشت ۲۹, ۱۳۹۶

    اون تاج هایی که گذاشتین از آثار موزه جواهرات ملی ایراان هست. شاهکاره طراحی طلا و جواهراته. واقعا قدر زر زر گر شناسد . . . از حسن انتخابتون تشکر میکنم.