امروز حین برگزاری رژه نیروهای مسلح در اهواز چند عنصر مسلح وابسته به جریان «الاحوازیه»، حاضرین مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز را به رگبار بستند که در این حادثه تروریستی تعدادی از هموطنانمان به شهادت رسیدند.
به گزارش فارس، پس از آغاز مراسم رژه نیروهای مسلح دو نفر از پارک شهید سبحانی که پشت استیج رژه قرار دارد با به رگبار بستن مردم قصد حمله به جایگاه رژه را داشتند که نیروهای مسلح مستقر در محل رژه با دعوت مردم به پناه گرفتن با افراد مسلح درگیر شدند. ۲ نفر موتورسوار که به رژه نیروهای مسلحانه در اهواز حمله کردند بودند پس از زخمی کردن چند نفر از محل تیراندازی گریختند.
سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفته: ۴ نفر تروریست از چند روز قبل از برگزاری رژه نیروهای مسلح در اهواز در نزدیکی محل برگزاری رژه، سلاحهای خود که کلاشینکف بوده را مخفی کرده بودند و امروز در پوشش مردمی خود را به محل برگزاری رژه نزدیک کردند.
در حادثه تروریستی امروز تاکنون ۲۰ نفر شهید شدهاند و با توجه به جراحت برخی از مجروحین احتمال افزایش تعداد شهدا نیز وجود دارد.
با توجه به گسترش فعالیت های تروریستی در سراسر جهان و به ویژه منطقه ی خاورمیانه بنظر می رسد باید آگاهی در مورد علائم حملات تروریستی بالاتر برود و با هوشیاری بیشتری مراقبت فعالیت های اطرافمان باشیم تا پیش از وقوع حملات تروریستی و قبل از این که خیلی دیر شود جان خود و اطرافیانمان را نجات دهیم.
در ادامه ی این مطلب می خواهیم نشانه هایی از وقوع عملیات های تروریستی را به شما معرفی کنیم که با دیدن آن ها باید هوشیار بوده و سریع عکس العمل نشان دهید.
روش نخست: تشخیص توطئه های بالقوه
۱- مراقب نظارت های مخفیانه باشید
تروریست ها قبل از انجام عملیات خود برای آن نقشه می کشند و کشیدن نقشه نیز مستلزم داشتن اطلاعات کافی در مورد هدف موردنظر خواهد بود. فعالیت هایی مانند پاییدن و فیلم گرفتن از یک مکان یا شخص خاص می تواند به معنای خطر باشد. اگر دیدید که فردی از مکان های خاصی با استفاده از دوربین تلفن همراهش، دوربین یا هر وسیله ی دیگر به شکلی مخفیانه و غیرطبیعی عکس یا فیلم می گیرد باید مواظب باشید. در صورت دیدن افرادی مشکوک در حال کشیدن نمودارها یا نقشه هایی خاص از یک مکان مشخص نیز باید کمی با احتیاط رفتار کنید.
- اگر متوجه شدید این افراد سعی در مخفی کردن کاری که در دست انجام دارند، هستند، بسیار بیشتر باید به آن ها شک کنید. با این اینکه انجام فعالیت هایی همانند عکاسی، کشیدن نقشه یک مکان یا نظارت و پاییدن با دوربین دو چشم دلایل مستدل و منطقی فراوانی می تواند داشته باشد، اما اینکه فرد یا افراد بخواهند این کار خود را از انظار عمومی مخفی نگه دارند و به صورت پنهانی آن را به انجام برسانند، چندان قانع کننده و منطقی نیست.
- اگر متوجه شدید که کسی از رویدادهای معمول و جاری همانند ورود و خروج ها یا دوربین های امنیتی در حال عکس برداری است، حواستان را خیلی جمع کنید.
- اگر دیدید کسی ساک یا کیف خود را در محلی رها کرد و رفت و دوباره به سراغ آن آمد یا از راه دور حواسش به آن بود، بدون معطلی این مساله را به ماموران امنیتی -از طریق تماس با شماره ۱۱۳- گزارش کنید زیرا ممکن است آن ها در حال بررسی و آزمایش مراتب امنیتی منطقه موردنظر باشند.
۲- از ارائه آمار و اطلاعات حساس خودداری کرده و آن را به پلیس امنیتی گزارش کنید
گرفتن آمار یکی از رایج ترین روش های برقراری ارتباط با غریبه و کسب و گردآوری اطلاعات مهم و حیاتی به شمار می رود. اگر شما جزو کسانی هستید که در رابطه با عملیات های ارتش، سپاه، مانورهای امنیتی یا اقدامات داوطلبانه هرگونه اطلاعاتی دارد، در صورتی که مجبور به صحبت کردن درباره آن ها بودید، مراقب استراق سمع غریبه ها و افراد ناشناس باشید.
- هرگونه پرسش در مورد مسایل امنیتی باید به پلیس گزارش شود. اگر کسی به دنبال کسب اطلاعاتی غیر معمول در مورد نگهبان های مراکز خرید، پلیس راهنمایی و رانندگی، نیروهای پلیس یا نمونه های مشابه بود، حتما آن را به پلیس گزارش کنید.
۳- حواستان به احتکار و انبار وسایل تروریستی باشد
اگر فروشنده موادی هستید که در ساخت بمب های دستی یا مرگ و کشتار مورد استفاده قرار می گیرند، حواستان را جمع کنید.
- اگر فردی به تعداد زیاد یا به دفعات چنین موادی را خریداری کرد، احتمال اینکه از آن برای ساخت مواد انفجاری یا بمب استفاده کند را بدهید.
- انبار وسایل خطرناک موقعی محقق می شود که به تعداد و مقادیر زیاد خریداری شود.
- اگر خریدار به روش های غیرمعمول سعی در پرداخت هزینه ها را داشت، بهتر است به او شک کنید.
روش دوم:شناسایی تروریست های بالقوه
۱-مراقب غریبه های مضطرب باشید
در شرایط عادی، شخصی که عرق کرده، با اضطراب به اطراف نگاه می کند و یا به نظر از چیزی ترسیده است، احتمالاً نیت شومی در سر دارد. حتماً مراقب افرادی که متعلق به محیط نیستند باشید؛ مثلاً نگهبانی که یونیفرم اشتباهی بر تن داشته و یا شخصی که هیچ کس را در محیط نمی شناسد. در ضمن به هر کسی که قصد خرید یونیفرم های نظامی یا انتظامی، درجه، نشان، مدال و یا دفترچه پرواز را دارد مشکوک باشید، چرا که ممکن است از این موارد برای دسترسی به اماکن امنیتی و غیر مجاز استفاده کند.
۲- جاعلان هویت را بشناسید
جدای از افرادی که به نظر متعلق به محیط نیستند، مراقب افرادی که برای خیریه های ناآشنا کمک جمع آوری می کنند نیز باشید. به کارگرانی که لباس کار نصفه و نیمه پوشیده اند یا یونیفرم آنها اندازه نیست، و یا هرکسی که مدارک شناسایی اشتباه یا ناکافی ارائه می کند، مشکوک باشید و ورود افراد ناشناس به اماکن حساس و یا محل کار خود (در صورتی که اجازه ورود ندارند) را به نیروهای امنیتی گزارش دهید.
۳-پوشش و حالت بدن عوامل انتحاری را شناسایی کنید
در صورت مشاهده افرادی با مشخصات زیر حتماً نیروهای امنیتی را مطلع کنید:
الف. شخص تنها و مضطربی که عرق کرده و در حالی که با سرعت به اطراف نگاه می کند، زیر لب چیزی می گوید.
ب. فردی که لباس های گشاد و یا نامتناسب با شرایط آب و هوا به تن کرده و یا بیش از اندازه لباس پوشیده است (جوری که به نظر برسد چیزی را زیر لباس خود مخفی کرده است).
ج. بیرون زدن سیم از زیر لباس که احتمالاً نشان دهنده وجود بمب است.
د. پوشیدن جلیقه های انفجاری باعث می شود قسمت میانی بدن هنگام نشستن یا ایستادن بیش از اندازه صاف به نظر برسد. (در صورت مشاهده فردی با این حالت بدن که سایر نشانه ها را نیز دارد، با نیروهای امنیتی تماس بگیرید)
T. کسی که دست خود را مشت کرده و فشار می دهد، که احتمالاً ریموت کنترل وسیله انفجاری را در دست دارد.
۴-به بوی مواد شیمیایی و سوختگی ها توجه کنید
افرادی که علائم سوختگی روی پوست دست خود داشته و یا انگشت خود را از دست داده اند، و یا بوی مواد شیمیایی می دهند احتمالاً با مواد منفجره سر و کار دارند. در صورت مشاهده شخصی که هر از گاهی به مکان نامعلومی رفته و هنگام برگشت بوی سوختگی یا مواد شیمیایی می دهد، حتماً با مراج امنیتی تماس بگیرید. بوهای شیمیایی معمول در ارتباط با مواد منفجره عبارت اند از: بوی سوختگی مواد شیمیایی، بوی اسید (مانند وایتکس) و بویی شبیه به روغن موتور.
روش سوم: مراقب انسان های مشکوک و منزوی باشید
۱- مراقب باشید که یک انسان منزوی و سرخورده چه زمان هدف خود را ابراز می کند.
هر پیام تهدید آمیزی را که در فضای مجازی یا به صورت شخصی دریافت می کنید و بر این باورید که نشانه ای از یک خطر قریب الوقوع است موضوع را به مراجع ذی صلاح اطلاع دهید. این موضوع می تواند شامل تهدید به خودکشی یا تهدید جان دیگران باشد. مراقب افرادی باشید که در حال نشر این عقیده هستند که خشونت منطقی بوده و در برخی موارد ضروری است.
- معمولاً بسیاری از افراد منزوی که دست به حملات خشن و تروریستی می زنند از قبل اهداف خود را به نحوی به گوش عموم رسانده و از خیالات خود حرف می زنند.
- شکایت های شخصی و عمومی غیر معمول که با تهدید دیگران همراه هستند باید جدی گرفته شده و هر چه سریع تر اطلاع داده شوند.
- برای مثال اگر شخصی اعلام کرد که زنش او را ترک کرده و زنان بسیار بی وفا و بی ارزش هستند و به نظر من باید یک نفر یک عکس العمل قوی و سریع به این موضوع نشان دهد و با فرستادن یک پیام جدی و صریح آنان را سر جایشان بنشاند باید این تهدید را جدی گرفت.
۲- مراقب افرادی که خود را همفکر با گروه های تروریستی، تندرو و افراطی می دانند باشید.
بسیاری از این افراد به وضوح از گروه های خشن و تندرو حمایت کرده و اعمال آنان را تحسین می کنند.
۳- اگر در جایی مقداری زیادی اسلحه یا مهمات دیدید موضوع را جدی بگیرید.
اگر می دانستید که یکی از دوستان یا آشنایان شما یا هر شخص دیگری مقدار زیادی سلاح را در جایی مخفی کرده است سریعاً با پلیس تماس بگیرید.
در صورت مشاهده ی فردی که در حال ساخت مواد منفجره یا وسایلی شبیه بمب ساعتی است موضوع را به پلیس اطلاع دهید.
۴- سوابق افراد می تواند دلیل خوبی برای مشکوک شدن به آن ها باشد.
بسیاری از تروریست ها تنها بوده و بیکار بوده اند یا دستکم سابقه ی خشونت داشته اند. همچنین در بسیاری از آن ها سابقه ی مشکلات روانی دیده شده است. البته این نشانه ها در مورد تمامی افراد خطرناک یکسان نیست. پس نمی توان به هر کسی مشکوک شد و در شناسایی افراد دارای تفکرات خطرناک و تروریستی باید با دقت عمل کرد.
توجه: در صورت مشاهده هر فعالیت مشکوک به عملیات های تروریستی، بهتر است آن را از طریق تماس با شماره ۱۱۳ به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهید.
بدون نظر