جاستین ترودو، نخست وزیر محبوب و جوان کانادا، یکی از خاص ترین چهره های سیاسی است که قرن بیست و یکم به خود دیده است. او سبک زندگی سنتی و دیجیتالی جذابی دارد و تلاش کرده تا همواره چهره کاریزماتیک خود را برای جامعه متنوع و چند ملیتی کانادا حفظ کند. از جاستین به عنوان سلطان سلفی باز های کانادا یاد می شود. فردی که در طول سال، صدها عکس سلفی از ایشان در فضای شبکه های اجتماعی منتشر می شود و بر خلاف بسیاری از رهبران جهان که از عکس گرفتن با هواداران به خصوص تصاویر سلفی طفره می روند، او مشتاقانه این کار را انجام میدهد.
جاستین ترودو همیشه خندان، در پوشش های خود نیز روش جذاب و جالبی دارد. چندی پیش در اجلاس اقتصادی داووس سوییس، با پوشیدن جوراب های خال خالی رنگارنگ و فانتری، در کانون توجه رسانه های سیاسی و حتی مد و لباس جهان قرار گرفت. جوراب هایی که برای حمایت از کسب و کار یک نوجوان معلول پوشیده بود تا از این راه، توجه جهانی را به حمایت از معلولان جلب کند. همچون سلفی های بدون ارایش سلبریتی های پرده نقره ای و استیج که در چند سال اخیر، موجی از نگاه های جهانی را به سمت موضوع کودکان سرطانی به راه انداخت.
جاستین ترودو در ادامه سفرهای برون مرزی خود، اخیرا به سرزمین شگفتی های آسیا یعنی هندوستان رفته و با پوشیدن لباس های هندی در طول مدت سفر رسمی خود به این کشور ، بار دیگر در کانون توجه رسانه های جهان قرار گرفت. او آنقدر علاقمند به پوشیدن لباس های سنتی هندی ها و هم چنین انجام احترامات سنتی آنان در طول دیدارهای دیپلماتیک شده بود که برخی از رسانه های هندی و چهره های مشهور این کشور با انتشار پست هایی در اینستاگرام و توییتر، این رفتار احترام آمیز ایشان را به نوعی افراط گری دیپلماتیک خواندند و از ایشان خواستند که هندی تر از هندی ها نشود یا به قول ایرانی ها: کاسه داغ تر از آش!
وی به همراه خانواده (همسر و سه فرزندش) خود و در دیدارهایش با افراد و مقامات مختلف از عالم سیاست گرفته تا با ستارههای بالیوود و اغلب با لباسهای خوشدوخت و رنگارنگ هندی، دهها عکس انداخت. هندیها اگرچه توجه و احترام آقای ترودو به فرهنگ و البسه و آیین و رسوم خود را ستودهاند اما ظاهرا تلاش بیش از حد وی به «هندی شدن» را نیز از نظر دور نگاه نداشته و آن را خالی از طعنه نگذاردهاند.
دیپلماسی فشن هم چون سایبر دیپلماسی در قرن بیست و یکم تاثیر گذار است. امیدواریم مورد توجه سیاستمداران کشورمان نیز در سال جدید قرار بگیرد. ایران، جشنواره ای دیدنی از اقوام بزرگ بوده که سبک زندگی و پوشش جذاب آنها، همواره با استقبال جهانی همراه بوده و سیاستمداران و شخصیت های فرهنگی و هنری کشورمان میتوانند به منظور تکریم اقوام ایرانی از کرد و لر گرفته تا بلوچ و ترکمن، به جهت حمایت از کالای ایرانی، از پوشش آنها در مراسم رسمی استفاده کنند تا زمینه معرفی فرهنگ فاخر ایرانیان به جهان دیجیتالی امروز شود.
فعالان مد و لباس ایرانی و هم چنین دانشجویان رشته های بازاریابی، مدیریت، و علوم سیاسی، با تحلیل خلاقانه رفتار های دیپلماتیک جذاب جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، می توانند موضوعات جالبی برای تحقیقات آکادمیک داشته باشند.
سعی کنیم، با افتخار، ایرانی بمانیم و با افتخار، ساخت ایران مصرف کنیم.
بدون نظر