از مضرات مصرف نوشابه های رژیمی چه می‌دانید؟

از مضرات مصرف نوشابه های رژیمی چه می‌دانید؟

همه ی ما از مضرات مصرف نوشابه های گازدار برای سلامتی آگاه هستیم و بسیاری از ما نوشابه های رژیمی را جایگزین آن ها کرده ایم چرا که تصور می کنیم این نوشابه ها سالم تر هستند و قند کمتری دارند. اما دلایل مختلفی وجود دارد که نوشابه های رژیمی هم بر سلامت بدن اثری منفی دارند.

۱- افزایش وزن

اگرچه نوشابه های رژیمی میزان قند موجود در نوع معمول آن را ندارند، اما شیرین کننده های مصنوعی این نوشابه ها هم بی خطر نیستند. قند شیرین کننده های مصنوعی بسیار بیشتر از قند طبیعی است و به همین دلیل، این نوشیدنی ها در واقع می توانند بدن ما را از قندهای طبیعی مثل قند موجود در میوه ها محروم کنند. طبق تحقیقات، شیرین کننده های مصنوعی همان تأثیرات قند بر بدن را دارند.

شیرین کننده های مصنوعی باعث تولید هورمون انسولین در بدن می شوند؛ هورونی که بدن را وارد فاز ذخیره ی چربی می کند و منجر به افزایش وزن می شود.

پژوهش های دیگر نیز نشان می دهد میزان افزایش دور کمر در کسانی که روزانه از نوشابه های رژیمی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که این نوشابه ها را مصرف نمی کنند، ۵۰۰% بیشتر است.

۲- مشکلات قلبی

تحقیقات زیادی نشان می دهد به دلیل وجود شیرین کننده های مصنوعی در نوشابه های رژیمی، مصرف این نوشیدنی ها می تواند منجر به افزایش خطر بروز نارسایی قلبی شود.

پژوهشی که در کشور سوئد و طی ۱۲ سال بر روی ۴۲ هزار مورد صورت گرفت نشان داد مردانی که دو وعده در روز نوشابه های رژیمی مصرف می کردند احتمال ابتلا به نارسایی قلبی در آن ها ۲۳ درصد بیشتر بود. ۵۰۹ نفر از این مردان بر اثر نارسایی قلبی از دنیا رفتند.

۳- مشکلات کلیوی

پژوهشی که در خصوص زنان صورت گرفته بود نشان داد مصرف نوشابه های رژیمی خطر ابتلا به مشکلات کلیوی را افزایش می دهد.

پژوهشگران این تحقیق بیان می کنند: «اگرچه لازم است تحقیقات بیشتری در این خصوص صورت گیرد اما پژوهش های ما نشان می دهد هرچه میزان استفاده از سدیم و شیرین کننده ی مصنوعی در نوشابه بیشتر باشد، عملکرد کلیه ها به میزان بالاتری کاهش می یابد.»

۴- نوسانات خلقی

اگرچه ممکن است نوشیدن یک نوشابه ی رژیمی برایتان آرامش بخش باشد، اما احتمالا در حقیقت چنین تأثیری ندارد. طبق تحقیقات، شیرین کننده های مصنوعی ارتباط زیادی با افزایش خطر ابتلا به افسردگی دارند. در حقیقت، احتمال ابتلا به افسردگی در کسانی که به طور مداوم از این نوشیدنی ها استفاده می کنند، ۳۰ درصد بیشتر است.

پژوهشی نشان داد ترک یا کم کردن مصرف نوشیدنی های رژیمی حاوی شیرین کننده های مصنوعی یا جایگزین کردن آن ها با قهوه ی شیرین نشده، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد. محققان این پژوهش بیان می کنند: «تحقیقات بیشتری در این خصوص نیاز است و افراد مبتلا به افسردگی باید به مصرف داروهای ضد افسردگی که پزشک برای آن ها تجویز کرده ادامه دهند.»

۵- خطر ابتلا به دیابت

اگرچه بسیاری از افراد تصور می کنند نوشابه های رژیمی فاقد قند بوده و در نتیجه نوشیدنی سالم تری هستند، پژوهشی نشان داد مصرف روزانه تنها یک نوشابه ی رژیمی خطر بروز سندروم متابولیک (وجود گروهی از عوامل خطرساز برای بروز بیماری های قلبی-عروقی و دیابت در یک شخص) و دیابت نوع دو را تا ۳۶ درصد افزایش می دهد.

۶- سردرد

برخلاف تصور برخی کافئین موجود در نوشابه های رژیمی عامل سردرد نیست بلکه در حقیقت شیرین کننده ی مصنوعی ِ «اسپرتیم» علت این مسأله است. تحقیقات نشان داده میان شیرین کننده های مصنوعی و سردردهای بسیاری از بیماران ارتباط وجود دارد.

۷- نداشتن ارزش غذایی

هیچ یک از انواع نوشابه ارزش غذایی ندارند. بسیاری از مردم تصور می کنند چون نوشابه های رژیمی فاقد کالری هستند مصرف این نوشیدنی ها مانند مصرف آب است. این تصور اشتباه است. شیرین کننده ی مصنوعی ِ «اسپرتیم» باعث بروز مشکلات مختلفی در بدن می شود و ارزش چنین صدماتی را ندارد. اگر احساس تشنگی کردید یا تصمیم داشتید چیزی بخورید که کالری زیادی نداشته باشد، تنها آب بنوشید.

آب برای تمامی فعالیت های بدن ضروری است بنابراین جایگزین کردن آن با نوشابه های رژیمی اشتباه است.

۸- صدمه به دندان ها

شاید مضرات مصرف نوشابه های رژیمی برای دندان ها بدیهی به نظر برسد اما احتمالا بسیاری از مردم نمی دانند این مسأله تا چه حد جدی است. طی تحقیقی که درباره ی مضرات نوشابه های رژیمی صورت گرفت، پژوهشگران دهان مصرف کننده های کوکائین، متامفتامین و افرادی که عادت به مصرف نوشابه های رژیمی دارند را مورد مقایسه قرار دادند و پی بردند میزان فرسایش دندان ها در تمامی این افراد به یک اندازه است. این مسأله در اثر شیرین کننده های مصنوعی این نوشابه ها رخ نمی دهد و اسید موجود در آن ها عامل این موضوع است.

منبع: shared
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • پدرام فروردین ۳۰, ۱۳۹۸

    مخصوصا برای دندان خیلی ناراحت کننده است