همان طور که می دانید، در پی التهابات ارزی فروردین ماه ۹۷ کشور، بانک مرکزی در راستای اجرای تصمیم ستاد اقتصادی دولت مبنی بر یکسان سازی نرخ ارز و مدیریت این بازار اطلاعیههایی صادر کرد. برای آشنایی بهتر علاقمندان به خرید و فروش ارز تک نرخی، جدید ترین اطلاعیه ها در ادامه ارائه می شود.
اطلاعیه شماره ۴ یکسان سازی نرخ ارز
۱.تمام پرداخت های مربوط به قراردادهای فاینانس (اعم از پیش پرداخت، بازپرداخت هزینه ها و غیره) از این تاریخ بر اساس نرخ جدید (در حال حاضر بر مبنای هر دلار ۴۲۰۰۰ ریال یا معادل آن به سایر ارزها) انجام خواهد شد.
۲. در رابطه با فاینانس های مربوط به طرح های دولتی، ضروری است تمهیدات و هماهنگی های لازم با سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانه ذیربط برای انجام پرداخت ها بر اساس نرخ فوق به عمل آید.
۳. در رابطه با طرح های ارز آور، مجری طرح موظف به تأمین ارز مربوطه برای انجام پرداختها می باشد.
نحوه تامین ارز برای متقاضیان
اطلاعیه شماره ۷ یکسان سازی نرخ ارز
در راستای اجرای تصویب نامه شماره ۴۳۵۳/ت/۵۵۳۰۰ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۲ هیأت وزیران مبنی بر تعیین سیاستهای جدید ارزی، بدین وسیله به اطلاع می رساند مقررات مربوط به شرایط و نحوه تأمین ارز برای موارد زیر توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است:
۱- ارز مسافرتی
۲- ارز درمانی
۳- ارز مأموریت
۴- ارز دانشجویی
۵- ارز بابت فرصت های مطالعاتی و هزینه های درمانی اعضای هیأت علمی
۶- ارز بابت حق عضویت و حق ثبت نام در سازمانها و مجامع بین المللی و محافل علمی و چاپ مقالات علمی
۷- هزینه شرکت در نمایشگاه های خارج از کشور
۸- هزینه برگزاری نمایشگاه های بین المللی
۹- حق الوکاله در دعاوی خارجی
۱۰- اصل و سود سرمایه گذاری خارجی
۱۱- کارمزدهای اعتبارات اسنادی، حواله ها و ضمانت نامه های ارزی
۱۲- هزینه دفاتر خارج از کشور
۱۳- هزینه اجاره و اشتراک شبکه های اطلاعاتی
۱۴- هزینه انجام آزمایشهای علمی و فنی، انتشار آگهی در خارج از کشور و دریافت گواهی های بین المللی،
۱۵- هزینه خرید امتیاز پخش فیلم و دریافت های ماهوارهای و ارتباطی
۱۶- هزینه شرکت های بیمه ایرانی
۱۷- فروش ارز به شرکت های منتخب برای اعزام زائرین به عمره مفرده و عتبات عالیات (عراق)
۱۸- هزینه شرکت در آزمون های بین المللی که توسط سازمان سنجش آموزش کشور در داخل کشور برگزار می شود
۱۹- هزینه ثبت نام در امتحانات علمی و تخصصی خارج از کشور
۲۰- بازپرداخت تسهیلات اعطایی از محل حساب ذخیره ارزی (دولتی و خصوصی)، فاینانس غیر خودگردان، بانک توسعه و تجارت اکو، بانک جهانی، و بانک توسعه اسلامی.
۲۱- هزینه های سوخت، ناوبری، هندلینگ، لندینگ و حقوق خدمه خارجی شرکتهای هواپیمایی
۲۲- هزینه حق بیمه هواپیماها
۲۳- حقوق و مزایای کارکنان خارجی در داخل کشور
۲۴- هزینه های انتقال ارز بابت درآمد کنسولی سفارتخانه های خارجی
۲۵- هزینه های انتقال درآمد ریالی شرکت های هواپیمایی خارجی
۲۶- هزینه های مطالبه ارز ضمانت نامه های خارجی
۲۷- هزینه های رانندگان حمل و نقل بین المللی
۲۸- هزینه های فرصت های مطالعاتی
۲۹- هزینه های شرکت در دوره های آموزشی خارج از کشور
۳۰- هزینه های حق عضویت و ثبت نام در سازمان ها و مجامع بین المللی
۳۱- هزینه های انتقال جسد از خارج از کشور و هزینه های وابسته
۳۲- هزینه های ارزی راه آهن و شرکت های ریلی
۳۳- هزینه های تبدیل موجودی ریالی حساب های ایرانیان مقیم خارج از کشور
لازم به ذکر است جزییات مربوط به میزان ارز قابل تأمین برای هر یک از موارد فوق و ترتیبات و مدارک لازم برای تأمین آن بر اساس بخشنامه های ابلاغی این بانک به شبکه بانکی خواهد بود.
ضوابط فعالیت صرافی ها
اطلاعیه شماره ۸ یکسان سازی نرخ ارز
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در راستای اجرای تصویب نامه شماره ۴۳۵۳/ت/۵۵۳۰۰ مورخ۱۳۹۷/۱/۲۲ هیأت وزیران مبنی بر تعیین سیاست های جدید ارزی بدین وسیله ضوابط فعالیت صرافی ها به شرح زیر به اطلاع عموم می رسد:
عملیات مجاز صرافیها به شرح زیر است:
۱.انتقال ارز به دستور هر یک از بانکهای دارای مجوز ارزی
۲.خرید ارز ناشی از صادرات کالاهای غیر نفتی از صادر کنندگان
۳.فروش ارز خریداری شده به متقاضیان از طریق سیستم بانکی
۴.تمام صرافیها تا اطلاع ثانوی مجاز به خرید و فروش اسکناس به صورت فیزیکی نبوده و این امر از طریق بانکها انجام خواهد شد.
۵.ضمناً تمام دارندگان ارز به صورت اسکناس می توانند نسبت به سپرده گذاری آن نزد بانکها اقدام کنند و بازپرداخت سپرده های مزبور و سود آنها توسط بانک مرکزی تضمین می شود.
تأمین ارز برای واردات کالا و خدمت به کشور
اطلاعیه شماره ۹ یکسان سازی نرخ ارز
در راستای اجرای تصویب نامه شماره ۴۳۵۳/ت/۵۵۳۰۰ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۲ هیأت وزیران مبنی بر تعیین سیاست های جدید ارزی بدین وسیله کلیات تأمین ارز برای واردات کالا و خدمت به کشور را به شرح زیر به اطلاع عموم می رساند:
تأمین ارز برای واردات کالا و خدمت به کشور صرفاً پس از انجام ثبت سفارش و ثبت خدمت امکان پذیر می باشد.
انتقال ارز از طریق سیستم بانکی و یا صرافی های مجاز با تقاضای بانک عامل انجام خواهد شد.
جزئیات و ضوابط مربوط به تأمین ارز برای واردات کالاها و خدمات، طی بخشنامه به بانک های عامل ابلاغ شده است.
تأمین ارز برای واردات کالا و خدمات در مناطق آزاد
اطلاعیه شماره ۱۰یکسان سازی نرخ ارز
در راستای اجرای تصویب نامه شماره ۴۳۵۳/ت/۵۵۳۰۰ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۲ هیأت وزیران مبنی بر تعیین سیاست های جدید ارزی بدین وسیله کلیات تأمین ارز برای واردات کالا و خدمات از خارج از کشور به مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی را به شرح زیر به اطلاع عموم می رساند:
واردات کالا و خدمت از خارج از کشور به مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مشمول بخش اول مجموعه مقررات ارزی می باشد.
رفع تعهد ارزی وارد کنندگان کالا و خدمت به مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی منوط به ارائه پروانه ترخیص قطعی کالا و یا اصل صورت حساب های قطعی انجام کار و ارائه تأییدیه کارفرما (در موارد خدماتی) است.
چنانچه سررسید اعتبارات اسنادی / بروات اسنادی مدت دار که به مقصد مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی گشایش /ثبت شدهاند بعد از تاریخ۱۳۹۷/۱/۲۱ باشد، تأمین ارز آنها پس از انجام ثبت خدمت در بانک عامل امکان پذیر خواهد بود.
جزئیات و ضوابط مربوط به تأمین ارز برای واردات کالاها و خدمات خدمات از خارج از کشور به مناطق آزاد تجاری – صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، طی بخشنامه به بانک های عامل ابلاغ شده است.
نحوه تأمین ارز حواله ها و اعتبارات اسنادی
اطلاعیه شماره ۱۱ یکسان سازی نرخ ارز
در راستای اجرای تصویب نامه شماره ۴۳۵۳/ت/۵۵۳۰۰ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۲ هیأت وزیران مبنی بر تعیین سیاست های جدید ارزی بدین وسیله نحوه تأمین ارز برای حواله ها و اعتبارات اسنادی مربوط به قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۱/۲۱ به اطلاع عموم می رسد:
در مواردی که ارز حواله قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۱/۲۱ توسط بانک مرکزی تأمین و حواله صادر شده و اسناد حمل در مهلت مقرر به بانک عامل ارائه شود، نرخ ارز تسویه همان نرخ ارز تأمین شده است.
در صورتی که اسناد مزبور پس از مهلت مقرر واصل شود، پذیرش اسناد ارائه شده منوط به موافقت بانک مرکزی و پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز از زمان صدور حواله تا تاریخ تحویل اسناد حمل به بانک عامل (در صورت افزایش نرخ ارز) خواهد بود.
در مواردی که ارز مربوطه به نرخ مبادله ای توسط بانک مرکزی تأمین، لیکن حواله صادر نشده باشد، حداکثر شش ماه از تاریخ تأمین ارز می بایستی اسناد حمل به بانک عامل ارائه شود و در این صورت، نرخ ارز تأمین شده ملاک تسویه خواهد بود.
در صورت انجام حواله و عدم ارائه اسناد حمل ظرف مهلت مزبور، پذیرش اسناد منوط به موافقت بانک مرکزی و پرداخت ما به التفاوت نرخ ارز زمان تأمین ارز تا تاریخ ارائه اسناد حمل به بانک عامل (در صورت افزایش نرخ ارز) خواهد بود.
در صورت عدم انجام حواله ظرف مهلت مذکور، بانک عامل موظف است ارز مربوطه را به بانک مرکزی برگشت دهد.
تأمین ارز بابت باقیمانده تمام اعتبارات اسنادی گشایش یافته و بروات اسنادی ثبت شده قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۱/۲۱ به نرخ روز اعلامی از سوی بانک مرکزی می باشد.
در صورتی که برای خرید ارز به قیمت تک نرخی با مشکلی روبرو شدید، با سایت بانک مرکزی در تعامل بوده و شکایت خود را ثبت و کد رهگیری الکترونیکی دریافت کنید.
روزتون بخیر. ممنون جناب زمانی برای این اطلاعات دسته بندی شده. ارز دانشجویی چند بار در سال پرداخت میشه؟لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام
۲ بار درسال پرداخت میشه. باید معرفی نامه دانشگاه مقصد شما ممهور به مهر سفارت ایران در آن کشور باشد و از طریق سامانه نشا اقدام کنید.
با سلام.برای دریافت ارز برای مقطع لیسانس چه باید انجام بدم.با توجه به اینکه کانادا سفارت ایران نداره کجا باید مدارک رو تایید کرد
سلام
ارز دانشجویی به دانشجویان کارشناسی تعلق نمی گیرد.
برای انجام هر کاری در سفارت کانادا، به سفارت این کشور در آنکارا ترکیه مراجعه کنید. تاییدیه مدارک تحصیلی هم از دفتر حافظ منافع ایران در کانادا اخذ کنید و به وزارت علوم ارسال کنید. البته برای ارشد و دکترا
سلام آقای زمانی پسرم در آمریکا در مقطع دکتری درحال تحصیله ،طی ۲برگه تایید از دفتر منافع کشورمان مربوط به اعلام ادامه تحصیل در آمریکا و تایید جهت مخارج وشهریه دانشگاه آزاد تاییدیه شش ماهه دوم سال ۹۶ وشش ماهه اول سال۹۷ توسط مسافر فرستاده با مراجعه به بانک تجارت فقط شش هزار دلار بمن دادن در صوریکه باید ۱۵ هزار دلاری که تایید شده میدادن اگه مخارج رو درنظر نگیریم فقط شهریه باید ۱۲ هزار دلار میگرفتم واسه یکسال.حالا با این گرانی دلار چطور منه کار گر واسه بچم دلار تهیه کنم که در کشور غریب اونهم آمریکا خانواده ما آلان نزدیک به شش ساله حتی یکبارنتونستیم بچه مونو ببینیم.باید چکار کنم بتونم بقیه دلارو تهیه کنم.پسرم درمقطع دکترا it درحال تحصیله ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.رستمی
سلام جناب رستمی
فرزند شما باید فول فاند در آمریکادر مقطع دکترا تحصیل میکرد که نوسانات ارزی روی آن بی تاثیرباشد. البته دکترای آی تی میتوانید کار دور کاری در زمینه برنامه نویسی بکند و درامد داشته باشد یا کارهای پاره وقت در امریکا کنند که الان نزدیک کریسمس کارهای خرده فروشی در فروشگاه های بزرگ زیاد هست. انشاله مشکل حل بشه.
باسلام من ارز درمانی دریافت کردم ویه مقداریش مونده حتما باید به بانک عودت داده بشه؟