داستان کیتارو: آهنگساز سرشناس ژاپنی در تهران

جزییاتی از اجراهای افسانه موسیقی ژاپن در ایران

داستان کیتارو: آهنگساز سرشناس ژاپنی در تهران

ماسانوری تاکاهشی، افسانه موسیقی ژاپنی ها، ملقب به کیتارو (KITARO)، متولد ۴ فوریه ۱۹۳۵ میلادی در شهر تویوهاشی، آهنگساز و نوازنده سرشناس آلبوم «جاده ابریشم»، «ماندالا» و «نور روح» از دیار چشم بادامی های شرق آسیا بوده که آثار آرامش بخش وی در حوزه موسیقی بومی و نیو ایج، با استقبال بین المللی علی الخصوص در ایران مواجه شده است. این شهروند سانفرانسیسکو آمریکا، چند بار به ایران سفر کرده و جدید ترین برنامه خود را در اردیبهشت ۹۷ در تالار وزارت کشور روی صحنه می برد. کیتارو در سال ۱۳۹۳ با همکاری ارکستر سمفونیک ایران، اجرای جذابی را در تالار وزارت کشور برگزار کرد. گزارش امروز سرویس هنری روزیاتو شما را با این شخصیت برجسته موسیقی آسیا و شماری از آثارش آشنا می کند.

با ما همراه باشید.

روایتی آرامش  بخش  از دیار  تویوتا و سونی

کیتارو، موسیقی دان شصت و اندی ساله ژاپنی که موسیقی او برگرفته از اصوات طبیعت است، از دیار تویوتا و سونی و پاناسونیک می آید. از کشوری که در نیمه نخست قرن بیستم میلادی به تلی از خاکستر تبدیل شد اما امروزه با اتکا به پشتکار باور نکردنی و برنامه ریزی استراتژیک، یکی از قدرت های مسلم اقتصاد و فناوری جهان به شمار می رود. جایی که مهندسان، آن را با سیکس سیگما و ۵S و استانداردهای بین المللی صنعتی می شناسند و با وجود آنکه با بحران خاک روبروست، اما بی نظیر ترین فرودگاه روی آب جهان را در اختیار دارد و میزبان المپیک ۲۰۲۰.

کیتارو از دیار مردمان سخت کوش کم ادعا و نظم مدار عاشق آرامش می آید. عجیب نیست که مردی از دیار سامورایی ها، امروزه با موسیقی محلی ژاپنی، جهان را تسخیر موسیقی الهام بخش از سبک زندگی ژاپنی ها کرده است. ماسانوری تاکاهشی که دنیا او را با کیتارو می شناسد، با آلبوم جاده ابریشم خود در دهه  هشتاد قرن بیستم میلادی به سر زبان ها افتاد و پس از آن، با همکاری موزیسین هایی چون میکی هارت و جان اندرسون، آلبوم معروف و پر فروش نور روح را عرضه کرد که با استقبال جهانی روبرو شد. فروش میلیونی نور روح  سبب شد تا جهان روش جدیدی از موسیقی را در دهه های پایانی قرن بیستم، روزگار راک و جاز و مایکل جکسون تجربه کند.

عرضه موفق آلبوم ماندالا در سال ۲۰۰۱ میلادی سبب شد تا کیتارو، مفتخر به دریافت جایزه  GRAMMY شود. او این اسکار موسیقی را به جهت ساخت موسیقی فیلم بهشت و دوزخ به کارگردانی اولیور استون (کارگردان شهیر  هالیوود که اردیبهشت ۹۷ به تهران آمد) شکار کرد. سال قبلش هم  بخاطر موسیقی فیلم بهشت و زمین، نامزد گلدن گلوب ۱۹۹۳ میلادی شده بود.

کیتارو در مراسم GRAMMY AWARD
کیتارو و غذای ژاپنی

همراهی کیتارو با موسیقی الکترونیک و موسیقی دانی چون سیتی سایزر سبب شد تا دوران نوازندگی کافه ای در کافه های توکیو و یوکوهاما را کنار گذارد و وارد جهانی شود که شگفتی آفرین افق های بی حد و مرز آن به شمار رود و آرامش و حس رویایی را برای مخاطبان و شنوندگانش به ارمغان آورد. او بدون معلم، نوازنده و آهنگساز شد و یکی از برترین موسیقی دانان جهان، نه موسسه موسیقی رفته است و نه در کنسرواتوارهای وین و لندن و سیدنی و نیویورک تحصیل کرده است و دانش اکادمیک ندارد.

او حتی نمی تواند نت های موسیقی را بخواند یا بنویسد. او قبلا گفته بود که متعجب می شود که این موسیقی از کجاست. موسیقی او، آواهایی هستند که از درونش می جوشد و به وی و به مخاطبانش آرامش می دهد. گمشده ای در جهان پرهیاهوی امروزی که گویی، گمشده خیلی از شهروندان دهکده جهانی به شمار می رود.

کنداکتور  متفاوت کیتارو در تهران

۱۶ لغایت ۱۸ اردیبهشت در تهران، سالن بزرگ وزارت کشور شاهد یکی از متفاوت ترین اجراهای کیتارو خواهد بود و قرار است بر اساس برنامه های سال ۲۰۱۸ میلادی کیتارو روی صحنه برود. قرار است برنامه های کیتارو در برخی از مراکز استان  ها نیز در اردیبهشت ادامه یابد که جزییات آن هنوز رسانه ای نشده است.

کیتارو، عاشق موسیقی نواحی ایران است. او خود را عاشق ایرانیان و کهن دیار هزاران ساله می داند. از  آثاری که کیتارو در  تهران اجرا خواهد کرد می توان به کوجیکی اشاره کرد که تصویری جذاب از سیاره زمین است و آن را با همکاری کازانوری شیباتا، پژوهشگر سرشناس منظومه شمسی ساخت.

خالق جاده ابریشم، موسیقی بسیاری از آهنگسازان معاصر ایران را گوش داده است و از ان چیزهای بسیار آموخته و تلاش کرده تا برگی از گنجینه های موسیقی نواحی ایران را برای ارتقا فعالیتهای موسیقیایی بومی خود به کار برد. او از این که موسیقی هایش، مردم جهان را به نقاط مختلف گیتی می برد و با فرهنگ ها و ملیت های مختلف آشنا می کند خرسند است و این راز کیتارو بوده که زمینه موفقیت های بین المللی او را فراهم نمود. سخن با ملت ها به زبان موسیقی که زبان مشترک همه انسان های روی زمین  است.

کیتارو در فیسبوک

کیتارو در اینستاگرام

کیتارو، حضور فعالی در اینستاگرام ندارد و اما صفحه رسمی ایشان در این آدرس در دسترس است. او هم چون یانی، در فیس بوک بسیار فعال است و قریب  به ۴۰۰ هزار فالور دارد. صفحه او در فیسبوک در این URL  ارائه گردید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۴ نظر

ورود

  • روزبه اردیبهشت ۳, ۱۳۹۷

    سال تولدش ۱۹۵۳ هستش که ۱۹۶۵ نوشتین . این هم لینک کانال تلگرام کیتارو هستش : t.me/worldofkitaro

  • روزبه اردیبهشت ۳, ۱۳۹۷

    جایزه GRAMMY رو هم سال ۲۰۰۱ و برای آلبوم در فکر تو ( thinking of you ) برده . آۀبوم ماندالا فقط نامزد شد . ضمن اینکه آلبوم های مجموعه جاده ابریشم بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۳ منتشر شدن .

  • فرید اسفند ۲, ۱۳۹۷

    آهنگ هاش عالیه ولی حیف که سایتای کمی ترجمه آهنگ هاش رو میزاره.

  • عرشیا آذر ۹, ۱۳۹۹

    عالیه این بشر