دیدار از نمایشگاه کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن»

۸۱۲۷ ناشر داخلی و بین المللی در نمایشگاه سی و یکم حضور دارند

دیدار از نمایشگاه کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن»

نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که یکی از معتبر  ترین نمایشگاه های کتاب قاره آسیا به شمار می رود، به ایستگاه سی و یکم رسید و از دوازدهم لغایت بیست و دوم اردیبهشت ماه، پذیرای بازدید مشتاقان کتاب با حضور ۸۱۲۷ ناشر در مصلی تهران بوده و تحت پوشش ۶۰۰ دوربین کنترلی نیز قرار گرفته است. امسال بر خلاف اعلام قبلی مسئولان، حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه حضور نیافت و گویا تراژدی فیلتر تلگرام و شایعه استعفای وزیر ارتباطات جوان، فرصت کافی برای پرداختن به مقوله کتاب را فعلا برای سکان دار قوه مجریه فراهم نکره است. با این حال، با وجود  فیلترینگ تلگرام، ستاد برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، همچنان از طریق کانال تلگرامی خود به انتشار اخبار و اطلاعات نمایشگاه این دوره مشغول است.

شعار نمایشگاه کتاب تهران

به دلیل مشکلات فنی که سال گذشته برای شهر آفتاب ایجاد شد، بار دیگر محل برگزاری نمایشگاه کتاب به مصلی تهران منتقل شد تا سال ۹۷ هم نمایشگاه کتاب در یکی از شلوغ ترین مناطق ترافیکی پایتخت، پذیرای صدها هزار کتابخوان و کتابگرد از تهران و سایر نقاط کشور باشد.

۱۳۰ هزار مترمربع در اختیار ناشران قرار گرفته است که تقریبا ۷۵ درصد فضاها زیر سقف رفته و شرایط بهتری فراهم شده است علاوه بر بخش عمومی، بخشی از ناشران کودک و ناشران آموزشی به صورت کامل در فضای مسقف جانمایی شده‌اند و فقط ناشران دانشگاهی و دیجیتالی در سازه‌های موقت هستند.

وزیر ارشاد در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران

در نمایشگاه امسال، بخش کودکان و نوجوان، با افزایش شمار آثار روبرو شده و انتظار می رود که این بخش بر خلاف دوره های پیشین، با استقبال این گروه سنی مواجه شود. اگر چه ایراد سنتی به نمایشگاه کتاب تهران مبنی بر برگزاری آن در زمانی نامطلوب و مکانی نامطلوب تر، همچنان به قوت خود باقیست و نمایشگاه کتاب، معمولا تفاوتی با نمایشگاه صنایع غذایی نمیکند!، اما به هر حال با شرایط اقتصادی کنونی و گرانی نسبی کتاب و کتاب نخواندن ما ایرانی ها، نمایشگاه، فرصتی برای آشتی با کتاب و خرید کتاب هایی با تخفیف نمایشگاهی است. نمایشگاهی که کتابفروش های راسته انقلاب  را تا ۱۰ روز کم رونق می کند.

گزارش امروز روزیاتو شما را با اطلاعاتی درباره نمایشگاه این دوره آشنا می کند.

چگونه  کتاب بخوانیم، چاپ کنیم، دانلود کنیم  و ترجمه کنیم؟

چگونه به نمایشگاه  کتاب تهران برویم؟

از خط ۱ مترو تهران استفاده  کرده و در ایستگاه مترو شهید بهشتی یا مصلی امام خمینی توقف کنید. اگر قصد دارید با تاکسی به این مکان بیاید، خود را به تقاطع سید خندان، خیابان شریعتی یا شهید بهشتی برسانید که از آنجا، فاصله زیادی تا محل برگزاری سی امین نمایشگاه بین المللی تهران نخواهید داشت. سعی کنید به دلیل محدودیت های ترافیکی منطقه  و کاهش حجم پارکینگ نمایشگاه، از عزیمت به این نقطه شهر به خصوص در روزهای غیر تعطیل با خودرو شخصی، پرهیز  کنید.

مکان  پارکینگ های نمایشگاه  بین المللی کتاب  تهران

  • پارکینگ شماره یک: خیابان شهید بهشتی به سه قسمت تقسیم شده که بخشی از فضای این پارکینگ در اختیار اتوبوسرانی قرار خواهد گرفت و تعداد ۳۰۰ پارکینگ برای ناشران تعبیه شده است. هم چنین بخشی از این پارکینگ برای موتورسیکت‌ها در نظر گرفته شده است.
  • پارکینگ شماره ۳:  نزدیک به مترو بهشتی نیز برای تاکسی‌های تلفنی در نظر گرفته شده است.
  • پارکینگ شماره ۶:  تقاطع خیابان قنبرزاده و خیابان شهید بهشتی قرار دارد به عنوان پارکینگ موتورسیکلت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پارکینگ شماره ۲۵ نیز که در خیابان پاکستان واقع است به عنوان پارکینگ VIP و مختص مهمانان ویژه و تردد آن‌هاست.
  • پارکینگ شماره ۱۵ مصلا : در خیابان قنبر زاده قرار دارد به دو بخش تقسیم شده است که بخشی از آن به عنوان پارکینگ ناشران و بخش دیگر به عنوان پارکینگ تاکسیرانی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
  • پارکینگ شماره ۱۹ : در اتوبان رسالت قرار دارد. کارت پارکینگ اصحاب رسانه از طریق مدیر ستاد خبری و رسانه‌ای نمایشگاه کتاب در اختیار خبرنگاران قرار می‌گیرد.
  • پارکینگ‌های عمومی نمایشگاه:  یک پارکینگ عمومی در ضلع جنوبی مصلا قرار دارد. همچنین پارکینگ عمومی گلگشت برای اتوبوس‌های بین شهری و بازدیدکنندگانی که از استان‌های دیگر برای حضور در نمایشگاه شرکت می‌کنند در نظر گرفته شده است که در اتوبان رسالت و نزدیک به سازمان فرهنگ و ارتباطات قرار دارد.

ناشران برگزیده سال ۹۶

در مراسم افتتاحیه سی‌ویکمین نمایشگاه کتاب تهران، ناشران برگزیده سال ۹۶ معرفی و تجلیل شدند. ناشران برگزیده سال ۹۶ حضور سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی؛ معاون امورفرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرمسعود شهرام‌نیا؛ قائم‌مقام و یحیی دهقانی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران در آئین افتتاحیه این رویداد، تجلیل شدند. فهرست ناشران برگزیده که بعد از قرائت بیانیه هیات داوران در این بخش معرفی و تجلیل شدند، به شرح زیر است:

✅بخش ناشران خصوصی بزرگسال تهران  : نشر «سفیر اردهال»‌ و نشر «نی» به صورت مشترک
✅بخش ناشران خصوصی بزرگسال شهرستان : نشر «کتابستان معرفت» و «شهید کاظمی»
✅بخش ناشران خصوصی کودک و نوجوان تهران : نشر «قدیانی»‌ و نشر «افق» به صورت مشترک
✅بخش ناشران خصوصی کودک و نوجوان شهرستان: نشر «براق»
✅بخش غیرخصوصی بزرگسال: نشر «سوره مهر»
✅بخش غیرخصوصی کودک و نوجوان : انتشارات «مدرسه» ناشران
✅بخش جنبی: نشر «شهرستان ادب»، «کتاب جمکران» و «کتابک قم»

تعداد ناشران حاضر در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

حدود ۲۰۵۰ ناشر داخلی تاکنون به صورت قطعی شرکت کرده‌اند. ناشران آموزشی که در رواق غربی جانمایی شده‌اند، ۱۱۳ ناشر با ۵۳۶ هزار عنوان کتاب هستند. ناشران دانشگاهی هم با ۵۰۱ ناشر و حدود ۶۸ هزار عنوان کتاب در شرق نمایشگاه و در سازه‌های موقت جانمایی شده‌اند.

حضور ۵۳ کشور در نمایشگاه قطعی شده که برخی از آن‌ها در بخش فروش هستند. مهمان ویژه امسال کشور صربستان است که با هیأت ۳۰ نفره (وزیر فرهنگ، رئیس کتابخانه این کشور و هنرمندان و گروه موسیقی) به همراه شهر تونس به عنوان شهر مهمان با یک هیأت ۱۸ نفره (وزیر فرهنگ یا معاونش و همراهان) در نمایشگاه حضور دارند. همچنین وزیر فرهنگ ایتالیا با یک هیأت چهارنفره در نمایشگاه کتاب حضور خواهد داشت. انتشارات ققنوس با ۱۲۰۰ اثر، بزرگ ترین ناشر نمایشگاه امسال است. امسال تنها ناشرانی مجوز حضور پیدا کردند که حداقل ۴۰ عنوان کتاب منتشر  کرده باشند.

حدود ۲۸۸ ناشر کودک و نوجوان با ۳۳ هزار عنوان کتاب در رواق غربی و بخشی در چادر جانمایی شده‌اند، ناشران عمومی نیز با ۱۱۴۷ ناشر و حدود ۸۶ هزار عنوان کتاب در شبستان مصلا حضور خواهند داشت.بخش خارجی نیز شامل ناشران عرب و لاتین است که ۸۶ ناشر عرب با حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب و ۴۶ ناشر لاتین با ۱۲۰ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه حضور دارند. به طور کلی مجموع کتاب‌های ناشران خارجی ۴۶ هزار عنوان است. ۸۶ ناشر دیجیتال هم در سالن‌های مجزا و در شمال نمایشگاه جانمایی شده‌اند.

تصویر ایندکس سایت نمایشگاه کتاب تهران

برای آشنایی با ناشران و کتاب های عرضه شده در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به سایت اینترنتی  نمایشگاه در این آدرس رجوع کنید. امیدواریم اطلاع رسانی نمایشگاه کتاب تهران در شبکه های اجتماعی داخلی  و بین المللی نیز رونق گرفته و ظرفیت های فناورانه بهتری برای آشنایی عاشقان کتاب با ناشران و کتاب های چاپ اولی و تجدید چاپ فراهم  شد. به امید آنکه برای حرفه ای تر شدن نمایشگاه، تغییر مکان ناشران کتاب های کمک آموزشی و تشویق ناشران معتبر جهانی برای حضور در نمایشگاه، در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بگیرد.

«۲۰ درصد» درآمد سالانه ناشران ایرانی، از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاصل می شود. به صنعت نشر کمک کنیم. 

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود