۳ روش متفاوت و جالب پس‌انداز پول که حتی برای ولخرج‌ها هم کاربرد دارد

۳ روش متفاوت و جالب پس‌انداز پول که حتی برای ولخرج‌ها هم کاربرد دارد

پس‌انداز کردن پول برای افرادی که بشدت دست‌جیب و اصطلاحا ولخرج هستند، کار چندان آسانی نیست. این افراد عادت کرده‌اند بدون فکر و آینده‌نگری هر چه دوست دارند خریداری کنند. یا مثلا به جای استفاده از وسایل نقلیه عمومی یا حتی تاکسی، آژانس بگیرند. یا وسایلی بخرند که شاید در طول سال فقط یکبار استفاده کنند.

اما گاهی لازم است در سبک زندگی خود تجدیدنظر کنیم. یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که خوب است در روند آن بازنگری کنید، مسایل مالی است.

تقریبا همه بخش‌های زندگی بر محور پول می‌چرخند، بنابراین برای داشتن یک زندگی متعادل و شاد باید دست از ولخرجی بردارید و برای ساخت آینده‌ای بهتر از هم‌اکنون تلاش کنید. برای این منظور، لازم است هر ماه بخشی از عایدی خود را پس‌انداز کنید.

برای آشنایی با سه روش کاربردی برای پس‌انداز مالی در ادامه با روزیاتو همراه باشید.

پس‌انداز پله‌ای

پس انداز مالی

پس‌انداز پله‌ای یک سال کامل یا ۵۲ هفته به‌طول خواهد انجامید. نکته اصلی این روش این است که هر هفته مقدار بیشتری نسبت به هفته قبل پول کنار بگذارید. 

به‌طور مثال، اگر هفته اول را با ۵ هزار تومان شروع کرده‌اید، این مبلغ را در هفته دوم به ۱۰ هزار تومان افزایش دهید، هفته سوم ۱۵ هزار تومان و به همین ترتیب جلو بروید.

اگر این روند را هر هفته و تصاعدی ادامه دهید، در انتهای سال ۶ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان پول پس‌انداز خواهید کرد.

البته، حتما با خود می‌گویید که اصلا آسان نیست تا هر هفته ۲۶۰ هزار تومان از درآمد خود را نادیده بگیرید. در این صورت، یا پس‌انداز پله‌ای را با مبالغ کمتر شروع کنید. یا به جای هر هفته، هر «ماه» مبلغی را پس‌انداز کنید. به این معنی که اگر ماه اول مثلا ۲۰ هزار تومان پس‌انداز کرده‌اید، ماه دوم آن را به ۴۰ هزار تومان افزایش دهید و ماه‌های بعد نیز همین‌طور تصاعدی بالا بروید.

بخرید و پس‌انداز کنید

شاید از این تیتر تعجب کرده باشید، چگونه می‌توان با خرید کردن پول پس‌انداز کرد! اما صبر کنید، ما برایتان توضیح می‌دهیم. قبل از آن باید بدانید که به این روش نه‌تنها ذخیره مالی خواهید داشت بلکه حساب‌وکتاب خرج‌هایتان هم دستتان می‌آید.

نکته اصلی روش «بخرید و پس‌انداز کنید» این است که شما باید یک درصدی از مبلغ هر خرید خود را پس‌انداز کنید.

به‌طور مثال، شما تصمیم می‌گیرید که ۱۰ درصد از خریدهایتان را پس‌انداز کنید. در این حالت، اگر مثلا یک مانتو ۱۰۰هزار تومان قیمت دارد، شما باید ۱۰ هزار تومان کنار بگذارید. برای محاسبه درصد با ماشین حساب، کافیست مبلغ موردنظر را ضربدر عدد درصد کنید.

برای اینکه در آخر ماه تحت فشار مالی قرار نگیرید، می‌توانید برای خود قانون و قاعده تعریف کنید. مثلا مشخص کنید برای چه خریدهایی، درصد پس‌انداز بگذارید. یا مثلا برای مبالغ بالای X هزار تومان فقط باید درصد پس‌انداز تعیین کنید.

استفاده هوشمندانه از عادت‌های بد زندگی

شما می‌توانید از عادت‌های بد خود برای پس‌انداز مالی بهره بگیرید. نکته آن اینجاست که همیشه باید مقدار معینی پول را برای هر کدام از عادت‌های بد خود تعریف کنید. 

به‌طور مثال، اگر همیشه دیر به محل کار خود می‌رسید یا به بهانه‌های مختلف در باشگاه غیبت می‌کنید، برای هر باری که این خطا را انجام می‌دهید مثلا دو هزار تومان یا ۵ یا ۱۰ هزار تومان خود را جریمه کنید.

جذابیت این روش این است که هم پول پس‌انداز می‌کنید و هم یاد می‌گیرید عادت‌های اشتباه خود را ترک کنید.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود