زمانی که تصمیم می گیریم با هواپیما سفر کنیم، اضطراب پرواز با هواپیما اجتناب ناپذیر خواهد بود اما می توانیم اجازه ندهیم بیمار شدن در هواپیما در برنامه ی سفر ما اخلال ایجاد کند. کارشناسان معتقدند هواپیما مکان بسیار آلوده ای است. به علاوه، شرایط سفر با هواپیما به گونه ای است که باید اقدامات پیشگیرانه ای برای حفظ سلامتی خود اتخاذ کنیم. در ادامه به ۱۶ مورد از بایدها و نبایدهای سفر با هواپیما می پردازیم.
۱- پا برهنه راه نروید
در زمان سفر با هواپیما اتقاقات مختلفی می افتد؛ از استفراغ و خون دماغ شدن مسافران گرفته تا شکستن ظروف شیشه ای. بعضی از مسافران پا برهنه در هواپیما راه می روند اما باید بدانید که کف هواپیما بسیار آلوده است و علاوه بر این ممکن است تکه های شیشه داخل پاهایتان برود.
۲- نوشیدنی یخ دار نخورید
طبق تحقیقاتی که روی تانکرهای آب هواپیماها انجام شده، تعداد کمی از آن ها از استانداردهای بهداشتی برخوردار هستند. البته از سال ۲۰۰۹ با بالا رفتن استانداردها، بیشتر هواپیماها دیگر از آب این تانکرها استفاده نمی کنند اما تکه های یخ مورد استفاده ی آن ها اغلب از همان آب درست می شود. اما باید بدانید که این تانکرها قدیمی بوده و آزمایش ها نشان داده حاوی باکتری هستند.
۳- تمام طول پرواز را روی صندلی ننشینید
در هواپیما خطر بروز ترومبوز سیاهرگی عمقی (نوعی لختگی خونی که معمولا در پاها رخ می دهد) بالاتر می رود. ساعتی یک بار، چند دقیقه ای راه بروید و ایستاده بدن خود را کش دهید تا از بروز این مشکل جلوگیری کنید. اگر نمی توانید از جای خود بلند شوید، همانجا روی صندلی زانوها را یکی در میان تا قفسه ی سینه بالا بیاورید و بچرخانید. به علاوه از پوشیدن لباس های تنگی که گردش خون را در حین پرواز کم می کنند خودداری کنید.
۴- از لنزهای چشمی استفاده نکنید
در حین پرواز به جای لنزهای چشمی از عینک استفاده کنید چون هوای داخل کابین هواپیما بسیار خشک است و با وجود لنز می تواند باعث سوزش چشم ها شود. به علاوه، ممکن است در حین پرواز به خواب بروید و لنزها به چشم هایتان صدمه بزنند.
۵- دریچه ی هوای بالای صندلی را نبندید
اگر به دلیل جریان هوا احساس سرما می کنید، بهتر است به جای بستن دریچه ی هوا، لباس ضخیم تری مثل یک سوییشرت بپوشید. هوای قابل تنظیم بالای صندلی باید شدتی متوسط یا زیاد داشته باشد تا میکروب های موجود در هوای هواپیما را از شما دور کند.
۶- اگر غذایی روی میز جلوی صندلی افتاد آن را نخورید
میزهای کوچک جلوی صندلی های هواپیما را تنها روزی یک بار دستمال می کشند اما آن ها را استرلیزه نمی کنند، در حالی که مسافران برای کارهای مختلفی از آن ها استفاده می کنند. طی تحقیقی معلوم شد تعداد باکتری های روی این میزها از تعداد باکتری های موجود روی دکمه ی سیفون توالت ها بیشتر است.
۷- از پتوهای هواپیما استفاده نکنید
پتوها و بالش های هواپیما هم در پروازها مکررا استفاده می شوند و تا پیش از پایان روز به خوبی شسته نمی شوند. در حالی که بالش و پتو مکان مناسبی برای زندگی میکروب ها و شپش ها و انتقال آن ها از شخصی به شخص دیگر هستند.
۸- آب بنوشید
هوای مصنوعی داخل کابین های هواپیما رطوبت کمی دارد چون به گونه ای تنظیم می شود که انسان ها بتوانند در ارتفاع بسیار بالا (معمولا بین ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ متر) نفس بکشند. مهمانداران هواپیما سعی می کنند در هر پرواز ۴۰۰ میلی لیتر آب بنوشند.
۹- چای و قهوه ننوشید
از خوردن هر نوع نوشیدنی ای که احتمالا با استفاده از آب تانکر هواپیما درست می شود خودداری کنید. اگرچه آب مورد استفاده برای چای و قهوه معمولا جوشیده می شود، اما بهتر است از بطری های آب معدنی و هر نوع نوشیدنی بسته بندی شده استفاده کنید. دلیل دیگر برای خودداری از چای و قهوه این است که کافئین به تدریج باعث کم شدن آب بدن می شود.
۱۰- به دکمه ی سیفون دست نزنید
سرویس های بهداشتی هواپیما هم مانند دیگر مکان های عمومی هواپیما مملوء از میکروب هستند. بعد از استفاده از دستشویی هواپیما، دست های خود را به طور کامل بشویید و از یک دستمال کاغذی برای فشار دادن دکمه ی سیفون استفاده کنید.
۱۱- در هنگام خواب، سرتان را به پنجره تکیه ندهید
بسیاری از ما عادت به این کار داریم اما تصور کنید که پیش از شما میلیون ها مسافر درست در نقطه ای که سرتان را تکیه داده اید نفس کشیده اند و عطسه و سرفه کرده اند. اگر راهی وجود داشت که مسافران می توانستند تمام میکروب های داخل هواپیما را به چشم ببینند حتما از چیزی که می دیدند وحشت زده می شدند.
۱۲- شلوارک نپوشید
لباس هایی بپوشید که تمام بدن تان را بپوشاند و پوست بدن با صندلی تماس پیدا نکند. درنظر داشته باشید که مانند هر مکان عمومی دیگری، بیشتر سطوح هواپیما چندان تمیز نیستند و حتی در اغلب موارد آلوده هستند.
۱۳- به مهماندار بگویید که حالتان بد است و خجالت نکشید
هرگز تصور نکنید مسأله ای که مربوط به سلامتی و ایمنی شما می شود اسباب زحمت خدمه ی هواپیما است. به مهمانداران هواپپما آموزش های لازم در مورد فوریت های پزشکی داده می شود و آن ها حتی نحوه ی به دنیا آوردن بچه را یاد می گیرند.
۱۴- از مراقبت های پوستی غافل نشوید
حضور در هواپیما به معنی آن نیست که از پرتوهای خورشید در امان هستید. علاوه بر این، از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید تا هوای خشک داخل هواپیما باعث خشکی و تحریک پوست نشود.
۱۵- قبل از بلند شدن هواپیما نخوابید
این کار متعادل شدن فشار داخل گوش هایتان را سخت تر می کند (جویدن آدامس یا خمیازه کشیدن کمک می کند گوش ها سریع تر باز شوند). اگر مستعد سردردهای ناشی از پرواز با هواپیما هستید، خواب خود را تا باز شدن گوش هایتان به تعویق بیندازید.
۱۶- نوشابه نخورید
افزایش ارتفاع، گاز روده را تا میزان ۳۰ درصد زیاد می کند. بنابراین از خوردن نوشیدنی های گازدار خودداری کرده و تنها آب معدنی بسته بندی شده مصرف کنید.
بدون نظر