مصیبتی به نام تعیین وقت سفارت خانه های شنگن در تهران

مشکل شدن دریافت وقت از سفارت اتریش، آلمان و ایتالیا

مصیبتی به نام تعیین وقت سفارت خانه های شنگن در تهران

تعیین وقت مصاحبه سفارتخانه کشورهای منطقه شنگن در تهران از اواخر بهار امسال که دولت سهمیه ارز مسافرتی ارائه کرد و بازار با نوسانات گسترده همراه شد، بیش از پیش مشکل و سخت شده است. خرید و فروش وقت مصاحبه سفارت خانه های پرطرفدار مثل آلمان، فرانسه، ایتالیا و سوئد اگر چه غیر قانونی است، اما همچنان در برخی از مطبوعات و کانال های مجازی و همچنین سایت های آگهی رایگان مشاهده می شود. برخی از موسسات گردشگری نیز به صورت زیرکانه ای از این فضای بحرانی به سود خود استفاده می کنند.

دریافت وقت مصاحبه سفارتخانه ها به منظور زمان تسلیم مدارک است. هنگامی که زمان تسلیم مدارک شما به ۱ سال یا ۲ سال آینده موکول شود، عملا برنامه سفر شما تغییر یا ملغی شده و عملا سفری انجام نمیشود. تا زمانی که وقت سفارت شما تایید نشود، عملا فراهم کردن مدارک تحصیلی و گردشگری و اقامتی و شغلی جهت ارائه به سفارت، بی معنی خواهد بود. مدارکی که برای تهیه کردن آنها و ترجمه رسمی، بایستی پول هنگفتی پرداخت کرد.

حتما بخوانید: سفر به کدام کشورها، ارز مسافرتی ۱۰۰۰ یورویی دارد؟

سفارت خانه های شنگن در تهران
http://www.vfsglobal.com/France/iran/farsi/index.html

برخی از سفارتخانه های شنگن مثل بلژیک، فرانسه، آلمان، هلند، نروژ، فنلاند، جمهوری چک و مجارستان، از طریق کارگزاری  به نام موسسه وی اف اس گلوبال که موسسه ای هندی و کارگزار است، جهت خدمات به متقاضیان ویزا استفاده میکنند. یعنی شما با مراجعه به سایت VFS Global، میتوانید با ورود اطلاعات گذرنامه خود که حداقل ۶ ماه اعتبار دارد، نسبت به تعیین وقت مصاحبه اقدام کنید.

مصاحبه ای در کار نیست و زمانی که به شما اصطلاحا appointment time داده شود، مدارک را شامل (گذرنامه، ترجمه رسمی مدارک شغلی و اقامتی و فیش حقوقی و بیمه مسافرتی و سابقه بیمه شغلی و دعوتنامه در صورت وجود) را به گیت های تعبیه شده در موسسه وی اف اس گلوبال، مستقر در طبقه ۱۱ پاساژ پالادیوم تهران به صورت حضوری تحویل داده و اثر انگشت شما هم ثبت می شود. این کارها، ۸۵ یورو هزینه دارد.

حداقل ۲ ساعت برای انجام کارها در این مرکز باید زمان اختصاص دهید

بررسی ها نشان می دهد که اگر شما در مرداد ماه درخواست وقت از سفارتخانه های فوق الذکر را از طریق این کارگزار هندی متمول بکنید، وقت مصاحبه شما حداقل ۶۰ روز بعد تعیین می شود. این در وضعیت خوشبینانه است. البته اگر بخواهید ویزای دانشجویی و اقامت بگیرید که تعیین وقت شما شاید تا ۱۲ ماه دیگر نیز به طول بیانجامد.

توصیه میشود که اگر قصد شنگن گردی در کشورهای اروپایی در نیمه دوم سال میلادی دارید، اولا از سفارتخانه های خلوت تر مثل لهستان و پرتغال و سوییس و اسپانیا اقدام کنید یا اگر شنگن اولی هستید، تحصیلی اقدام کنید تا شانس دریافت ویزا شما افزایش یابد.

حتما بخوانید:‌ راهنمای دریافت ویزای لهستان برای شنگن اولی ها

سفارت خانه های شنگن در تهران
سایت سفارت فرانسه در تهران

فعلا نوبت نداریم! 

پیدا کردن یک وقت خالی در سفارتخانه های شنگن در تهران، روز به روز  سخت تر میشود. این را در کنار ریجکتی ویزاهای مردم که بگذارید، شرایط بغرنجی را برای متقاضیان سفر به اروپا به هر دلیلی نشان می دهد. جورکردن یک وقت خالی در سفارت خانه‌ها در تهران دیگر کار هرکسی نیست. زمان‌های طولانی انتظار اوضاع را چنان پیچیده کرده که بعضی متقاضیان جدید از تصمیمشان به سفر برمی‌گردند، بعضی قید تحصیل را می‌زنند و بعضی عطای تجربه‌های جدید کاری را به لقایش می‌بخشند.

نه فقط آلمان، که کشورهایی مثل اتریش، فرانسه و ایتالیا هم در سیستم وقت‌دهی سفارتخانه‌های خود تغییراتی ایجاد کرده‌اند و وقت مصاحبه متقاضیان سفر را چندماه بعد، ‌سال دیگر یا ٣٠ماه بعد تعیین کرده‌اند. این تغییرات تلاش متقاضیان را برای تعیین وقت مصاحبه با چالش روبه‌رو کرده است؛ یا باید صبر ایوب داشت یا باید قیدش را زد. پیش از این، اگر برخوردهای تند با متقاضیان در سفارتخانه‌ها از مشکلات اصلی بود، حالا تعیین وقت برای تقاضای ویزا در ایران از کشورهای خارجی مسأله شده است.

آلمان، مقصد ناممکن 

قصه آلمان با باقی سفارتخانه‌ها در تهران فرق دارد. زمان‌های طولانی انتظار از سوی سفارت آلمان، سفر به این کشور را غیرممکن کرده است. چنان‌که بیشترین واکنش‌ها و اعتراضات را از سوی متقاضیان ایرانی در پی داشته است. در سایت سفارت جمهوری فدرال آلمان در ایران، زمان احتمالی وقت انتظار سفارت برای ارایه درخواست بعد از ثبت‌نام، برای گروه‌های مختلف متقاضی در جدولی تخمین شده است.

برای مثال براساس این جدول، متقاضیانی که ژانویه ٢٠١٨ ثبت‌نام کرده اند، درصورت درخواست پیوست به خانواده یا ازدواج از اواخر آگوست تا اواخر سپتامبر ٢٠١٨ وقت مصاحبه دارند، برای اقامت تحصیلی یا فرصت مطالعاتی اواسط ژوئن ٢٠١٩ تا اوایل سپتامبر ٢٠١٩ وقت خواهند داشت و متقاضیان سایر اقامت‌های بلندمدت اواخر دسامبر ٢٠١٨ تا اوایل آوریل ٢٠١٩ وقت مصاحبه خواهند داشت.

تعیین وقت سفارت خانه های شنگن در تهران
تعیین وقت سفارت آلمان

این بازه‌ های زمانی برای کسانی که دیرتر ثبت‌نام کرده‌اند، تا اواسط فوریه ٢٠٢١ متغیر است. از تاریخ‌ها پیداست که به علت تقاضای پرشمار درخواست انواع روادید، شرایط سختی برای تعیین وقت مصاحبه در سفارت آلمان در تهران وجود دارد. این شرایط سخت از سویی باعث شده بسیاری از تصمیمشان برگردند و تقاضایشان را لغو کنند. درحالی که با شرایط پیچیده وقت‌دهی سفارت‌ها، بسیاری کار را به دلالان می‌سپارند.

اتریش؛ ‌سال دیگر بیایید 

سفارت اتریش در تهران

در وب‌سایت سفارت اتریش آمده که برای قرار ملاقات، بیش از ٩٠ روز و حداقل ۴ هفته قبل از تاریخ سفر درخواست کنید، اما مشکل اینجاست که اتریش تا ‌سال آینده به متقاضیان سفر به این کشور وقت سفارت نمی‌دهد. چندی پیش گروهی از متقاضیان ایرانی دکترا/PHD در نامه‌ای اعتراض‌شان را به دانشگاه وین اعلام کردند. در نامه آنها اشاره شده که طبق آخرین اخبار دانشگاه وین، همه متقاضیان دکترا باید تا پایان سپتامبر ‌سال ٢٠١٨ شخصا ثبت نام کنند و بعد از این مهلت تمام برنامه‌ها منقضی خواهد شد و ناچارند دوباره اپلای کنند.

ایتالیا؛ تمام وقت‌ها پر شده 

وقت مصاحبه سفارت
سایت سفارت ایتالیا در تهران برای دریافت وقت

در سایت رزرو آنلاین ویزای سفارت ایتالیا در تهران در اطلاعیه‌ای آمده: «تمام وقت‌ها برای ثبت نام ویزای تحصیلی به دلیل تقاضای زیاد، رزرو شده و از این‌رو سرویس نوبت‌دهی بسته شد.» البته سفر به ایتالیا برای گردشگری و کسب‌ و کار غیر ممکن نیست، اما گرفتن وقت سفارت ایتالیا سخت است، بسیار سخت. دلیل هم چیزی نیست جز این‌ که برای نوبت‌ دادن برای تعیین وقت مصاحبه سفارت ایتالیا، زمان کم است.

امیدواریم وزارت امور خارجه برای رفع معضلات اساسی پیش روی دانشجویان و تاجران و کارآفرینان و گردشگران ایرانی متقاضی سفر به کشورهای منطقه شنگن، رایزنی با کنسول ها جهت تسریع و تسهیل ارائه خدمات به هموطنان را در دستور کار قرار دهد. توجه داشته باشید که ارز دانشجویی فقط به دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه های مورد تایید اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم به صورت ترمی ۶ هزار دلار در صورت ممهور شدن گواهی اشتغال به تحصیل به مهر سفارت ایران در کشور مقصد اعطا می شود. اما با توجه به بسته ارزی جدید بانک مرکزی، اطلاعات دقیق را در CBI.IR بدست آورید.

اگر تجربه دریافت وقت مصاحبه و رواید شنگن را دارید در اختیار روزیاتو قرار دهید

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۱۱ نظر

ورود

  • ashkan مرداد ۲۳, ۱۳۹۷

    شخصا فکر میکنم دلیلش این باشه که مهاجرا زیاد شدن تو این کشورا الان کشورای ایتالیا المان سوئد فرانسه رو ببینی حداقل سی درصد سیتیزنشون مهاجرن
    مخصوصا خودمون که یکی از عمومهام ، داییم ، دو تا پسر خاله هام همه ساکن سوئدن. دختر خالمم دو ساله رفته المان برا تحصیل.
    این مهاجرایی که از ایران میرن چندان اسم خوبی در نکردن. اکثرا وارد خلاف و این کارا شدن. یکی از دلایل این صفای طولانی ویزا ممکنه کم کردن سهمیه ورودی شهروندای ایران باشه. خب اونام حتما یه سیستمی دارن وقتی ببینن شهروندای یه کشور جرمشون زیاد میشه از ورودشون جلوگیری کنن. برا همینه مثلا به کشورای اروپایی یا افغانستان ویزا نمیدن مگه اینکه قاچاق برن. وقتی سهمیه رو کم کنن به صورت طبیعی مدت انتظار زیادتر میشه. مخصوصا الان که تو این اوضاع اونیکه بنزم داره به فکر رفتنه. مثلا اگه قبلا سالی ده هزار ویزا میدادن و ده هزار نفرم ویزا میگرفتن الان سهم ایرانو به مثلا سالانه سه هزار رسوندن و این ده هزارم باید سه سال تو صف باشن
    هر روز بدتر از دیروز خدا عاقبتمونو بخیر کنه الان خارج نمیشه رفت. یه مقدار این هموطنای خارج نشین میزان جرمشونو کمتر کنن مام بیاییم جا شیم

    • علی زمانی مرداد ۲۳, ۱۳۹۷

      سلام
      کشورهایی که نام بردین کلا پناهنده پذیر هستند و نه مهاجر پذیر.
      آمارهایی که فرمودین هم صحیح نیست. صف برای اعطای ویزای بلند مدت است نه ویزاهای گردشگری ۹۰ روزه. میتوانید درخواست فوری ویزا از طریق وی اف اس گلوبال بدهید.

      • علی مرداد ۲۳, ۱۳۹۷

        سلام جناب
        بنده اسمم علیه مثل شما. ساکن هلندم. یکی از شهرای معروفش حالا اسمشو نمیگم. تقریبا دوازده سیزده ساله اینجا اومدیم. اگه بهتون برنمیخوره قاچاق اومدیم مثل ۹۹ درصد ایرانیای دیگه که ساکن هلندن و همشونم مثل شما گرایش به حزبای دست راستی و راسیستی دارن. کلا ایرانیا همینه. هرجا که بریم اونجا رو ملک ابا اجدادی خودمون میدونیم. فردا لابد میخواییم خود هلندیا رو از اینجا بندازیم بیرون. کاری که تو تاریخ چندین بار انجام دادیم.

        اما خدمت شما عرض کنم که بنده به علت اشنایی جزئی به سیستم درخواست ویزا و دونستن راه و چاهش به خیلی از هموطنامون کمک میکنم تا برا اشناهاشون همسرشون پدر مادرشون درخواست ویزا بدن از پرینت دعوتنامه بگیر تا پر کردن فرمای مختلف. همه که مثل شما استاد نیستن. حالا چون استاد نیستن دلیل نمیشه بندازیمشون تو کوره های ادم سوزی. خوبه خود هلندیا مثل شما فکر نمیکنن. تو اتریش که ایرانیا چنان دست گلی به اب دادن تو روزنامه هاشون مینویسن ما ایرانیا رو راه دادیم الان ایرانیا راسیسم ترین حزبای اتریشو اداره میکننن. متاسفانه و متاسفانه اگه یه هلندی یا یه اتریشی میگه باید مهاجرت رو مهار کنیم به این معنی نیستش که مثلا بریم همشونو بریزیم تو دریا. معنیش اینه که دو سه کشور به تنهایی نمیتونن کاری کنن و اون بیست و خورده ایی کشور مفت خور اروپام باید مسئولیت قبول کنن. نمیشه که وقتی موقع تقسیم پول میرسه بیان بروکسل و موقع بحران میشه هیچکیشون نیان و بگن به ما مربوط نیست و مشکل المانه. منی که ساکن و سیتیزن هلندم و بر خلاف بقیه هموطنامون که اصلا براشون مهم نیست، اخبار رو گوش میکنم دنبال میکنم و از جامعه هلند و اتحادیه باخبرم. این کشورایی که دچار بحران مهاجرت شدن همشون میگن باید این مهاجرت کنترل بشه. ولی ماها این قضیه رو اشتباه فهمیدیم حالا درسته تو این کشورا عده ایی هستن که نژادپرستن و تنها درخواستشون اینه که همه مهاجرا باید برن بیرون ولی اینا اقلیت هستن نه اکثریت. نمیشه رای اکثریت که بالای هشتاد درصده رو نادیده گرفت. به این علته میگم از اینور بوم میوفتیم. حالا چون از کوچیکی تو گوشمون خوندن همه چی مون بهتر از همه دنیاست دلیل نمیشه درست باشه.

        بعدم همه ادمن. شما بهتره یکم افکارتونو عوض کنین. حالا چون ۹۹ درصد ایرانیا قاچاقی و برا پناهندگی امدن هلند دلیل نمیشه شما ادم حسابشون نکنی و تنها اون یک درصد محصلین و کسایی که با ویزا تخصصی و کار اومدنو ادم حساب کنی.

        • علی زمانی مرداد ۲۳, ۱۳۹۷

          سلام
          ممنون از نظر جامع شما. اما متوجه نشدم کجا در مطلبما صحبت ۱ درصد یا ۹۹ درصد یا پناهنده ها و مهاجرها رو کردیم؟ کی رو آدم حساب نکردیم؟ 🙂 سو تفاهم شده احتمالا

        • سجاد مرداد ۲۴, ۱۳۹۷

          سلام.آقا قانونی که دیگه نمیشه جایی رفت.برای راه های دیگه غ قانونی یا هر چی اگه راهنمایی کنی ممنون میشم.
          cz256@yahoo.com

          • علی زمانی مرداد ۲۴, ۱۳۹۷

            جناب سجاد
            سالانه ده ها هزار ایرانی به صورت قانونی ویزای شنگن میگیرند . انرژی ذهنی خود را صرف موضوعات درست، حرفه ای و عملی بکنید.

  • سینا مرداد ۲۳, ۱۳۹۷

    سلام. می‌خواستم درخواست کنم که در مورد مشاغل در کشور‌های مختلف هم مطلب منتشر کنید. به عنوان مثال بازار کار رشته کامپیوتر در چه کشور‌هایی بهتر است؟ من خودم شخصا به کشور فرانسه خیلی علاقه دارم. اما خب علاقه دارم که بدونم کدام کشور‌ها بهتر هستند. یعنی اگر مثلا آلمان در این زمینه بهتر است، برای آلمانی وقت بذارم. ممنون.

    • mehdi مرداد ۲۴, ۱۳۹۷

      کار همه جا هست. دوست خودم اپلای کرد استرالیا اونم چه رشته ایی؟ یه بورسیه ی مزخرف زبان انگلیسی تو ادلاید. چند وقت بعد رفتن یه زن گرفت موندگار شد.
      الانم چند ماهیه هفت هشت تا دوستام قصد قاچاق رفتن دارن
      همشونم منجمله خودم تحصیل کرده دانشگاه دولتی به جز یکی هممون فارغ رشته های مهندسیم
      اگه قصدتون رفتنه قانونی که تقریبا راه هاش بسته شده دیگه نمی ارزه یکی دو سال وقت بزاری سفارت وقت برا مصاحبه تحصیلی بده
      خودم استرالیا مقصدمه و جدی بهش فکر میکنم. الانم اطلاعات جمع میکنیم ببینیم چطور بریم کسی رفته قاچاقبر خوب سراغ داره یا نه پدرم که فعلا میگه برو اروپا هزینه هاش پا من. خودم میگم دلم استرالیاس اگه بنا به رفتنه بهتره برم استرالیا که بعدش پشیمون نشم.

  • mehdi مرداد ۲۴, ۱۳۹۷

    چه حیف
    داشتم کارامو میکردم برم سوئد

    #میرود خشتک شلوارشو بدوزد.#

  • مجله مهاجرت اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۲

    سلام.وقت بخیر .
    در مورد مشکل وقت سفارت آلمان میشه راهنمایی بفرمایید؟