جنجالی ترین روز مجلس شورای اسلامی در سال ۹۷ دقایقی پیش پایان یافت و پس از گفت و شنودهای داغ میان موافقان و مخالفان استیضاح علی ربیعی، وزیر کار و رفاه اجتماعی و افشاگری هایی برخی از نمایندگان مجلس درباره اقوام برخی از وزرا و مسئولان (مثل نام بردن از دختر مسعود پزشکیان، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی که در پتروشیمی جم مشغول به کار است)، در نهایت نمایندگان با ۱۲۹ رای موافق، رای عدم اعتماد به وزیر کار دادند و وزیر کار پس از ۱۲ ماه از آغاز دولت دوازدهم، برکنار شد.
داستان شستا، بیمه بازنشستگان، افزایش نرخ بیکاری، رکود، تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط از جمله موضوعاتی است که سبب شده تا دکتر علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی امروز در مجلس شورای اسلامی حاضر شود تا در جلسه استیضاح نمایندگان شرکت کند. او برای دومین بار ظرف ۷ ماه گذشته به خانه ملت می آید تا پاسخ گوی سوالات مکرر و متعدد نمایندگان بوده و آنها را نسبت به پاسخ های خود قانع کند.
پخش مستقیم استیضاح دکتر ربیعی امروز از رادیو فرهنگ پخش شد و میلیون ها تن از هموطنان، این جلسه داغ و جنجالی را گوش کردند. واکنش ها به استیضاح وزیر کار و جنجالی ترین جلسه مجلس شورای اسلامی در سال ۹۷ قطعا در روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت و تیتر اول بسیاری از روزنامه های فردا صبح دیدنی خواهد بود.
واکنش علی لاریجانی به افشاگریهای نمایندهها و وزیر علیه هم در جریان استیضاح ربیعی
علی لاریجانی، رییس مجلس در واکنش به اظهارات محمدرضا پورابراهیمی و علی ربیعی گفت: اسم بردن از افراد در مجلس کار خوبی نیست. آقای ربیعی، اگر فردی آمده و درخواست پول کرده اسامی این فرد را بدهید و من میدهم به هیات نظارت و رسیدگی کنند.
وی گفت: حرف مبهم نزدید! ممکن است نمایندگان با دولت رایزنی کنند اما تا به حال این حرفهایی را زدید نشنیده بودم.
لاریجانی افزود: چرا فضای کشور را ملتهب می کنیم؟ هم نمایندگان هم دولت اسامی را به ما بدهند و ما در اسرع وقت به هیت نظارت می دهیم تا تکلیف روشن شود. این حرف ها خوب نبود و می توانست جلسه استیضاح بهتر برگزار شود.
نامه اعلام وصول استیضاح علی ربیعی، ۱۰ مرداد توسط هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و امروز برای سومین بار پیاپی، آقای وزیر پشت تریبون خانه ملت قرار گرفته و به سوالات نمایندگان سوال کننده پاسخ می دهد. جالب است که بدانید، استیضاح وزیر کشور و وزیر آموزش و پرورش نیز در کمیسیون های تخصصی مجلس در حال بررسی است و در صورت حفظ حدنصاب امضا کنندگان استیضاح، این دو وزیر نیز بزودی به مجلس خواهند آمد.
دکتر کرباسیان، وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز طبق گفته های مسئولان مجلس، گزینه بعدی استیضاح نمایندگان است. به نظر می رسد در هفته های آینده، شاهد تغییرات بیشتری در کابینه حسن روحانی، پس از کنار رفتن نوبخت از سخنگویی دولت و ولی الله سیف از سکانداری بانک مرکزی باشیم.
رای اعتماد ناپلئونی آقای وزیر در استیضاح قبلی
این سومین باری است که نمایندگان خواستار استیضاح علی ربیعی میشوند. ۲۲ اسفندماه سال گذشته نیز وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تقاضای ۲۴ نماینده درمجلس استیضاح شد؛ اما با ۱۲۶ رای موافق، ۱۲۴ رای مخالف، ۲ رای ممتنع و یک رای باطله در وزارت کار ماند. این بار تقاضای استیضاح ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارشنبه گذشته با ۴۰ امضا اعلام وصول شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز جمعه در شبکه اجتماعی توییتر در واکنش به این استیضاح نوشت: «در هفت ماه دو بار از مجلس رای گرفتم. دوباره استیضاح میشوم؛ درحالیکه حق دفاع در کمیسیون را نداشتم و مستقیم به صحن آورده شدم.» ربیعی افزود: «خود را پاسخگوی مردم و نمایندگان میدانم و به عموم نمایندگان دلسوز و پاک احترام میگذارم». وی تصریح کرد: «علت اصلی استیضاح را نمیدانم؛ ولی استیضاح پس از تنها پنج ماه از استیضاح قبلی را عجیب میدانم.» سایت اینترنتی دکتر علی ربیعی را میتوان در این نشانی مشاهده کنید.
نامه انتقادی علی ربیعی به علی لاریجانی
از سوی دیگر، دیروز علی ربیعی وزیر کار طی نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس نسبت به روند اعلام وصول استیضاحش در مجلس انتقاداتی را مطرح کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، ربیعی نوشت: «به استحضار میرساند اعلام زمان وصول استیضاح، در حالی از سوی هیاترئیسه محترم مجلس صورت گرفت که از اینجانب هیچ گونه دعوتی برای حضور در کمیسیون تخصصی بهمنظور ارائه توضیح و پاسخ به سوالات نمایندگان محترم به عمل نیامده است.
درحالیکه انتظار میرفت فرصتی برای اینجانب فراهم میشد تا در کمیسیون تخصصی حضور پیدا میکردم. بنابراین کماکان ادای توضیح در کمیسیون تخصصی را حق خود میدانم.» او درباره زمان حضورش در مجلس نیز گفت: «با توجه به اینکه فرصت استفاده از ۱۰ روز کاری مطمح نظر قانونگذار محترم است اما بهمنظور رفع ایجاد زحمت برای نمایندگان شریف، روز چهارشنبه مورخ ۱۷/ ۵/ ۹۷ را جهت حضور و ارائه توضیحات خود در مجلس اعلام میکنم.»
درباره علی ربیعی
وی مرداد سال ۱۳۹۲ به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر کار مشغول به فعالیت شد. ربیعی در سال ۱۳۳۴ در جنوب شهر تهران به دنیا آمده است. وی پیش از انقلاب تکنیسین کارخانه «جنرال موتورز» بوده و پس از انقلاب تحصیلات خود را در رشته مدیریت تا مقطع دکترا ادامه داده است.
وی از دانشگاه تهران لیسانس مدیریت دولتی خود را دریافت کرد و پس از آن فوق لیسانس مدیریت فرهنگی (علوم اجتماعی) را از دانشگاه علامه طباطبایی اخد کرد. ربیعی همچنین دارای مدرک دکترای تخصصی مدیریت استراتژیک است. ربیعی مدرس دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، محقق و نویسنده در حوزه جامعه شناسی سیاسی و مدیریت و مشاور اجتماعی رییس جمهور طی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ بوده است.
دو دستی چسبیده به میز ریاست ول هم نمیکنه. بابا مرد حسابی اگه کاری از دستت برنمیاد خودت برو قبل ابنکه استیضاح بشی. واقعا متاسفم