با ویژگی های شخصیتی فرزندان وسط خانواده آشنا شوید

با ویژگی های شخصیتی فرزندان وسط خانواده آشنا شوید

شکی نیست که اگر پای حرف های فرزندان وسط بنشینیم دل پری از خانواده ی خود دارند. آن ها همیشه از توجه ویژه ی والدین شان به خواهر و برادرهای بزرگ تر و کوچک تر خود محروم هستند و تمام عمر به دنبال آن هستند تا جایگاه واقعی خود را پیدا کنند. اما همین شرایط سبب شده فرزندان وسط از ویژگی هایی منحصر به خود برخوردار شوند که علیرغم کم توجهی های خانواده، آن ها را یک سر و گردن بالاتر از فرزندان اول و آخر قرار می دهد. در ادامه به ویژگی های شخصیتی آن ها می پردازیم.

۱- دوستی ها و روابط مستحکمی دارند

فرزندان وسط احتمالا به دلیل اینکه احساس می کنند در خانواده به آن ها کم توجهی شده، تمایل دارند دوستی های مستحکم تر و روابط طولانی تری ایجاد کنند. آن ها بیشتر به روابط خود با هم سن و سالان شان تکیه می کنند تا خانواده، چون نیازی که به حمایت عاطفی دارند از طرف آن ها برآورده می شود.

۲- میانجی گران بسیار خوبی هستند

اغلب فرزندان وسط میانجی گران خوبی هستند. از آنجایی که آن ها مابین دیگر خواهر و برادرهایشان قرار می گیرند، اغلب مسأله ی عدالت و تعادل یکی از مشغولیت های ذهنی آن ها است. به علاوه فرزندان وسط اختلافات میان خواهر و برادرهایشان را به خوبی مدیریت می کنند. آن ها با هر یک از خواهر و برادرهایشان ارتباط ویژه ای دارند و این مسأله به آن ها کمک می کند بتوانند میان خواهر و برادرهایشان وساطت کنند و  بین بزرگ ترین و کوچک ترین فرزند توازن به وجود آورند.

۳- مذاکره کننده های فوق العاده ای هستند

فرزندان وسط صبور و شنونده های خوبی هستند و به لطف همین ویژگی ها می دانند که چطور توجه والدین شان را جلب کرده و برای خواسته هایشان مذاکره کنند.

۴- سخت نمی گیرند

ویژگی میانجی گری فرزندان وسط به آن ها کمک می کند اهل سازش هم باشند، به این معنی که آن ها به جای لجاجت و ستیزه جویی، خود را به دست اتفاقات می سپارند. به علاوه، بعضی والدین در مورد فرزند دوم خود سختگیری کمتری دارند.

۵- خلاق هستند

فرزندان وسط بیشتر از خواهر و برادرهایشان به تغییر علاقه دارند. چون آن ها به کارهای جدید علاقمندند و از تجربه ی آن ها استقبال می کنند. تحقیقات نشان می دهد فرزندان وسط در مقایسه با فرزندان اول خانواده، ۸۵ درصد بیشتر از ایده های جدید استقبال می کنند.

۶- مستقل تر هستند

فرزندان وسط از طرفی تمایل دارند روابط سالمی خارج از خانواده داشته باشند و از طرفی دیگر مایلند کمتر وابسته ی والدین شان باشند. آن ها نه مانند فرزند بزرگ تر خانواده خود را فدای مسئولیت های خانوادگی می کنند، نه مانند فرزند کوچک تر به دیگران وابسته هستند. اگرچه این تصور وجود دارد که خواهر و برادرها برای جلب توجه و ارتباط نزدیک با والدین با یکدیگر رقابت می کنند، اما فرزندان وسطی که با وابستگی کمتری پرورش پیدا می کنند، افراد سالم تر و سازگارتری بار می آیند. در حقیقت آن ها از نوعی فاصله ی عاطفی بهره مند می شوند که برای درک مستقل بودن خودشان به آن نیاز دارند.

۷- خودجوش هستند

مستقل بودن فرزندان وسط باعث خودجوش شدن آن ها می شود. این افراد عادت دارند برای پیشرفت های خود و همینطور به رسمیت شناخته شدن از طرف والدین شان سخت تلاش کنند. به همین دلیل آن ها برای همه ی خواسته هایی که در زندگی دارند می جنگند.

۸- موفق هستند

در میان همه ی رئیس جمهورهای امریکا از سال ۱۷۸۷، حدود ۵۲ درصد آن ها فرزند وسط بودند. بسیاری از مدیران موفق مانند بیل گیتس و وارن بافت هم فرزند وسط هستند. تحقیقات نشان می دهد خصوصیات مشترک فرزندان وسط، یعنی استقلال و مهارت در مذاکره، به آن ها کمک می کند ریسک کمتری را متحمل شوند و برای موفقیت بیشتر در زندگی سخت تلاش کنند.

۹- همکاران خوبی هستند

فرزندان وسط از تعامل با خواهر و برادرهای خود بیشترین بهره را می برند، چون از فرزند بزرگ تر درس  می گیرند و سر مشق فرزند کوچک تر هستند. به علاوه، ارتباط مناسب آن ها با خواهر و برادرهایشان به روابط کاری شان هم کمک می کند. طبق تحقیقات، این افراد در فعالیت های گروهی عملکرد بهتری دارند و در مقایسه با فرزندان بزرگ تر و کوچک تر خانواده از مهارت های اجتماعی بیشتری برخوردارند که آن ها را به هم تیمی های بسیار خوبی تبدیل می کند.

۱۰- زیر بار فشار کمر خم نمی کنند

تحقیقات نشان می دهد خطر ابتلا به افسردگی در فرزندان اول بیشتر از فرزندان وسط و آخر است. فرزندان اول خانواده معمولا تحت فشار بیشتری برای برآورده کردن خواسته های والدین قرار دارند. اما فرزندان وسط در برابر مشکلات زندگی بیش از اندازه به خودشان سخت نمی گیرند. علاوه بر این، طبق تحقیقات، احتمال بروز اختلالات عاطفی یا اختلال کم توجهی-بیش فعالی در این افراد کمتر است.

۱۱- والدین بسیار خوبی می شوند

فرزندان وسط اغلب به والدین خوبی تبدیل می شوند. طبق تحقیقات، این افراد در عین حال که چارچوب ها و مقرراتی برای فرزندان خود تعیین می کنند، کمی هم آزادی به آن ها می دهند تا حق انتخاب داشته باشند. در مقابل، فرزندان آخر خانواده در مورد فرزند خودشان کمتر به چارچوب و مقررات اعتقاد دارند.

۱۲- میانه رو هستند

فرزندان وسط نه به لوس بودن معروفند نه به نور چشمی بودن، اما آن ها را آدم های خوبی می دانند. تحقیقات نشان می دهد این افراد سازگارترین شخص در خانواده هستند.

عوامل دیگری هم در شخصیت فرزندان وسط تأثیر گذار است

اگرچه فرزندان وسط خصوصیات مشترکی دارند، اما علاوه بر ترتیب تولد، عوامل زیاد دیگری هم در شخصیت آن ها تأثیر گذار تست. بعضی از این عوامل عبارتند از جنسیت دیگر فرزندان خانواده، وضعیت اقتصادی خانواده و طلاق. برای مثال، اگر فرزند وسط تنها پسر خانواده باشد، فارغ از آنکه بعد از خواهرش به دنیا آمده، والدین توجه ویژه ای به او دارند.

منبع: rd
یک نظر

ورود

  • sh مرداد ۷, ۱۳۹۹

    منم فرزند وسطم