عزت الله انتظامی ، عزت سینمای ایران، آقای بازیگر، بچه سنگلج و افتخار هنر هفتم ایران در سن ۹۴ سالگی در بیمارستان شهید باهنر تهران درگذشت و سکانس اخر را در ساعت ۴ صبح ۲۶مرداد ۹۷ بازی کرد. او که مدت ها در بستر بیماری بود، صبح امروز دار فانی را وداع گفت و خبر درگذشت وی را گلنوش انتظامی و استاد مجید انتظامی تایید کردند. هنوز خبری درباره مراسم تشییع پیکر استاد انتظامی مخابره نشده است. ساعتی پس از انتشار این خبر نیز از شیراز مطلع شدیم که ضیا الدین دری، کارگردان سینما و تلویزیون که مجموعه های کلاه پهلوی و کیف انگلیسی را ساخته بود به دلیل مشکل کبدی درگذشت و نوار ناکامی های سینمای ایران در روزهای پایانی مرداد کامل شد.
در پی درگذشت استاد جاودانه سینمای ایران، میلیون ها تن از کاربران ایرانی اینستاگرام با انتشار پست های تسلیت و تگ کردن اینستانوشته های خود روی هشتگ عزت الله انتظامی، از این ضایعه هنری ابراز تاسف کردند. استاد عزت الله انتظامی در سال ۱۳۸۲ به عنوان چهره ماندگار هنر ایران معرفی شد و نشان درجه ۱ هنری را دریافت کرد. مهر ماه ۱۳۸۵ نیز، سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در پاریس، به پاس خدمات ممتاز عزت سینمای ایران، از او تجلیل کرده بود.
عزت الله انتظامی در عمر پربار هنری خود، در بیش از ۴۰۰ فیلم سینمایی، تلویزیونی و تئاتر ایفای نقش کرد که شمار زیادی از انها در فهرست پر افتخار ترین محصولات سینمایی نیم قرن اخیر ایران قرار دارد و هزار دستان، گاو، کمال الملک، ناصرالدین شاه آکتور سینما، تنها مشتی نمونه خروار این درخت پربار است. راه آبی ابریشم، چهل سالگی، زادبوم، آتش سبز، شب، مینای شهر خاموش و ستاره می شود، آخرین فیلم های سینمایی بود که استاد انتظامی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹ در آنها نقش آفرینی کرد.
برخی از سلبریتی های سینما، موسیقی، ورزش، سیاست و فرهنگ ایران، ساعاتی پس از تایید خبر درگذشت استاد عزت الله انتظامی با انتشار پیام هایی در تلگرام، اینستاگرام و توییتر، درگذشت این هنرمند فرهیخته و جاودانه سینمای ایران را تسلیت گفتند.
افتخارات عزت الله انتظامی در جشنواره فیلم فجر
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۴ برای فیلم ستاره میشود
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۳ برای فیلم جایی برای زندگی
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۲ برای فیلم گاوخونی
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۸۰ برای فیلم خانهای روی آب
- نامزد تندیس زرین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینما ۱۳۷۷ برای فیلم حاجی واشنگتن
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۷۲ برای فیلم روز فرشته
- لوح تقدیر بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۷۰ برای فیلم خانه خلوت و ناصرالدین شاه آکتور سینما
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۸ برای فیلم هامون
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۷ برای فیلم گراند سینما
- نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر ۱۳۶۵ برای فیلم اجارهنشینها
عزت رفت و سینمای ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت مادی و معنوی از اسطوره های زنده هنر ایران به خصوص در هنر هفتم است. بزرگانی که نام و یاد و خاطره آنها، همچنان در ذهن مردم هنر دوست ایرانی باقی مانده و باقی خواهد ماند. همانطور که سعدی شیرین سخن گفت که سعدیا، مرد نکو نام نمیرد هرگز و چه خوش گفت شاعر که زندگی صحنه ی یکتای هنرمندی ماست. هر کسی نغمه ی خود خواند و از صحنه رود.
صحنه پیوسته به جاست. خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد
به قول مرحوم انتظامی در فیلم ناصرالدین شاه آکتور سینما:
امیدوار نباش ، مدرسه ی هنر مزرعه بلال نیست آقا ، که هر سال محصول بهتری داشته باشد.
در کواکب آسمان هم یکی میشود ستاره درخشان ، الباقی سوسو میزنند . . . .
God bless his soul ???
خدا رحمتش کند بازیگر بسیار خوبی بود خدا بیامرزدش