ملکه ی ۹۲ ساله ی بریتانیا، صاحب طولانی ترین دوره ی سلطنت در تمام تاریخ بریتانیا، اختیاراتی مخصوص به خود دارد، مثل عفو مجرمان، اعلام جنگ، فرماندهی نیروهای مسلح و غیره. علاوه بر این ها، قوانینی در این کشور وجود دارد که ملکه بریتانیا از آن ها مستثنی است. اما این قوانین کدام هستند؟
۱- نیازی به پاسپورت ندارد
ملکه بریتانیا وقتی قصد سفر می کند، هرگز نگران جا ماندن پاسپورتش نمی شود. پاسپورت های شهروندان بریتانیایی از طرف ملکه الیزابت صادر می شود. در نتیجه، او خود نیازی به داشتن پاسپورت ندارد.
۲- ملزم به پرداخت مالیات نیست (اما این کار را انجام می دهد)
اگرچه بخشی از مالیاتی که شهروندان بریتانیایی پرداخت می کنند صرف امور زندگی ملکه الیزابت می شود، اما او خود از نظر قانونی ملزم به پرداخت مالیات نیست. با این حال او این کار را انجام می دهد. از سال ۱۹۹۲، ملکه داوطلبانه مالیات درآمدها و سود سرمایه اش را پرداخت کرده است.
۳- ملزم نیست درخواست برای آزادی اطلاعات را قبول کند
طبق قانون آزادی اطلاعات در بریتانیا، مطبوعات و عموم مردم اجازه دارند از چهره های عمومی سؤال کرده و درباره ی آن ها اطلاعات کسب کنند. با این حال، ملکه، همسر ملکه، فرزندان آن ها و نوه هایشان از این قانون مستثنی هستند، یعنی کسی هرگز نمی تواند از آن ها سؤالی کند.
۴- نیازی به گواهینامه ی رانندگی ندارد
اگر ملکه بریتانیا تصمیم بگیرد با ماشین به گردش برود، مجبور نیست گواهینامه با خود داشته باشد. ملکه الیزابت ملزم به داشتن گواهینامه یا گذراندن آزمون های رانندگی نیست. البته ملکه در جریان جنگ جهانی دوم راننده ی کامیون ارتش بود و به طور کامل در رانندگی تسلط دارد.
۵- مجبور نیست محدودیت های سرعت در رانندگی را رعایت کند
تفاوتی ندارد ملکه خود پشت فرمان باشد یا تنها در خودرو حضور داشته باشد؛ مقام سلطنتی او این اجازه را می دهد که هر قدر که مایل باشد سریع یا آهسته براند. طبق قانون، محدودیت های سرعت در مورد وسایل نقلیه ی پلیس، آتش نشانی، گروه های امداد رسانی، آمبولانس یا سازمان جرایم سازمان یافته صدق نمی کند و این در صورتی است که احتمال دارد رعایت محدودیت سرعت مانع از هدف آن ها در آن موقعیت شود. جا به جایی نخست وزیر و خاندان سلطنتی توسط پلیس انجام می شود بنابراین چون پلیس مشمول این قانون می شود، راننده ی خودروی آن ها هم از محدودیت های سرعت مستثنی است.
۶- در برابر پیگرد قانونی مصونیت دارد
اگر ملکه الیزابت قانونی را زیر پا بگذارد که در این فهرست نیست، کسی نمی تواند او را تحت پیگرد قانونی قرار دهد. طبق قانون، شکایت از ملکه بریتانیا به دادگاه یا پیگرد قانونی او غیر ممکن است.
۷- می تواند قو بخورد
اگرچه خاندان سلطنتی بریتانیا عادت های غذایی خاص خود را دارند اما این به معنای آن نیست که ملکه بریتانیا تا به حال واقعا قو خورده است. با این حال، اگر او مایل باشد می تواند این کار را انجام دهد. طبق قانون، جز ملکه الیزابت، هیچ کس دیگری در سراسر بریتانیا اجازه ی خوردن قو ندارد.
۸- می تواند صاحب تمام دلفین ها باشد
بر اساس قانون عجیبی که قدمت آن به دهه ی ۱۳۰۰ میلادی باز می گردد، فرمانروای بریتانیا صاحب تمامی ماهی های خاویار، نهنگ ها و دلفین های آب های پیرامون کشور بریتانیا است. علاوه بر این، همه ی قوهای رود تیمز در بریتانیا هم متعلق به ملکه الیزابت هستند.
از عفو ملوکانه تا اعلام جنگ؛ با اختیارات ملکه بریتانیا آشنا شوید
ملکه بریتانیا چه وسایلی را در کیف دستی اسرار آمیز خود قرار می دهد؟
۲۵ حقیقت باور نکردنی در مورد ملکه الیزابت دوم که احتمالا نمی دانستید
وعده های غذایی یک ملکه؛ «الیزابت دوم» در طول شبانه روز چه خوراکی هایی می خورد؟
با ۹ غذایی آشنا شوید که ملکه انگلستان هرگز به آن ها لب نمی زند
مورد اول هرکی میتونه سوال کنه ولی ملکه و اون پسراش اجباری به پاسخ ندارن. ولی پاسخ میدن اگه سوال کنن. اگه پاسخ ندن فردا صبحش مردم قانون عوض میکنن بعدم ملکه و پسر و خاندانش مجبور میشن. پس خیلی فرقه بین زندان افتادن مردم تو ایران برا سوال و تو بریتانیا
مالیاتم میدن همونطور که گفته شده. گه نده مردم شبش قانونو عوض میکنن صبحشم مجبوره مالیات بده
شکایت میشه کرد. هر نوع شکایتی که بخوایی میتونی بکنی ولی وقتی خلافی نکرده چرا میخوایی شکایت کنی؟
اونقدر سیستم شفافه که از بروز خطا تو خاندان پادشاهی طویله که حتی کاغذری که روش میخواد نامه بنویسه به صورت شفاف میدونن از کجا هست چقدر پولشو دادن مالیات خریدشو دادن یا نه.