خروپف هایتان را جدی بگیرید! ۱۴ نکته مهمی که باید درباره خطرات خروپف کردن بدانید

خروپف هایتان را جدی بگیرید! ۱۴ نکته مهمی که باید درباره خطرات خروپف کردن بدانید

حدود نیمی از افرادی که حین خواب خروپف می کنند، تنها مشکل شان تولید صداهای ناخوشایند است، اما نیم دیگری از آن ها در حقیقت دچار مشکل خطرناکی به نام اختلال وقفه ی تنفسی در خواب هستند.در اثر این اختلال، حین خواب مجرای تنفسی مسدود و در نتیجه جلوی تنفس گرفته می شود، شخص با صدای بلند خروپف می کند و در حقیقت در طی شب بارها تنفس او قطع می شود. این اختلال در صورت غفلت حتی می تواند منجر به مرگ شود. بنابراین هرگز نباید نسبت به خروپف خود یا اطرافیان تان بی توجه باشید. با نکاتی مهم درباره ی خروپف کردن و ارتباط آن با اختلال وقفه ی تنفسی در خواب همراه باشید.

۱- ریسک بروز وقفه ی تنفسی در خواب در تمام گروه های سنی وجود دارد

خروپف کردن

اگرچه احتمالا تصور می کنید تنها افراد مسن هستند که خروپف می کنند، اما حقیقت آن است که ریسک بروز وقفه ی تنفسی در خواب در همه ی گروه های سنی وجود دارد. این اختلال می تواند در هر کسی با هر سن و وزنی وجود داشته باشد و اگر علائم وقفه ی تنفسی در خواب را در خود می بینید باید آزمایش بدهید. این اختلال نه تنها کیفیت زندگی تان را تحت تأثیر قرار می دهد، بلکه می تواند عامل یا تشدید کننده ی بیماری های مختلفی باشد.

۲- وقفه ی تنفسی در خواب می تواند عامل افسردگی تان باشد

عادات خواب نقش مهمی در بیماری های روانی دارند. وقفه ی تنفسی در خواب با علائم افسردگی عمده مرتبط است. خروپف کردن، با دهان نفس کشیدن یا توقف تنفس در حین خواب تقریبا در تمامی علائم افسردگی مثل احساس ناامیدی و شکست نقش دارند.

۳- خروپف نکردن به معنای عدم وجود این اختلال نیست

اگرچه خروپف های بلند از نشانه های وقفه ی تنفسی در خواب هستند، اما خروپف نکردن به معنای آن نیست که دچار مشکل وقفه ی تنفسی در خواب نیستید. اگر شب ها خواب مناسبی ندارید و همیشه احساس خستگی می کنید لازم است که آزمایش بدهید، حتی اگر علائم رایج وقفه ی تنفسی در خواب را نداشته باشید.

۴- خروپف کردن روی سلامت قلب تأثیر می گذارد

وقتی خواب هستید، بدن درگیر یک فرآیند احیا کننده می شود که روی تمام قسمت های آن از جمله قلب تأثیر می گذارد. طبق تحقیقات، خروپف کردن می تواند دیواره ی  سرخرگ های کارتویدی را تغییر دهد؛ مسأله ای که آن ها را مستعد آسیب های ناشی از تصلب شرایین می کند و ریسک سکته را بالا می برد.

۵- مصرف قرص های خواب آور و مشروبات الکلی خروپف را تشدید می کند

اگر از قرص های خواب آور یا مشروبات الکلی برای کمک به خوابیدن تان استفاده می کنید، باید بدانید که این روش ها تنها مشکل تان را بدتر می کنند. قرص های خواب آور اغلب در کسانی که دچار اختلالات خواب هستند تأثیر معکوس دارند. مصرف مسکن ها، داروهای خواب آور و مشروبات الکلی سه تا چهار ساعت پیش از زمان خواب، ناحیه ی فوقانی مجرای تنفسی را سست تر کرده و کیفیت خواب را کم می کند. قرص های خواب آور هم تأثیرات آرام بخش دارند و می توانند خروپف را تشدید کنند.

۶- حفظ آب بدن بسیار تأثیر گذار است

حتما از اهمیت حفظ آب بدن آگاه هستید، اما شاید ندانید که این مسأله به خوابیدن تان هم کمک می کند. اگر به اندازه ی کافی آب ننوشید خروپف تان تشدید خواهد شد. با بیشتر شدن ضخامت ماده ی مخاطی درون بینی، خروپف شدت بیشتری پیدا می کند. با این حال، در نزدیکی زمان خواب تان زیاد آب نخورید و در ساعات پایانی روز از خوردن نوشیدنی های کافئین دار پرهیز کنید چون باعث بیدار ماندن تان می شوند و ادرار آور هستند.

۷- ریسک فاکتورهایتان را بشناسید

اضافه وزن، فشار خون بالا و افزایش سن، ریسک خروپف را بیشتر می کنند. حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان خروپف می کنند و ۶۰ درصد از مردان بالای ۴۰ سال خروپف دائمی دارند. اگرچه همه ی کسانی که خروپف می کنند دچار اختلال وقفه ی تنفسی در خواب نیستند، اما خروپف یک نشانه ی هشدار دهنده است که باید جدی گرفته شود. دیگر نشانه هایی که باید به آن ها توجه داشت عبارتند از احساس خواب آلودگی در طول روز، اضافه وزن و فشار خون بالا (از هر سه نفری که فشار خون بالایی دارند، یک نفر دچار اختلال وقفه ی تنفسی در خواب هم هست).

۸- خروپف می تواند باعث مرگ زودرس شود

افرادی که به دلیل ابتلا به اختلال وقفه ی تنفسی در خواب خروپف می کنند، احتمال مرگ زودرس در آن ها ۴۰ درصد بیشتر است. بنابراین مهم است که درباره ی خروپف هایتان و علائم وقفه ی تنفسی در خواب با یک پزشک صحبت کنید.

۹- خروپف در نتیجه ی ضعیف بودن ماهیچه ها به وجود می آید

با بالا رفتن سن، تون عضلانی بدن تحلیل می رود. تون عضلانی میزان سفتی و قوام ماهیچه ها در حالت استراحت است. این مسأله در مورد ماهیچه های حلق یا همان مجرای تنفسی هم صدق می کند. بروز بیماری های تنفسی ای مثل وقفه ی تنفسی در خواب، مقاومت ناحیه ی فوقانی مجرای تنفسی و خروپف، با افزایش سن بیشتر می شود.

۱۰- بالش تان تقصیری ندارد

اختلال در خواب باعث خستگی، نگرانی و درد صورت در زمان بیداری می شود. در این مواقع تصور می کنیم مشکل از تخت، بالش، اضطراب یا بالا رفتن سن است. کسی که همیشه دچار مشکل وقفه ی تنفسی در خواب بوده است ممکن است با افزایش سن، این مشکل در او تشدید شود اما عکس آن هم امکان پذیر است یعنی اگر مشکل تنفسی تان در خواب را درمان کنید ممکن است با بالا رفتن سن خواب بهتری را تجربه کنید.

۱۱- وقفه ی تنفسی در خواب می تواند به دندان ها آسیب بزند

خروپف کردن مداوم می تواند منجر به ساییده شدن دندان ها شود. کسانی که مبتلا به اختلال وقفه ی تنفسی در خواب هستند ممکن است دچار حساسیت دندانی یا گرفتگی عضلات فک شوند. علت این مسأله آن است که در این حالت مجرای تنفسی مسدود می شود. طبق تحقیقات، از هر چهار نفری که دچار این اختلال هستند، یک نفر در زمان خواب دندان قروچه می کند.

۱۲- خروپف می تواند تمام روزتان را خراب کند

اگر خروپف های شبانه ی یکی از اعضای خانواده مزاحم خواب شما می شود، اگر پشت فرمان خواب تان می برد و اگر تمام روز خسته هستید، بنابراین یک اختلال خواب سلامتی شما را به خطر انداخته است. اگر به این مسأله بی توجه باشید، گرفتار عواقب دراز مدت آن خواهید شد.

۱۳- خروپف می تواند باعث تصادف شود

خواب آلودگی یکی از عوامل اصلی تصادفات رانندگی است. از طرفی، یکی از نشانه های مهم اختلال وقفه ی تنفسی در خواب، خروپف است. تحقیقات نشان می دهد سالانه افراد زیادی بر اثر خواب آلودگی ناشی از این اختلال در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند. چون این افراد هرگز خواب عمیقی را تجربه نمی کنند و در نتیجه همیشه احساس خستگی می کنند. علاوه بر این، ریسک اضافه وزن، بیماری قلبی و دیگر بیماری های مزمن در چنین افرادی بیشتر است.

۱۴- درمان آن امکان پذیر و اغلب ساده است

روش های درمانی مختلفی برای خروپف وجود دارد. در بعضی افراد ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مثل کاهش وزن، تغییر حالت خوابیدن و مصرف نکردن مشروبات الکلی می تواند نتیجه بخش باشد. در بعضی دیگر هم استفاده از ابزارهای دهانی مخصوص خروپف هم می تواند مؤثر باشد. یک گزینه ی دیگر هم انجام جراحی بر روی ناحیه ی فوقانی مجرای تنفسی است.

منبع: rd
دیجیاتو
بدون نظر

ورود