پلاک منطقه آزاد، شرایط دریافت و قواعد و مقرراتی دارند که رعایت آن ها الزامی است. اگر شما در استان خوزستان هستید، در شهر های آبادان و خرمشهر با خودرو پلاک منطقه آزاد اروند می توانید تردد کنید. به خودروهایی که پروانه ورود موقت گمرکی آنها دارای تمدید نباشد مرخصی اعطاء نخواهد شد. لذا جهت تمدید پروانه ورود موقت به دایره ورود موقت اداره کل گمرک خرمشهر مراجعه و اقدام لازم بعمل آید .
شایان ذکر است که حداقل اعتبار پروانه موقت جهت دریافت مرخصی یک ماه می باشد . این یک ماه نباید از زمان تعیین شده برای مرخصی کمتر باشد. به خودروهایی که از محدوده مصوب بدون مجوز خارج و یا اقدام به دستکاری دستگاه GPS نموده اند مرخصی تعلق نخواهد گرفت. ( اعطاء مرخصی به اینگونه خودروها صرفاً پس از پرداخت خسارت طبق آئین نامه خسارات خودرویی امکان پذیر است). در صورت عدم تغییر برنامه ریزی دستگاه GPS تا مرکز استان مرخصی اعطاء نخواهد شد . لذا جهت ایجاد تغییرات دستگاه GPS به صفحه اصلی سایت اینترنتی سازمان منطقه آزاد اروند بخش ثبت نام تردد تا مرکز استان مراجعه و نسبت به دریافت نوبت اقدام نمایند.
زمان ثبت نام مرخصی خودروهای پلاک اروند
ثبت نام جهت دریافت مرخصی ۱ ( اول )لغایت ۱۵( پانزدهم ) ماه قبل برای ماه بعد از آن است مدت مرخصی یکماه در سال بوده و بعد از تأیید ثبت نام مرخصی دیگر امکان انصراف و یا جابجایی وجود ندارد. در صورت انصراف از دریافت مرخصی و یا جابجایی زمان مرخصی ، وجوه واریزی مسترد نخواهد شد و هنگام ثبت مرخصی جدید وجوه اعلام شده می بایست مجدداً واریز گردند. به افراد ثبت نامی بدون واریزی مبلغ ، مرخصی اعطاء نخواهد شد.
مرخصی با پلاک گذر موقت به خودرو اختصاص داده می شود و نه به اشخاص و در صورت نقل و انتقال خودرو و استفاده مالک قبلی از مرخصی یکماه ، مالک جدید می بایست یکسال در انتظار باشد تا مرخصی بعدی را دریافت نماید.
مدارک لازم
هنگام دریافت مرخصی به همراه داشتن اصل و تصویر مدارک ذیل الزامی می باشد
- اصل پروانه ورود موقت دارای اعتبار ( تمدید ) به همراه ۲ برگ تصویر آن
- اصل شناسنامه مالکیت خودرو به همراه تصویر آن
- اصل کارت خودرو به همراه تصویر آن
- اصل بیمه شخص ثالث به همراه تصویر آن
- اصل وکالتنامه وکیل به همراه ۲ برگ تصویر آن
- اصل کارت ملی و یا مدرک شناسایی معتبر مالک خودرو و یا وکیل قانونی به همراه تصویر آن
- اصل فیش های واریزی به همراه تصویر آن
- واریز مبلغ ۲۰۰،۰۰۰ ریال به شماره حساب ۰۱۰۵۹۳۱۲۵۰۰۰۸ بانک ملی و یا شماره حساب ۱۰۴۷۰۵۳۹۰۷ بانک تجارت بنام سازمان منطقه آزاد اروند
- واریز مبلغ ۲۰۰،۰۰۰ ریال به شماره حساب ۲۱۷۰۱۰۲۳۰۵۰۰۴ بانک ملی بنام دارائی و امور مالیاتی
- واریز مبلغ ۵۰،۰۰۰ ریال به شماره حساب ۰۱۰۰۸۰۱۴۲۶۰۰۴ بانک ملی بنام بنیاد تعاون ناجا
ویژگیهای پلاکهای جدید خودرو در مناطق آزاد
در کنار افزایش ظرفیت، درج نشان منطقه آزاد مورد استفاده، دو زبانه شدن شمارهها، همسانی رنگ زمینه پلاک منطقه آزاد با پلاکهای سرزمین اصلی در عین تفاوت با آنها، فرد محور بودن پلاک و قابلیت خوانده شدن توسط دوربینهای نظارتی پلیس راهور از جمله ویژگیهای پلاک جدید است. اندازه پلاک های جدید در قطع ۱۵*۳۶ است و رنگ سفید برای خودروهای شخصی، رنگ زرد برای خودروهای عمومی و رنگ قرمز برای خودروهای دولتی استفاده خواهد شد.
خودروهای مناطق آزاد پیش از این برای تردد در سرزمین اصلی باید نسبت دریافت پلاک موقت اقدام میکردند که فرآیندی زمانبر بود اما با اجرای طرح جدید دیگر نیازی به تعویض پلاک نبوده و افراد میتوانند با همان پلاک به سرزمین اصلی وارد شوند. گفتنی است طرح ملی پلاکهای ویژه مناطق آزاد کشور روز سه شنبه ۱۰ مرداد ماه ۹۶ با حضور سردار موسی امیری جانشین فرمانده پلیس راهور رونمایی شد.
محدوده تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد کجاست؟
خودروهایی که از طریق مناطق آزاد به کشور وارد میشوند، شعاع حرکتی مشخصی دارند و تنها در صورتی میتوانند از این محدوده خارج شوند که خروج آن ها یا بر اساس مجوزهای صادرشده باشد، یا نسبت به پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و سود بازرگانی اقدام کنند. به همین ترتیب در صورتی که این خودروها اقدام به پرداخت حقوق و عوارض گمرکی نکنند یا شرایط لازم برای ترخیص این خودروها وجود نداشته باشد، خودروهای پلاک مناطق آزاد تنها تا شعاع مشخصی که آییننامه راهنمایی و رانندگی مشخص کرده است، میتوانند تردد کنند.
بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، طبق ماده ۱۶ این آییننامه، شعاع مشخص شده برای تردد این خودروها در مناطق مختلف یکسان نیست و با هم تفاوت دارد. براساس تبصره ماده ۱۶ آیین نامه راهنمایی و رانندگی این محدودهها در مناطق آزاد مختلف به شرح زیر است:
- منطقه آزاد اروند تا مرکز استان (حدود ۱۲۰ کیلومتر)
- منطقه آزاد انزلی تا شعاع ۵۰ کیلومتر
- منطقه آزاد ارس تا مرکز استان (حدود ۱۳۰ کیلومتر)
- منطقه آزاد ماکو تا شعاع ۳۰ کیلومتر
- خودروهای پلاک منطقه آزاد چابهار تا شعاع ۳۰ کیلومتری
گمرک ایران در پایان تاکید کرده است که خروج این خودروها از شعاع مصوب به منزله ورود غیرقانونی کالای گمرک نشده، به قلمرو گمرکی به حساب میآید و مشمول بند الف ماده ۱۱۳ قانون امور گمرکی خواهد بود. اگر تجربه شماره گذاری خودرو پلاک موقت دارید، دیدگاه های خود را در اختیار ما قرار دهید.
بالاخره چی شد ،خودروهای حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی مجوز گذر موقت میدن یا نه؟
سلام،درصورت امکان شماره تماس جهت مشاوره وراهنمایی میخواستم
با ناجا یا منطقه آزاد تماس بگیرید
سلام جناب زمانی ، میخوام از منطقه آزاد ماشین بگیرم و بعدش بیارم تهران . شرایط پلاک ملی کردنش به چه صورته؟ اولا امکانش هست یا نه ؟ دوما چقدر هزینه داره و چقدر زمان میبره ؟ ممنون میشم پاسخ بفرمایید
سلام
لطفا قوانین جدید را از همان منطقه آزادی که خودرو را تحویل گرفتید، دریافت کنید.
این قوانین کوفتی برای ماست فقط… تا از شادی دنیا بی بهره باشیم…. تا این ماشینای گرازه خودشونو به قیمت گزاف به مردم قالب کنن…… ننگ بر خودرویییی های ایراننننن……………. ننگ بر اونایی که این ماشینای گرازه رو میخرن و پول تو جیب این نامردا میریزن…
من پارسال مرخصی گرفتم از رشت ولی خیلی خیلی اذیت شدم ۲۷ اسفند ۹۷ گرفتم یک ماهه. بشدت شلوغ بود و اذیت کننده سه چهار روز وقت برد تا درست شد. امسال نمیدونم چطوری شده شرایطش
سلام خسته نباشید میخواستم بدونم من خوزستانی هستم و در قشم ماشین پلاک منطقه دارم آیا میتونم بیارم خوزستان پلاک منطقه اروند بگیرم برای لطفاً کمک کنید ممنونم
جالبه شهرهای خرمشهر و آبادان و اروند اینها به خودروهاشون مرخصی میدن اونم فقط بخاطر اینکه عراقی ها هم بتونن با خودروهاشون گذرکنن و وارد سرزمین اصلی بشن اما کیش رو اجازه نمیدن چون عراقی ها اونجا نیستن
باعرض سلام بنده ۵ تا ماشین خریدم مرسدس بنز اس ۵۰۰ ۲ تا و سه تا ماشین بی ام دبلیو فقط برگه سبز کمپانی دارد چطور میتونم نمره اش کنم تشکر ۰۹۱۲۰۳۸۹۰۰۳