دیدن افرادی که همه زندگیشان در سفر سپری میشود، کسانی که زندگی معمولی را کنار گذاشتهاند و گوشه و کنار جهان را سیاحت میکنند تا حدی رشکبرانگیز است. این افراد آموختهاند که زندگی فراتر از آن چیزی که اکثر مردم انجام میدهند.
اما این سبک زندگی مختص گردشگران است، یعنی اشخاصی که پایه و اصل زندگیشان بر جابهجایی بنا نهاده شده است و این روند شامل افرادی که قصد دارند برای همیشه از یک کشور به کشور دیگر بروند مصداق ندارد.
گردشگر بودن یعنی اینکه شما برای مدتی کوتاه از شغل خود فاصله بگیرید و از شهری به شهر دیگر بروید و از ظرفیتهای گردشگری دیدن کنید. در این مسیر هم شاید کارهای عادی زندگی را انجام دهید اما در نهایت میدانید که قرار است به زودی به خانه برگشته و زندگی عادی خود را داشته باشید.
اما وقتی صحبت از مهاجرت به میان میآید، جریان بازی به طور کلی تغییر میکند. در کنار مشکلاتی که ممکن است مهاجر با آن مواجه شود، باید بدانید که این تغییر در زندگی تجربه بسیار خوشایندی خواهد بود.
هنگامی که تصمیم میگیرید در کشوری دیگر با فرهنگ و قوانین متفاوت زندگی کنید، تازه متوجه میشوید که زندگی تا چه اندازه شگفتانگیز و جذاب است. شما به تدریج عادتهای تازه پیدا میکنید، از مسایل جدیدی لذت خواهید برد و با فرهنگ و عقاید جدیدی مواجه خواهید شد که نگاهتان به زندگی را تغییر میدهد.
در کشور جدید به مسایلی توجه خواهید داشت که شاید تاکنون حتی به آنها فکر هم نکردهاید. با چالشهای روبهرو میشوید که هرگز تجربه آنها را نداشتهاید. همه این مسایل دست در دست هم باعث میشوند تا طراوت دوبارهای به زندگیتان وارد شود.
وقتی هنوز به طور کامل با زبان و فرهنگ کشور مقصد آشنا نیستید، دایم در حال یادگیری و تمرین خواهید بود. برای زندگی و مخارج خود برنامهریزی دقیق خواهید داشت و با احتیاط بیشتر از کشور خودتان با آدمها معاشرت خواهید داشت.
پس از مهاجرت به کشوری دیگر این را میآموزید که برای عقاید و باورهای متفاوت دیگران ارزش و احترام قائل باشید. همچنین، مقایسه فرهنگ جدید و فرهنگ کشور خودتان باعث میشود تا اطلاعات بیشتری نسبت به کشور خود کسب کنید.
با این تفاسیر اینطور به نظر میرسد که مهاجرت کردن یکی از جذابترین کارهایی است که یک نفر میتواند در طول زندگی خود انجام دهد. اما چنین فعالیتی به چشمانداز دقیق و برنامهریزی هدفمند نیاز دارد. برای بهره مند شدن از لذتهای زندگی جدید، بدون شک باید پیشزمینه فکری صحیحی از مهاجرت داشته باشید.
به همین خاطر، ما در ادمه این مطلب ۱۰ موضوعی که حتما باید پیش از مهاجرت به کشورهای خارجی در نظر داشته باشید را نوشتهایم. امید که مورد توجهتان قرار بگیرد.
مهاجرت کردن به کشورهای خارجی دلایل گوناگونی دارد؛ از ایجاد تنوع در زندگی گرفته تا امید به ساختن زندگی بهتر، بهرهمند شدن از هزینههای کم زندگی، امکانات بیشتر، بهرهمندی از حقوق شهروندی و دهها فاکتور دیگر.
پیش از خرید بلیط یکطرفه به کشوری دیگر و بستن بار سفر برای همیشه ۱۰ نکته زیر را مدنظر داشته باشید.
اولین موضوعی که پیش از مهاجرت به کشورهای دیگر باید مدنظر داشته باشید، زبان مقصد است. شما بدون آشنایی با زبان کشوری که قصد اقامت در آن را دارید، نمیتوانید سادهترین امور زندگیتان را مدیریت کنید. برای این منظور، پیش از راهی شدن حداقل در حد مبتدی زبان بیاموزید تا بتوانید در آنجا با مردم ارتباط برقرار کنید.
۲- انتخاب کشور مقصد
در وهله اول باید از خودتان بپرسید قصدتان از مهاجرت کردن چیست؟ آبوهوا، مسایل سیاسی، مسایل اقتصادی، آرامش، آزادی، امکانات یا … پس از تعیین این موضوع میتوانید کشورهای مناسب را بررسی کرده و در نهایت مقصد خود را تعیین کنید.
۳- توجه به مالیات، بیمه و بقیه خرجهای زندگی
پیش از مهاجرت حتما در مورد هزینههای زندگی، مالیات و بیمه تحقیق کنید. بدون آگاهی از این مسایل ممکن است در آنجا با مشکلات ناخواستهای مواجه شوید.
۴- کسب اطلاعات در مورد هزینههای پزشکی
بسیار مهم است که پیش از سفر در مورد خدمات پزشکی و هزینههای دارو و درمان در کشور مقصد هم تحقیق کنید. ارزان بودن هزینههای درمان از جمله مسایلی است که باید به آن توجه داشته باشید.
۵- خرید ملک یا ماشین
شاید اولین کاری که بخواهید پس از مهاجرت به کشور مقصد انجام دهید خرید خانه یا ماشین باشد. اما توصیه میکنیم کمی دست نگه دارید. تا یک سال پس از مهاجرت از خریدهای بزرگ پرهیز کنید. به خودتان فرصت دهید تا با فرهنگ و شرایط زندگی در کشور جدید کاملا آشنا شوید.
خرید ملک و ماشین در کشورهای مختلف با هم فرق دارد و ممکن است شرایطی داشته باشد که از آن آگاه نباشید و در نهایت با مشکل مواجه شوید. تا وقتی با محلیهای قابل اعتماد آشنا نشدهاید سرمایه خود را برای خرید هیچ وسیله بزرگی خرج نکنید.
۶- امنیت
یکی از مهمترین مسایلی که برای مهاجرت به کشورهای خارجی باید مدنظر داشته باشید، بررسی میزان امنیت شهروندان کشور مقصد است. البته خودتان هم با رعایت برخی از مسایل میتوانید امنیت جان و مالتان را حفظ کنید. مثلا لازم نیست در خیابان زیورآلات طلا از سر و گردن خود آویزان کنید. یا دیر وقت در خیابانها تنها تردد نکنید. بد نیست که یک حیوان خانگی همچون سگ همیشه همراه داشته باشید.
در نهایت هم، کشورهایی که امنیت پایینی دارند را انتخاب نکنید.
۷- تحقیق در مورد بازار کار و کسب درآمد
پس از مهاجرت متوجه میشوید که زندگی در کشورهای دیگر به هیچ عنوان ارزان نیست و پسانداز مالی شما خیلی سریع تمام میشود. به همین خاطر باید سریعا به فکر یافتن کار باشید. درست است که پس از رسیدن به کشور مقصد در روزهای اول هیجان زده هستید، اما با احتیاط زیادی پولهای خود را خرج کنید و از تفریحات غیرضروری پرهیز کنید. به این فکر کنید که بعدا هم میتوانید این کارها را انجام دهید و اول باید کار مناسبی پیدا کنید تا خیالتان از مسایل مالی جمع باشد.
۸- استفاده از فناوری
تکنولوژی در کشورهای خارجی بهترین وسیله برای در ارتباط بودن با دوستان است. پس از ورود به کشور دلخواه، سیم کارت و موبایل آنجا را تهیه کنید. اپلیکیشنهایی همچون اسکایپ، واتساپ، نقشه، مترجم زبان و … برای داشتن زندگی راحتتر بسیار ضروری هستند.
۹- ارتباط برقرار کردن با محلیها
پس از رفتن به کشوری دیگر به جای یافتن بقیه ایرانیها، به جمع مردم همان کشور بپیوندید تا با ارتباط برقرار کردن با آنها، در سریعترین زمان زبان و فرهنگ آنها را بیاموزید. بدین واسطه زندگی در آن کشور برایتان بسیار آسانتر خواهد بود. مردم محلی همه اطلاعات لازم در مورد تعطیلات، قوانین، عادتها، رسوم و زندگی روزمره را رایگان در اختیارتان قرار خواهند داد.
۱۰- مهارتهای اجتماعی
پس از ورود به کشور موردنظر، به پارک، کافه، باشگاه و دیگر مکانهای عمومی بروید. از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. در کلاسهای آموزش زبان ثبت نام کنید. دوستان محلی پیدا کنید. تا حد امکان دامنه ارتباطات اجتماعی خود را گسترده کنید.
همیشه لبخند بزنید. صادق باشید. سعی نکنید به افراد رشوه بدهید یا آنها را بخرید. برای جلب توجه تلاش نکنید.
بدون نظر