هفتم مهر ماه هزار و سیصد و نود و هفت! یک تاریخ جالب برای خیلی ها که میخواستند بعضی از کارها را در این تاریخ خاطره انگیز انجام دهند. تاریخی که به راحتی در یاد ها می ماند و تا آغاز عصر ایران ۱۴۰۰، تنها ۲ تاریخ این سبکی پیش روی خواهد بود. داستان از این قرار است که چندی پیش، برخی از مادران لاکچری گرد، به منظور استفاده از این تاریخ، تولد نوزادان خود را زودتر از زمان مقرر انجام داده و در ۹۷/۷/۷ صدها سزارین پیش از موعد در سراسر کشور انجام شد که بازتاب های گسترده خبری به خصوص در فضای مجازی ایرانیان به همراه داشت. سزارین الکتیو! گویا مدتی خیلی مرسوم شده است!
اگر روزگاری اسم دختران و پسران، زبیده و سکینه و کلثوم و قاسم و عثمان بود و امروزه، ترند تغییر کرده و به لیانا و درسانا و آرین و رادین و . . . رسیده ایم، تاریخ تولد هم با ترند جدیدی همراه شده است که نمونه اش را دیروز در ایران شاهد بودیم. تولد کودکانی در یک تاریخ نوستالژی! تاریخی که بخشی از فرهنگ مسلط در جامعه امروز ایران را نمایان کرده و نشان می دهد که طیفی از جامعه تا چه اندازه درگیر خرافات و تفکرات عجیب و غریب و بعضا باورنکردنی در عصر هزاره سوم هستند!
۹۷/۷/۷ تاریخی که بر اساس اخبار رسیده، ۲ روز گذشته را موجب شلوغی بخش های زنان و اتاق های عمل در برخی بیمارستان های خصوصی شده است، از طرفی برخی پدر و مادرها به دلیل اینکه سه عدد هفت در تاریخ امروز وجود دارد و هفت را عدد خوش شانسی می دانند، اصرار دارند که نوزادشان در این روز متولد شود و میلیون ها تومن صرف این سزارین نوستالژی کردند.
«فرزندم در تاریخ ۹۶/۶/۶ به دنیا آمده است»، «تاریخ تولد فرزندم ۹۷/۷/۷ است» اینها جملاتی است که برخی والدین و مادران باردار با افتخار آن را بیان می کنند، مد جدیدی که یکی دو سالی است باب شده و والدین به دنبال تولد فرزندشان در تاریخ تولد شیک و خاص هستند، برخی تاریخ های رُند را انتخاب می کنند و برخی والدین به دنبال آن هستند که هر طور شده نوزادشان در روزی که خودشان متولد شده اند یا در روزی مانند سالگرد ازدواجشان به دنیا بیاید و این فرای همه مدهای لاکچری بازها از جمله تزئین اتاق زایمان مادر باردار است.
متاسفانه این انتخاب های لاکچری در بین والدین امروزی به عاملی برای تفاخر تبدیل شده است و پدر و مادرها سلامت نوزادشان را فدای تاریخ تولد شیک و رّند می کنند تا جایی که این مسئله واکنش معاون بهداشت وزیربهداشت را در پی داشت و آن را فاجعه نامید. معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفته بود که باید توجه کرد که دستکاری در تاریخ زایمانها، میزان بستری نوزاد در NICU و حتی مرگ نوزادان را افزایش میدهد و واقعا باید خانوادهها را از این کار منع کنیم.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این باره گفت: در بیمارستانهای دولتی مطابق بخش نامه وزارت بهداشت اینکه نوزاد با عمل سزارین متولد شود در انتخاب والدین نیست. مژگان جزی زاده کریمی درباره خبرهای منتشره از صفهای سزارین برای تاریخ ۹۷/۰۷/۰۷ در برخی بیمارستانها گفت: در بیمارستانهای دولتی مطابق بخش نامه وزارت بهداشت اینکه نوزاد با عمل سزارین متولد شود در انتخاب والدین نیست و شروطی برای این کار تعریف شده است، اما در بیمارستانهای خصوصی والدین میتوانند نحوه تولد و یا حتی تاریخهای نزدیک به زمان تولد را انتخاب کنند.
مد جدید تاریخ تولد خاص در ایران
اعظم السادات موسوی رئیس انجمن متخصصین زنان درباره خبر ازدحام در برخی بیمارستانها به منظور زایمان زودرس در تاریخ ۷/۷/۱۳۹۷ گفت: متأسفانه در دو سه سال اخیر تغییر فرهنگی در کشور ایجاد شده است که والدین دوست دارند تاریخ تولد نوزادشان در روز ویژهای باشد. این مسئله در سال گذشته بسیار مشاهده شده ما تلاش کردیم فرهنگسازی کنیم و از متخصصان زنان درخواست کردیم که زیر بار فشار خانوادهها برای زایمان زودرس در تاریخ خاص نروند.
فواید زایمان به موقع و خطرات زایمان زودرس
موسوی با بیان اینکه زایمان زودرس به سلامت جنین آسیب وارد میکند، گفت: وقتی زایمان در زمان فیزیولوژیک خود شروع میشود جنین تکامل پیدا کرده است و بر اثر درد مادهای در خون مادر ترشح و موجب تکامل ریه جنین میشود.
رئیس انجمن متخصصین زنان ادامه داد: انقباضات شکمی مادر در زمان زایمان فیزیولوژیکی به تخلیه آب ریه جنین کمک میکند و نوزاد با شرایط بهتری متولد میشود. وی تصریح کرد: وقتی اجازه داده نشود که پروسه فیزیولوژیک زایمان اتفاق بیفتد اختلالات تنفسی پس از تولد در نوزاد به وجود میآید و نیاز است که نوزاد را به دلیل نارس بودن در دستگاه قرار داد.
نظر شما درباره تراژدی سزارین لاکچری در ایران امروز چیست؟
وقتی که مردم به جای فکر کردن و به کار انداختن عقلشون، فقط چشمشون به شبکههای اجتماعی و ماهواره هست! بیشتر از این انتظار نمیره ازشون. جاهلیت مدرن که میگن، همینه…
عجب … فکر میکردم توو هزاره سوم این تفکرات رنگ باخته و کمتر شده ولی نه خرافات از نسلی به نسل بعد و از مادری به مادر بعد منتقل شده ، میشه … باش تا صبح دولتت بدمد ، میدمد!