چگونه اصالت داروهای داروخانه را استعلام کنیم؟

سخنگوی وزارت بهداشت: ۱۰ درصد داروهای جهان، تقلبی است

چگونه اصالت داروهای داروخانه را استعلام کنیم؟

اصالت دارو هایی که در ایران تهیه و تولید می شود را به راحتی میتوان از وزارت بهداشت استعلام کرد. از مصرف داروهایی که اصالت آن ها را استعلام نکرده اید جدا خودداری کنید. حتی اگر از داروخانه های معتبر سراسر کشور تهیه کرده اید. توصیه‌ای که در این زمینه مسئولان به مردم دارند این است که بحث استعلام اصالت کالاهای سلامت را جدی بگیرند،  به‌طوری که بعد از تهیه دارو و سایر کالاهای سلامت از طریق سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ یا از طریق نرم‌افزار TTAC که بر روی موبایل‌ها قابل نصب است و یا از طریق  سایت TTAC.IR اصالت کالا را استعلام و شناسایی کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت در مهر ماه ۹۷ گفته بود که مردم حتی دارویی را که از داروخانه می‌گیرند، حتما استعلام کنند. ما هم به خود داروخانه‌ها و هم به خریدار توصیه می‌کنیم این استعلام را انجام دهند. زیرا به هر حال به طرق مختلف و با روش‌های مختلفی فرآیند قاچاق و ورود کالاهای جعلی و تقلبی انجام می‌شود. سامانه هایی که وزارت بهداشت در سالهای اخیر راه اندازی کرده است، فواید خوبی دارد.

این سامانه ها می توانند مشخص کنند که به طور مثال کدام دارو بر اساس توزیع بیماری بیشتر در چه مناطقی استفاده می شود. همچنین این سامانه ارتباط سازمان غذا و دارو با گمرک و صنعت و تجارت را فراهم کرده است و اطلاعات این سامانه می تواند برای بانک مرکزی به عنوان ملاک توزیع ارز قرار گیرد.

چگونه اصالت داروها را استعلام کنیم؟
سخنگوی وزارت بهداشت: اصالت داروهای داروخانه استعلام شود

درباره دارو هم با توجه به اهمیت خاصی که دارد، توصیه به تک تک افرادی که دارو را تهیه می‌کنند، این است که اولا حتما دارو را از داروخانه تهیه کنند و در عین حال حتی دارویی را که از داروخانه تهیه می‌کنند، از طریق روش‌های اعلام شده استعلام کنند. این اقدام به ویژه درباره کالاهایی که تحت عنوان برند و کالاهای خارجی عرضه می‌شوند، بسیار مهم است.

آنچه باید بدانید 
  •  پس از خراشیدن لایه رویی برچسب زرد رنگ کنترل اصالت و استعلام کد ۱۶ رقمی آن توسط کاربر، نرم افزار تی تک به سامانه کنترل اصالت سازمان غذا و دارو متصل شده و نتیجه استعلام را به کاربر نمایش می‌دهد؛ سپس مردم بر اساس پیام ارسال شده برای آنان می توانند تصمیم بگیرند که آیا این محصول، قابلیت استفاده دارد یا ندارد.
  • به طور مثال اگر پیامی با این مضمون که «این محصول یک بار استعلام شده است» دریافت شد، نشانگر آن است که این برچسب قبلا استفاده شده و شاید آن را دوباره چسبانده اند یا اینکه خود فرد دوبار استعلام کرده است.
  • همچنین این سامانه مشخص می کند که محصول سلامت محور از کدام داروخانه یا فروشگاه تهیه شده است.
  • یکی از روش های مبارزه با قاچاق کالا، شناسه گذاری محصولات است که طی آن هم مصرف کنندگان می توانند بر استفاده از محصول نظارت داشته باشند و هم سازمان می تواند با مصرف کننده ارتباط داشته باشد.

راه های بررسی و کنترل اصالت کالا در برچسب های جدید

چگونه اصالت داروها را استعلام کنیم؟
برچسب های اصالت محصولات دارویی

۱-  استعلام از طریق آدرس  http://www.ttac.ir

بر روی برچسب های اصالت چندین کد مشاهده میشود. شما می توانید با وارد شدن به آدرس فوق و وارد کردن  هرکدام از کد های مورد نظر در محل خاص خود اصالت کالای خریداری شده را استعلام نمائید.

۲-  استعلام از طریق سامانه پیام کوتاه یا تلفن گویا

بر روی برچسب های اصالت، شناسه اصالت درج گردیده است. این شناسه یک کد ۱۶ رقمی بوده و توسط لایه ای پوشانده شده است که پس از خراشیدن و برداشتن این لایه توسط مصرف کننده آشکار خواهد شد. این شناسه را می توان از طریق شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲ و یا شماره تلفن گویا ۰۲۱۶۱۸۵ ، مورد بررسی و کنترل قرار داده و از اصالت کالای خریداری شده اطمینان حاصل نمود.

چگونه اصالت داروها را استعلام کنیم؟
تصویری از محیط نرم افزار کنترل اصالت محصول
چگونه اصالت داروها را استعلام کنیم؟
محیط نرم افزار تی تاک

۳- استعلام بارکد مندرج بر روی برچسب

بارکدهای مندرج بر روی برچسب را می توان از طریق تلفن همراه هوشمند بازخوانی کرد. جهت بازخوانی این بارکدها بایستی حتما سامانه TTAC  بر روی گوشی تلفن همراه نصب گردد. بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در اطلاعات دریافتی با فراورده مورد بررسی و یا عدم تایید فراورده مورد نظر از طریق روشهای فوق، اصالت کالا مورد تایید نمی باشد. لذا درصورت مشاهده این گونه موارد، موضوع را به معاونت غذا و دارو اطلاع دهید.

در هنگام استعلام اصالت کالا با برچسب های جدید پیام های گوناگونی ممکن است دریافت شود. نوع پیام دریافتی نشان دهنده اصالت کالای مورد نظر می باشد.

چگونه اصالت داروها را استعلام کنیم؟

انواع پیام های دریافتی:

۱- اصالت این فرآورده مورد تأیید است.

۲- اصالت این فرآورده قبلاً توسط همین سامانه/دستگاه کنترل شده است.

۳- اصالت این فرآورده قبلاً توسط سامانه/دستگاه دیگری کنترل شده است.

۴- این فرآورده تقلبی است.

۵- تاریخ مصرف این فرآورده گذشته است؛ لطفاً از مصرف آن خودداری فرمایید.

۶- لطفاً از مصرف فرآورده خودداری کرده و آن را به محلی که از آن خریده‌اید، بازگردانید.

۷- مصرف‌کنندۀ گرامی به‌ دلیل عدم بارگذاری کامل اطلاعات این فرآورده، امکان پاسخ‌ گویی توسط سامانۀ ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فرآورده‌های سلامت‌ وجود ندارد. لطفاً طی روزهای آینده مجدداً تلاش کنید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • فاطمه مرداد ۹, ۱۳۹۸

    سلام اگه به سامانه پیام دادیم و گزینه ی اخر جواب بود از کالا استفاده نکنیم ؟؟؟

    • علی زمانی مرداد ۱۱, ۱۳۹۸

      از سازمان غذا ودارو استعلام کنید و ریسک مصرف را نپذیرید

  • رها مهر ۳, ۱۳۹۸

    با سلام
    وقتی کد این محصول تقلبی هست برامون اومد چطوری برای مرجوع دادنش باید اقدام کرد؟