داروهای کمیاب و خاص را با کمک سامانه تلفنی ۱۴۹۰ پیدا کنید

داروهای کمیاب و خاص را با کمک سامانه تلفنی ۱۴۹۰ پیدا کنید

سامانه تلفنی ۱۴۹۰ پاسخگوی سوال‌های دارویی مردم است. همه می‌توانند مشکلات خود در حوزه دسترسی به دارو و داروخانه را با شماره های ۱۴۹۰ و سامانه پاسخگوی ۱۹۰ در میان بگذارند.

این سامانه‌ها در تمام ساعات شبانه‌روز پاسخگوی سوالات مردم در زمینه دارو هستند.

داروخانه‌های شبانه روزی حتی در ایام تعطیلات نیز در خدمت مردم هستند اما داروخانه‌های دیگر چون خصوصی هستند ممکن است تعطیل باشند بنابراین مردم می توانند سوالات خود در زمینه دسترسی به دارو را از این سامانه‌ها جویا شوند. البته لازم به یادآوری است که علاوه بر داروخانه‌های شبانه روزی خصوصی، داروخانه‌های بیمارستان ها نیز در تمام ایام تعطیلات به فعالیت خود ادامه می دهند.

مردم می‌توانند سوالات خود در زمینه کمبودهای دارویی، داروهای خاص و عوارض دارویی را نیز از سامانه ۱۴۹۰ بپرسند یا اگر تخلفی از داروخانه‌ای مشاهده کردند آن را به مرکز پاسخگویی دارویی ۱۴۹۰ اطلاع دهند تا پیگیری شود.

ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با اذعان به این که به دلیل استقبال زیاد هموطنان از این کد خدماتی، ممکن است در ساعات اوج فعالیت، مراجعان زمان بیشتری را در انتظار برقراری تماس باقی بمانند با هدف کاهش تعداد موارد پشت خط و به منظور افزایش سرعت عمل، سامانه پیام کوتاه داروهای کمیاب «سامان دارو» را با شماره تلفن ۲۰۱۴۹۰ طراحی کرده است.

متقاضیان داروهای کمیاب می‌توانند نام داروی مورد نیاز خود را با املای صحیح انگلیسی به شماره ۲۰۱۴۹۰ به صورت پیام کوتاه ارسال کنند. سامانه به محض یافتن دارو در داروخانه‌های سطح شهر، پیام کوتاهی حاوی نام، تلفن تماس و نشانی داروخانه مقصد را برای متقاضی ارسال می‌کند و چنانچه داروی مورد نظر موجود نباشد، یک پیام راهنما برای متقاضی ارسال می‌شود.

البته باید توجه داشته باشید که پیامک باید  کاملا انگلیسی باشد. به طور مثال:

TEHRAN*۴*PIROXICAM*١٠*CAP
SHIRAZ*PIROXICAM*١٠*CAP

به گزارش این ستاد، مرکز ملی اطلاع رسانی داروها و سموم عهده دار پاسخدهی به سوالات دارویی و موارد مسمومیت به صورت شبانه روزی (در تهران) و از طریق داخلی ۲ شماره تلفن ۱۴۹۰ است.

کارشناسان این مرکز از میان داروسازان و پزشکان عمومی و متخصص پس از طی دوره های آموزشی انتخاب می شوند. در این مرکز به سوالات ذیل به صورت تلفنی پاسخ داده می شود:

  • موارد مصرف و عوارض ناخواسته ناشی از دارو
  • مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی
  • مقدار مصرف- احتیاط و منع مصرف داروها
  • تداخلات اثر داروها با هم و با مواد خوراکی و نتایج آزمایشگاهی
  • اطلاعات سم شناسی و مسمومیت ها
  • اقدامات اولیه در برخورد مسمومیت های ناشی از دارو
  • مواد شیمیایی
  • شوینده های خانگی
  • گازهای سمی
  • گزش حیوانات سمی
  • گیاهان سمی
  • مواد مخدر و محرک
  • مواد نفتی، فلزات سنگین، سموم دفع آفات
  • اطلاعات تخصصی در زمینه مسمومیت های گروهی
  • مسمومیت های شغلی و آلودگی های محیط با سموم
سامانه تلفنی ۱۹۰ در وزارت بهداشت برای ثبت و رسیدگی به شکایات مردم از رستورانها، اغذیه فروشی ها، تخلفات مربوط به مواد غذایی، تخلفات مربوط به آلودگی های محیطی می باشد که همه مردم از سراسر کشور می توانند در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مانند عرضه مواد غذایی فاسد، تاریخ گذشته، مواد غذایی غیر مجاز، موارد نگهداری نامناسب از مواد غذایی را به این سامانه اطلاع دهند.

در آخر هم بد نیست اشاره کنیم، مشکل دارو گریبان بسیاری از مردم را گرفته است. بیماران مبتلا به سرطان یا هر بیماری صعب العلاجی در این وضعیت نابسامان ارز و تحریم و کمبود دارو تکلیفشان معلوم نیست و با نگرانی‌های متفاوتی دست و پنجه نرم می‌کنند. این بیماران در تهیه برخی داروهای کلیه، تستسترون، التهاب روده و کبد، داروهای اعصاب و روان، عفونی، برخی از داروهای ضد سرطان و ضد انعقاد خون مشکل دارند.

مشکل صنعت دارو در درجه اول به تحریم ها بر می گردد و پس از آن نیز بحث کمبود نقدینگی پیش می‌آید. اگر مسئولان نتوانند مشکل نقدینگی شرکت‌های تولید کننده و وارد کننده دارو را حل کنند باید منتظر بحران جدی‌تری باشیم.

دلالان نیز به بدتر شدن این وضعیت دامن می‌زنند. مقابل داروخانه‌های دولتی پر از دلال‌هایی است که سلامت هم‌وطنانشان برایشان کوچک‌ترین اهمیتی ندارد و برای پر کردن جیب‌های خود از سودهای ریز و درشت، دارو را به هر قیمتی به بیمار می‌فروشند زیرا می‌دانند او مجبور به خریدن داروست!

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود