اعتراض سازندگان سریال «بازی تاج و تخت» به استفاده دونالد ترامپ از تم «زمستان می آید»

استفاده دونالد ترامپ از تم سریال پرطرفدار شبکه HBO برای بازگشت تحریم ها علیه ایران

اعتراض سازندگان سریال «بازی تاج و تخت» به استفاده دونالد ترامپ از تم «زمستان می آید»

این روزها در ایران بحث بر سر بازگشت تحریم های گسترده ایالات متحده پس از خارج شدن این کشور از برجام بسیار داغ و نگران کننده است. اگر چه مقامات رسمی ایران سعی می کنند این تحریم ها را کم اثرتر از آنچه که فکر می شود جلوه دهند اما متاسفانه جو ناشی از نگرانی بابت برگشت این تحریم ها بر وضعیت معاش و کسب و کارها تاثیرگذار بوده و همانطور که در ماه های گذشته شاهد بوده ایم، قیمت بسیاری از اجناس به شدت افزایش پیدا کرده و در مواردی چند برابر شده است. اگر چه مشکلاتی که این تحریم های گسترده که قرار است صادرات نفت ایران را به شدت کاهش دهد را نمی توان انکار کرد اما هر چه به سیزده آبان (فردا) نزدیکتر می شدیم سخنان و تهدیدهای مقامات آمریکایی در مورد میزان تاثیر این تحریم ها و فلج کننده بودن آن ها برای اقتصاد کشور بیشتر شد.

تحریم علیه ایران

در این میان روز گذشته (جمعه) رییس جمهور ایالت متحده در صفحه توئیتر خود عکسی با الهام از تم سریال پرطرفدار «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) محصول شبکه HBO قرار داد که به جای عبارت «زمستان می آید» یا «زمستان در راه است» (Winter Is Coming)  از عبارت «تحریم ها در راهند» یا «تحریم ها می آیند» (Sanctions are coming) استفاده شده بود. در این پیام توئیتری، دونالد ترامپ اعلام کرده که تمامی تحریم های وضع شده پیش از توافق برجام روز دوشنبه چهاردهم آبان مصادف با ۵ نوامبر بازخواهند گشت. این تحریم ها که به خاطر فعالیت های هسته ای ایران وضع شده بود در سال ۲۰۱۵ در دولت باراک اوباما و پس از توافق موسوم به برجام برداشته شده بود. در این توئیت که جنجالی شده است تصویری از خود دونالد ترامپ استفاده شده و این موضوع پیش از واکنش مقامات رسمی ایران با عکس العمل مسئولان شبکه HBO مواجه شده است.

تحریم علیه ایران

آن ها در پاسخ خود به این توییت، با ارجاع به زبان ساختگی دوثراکی (Dothraki) که در سریال «بازی تاج و تخت» از آن استفاده شده چنین نوشته اند: « در زبان دوثراکی به سوء استفاده از برند تجاری چه می گویید؟». تحریم های ایالات متحده علیه ایران در روز دوشنبه این هفته بازگشته و بخش کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را در مقیاس گسترده ای هدف قرار خواهد داد. این دومین بسته از تحریم های تنبیهی است که دولت ایالات متحده از زمان خارج شدن دونالد ترامپ از برجام در ماه می گذشته علیه ایران به اجرا می گذارد. این تحریم ها با چند مورد محدود معافیت، کشورهایی که از ایران نفت وارد می کنند و شرکت های خارجی که با شخصیت های حقیقی و حقوقی قرار گرفته در لیست سیاه خزانه داری ایالات متحده مراوده تجاری داشته باشند را تحریم خواهد کرد.

تحریم علیه ایران

از جمله این شخصیت ها و شرکت های ایرانی که در این فهرست سیاه قرار داده شده اند می توان به بانک مرکزی، چندین موسسه اقتصادی خصوصی و شرکت های کشتیرانی دولتی می توان اشاره کرد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، دیروز در سخنانی چنین ادعا کرد که این تحریم ها «اصولاً با هدف تغییر رفتار جمهوری اسلامی ایران» وضع شده اند. او در نشست خبری خود فهرستی ۱۲ موردی از درخواست های ایالات متحده را عنوان کرد که به گفته او ایران با برآورده کردن آن ها می تواند شاهد برداشته شدن تحریم ها باشد. برخی از خواست های مورد ادعای مایک پمپئو عبارتند از: «توقف حمایت از تروریسم»، «پایان دادن به دخالت نظامی در سوریه» و «توقف کامل توسعه موشک های هسته ای و بالستیک».

بیشتر بخوانید: از سرگیری تحریم‌های آمریکا علیه ایران به چه کسانی ضرر می‌رساند؟

تحریم علیه ایران

وی در ادامه چنین گفت: «فشار حداکثری یعنی فشار حداکثری». پمپئو در ادامه سخنان خود اعلام کرد که ۸ کشور که همگی از متحدان ایالات متحده هستند به طور موقت و تحت شرایطی خاص از این تحریم ها مستثنی خواهند، کشورهایی که به اعتقاد کارشناسان، ترکیه، ایتالیا، هند، ژاپن و کره جنوبی از آن جمله به شمار می آیند. این کشورها به طور موقت اجازه خواهند داشت که به واردات نفت خود از ایران ادامه دهند اما پس از پایان این مهلت باید به واردات نفت خود از ایران پایان دهند. به گفته وزیر امور خارجه ایالات متحده، این کشورها در ماه های گذشته تلاش زیادی برای کاهش واردات نفت و فراورده های نفتی از ایران داشته اند اما نتوانسته اند واردات خود را تا مهلت تعیین شده ۵ نوامبر به صفر برسانند و برای به انجام رساندن درخواست ایالات متحده به زمان بیشتری نیاز دارند.

تحریم علیه ایران

استیون منوچین، وزیر خزانه داری ایالات متحده نیز که در دور دوم بازگشت تحریم ها، ۷۰۰ شرکت و شخص حقیقی و حقوقی ایرانی نیز به فهرست تحریم های قبلی اضافه خواهند شد. این تحریم ها اما آنطور که دولت دونالد ترامپ ادعا می کند گسترده و کارگر نبوده و دستکم نمی تواند به این زودی ها صادرات نفت ایران را به صفر برساند، ادعایی که دونالد ترامپ داشت مبنی بر این که در روز ۵ نوامبر صادرات نفت ایران به صفر خواهد رسید. این امر و معافیت برخی از کشورها از زمره این تحریم ها به احتمال فراوان با ناامیدی برخی از نمایندگان مخالف ایران مواجه خواهد شد که سعی داشتند فشار اقتصادی بی سابقه ای را با به صفر رساندن صادرات نفت ایران و همچنین قطع دسترسی ایران به سیستم پیام دهی اقتصادی بین المللی موسوم به «سویفت» (SWIFT) به کشورمان تحمیل کنند.

بیشتر بخوانید: از «منحرف جنسی» تا «صورت اسبی»؛ جنگ رکیک دونالد ترامپ و استورمی دانیلز در توئیتر

تحریم علیه ایران

منوچین از اجازه دادن به برخی از بانک های ایرانی برای ادامه ارتباط خود با سیستم سویفت دفاع کرده و گفته که به این ارگان مستقر در بلژیک هشدار داده شده که در صورت استفاده شرکت های تحریم شده از این سیستم اقتصادی، ایالات متحده آن را به شدت تنبیه خواهند کرد. پمپئو و منوچین ادعا کرده اند که استثناهایی در زمینه های بشردوستانه و در زمینه تهیه غذا و دارو نیز در این تحریم ها گنجانده شده است. این تحریم ها البته با واکنش و عدم موافقت اتحادیه اروپا و بخصوص کشورهای آلمان، فرانسه و بریتانیا مواجه شده و این کشورها اعلام کرده اند که در حال فراهم کردن سازوکاری برای حمایت از شرکت های اروپایی دارای همکاری اقتصادی با ایران در مقابل این تحریم ها هستند.

تحریم علیه ایران

کشورهایی که از این تحریم ها معاف شده و می توانند همچنان به واردات نفت از ایران ادامه دهند باید تا ۶ ماه وقت دارند که واردات نفت خود از این کشور را به صفر برسانند و در این مدت نیز علیرغم وارد کردن نفت، ملزم به نگه داشتن پول نفت آن در حساب هایی تضمینی هستند. این کشورها می توانند در مقابل این پول، کالاهایی که مربوط به اقلام بشردوستانه مانند دارو و غذا می شود را به ایران بدهند. بدین ترتیب این کشورها اجازه پرداخت پول نفت به ایران را ندارند. به گفته پمپئو، از این ۸ کشور، ۲ کشور متعهد شده اند که در چند هفته آینده واردات نفت خود از ایران را به صفر برسانند.

از ۷۰۰ شخص و شرکت ایرانی که در دور دوم تحریم خواهند شد بیش از ۳۰۰ مورد کاملاً جدید بوده و تاکنون در فهرست تحریم ها قرار نداشته اند. در حالی که دور اول تحریم ها باعث گرانی برخی کالاها و افزایش بی سابقه قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی شد، امیدواریم که دولتمردان در ماه های گذشته برای دور دوم تحریم ها برنامه ریزی کرده و دستکم فشار بر مردم بیشتر از این کمرشکن نشود.

بیشتر بخوانید: «هیولای سیاه»؛ کادیلاک لیموزین جدید و زرهی دونالد ترامپ در سفر به نیویورک

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • رضا آبان ۱۲, ۱۳۹۷

    واقعا ننگ بر صداسیما که هر واقعیتی رو برعکس جلوه میده.بعد ادعای بی طرف بودن و صادق بودن رو میکنه.آیندگان خواهند فهمید که این حکومت چه بلایی سر این نسل از مردم رو آورده.اما الان هرچی بگیم یه عده فقط گول ظاهر دینی این حکومت رو میخورن.

    • سید مهدی آبان ۱۲, ۱۳۹۷

      مشکل این مملکت اینه نمیخوان قبول کنن موسی به دین خود عیسی به دین خود
      کره ی شمالی شعارش اینه دنیا رو نجات بده
      ایران شعارش اینه دنیا رو نجات بده
      کوبا شعارش اینه دنیا رو نجات بده
      شوروی که گنده همشون بود شعارش این بود برای نجات دنیا اومده
      ونزوئلا شعارش این بود دنیا رو نجات بده
      کلا این کشورا اومدن دنیا رو نجات بدن
      از چی نجات بدن؟
      از دست کی نجات بدن؟
      با ساختن یه سری شعار دروغی و الکی و غیر واقعی و اشتباه به همه چی گند زدن.

      اما پشت پرده ی این شعارها چی هست؟
      پشت پرده ی این شعارها اینه که وقتی شوروی سقوط کرد همه ی مسئولینشون رفتن سوئیس و کشورای اروپایی و کانادایی و استرالیا. همشون تو این کشورا حسابای پر پول داشتن
      کره ی شمالی مسئولینشون بهترین کشورای دنیا میگردن و کلی پول و طلا دارن. همین کیم جون اون تو بهترین مدرسه های سوئیس درس خوند و زندگی میکرد
      مسئولین ونزوئلا با هواپیمای شخصی میرن این کشور اون کشور و بعد گرونترین استیک های دنیا رو میخورن. ونزوئلا الان تو قحطی به سر میبره. مردمشون اواره ی این کشور اون کشورن
      ایران که خودمون میبینیم. مردممون اواره این کشور اون کشورن بعد میگن لنگ ببندیم نون خشک بخوریم. ولی خودشون چیکار میکنن؟ خودشون ماهی چند صد میلیون تومن درامد دارن میلیارد ها تومن پول دارن بعد برا ما میگن نون خشک بخوریم
      همین قضیه ی دویچه بانک و حساب مجتبی خامنه ایی رو دیدین که. مجتبی خامنه ایی پسر ایت الله خامنه ایی تو دویچه بانک المان یه حساب تو دویچه بانک با موجودی چهارده میلیارد و چهارصد میلیون دلار پول داره. خود بانک دویچه وله گفت ما نمیتونیم چیزی بگیم و اصرار مشتری ها رو فاش نمیکنیم.
      اگه این حساب و این پول الکی بود راحت میگفتن دروغه و چنین چیزی نیست. ولی مدیر بانک میاد میگه اصرار خصوصی مشتری رو نمیتونیم فاش کنیم.

      وقتی یاسر عرفات فلسطینی گور به گور شد تو حسابای سوئیسش چند میلیارد دلار پول بود. حسابای شخصی این فرد.
      کلا این معرکه ها و این شرائط برا اینه یه سری افراد جیب خودشونو پر پول کنن
      الانم به مشهد اینقدر گیر دادن دیروز گفتن یه واحد حفاظت تشکیل میدیم. جالبه تو این کشور الان بالای سی تا واحد اطلاعاتی وجود داره. هر خانواده ایی یه بخش ممکلت رو قبضه کرده و یه واحد اطلاعاتی مخصوص خودشو داره. وزارت اطلاعاتم مثل همیشه ضعیف ترینشونه

      • سهیل آبان ۱۲, ۱۳۹۷

        ممنون از شما بسیار کامل

      • ایران آبان ۱۳, ۱۳۹۷

        این حرف ولایتی بود از یمنی ها یاد بگیرید خیلی مضحک بود اصلا ازش نا امید شدم فقط مدرکی داری که مجتبی خامنه ای این مبلغ پول رو ذخیره کرده !؟؟ / صدا و سیما بی طرف نیست زیر دست رهبری هستش / مطمئنا زیادی تند رفتی حرفات هم درست ولی بدون هیچ کس از دست ترامپ در امان نمونده کار اسرائیل ندارم ولی ترامپ که بره تا دو سال دیگه مطمئنا هم ایران و هم دنیا راحت میشن