امیر تتلو، خواننده زیر زمینی و چهره جنجالی ایرانیان در اینستاگرام که در فهرست شاخ های این شبکه اجتماعی محبوب عکس محور ایرانیان قرار داشت، به دلیل شدت اهانت ها به بانوان در اینستانوشته هایش، توسط کاربران این شبکه ریپورت شد و در نهایت مسئولان اینستاگرام را بر آن داشت تا طبق قوانین این اپلیکیشن، نوشته هایش را مصداق نقض شرایط استفاده از خدمات این اپ تشخیص داده و صفحه او را به کل حذف کنند. تتلو که بیش از ۴ میلیون فالور در اینستاگرام داشت و حدود ۱۰ درصد کل کاربران ایرانی این اپ، مخاطب مستقیم یا غیر مستقیم صفحه او بودند، اکنون به روش های دیگری برای جذب مخاطب و دیده شدن فکر می کند.
او اوایل سال ۹۷ به ترکیه رفت و قصد برگزای کنسرت با حضور گسترده هواداران میلیونی اش در اینستاگرام داشت که با برخورد سرد مواجه شد. تراژدی هایی که او درباره مائده هژبری، دختر نوجوان رقصنده ایرانی به راه انداخت و نوع برخوردش با حقوق زنان، او را در چند ماه اخیر در کانون انتقاد قرار داده بود. او از اینستاگرامش به عنوان تریبون فحاشی علیه مذهب و جامعه ایرانی استفاده کرده بود و مشخص نبود که ظهور و شاخ شدن موجودی به نام تتلو، چگونه در فضای جامعه اطلاعاتی ایران تا این حد سریع پر مخاطب شد.
آقای «بغ بغو!» اگر چه در اوایل فعالیتش حتی با همراهی چهره های سیاسی و نظامی مواجه شد و توانست برای اولین بار، کلیپی روی یکی از ناوهای ارتش در خلیج فارس بسازد، اما امروز و دیروز امیرحسین مقصودلو به شدیدترین شکل ممکن از سوی میعادگاه خود رانده شد. طوفان توییتری علیه او به راه افتاد و بعد به اینستاگرام کشیده شد.
«هشتگ#ریپورت_تتلو» کاربران عادی و حامیان حقوق زنان در همه شبکههای مجازی بهخصوص توییتر و اینستاگرام با ریپورت کردن او، خواستار مسدودسازی صفحهاش شدند. با گذشت کمتر از ٢۴ ساعت مدیران اینستاگرام صفحه او را مسدود کردند. اینستاگرام در بیانیهای که برای یک وبسایت فارسیزبان فرستاد، نوشته است: «حساب تتلو به دلیل زیر پا گذاشتن مقررات اینستاگرام مسدود شده» و اضافه کرده: «اینستاگرام اجازه نمیدهد مضامینی که افراد را بر اساس جنسیتشان هدف حمله قرار میدهند، منتشر شود.»
تتلوی بدسابقه
رفتارهای هنجارشکن و خلاف عرف و وجدان امیر حسین مقصودلو، از انتشار تصاویر برهنه تا اهانت به مذهب و بانوان، تا انتشار پستی عجیب علیه آتنلا اصلانی (قربانی شهوترانی یکی از مردان همسایه اش) که او را مستحق قتل دانسته بود، همه و همه سبب شد تا تتلو که زمانی یک شخصیت اجتماعی معروف و موثر اینستاگرام برای عده ای بود اکنون مغضوب کسانی شود که روزگاری کامنت های آتشین احساسی و حمایتی زیر اینستانوشته هایش منتشر می کردند.
سیم آخر تتلو
اینبار ماجرا از جای دیگری کلید خورده بود. هفتههای قبل امیرحسین مقصودلو بهعنوان میهمان یکی از برنامههای تلویزیونی برونمرزی از زندگی شخصی و کاری خود گفت. مصاحبه تلخ و رنجآور بود، از یک سو ترحم و از سوی دیگر انتقاد مخاطبان و چهرههای فرهنگی-سیاسی را برانگیخت. منتقدان معتقد بودند که یک رسانه رسمی نباید تریبون خود را در اختیار فردی که ترویجدهنده خشونت علیه زنان است، قرار میداد.
امیرحسین مقصودلو در برابر این اتفاقات بدترین واکنشی را داشت که میتوان از خود بروز داد و به قولی به سیم آخر زد: «استوریهایی پر از فحاشی، واژههای جنسیتی و ترویجدهنده خشونت علیه زن.» حالا واکنش نامعقول امیر تتلو بیش از ۴میلیون فالوور را سرگردان صفحههای اجتماعی دیگر کرده است. او شاید هرگز فکر نمیکرد که این واکنش، چنین عاقبتی را برای او رقم بزند، آن هم در شرایطی که اینستاگرام پر است از لفاظیهای جنسیتی و توهینآمیز شاخهای اینستاگرامی.
مردم دشمن مردم
تراژدی این سلبریتی الکی معروف و محبوب تینجرهای ایرانی، یادآور نمایشنامه دشمن مردم است که هنریک ایبسن نوشت. در این نمایشنامه مشخص می شود که دشمن اصلی مردم، یک سازمان شهری است که فاضلاب سمی را به آب شرب شهری هدایت کرده بود. اما مردم علیه فعالان اجتماعی که برای آن ها تلاش می کردند، شعار می دادند. ایبسن می گوید که دشمن مردم، خود مردم هستند و بس!
تتلو را از ناو کشتی تا رئیسی، از برنامه های تلویزیونی داخلی و خارجی و حتی برندهایی در تهران، مورد حمایت مستقیم و غیر مستقیم قرار دادند. ۴میلیون فالووری که حتی یک نامزد ریاستجمهوری را به سمت او کشاند، در واقع آدمهای همین جامعه هستند. وقتی ما یک پدیده ناهنجار را بزرگ میکنیم، به او مجوز میدهیم که رفتارش را ادامه دهد. برای اینکه بفهمیم یک جامعه چه حالی دارد، باید بدانیم مردم جامعه از چه کسانی حمایت میکنند.
بنابراین ما وقتی از او حرف میزنیم، با وجهی از رفتارهای ناهنجاری که او آفریده، سروکار داریم. به هرحال ما باید چنان فضا را برای بیاحترامی تنگ کنیم که هیچکس اجازه این کار را در فضای مجازی نداشته باشد و شاخ های الکی و کوچولوی اینستاگرام، با هنجارشکنی و فحاشی و الواطی و لات گرایی، محبوب کودکان و نوجوانان و بزرگسالان عاشق شخصیت های هنجارشکن نشوند که پایان خوشی برای تقویت فرهنگ ناب ایرانی در فضای مجازی را رقم نخواهند زد.
از ظهور تا افول تتلویسیم، عنوان جالبی برای پژوهش های اجتماعی است تا از نگاه سایکولوژیک، شارلاتانیسم دیجیتالی را در فضای جامعه شناسی خودمانی جامعه اطلاعاتی امروز ایران تحلیل کند. اینکه تتلو، نماینده بخشی از فرهنگ و منش و وجدان جامعه امروز ایران است یا او نماینده همان سلبریتی های الکی است که هر از گاهی با آب گل آلود و فضای رسانه ای خاص پروروش پیدا می کنند و بعد هم محو می شوند، سوالاتی است که فهم آن، ما را در درک شفاف تر فرهنگ و رفتار نسل جوان امروز ایران یاری خواهد کرد.
یک بیمار روانی رو آنقدر بزرگ نکنید این موجود به شدت مشکل داره تمام رفتارهاش در تضاد با هم هستن وقتی که ازش تقدیر میکردن باید میدونستن دارن الکی بادش میکنن
یک بیمار روانی رو آنقدر بزرگ نکنید این موجود به شدت مشکل داره تمام رفتارهاش در تضاد با هم هستن وقتی که ازش تقدیر میکردن باید میدونستن دارن الکی بادش میکنن یه بیمار کامل البته سیر تکامل و ظهور بیمارن اینچنین همچنان ادامه دارد مثل وحید خزائی، مثل داوود هزینه و…. خودمون باعث به وجود اومدن امثال ایناها میشیم
روزیاتو گرامی حقیقتا اکثریت این سلبریتی های ما الکی معروف و الکی محبوب هستند! بیشترشان با ژن خوب بالا امدند چون باران کوثری و پاکدل و مهراب قاسم خانی که هیچ فیلمنامه ای از خودش نداشته و همیشه نامش چسبان به خان داداش بوده و لیلی رشیدی و …جالبه همین ها هم انقدر بی اطلاع هستند که برداشتند زدند امریکا جنایتکار! دارو را تحریم کرده و فلان و بهمان در حالی که اینقدر نمی دانند امریکا کاری به دارو نداشته و ندارد مستثنی هست. هر روشنفکری باید جامعه را به سوی جلو هدایت کند نه عقب که البته این عزیزان با شاهکارشان در اردیبهشت ۹۶ نشان دادند چقدر اوانگارد هستند!خخخ
ببینید بنده نه منتقدم نه کارشناس فقط به عنوان یه عشق تکنولوژی و منهدس نرم افزار به این عقیده رسیدم ک بخشی از جامعه ما (کاری به ایران ندارم جهانی فک میکنم) کلا به واسطه این فیسبوک و اینستاگرام نابود شده ببینید همین فیسبوک چقدر مردم استفاده میکردن ولی دیگه نفس های اخرشه هنوز هم خیلیا استفاده میکنن ولی در کل بگم همین اینستا چیزی جز وقت تلف کردن نیست هیج و پوچه همش عکس و ظاهر سازی و چرندیات. دیگه کمترین و بیهوده ترین کاری ک عوام مردم میکنن اینه از غذاشون تو فلان رستوران عکس میگیرن خب منی ک میبینم به نوبه خودم میگم خب به من چه حالا چیکار کنم؟! دیگه سلبریتی های فیک به جای خود ولی کلا بودنشون بیشتر ضرر زده تا سود . سر چهارراه ها ک وایمیسی همه پشت رول سرشون تو گوشیاشونه اصن بد وضعی شده این گوشی نباید مارو تسخیر کنه اینقدر بابا بندازید دور این گوشیو. حتی استیو جابز هم نذاشت بچه های خودش ایپد داشته باشن چون به درسشون لطمه میخورد. واقعا سبک زندگیمون بد شده و ادم یه نگاه به عقب ک میندازه میبینه واقعا الان استایل قدیم رو میطلبه. صفا و صمیمیت ها نه عکس گرفتن برا چشم و همچشمی و ظاهرسازی و لاکچری بازی. اینا همش نظر شخصی بنده ی حقیر بود ، فکرم نکنین پیرمردم و کهنه ی تجربه ، نه فقط ۲۲ سالمه و هرکس صد البته میتونه هرجور میل خودشه رفتار کنه پس خواننده ی گرامی لطفا به جای جهت گیری کردن یکم فکر کن به این جنبه ها.
یه مشت عقده ایی جمع شدیم
وقتی به مردم و سیستم حکومتداری بقیه کشورا حتی همین افغانستان عراق نگاه میکنی میخوایی سرتو به خاطر عقب موندگی بکوبونی تو دیوار
ب
کاری به شخصیتش ندارم ولی موزیک قویه ….