چرا گاهی بعد از غذا احساس سیری نمی کنیم و باز هم گرسنه ایم؟

چرا گاهی بعد از غذا احساس سیری نمی کنیم و باز هم گرسنه ایم؟

در بیشتر مواقع، ما با این هدف غذا یا خوراکی ای را می خوریم که احساس گرسنگی مان را کم کنیم یا کامل از بین ببریم. اما گاهی پیش می آید که بعد از خوردن یک پرس کامل غذا احساس می کنیم سیر نشده ایم و می توانیم یک پرس دیگر هم بخوریم. اگر تا به حال چنین شرایطی را تجربه کرده اید، باید بدانید که تنها کسی نیستید که این مشکل را دارد. در ادامه می خواهیم ببینیم چه می شود که بعد از خوردن یک وعده غذای کامل احساس سیری نمی کنیم و چطور می توانیم مشکل سیر نشدن مان را برطرف کنیم.

مقدار کالری غذا نقشی در احساس سیری بعد از خوردن آن ندارد

علت سیر نشدن

احساس سیری بعد از خوردن غذا به سرعت سوخت و ساز مواد مغذی آن غذا در بدن بستگی دارد.

بدن ما مواد غذایی مختلف را با سرعت های متفاوتی تجزیه و هضم می کند. غذاهایی که دیرتر تجزیه و هضم می شوند، همان غذاهایی هستند که مدت طولانی تری ما را سیر نگه می دارند.

بنابراین، اگر غذایی بخورید که به سرعت هضم می شود (کربوهیدرات های ساده ای مثل نان سفید و پاستا) ممکن است بعد از یک ساعت دوباره احساس گرسنگی کنید.

احتمال سیر شدن تان بعد از غذا معمولا به مقدار فیبر، پروتئین و چربی های آن غذا بستگی دارد

اصلی ترین هدف غذا خوردن، احساس سیری و ارضا شدن است. ما دوست داریم از چیزی که می خوریم لذت ببریم و انرژی ای که از آن می گیریم آنقدری باشد که تا چندین ساعت باقی بماند و گرسنگی ما را برطرف کند.

برای این منظور کارشناسان توصیه می کنند غذاها و میان وعده هایی بخورید که حاوی فیبر، پروتئین و چربی های سالم باشند.

فیبر (که در میوه ها، سبزیجات و غلات کامل وجود دارد) باعث می شود غذا به شما احساس سیری دهد، پروتئین (که در حبوبات، دانه های خوراکی، تخم مرغ، ماهی، گوشت قرمز، مرغ و لبنیات وجود دارد) شما را ارضا می کند و چربی های سالم (که در مغزها و دانه های خوراکی، روغن زیتون و آووکادو وجود دارد) باعث می شود مدت طولانی تری سیر بمانید.

علاوه بر این، حتی اگر به اندازه ی کافی غذا خورده باشید، ممکن است به خاطر نوشیدنی هایی که در طول روز خورده اید یا به این دلیل که در طول روز آب کافی نخورده اید، بعد از غذا باز هم احساس گرسنگی کنید.

بدن ما تشنگی را به اشتباه گرسنگی تلقی می کند، بنابراین ممکن است احساس گرسنگی کنید در حالی که در حقیقت تشنه هستید. اگر در طول روز به اندازه ی کافی آب بنوشید، این کار به شما کمک می کند بتوانید گرسنگی را تشنگی تشخیص دهید.

ممکن است مضطرب باشید

گاهی وقتی مضطرب، افسرده، خسته یا عصبی هستیم، با اینکه واقعا احساس گرسنگی نمی کنیم بیشتر غذا یا تنقلات می خوریم. بنابراین اگر بلافاصله بعد از خوردن غذا احساس گرسنگی کردید، اول از خودتان بپرسید غذایی که خوردید مواد مغذی کافی داشته یا نه و بعد ببینید که آب کافی خورده اید یا نه. اگر دیدید که همه چیز درست بوده، حالا باید از خودتان بپرسید که واقعا گرسنه هستید یا اضطراب پنهانی دارید.

اگر مطمئن نیستید، سعی کنید به یک پیاده روی سریع بروید، با دوست تان صحبت کنید یا از هر روش دیگری استفاده کنید که به مقابله با اضطراب تان کمک می کند. این کار احتمالا تشویش شما را کم می کند و در نتیجه، میل تان به تنقلات را از بین می برد.

ممکن است واقعاً به اندازه ی کافی غذا نخورده باشید

اگر علت گرسنگی تان همین مسأله باشد، هیچ دلیلی ندارد که جلوی غذا خوردن تان را بگیرید.

اگر یکی از وعده های غذایی تان را از قلم انداخته بیندازید، به طور قطع، هنگام خوردن وعده ی غذایی بعدی تان اشتها و احساس گرسنگی بیشتری خواهید داشت، درنتیجه پرخوری خواهید کرد و احساس خواهید کرد که سیر نمی شوید. اگر حجم وعده های غذایی روزانه تان را کمتر اما تعداد آن ها را بیشتر کنید، این کار را باعث می شود بتوانید احساس گرسنگی تان را کنترل کنید و منشأ گرسنگی تان را بهتر تشخیص دهید و بنابراین نیاز واقعی بدن تان را تأمین کنید.

برای آنکه در تشخیص علت گرسنگی تان دچار سردرگمی نشوید، کارشناسان توصیه می کنند در طول روز ۳ یا ۴ بار وعده های غذایی و/ یا میان وعده هایی کم حجم بخورید.

این کار به شما کمک می کند در طول روز به مدت طولانی تری سیر و با انرژی بمانید و متوجه شوید چه زمانی واقعا گرسنه هستید.

بیشتر بخوانید:

با انواع گرسنگی و راهکارهای کنترل آن ها شوید

۹ احساسی که آن ها را با گرسنگی اشتباه می گیریم

چه دلایل علمی برای گرسنگی دائمی افراد وجود دارد؟

اگر شب ها گرسنه بخوابیم چه اتفاقی برایمان می افتد؟

منبع: thisisinsider
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود