مجله تایم جمال خاشقجی و چند روزنامه نگار دیگر را به طور مشترک به عنوان شخصیت سال ۲۰۱۸ برگزید؛ همه آنها یک وجه مشترک با هم دارند: برای رسالتشان یا جان خود را از دست داده و یا در راه افشای حقایق به زندان افتادهاند.
کمیته حمایت از روزنامهنگاران در آمریکا بدنبال یک تحقیق مستقل و مبتنی بر اطلاعات مستند، تعداد روزنامهنگارانی را که سال گذشته میلادی در کشورهای مختلف جهان پشت میلههای زندان حبس شدند ۲۶۲ نفر اعلام کرده است.
به گزارش انجمنهای مدافع روزنامهنگاران، شمار روزنامهنگاران زندانی در سراسر جهان طی سال ۲۰۱۷ به یک رکورد جدید رسید.
برخی از روزنامهنگاران و خبرنگاران در طول جنگ و مناقشات جان خود را از دست دادند و برخی به واسطه انعکاس حقایق، برملا کردن فساد و اتخاذ رویکرد انتقادی نسبت به حکومت ها تاوان پس دادهاند.
جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد حکومت عربستان
«جمال خاشقجی»، روزنامهنگار منتقد حکومت ریاض که بارها سیاستهای داخلی و خارجی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان را به باد انتقاد گرفته بود یکی از شخصیتهای سال ۲۰۱۸ است. آقای خاشقجی که به عنوان یک مقالهنویس با تجربه برای روزنامه واشنگتن پست مینوشت روز دوم اکتبر سال جاری پس از ورود به کنسولگری کشورش در استانبول ترکیه به قتل رسید و هنوز هیچ اطلاعی از محل دفن جنازه او در دست نیست.
در این رابطه بخوانید: قصابی در استانبول: «جمال خاشقجی» زنده زنده در ساختمان کنسولگری سلاخی شده است
در میان دیگر روزنامه نگارها که در جریان وقایع و رویدادهای مختلف جان خود را از دست داده و یا در راه افشای حقایق به زندان افتادهاند، باید به «ماریا ریسا»، روزنامه نگار فیلیپینی، «وا لون» و «کیاو سوئه او»، دو خبرنگار میانماری خبرگزاری رویترز که اکنون در زندان به سر میبرند و نیز هیئت تحریریه روزنامه محلی کاپیتال گزت که پنج عضو آن در تیراندازی روز بیست و هشتم ژوئن در ایالت مریلند آمریکا جان باختند، اشاره کرد.
در این رابطه بخوانید: معمای جمال خاشقجی؛ آیا روزنامهنگار منتقد در کنسولگری عربستان شکنجه و تکه تکه شده است؟
مجله تایم برای برگزیدن شخصیت سال ۲۰۱۸ فهرستی ده تایی را معرفی کرده بود که جمال خاشقجی جایگاه هفتم این فهرست را به اختصاص داده بود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در رتبه یک این فهرست قرار داشت و دو هزار خانواده مهاجر که مقامات آمریکایی به بهانه اقامت غیر قانونی آنها را از فرزندانشان جدا کرده بودند، رتبه دوم را به خود اختصاص داده بودند.
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهوری روسیه، «رابرت مولر»، بازرس ویژه تحقیق درباره دخالت ادعایی مسکو در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، «رایان کوگلر»، کارگردان و فیلمنامه نویس جوان اهل این کشور و «کریستین بلازی فورد»، روانشناس و استاد دانشگاه آمریکایی که در برابر مجلس سنا شهادت داد که «برت کاوانا»، قاضی نامزد تصدی یکی از کرسی های دیوان عالی این کشور به وی تعرض جنسی نموده نیز به ترتیب در رتبه های سوم تا ششم این فهرست قرار داشتند.
رتبه های هشتم تا دهم فهرست نهایی مجله تایم برای نامزدهای شخصیت سال ۲۰۱۸ میلادی نیز به ترتیب به راهپیمایی گسترده آمریکایی ها تحت عنوان «برای زندگی ما» با هدف درخواست جلوگیری از حوادث تیراندازی در مدارس، «مون جائه این»، رئیس جمهوری کره جنوبی و «مگان مارکل»، همسر شاهزاده «هری» نوه «الیزابت دوم»، ملکه بریتانیا رسیده بود.
بدون نظر