امامزاده ها یکی از مقصدهای زیارتی در ۳۱ استان ایران بوده و سالانه میلیون ها نفر بازدید کننده دارند. همین امر سبب شده تا سال به سال شاهد روند فزاینده و عجیب و غریب رشد تعداد امامزاده ها در ۳۱ استان کشور از خوزستان تا خراسان٬ از کهگیلویه و بویر احمد تا گیلان باشیم. امامزاده های جعلی و دروغینی که شیادان به منظور کسب درآمد و کاسبی باب کرده و با دغل کاری و مستندات جعلی و دروغین، قصد فریب مردم را با تبلیغات در فضای مجازی دارند.
خوشبختانه در سال های اخیر شاهد تخریب شمار قابل توجهی از امام زاده های جعلی در سراسر کشور بودیم و بزودی طبق اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، بانک اطلاعات دایرهالمعارف جامع امامزادگان (ع) و پیامبران مدفون در ایران پس از تکمیل نهایی در آینده رونمایی می شود. با این حال آمارها از حدود ۸ هزار امام زاده در ایران خبر می دهد. امام زاده هایی که به گفته مسئولان دارای شجرنامه یا مستنداتی برای اثبات هستند.
در برخی استانها همچون گیلان، ادارات اوقاف با همکاری مسوولین محلی و شورای تامین نسبت به تخریب و امحای بقاع جعلی اقدام نموده و مینماید. لیکن، در خصوص بقاع متبرکه مورد احترام که ملجاء و پناهگاه مردم بوده و دارای قدمت و سابقه تاریخی و مورد توجه علما و قاطبه مردم هستند را نباید به بهانههای واهی مورد خدشه قرار داد که تخریب چهره این اماکن تبعات سویی خواهد داشت.
استان اصفهان به دلیل شرایط آب و هوایی و تعدد مناطق روستایی یکی از پر امامزاده ترین استان های کشور پس از استان های شمالی کشور محسوب می شود. تنها در یکی از شهرستان های این استان به نام خوانسار حدود ۵ امامزاده وجود دارند که دو تن از آن ها در سال ۸۸ طی اتفاقی نادر کشف شدند! ماجرا از این قرار بود که شرکت گاز این شهرستان در حفاری های خود برای عملیات گازرسانی در یک خیابان، به مقبره ای قدیمی با تخته سنگ های بزرگ، مواجه می شود و همین شروع قصه ها، رؤیاپردازی ها و خواب های دیده و ندیده برخی اهالی ساده لوح و البته افراد سودجوی منطقه می شود.
توهمات سودجویان برای سرکیسه کردن مسلمانان فقط به خوانسار و اصفهان ختم نمی شود. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان محروم کهکیلویه و بویر احمد هم از تخریب ۴ امام زاده قلابی در سال ۹۶ در سطح استان خبر داده بود که گویا بیش تر در مناطق روستایی بودند.
داستان امام زاده بیژن چه بود؟
شاید شما هم در بین شوخی و خندهها عنوان «امامزاده بیژن» را شنیده باشید. خوب است بدانید که این عنوان اصلا شوخی نیست و سازمان اوقاف و امور خیریه مدارکی در اختیار دارد که ثابت میکند آرامگاه امامزادهای بهنام سید بیژن(ع) در شهر نور در استان مازندران وجود دارد. لابد میگویید بیژن یک اسم ایرانی است!
سالها قبل حرم دو امامزاده که هر دو «سید محمد» نام داشتند، در روستای کپ سفلی نزدیک شهرستان نور قرار داشت. اهالی روستا برای یکی از سید محمدها نام «بیجن» را انتخاب کردند. چون معتقد بودند در منطقهای که او دفن شده هیچ جنی وجود ندارد. بعد از مدتی هم عنوان «بیجن» به «بیژن» تبدیل شد. بر اساس مستندات سازمان اوقاف و امور خیریه، نسب این امامزاده با ۱۴ واسطه به امام سجاد(ع) میرسد.
داستان امام زاده کنار تخت جمشید
رییس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان مرودشت فارس گفته بود که آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) از قدیم در کنار تخت جمشید وجود داشته و کلیپ منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر ساخت امامزاده جدید در کنار تخت جمشید، مغرضانه و کذب محض است. امامزاده ابراهیم (ع) که مقبره او در کنار تخت جمشید قرار دارد، از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است و آستان مقدس او از قدیمالایام در همین مکان بوده است.
این مطلب که در قالب کلیپ منتشر شده که امامزادهای جدید احداث شده و تابلو آن در عرض سه روز نصب شده، کذب محض، فضاسازی و دروغ پردازی است. آستان مقدس امامزاده ابراهیم (ع) یک ساختمان قدیمی داشته که به دلیل فرسوده بودن و امکان ریزش آن در سال ۱۳۹۲ در جلسهای با حضور معاون عمرانی فرمانداری شهرستان مرودشت و معاون بهرهوری اقتصادی اداره کل اوقاف و امورخیریه فارس مقرر شد که در اسرع وقت نسبت به تخریب ساختمان قدیمی اقدام و عملیات بازسازی و نوسازی آن آغاز شود.
سازمان اوقاف و امور خیریه بایستی با همکاری نیروی انتظامی و با هماهنگی سایر دستگاه های اطلاعاتی و متخصصان مذهبی، با تراژدی روز افزون امام زاده های دروغین برخورد کرده و با شناسنامه دار کردن بقاع متبرکه موجود، اطلاع رسانی شفاف و صریحی در این زمینه پس از ۴۰ سال که از تاسیس انقلاب اسلامی می گذرد انجام دهد. بسیاری از کاسبی هایی که با امام زاده قلابی در سراسر کشور صورت می گیرد به دلیل جهالت و بی اطلاعی عموم مردم بوده که جز وهن مذهب و درآمدسود جویان، ارمغان دیگری ندارد. فراموش نکنیم که هنوز بیش از ۹ میلیون بی سواد مطلق در ایران عصر ۱۴۰۰ داریم.
امامزاده در استان هرمزگان هم معلوم نیست از کجا اومدن خدا رو شکر توی مناطق سنی نشین از این ها نیست
اینجور که شما میگویید پس وقتی من مردم چون سیدم
باید برای منم امامزاده بسازند و مردم بیان زیارت
ببینید اگر شما از کذب بودن و جعلی بودن امامزاده ها مخالف هستید خب طبیعتا باید با مطالب کذب و جعلی هم مخالف باشید.
مثلا همین مطالبی که شما جمع آوری کرده اید بیشترشان کذب است.
مثلا امامزاده های که در حفاری گاز پیدا شده در منطقه گلپایگان بوده .
بعدا این امامزاده ها را به خاطر دشمنی بعضی ها تکذیب کردند در حالیکه کسانی که آن امامزاده را در خواب دیده اند یا از آن کرامتی دیده اند در اداره اوقاف این شهر مطالب آنها ثبت و ضبط شده و تایید کرده اند که اینجا واقعا مزار دو بانوی سیده از اولاد امام موسی بن جعفر (ع) است.
بقیه هم همینطور.
حالا شما و خوانندگان شما نمی خواد این امامزاده های نامعتبر را زیارت کنید ولی امامزاده های معتبر چی ؟ پس چرا آنها را قبول ندارید ؟!
مثلا حضرت سلطانعلی بن باقر (ع) در مشهد اردهال کاشان ، حضرت عبدالعظیم حسنی در شهر ری، حضرت شاهچراغ در شیراز.
به هر حال بهتر است وجود امامزاده های معتبر را منکر نباشیم و همچنان که آنها دلهای مردم مومن را به سمت خود جذب می کنند.
این یک وبلاگ معتبر و تحقیقی است:
شوق زیارت – امامزاده های ایران و جهان
https://imamzadeh.blog.ir