آشنایی با حمیدرضا باقری درمنی: سلطان قیر و املاک ایران

روایتی از کلاهبرداری ۱۰۷۰ میلیارد تومانی ابر بدهکار بانکی ایران

آشنایی با حمیدرضا باقری درمنی: سلطان قیر و املاک ایران

حمید رضا باقری درمنی، فرزند محمد باقر، متولد ۱۳۴۸ و متاهل، سحرگاه اول دی ماه ۹۷ به دار مجازات آویخته شد تا سریال اعدام مفاسد دانه درشت اقتصادی کشور که چندی پیش با اعدام سلطان سکه (وحید مظلومین) وارد فاز تازه‌ای شده بود، همچنان ادامه داشته باشد. حمید رضا باقری درمنی را باید یکی از بزرگ ترین بدهکاران سیستم بانکی کشور دانست. فردی که هنگامه شهیدی٬ چهره رسانه‌ای مطرح سالهای اخیر در بیستم آذر ماه ۱۳۹۶ در نامه ای به شعبه سوم بازپرسی مجتمع امور اقتصادی، قصد داشت اسناد ۵۰۰ هزار متر مربع زمین گرمسار استان سمنان که هدایت الله آقایی به نام وی کرده بود را برای آزادی این مفسد اقتصادی وثیقه بگذارد.

دستخط هنگامه شهید به رییس شعبه سوم بازپرسی مجتمع امور اقتصادی برای وثیقه گذاری ۵۰ هکتار زمین در گرمسار استان سمنان جهت آزادی حمید باقری درمنی (۹۶/۰۹/۲۰)
تصویر نامه رییس اداره کل ثبت اسناد و املاک استان سمنان به بازپرس شعبه سوم دادسرای امور اقتصادی مبنی بر تایید سند قطعی ادعایی توسط هنگامه شهیدی که توسط  هدایت الله آقایی به ایشان منتقل شده است
تصویر سند هنگامه شهیدی که برای آزادی حمید باقری درمنی وثیقه گذاری شده بود

فردی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا در خرداد ماه ۱۳۸۶ از بدهی ۲ هزار میلیارد تومانی وی خبر داده بود. این مفسد اقتصادی دانه درشت، در سال های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ نیز به جرم قاچاق و کلاهبرداری دستگیر، و به ماه ها حبس و رد مال به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان و حدود ۱۰ میلیون دلار محکوم شده و از سال ۱۵ شهریور ماه ۱۳۸۹ نیز ممنوع المعامله شده بود.

این مدیر شبکه مخوف پیچیده فساد اقتصادی ایران در یک دهه اخیر، از طریق همدستانش که بیش از ۳۰ نفر از آن ها به عنوان متهم در دادگاه حضور یافتند، توانسته بود که با جعل اسناد و ارائه ضمانت نامه‌های غیر معتبر بانکی، وام و تسهیلاتی از بانک گردشگری و بانک سپه و بانک ملی ایران (در زمان خاوری فراری مقیم کانادا) اخذ کرده و از آن برای خرید محموله های قیر از شرکت پالایش نفت جی (بزرگ ترین تولید کننده قیر خاورمیانه) استفاده کند که ارزش ریالی آن بالغ بر صدها میلیارد تومان بود.

لحظاتی پیش از اعدام حمید رضا باقری درمنی (سلطان قیر) که مشغول نوشتن وصیت نامه در اتاقی است که ۳ روز پیش از اجرای حکم اعدام در سحرگاه اول دی ماه ،در اختیار وی قرار گرفت

در کیفر خواست ۳۲۵ صفحه ای دادسرای ۱۵ تهران به ریاست قاضی صلواتی که چندی پیش اعلام و به تایید دیوان عالی قوه قضاییه رسید، حکمی مستند به ۱۶۵ کتابچه بالغ بر ۲۵ هزار سند صادر گردید که ۳۳ متهم و ۱۰ شاکی داشت. چنین پرونده ای در سال های اخیر کم سابقه بود.

حمید رضا باقری درمنی با حکم قاضی صلواتی در دادسرای ۱۵ تهران به رد مال به ارزش ۱۰۰۷ میلیارد تومان و اعدام محکوم شد. او اقدامات محرمانه و فریبکارانه ای با تولید اسناد جعلی و ضمانت های غیر معتبر بانکی با سرکردگی یک شبکه بزرگ کلاهبرداری در دستور کار قرار داده بود و چندین شرکت سهامی خاص به این منظور توسط همدستانش که در ادامه معرفی می کنیم، در سازمان ثبت اسناد و املاک غیر تجاری تهران ثبت کرد.

حمیدرضا باقری درمنی

شرکت های اقماری سلطان قیر و املاک ایران عبارت بودند از: شرکت قائم٬ شرکت محمد بازرگانی شایان٬ شرکت پرشین به گستر و شرکت آریا برج هرم که اطلاعات ثبت شرکت و تغییرات و تصمیمات مجامع آن ها در سایت روزنامه رسمی قوه قضاییه برای بررسی بیشتر رسانه ها و علاقمندان در دسترس است.

همانطور که گفتیم، حمید رضا باقری درمنی پیش از دستگیری در سال ۱۳۹۳ و محاکمه در ۴ سال اخیر، سابقه کیفری داشته و به جرم قاچاق کالا دستگیر شده بود. او ۱۲ سال پیش به جرم قاچاق کالا، به ضبط کالا به ارزش ۱۷۳۰ میلیارد ریال محکوم شده بود و ۹ سال پیش نیز با شکایت بانک مرکزی و بانک کشاورزی، سپه و بانک ملی، به ۱۳ ماه حبس محکوم شد که چند ماه پس از آزادی نیز دوباره بر اساس اتهامات فساد اقتصادی، دستگیر و در نهایت ۱ دی ماه ۹۷ اعدام شد. حمید رضا باقری درمنی در سال ۱۳۸۸ به رد مال به مال باختگان (۴ بانک فوق الذکر) به ارزش نود و هشت میلیارد تومان و حدود ۹.۸ میلیون دلار محکوم شد. موضوعی که در کمال ناباوری، در ۹ جلسه بررسی اتهامات سلطان قیر و املاک ایران، توسط متهم انکار شده بود!

حمید رضا باقری درمنی
تصویر روزنامه رسمی قوه قضایه که اطلاعات مربوط به ثبت شرکت آریا برج هرم از شرکت های اقماری حمید رضا باقری درمنی را نشان می دهد.

داستان سلطان قیر و پالایش نفت جی

حمید رضا باقری درمنی را باید سلطان قیر در سالهای اخیر دانست. همه چیز به روابط او با مدیران قبلی شرکت پالایش نفت جی بر میگردد که او با اسناد جعلی و ضمانت‌های غیر معتبر و پرداخت رشوه و شمش طلا به مسئولان این شرکت که متعلق به صندوق بازنشستگی وزارت نفت است، صدها میلیارد تومان کلاهبرداری کرد.

شرکت پالایش نفت جی در ۱۶ اسفند ماه سال ۱۳۹۱ از طریق وکیل خود، شکایتی علیه حمید رضا باقری درمنی نزد دادسرای ۱۸ تهران ارائه کرد و مدعی شد که شبکه این مفسد اقتصادی، پول خرید یک صد و هفتاد و هشت هزار تن قیر را نداده است. موضوعی که در کیفر خواست ۳۲۵ صفحه ای او که قاضی صلواتی در آبان ماه ۹۷ به آن اشاره نمود نیز قید شده بود:

مشارکت در کلاهبرداری با ایجاد شبکه چند نفری از شرکت پالایش نفت جی با وصف سردستگی و سرگروهی به میزان ۳۲۲ میلیون و ۲۴۳ هزار و ۳۳۶ کیلوگرم قیر (ارزش فعلی این مقدار قیر در بازار مبلغی بالغ بر دو هزار میلیارد تومان است). از دیگر اتهامات این مفسد اقتصادی، مشارکت در کلاهبرداری از شرکت بیمه ایران و مشارکت در کلاهبرداری با شبکه چند نفری از شعب مختلف بانک ملی ایران با وصف سردستگی به مبلغ ۴۱۰ میلیارد ریال اعلام شد.

حمید رضا باقری درمنی
تیتر صفحه اول روزنامه وطن امروز در ۴ شهریور ۱۳۹۷

از دیگر اتهامات تایید شده حمید رضا باقری درمنی طبق حکم قاضی صلواتی٬ باید به مشارکت این مفسد دانه درشت اقتصادی در مشارکت به کلاهبرداری از بانک گردشگری و سرگروهی به مبلغ نود میلیارد ریال اشاره شده است. علاوه بر این، ایشان در زمینه مشارکت به کلاهبرداری با ایجاد شبکه نفری از شرکت سامان، به رد مال به ارزش پانصد و هفتاد میلیارد ریال محکوم شد. هم چنین به رد مال به مبلغ هفتصد میلیارد ریال به شرکت صرافی اقتصاد نوین محکوم شد.

همدستان سلطان قیر ایران

پرونده این مفسد اقتصادی و ابر بدهکار بانکی چهل و نه ساله، ۳۳ متهم داشت. بررسی دقیق فعالیت آن ها توانست سرنخ‌هایی از فعالیت شبکه مخوف و پیچیده این سردسته کلاهبرداران نظام مالی و بانکی دهه هشتاد کشور را در اختیار مسئولان اطلاعاتی، امنیتی و قضایی کشور قرار داد که بد نیست با شماری از آن ها آشنا شویم.

یکی از همدستان این مفسد دانه درشت هشتادی قصه ما!، محمود جزایری است. با شهرام جزایری عرب، اشتباه نگیرید. او متولد هفدهم بهمن ماه هزار و سیصد و پنجاه در تهران بوده و از همدستان حمید باقری درمنی محسوب می شود. بسیاری از کلاهبرداری ها و تبانی هایی که با شرکت پالایش نفت جی در دهه هشتاد و نود صورت گرفت، توسط او هدایت شد. دیگر همدست سلطان قیر و املاک ایران، محمد خزائلی است. فردی متولد خرداد ماه ۱۳۲۴ که مسن ترین همدست این فاسد کلان اقتصادی بوده که سرپرستی صدور اسناد جعلی به منظور کلاهبرداری از شبکه بانکی و شرکت های طرف معامله شرکت های اقماری حمید رضا باقری درمنی را بر عهده داشت.

جوانمیر محمدی، رئیس سابق شعبه بهار بانک ملی که دوم تیر ماه ۱۳۹۳ به جرم همدستی با حمید رضا باقری درمنی در صدور ضمانت نامه جعلی دستگیر شد

برادر حمید رضا باقری درمنی که مجید نام دارد و ۴ سال از حمید رضا بزرگ تر است و متولد بیست و ششم اسفند ماه در تهران، مدیرعامل شرکت قطعه سازی و تجهیزات خودرو فجر گستر نوین است که توانسته بود از شرکت ئالایش نفت جی و بیمه ایران، درآمد زیادی برای برادرش حاصل کرده و از کشور هم گریخت. طبق روزنامه رسمی مورخ بیست و هفتم خرداد ماه ۱۳۹۲، برادر حمید رضا باقری درمنی به مدت ۲۴ ماه به ریاست هیات مدیره و مدیرعامل شرکت  فجر گستر نوین منصوب شده بود.

هوشنگ مصحلت لاری، فرد دیگری است که به عنوان همدست حمید رضا باقری درمنی در شبکه مخوف کلاهبرداری این فاسد اقتصادی فعالیت داشت. متولد شهریور ماه ۱۳۳۴ که توانسته بود با شرکت پرنده آبی که پالایشگاهی در اختیار دارد، برای ترهین اسناد شرکت های اقماری رییس خود (باقری درمنی) رایزنی کند.

چرا حمید رضا باقری درمنی، سلطان املاک بود؟

این مفسد اقتصادی را سلطان املاک می دانند. ده‌ها ملک در  تهران و سایر استان های کشور توسط او خریداری و بعضا برای رد گم کنی به نام دوستان و آشنایان و همدستان، تغییر سند شده است. حمید رضا باقری درمنی در قالب شبکه کلاهبرداری سازمان یافته خود توانسته با کارشناسان املاک برای ارزش گذاری ملکی، تبانی کرده و ملکی که چهارصد میلیارد دریال ارزش داشت را به مبلغ ۱۲۶۰ میلیارد ریال ارزش گذاری کند. در نهایت سند این ملک را در رهن پالایش نفت جی قرار داده و محوله های سنگین قیر را از آن خریداری نماید. سندی که ۲۰۰ درصد ارزش صوری داشته و یکی از شکایت‌های این شرکت از متهم پرونده بود. او با سند ملکی جعلی نیز توانسته بود شش میلیارد تومان وام از بانک گردشگری دریافت کند.

این مفسد فی الارض، اوایل شهریور ماه ۹۵، نامه ای به فردی به نام علی زین علی می زند و به اموالی که در تصاحبش بوده یا به نام دیگران کرده است اشاره می کند. در این نامه ایشان به املاکی اشاره دارد که به نام همدستانش زده است. یکی از آن‌ها، سند ۱۰ واحد ملک در خیابان شیخ بهایی (بالا تر از خیابان ملاصدرا تهران) است که او میگوید از دارایی هایش محسوب می شود. همچنین، پنج واحد خانه ای که در استان مازندران (ساری) به نام فردی به نام محمد فخاری است، متعلق به اوست. در این نامه اشاره می شود که خانه شهرک غرب و اندیشه، دربند (متعلق به فردی به نام طاهریان) و توپخانه تهران که کل ثمن معاملاتی به فروشنده پرداخت شد، از املاک وی به شمار می رود. این ها بخشی از زنجیره املاک و دارایی های نجومی سلطان قیر و املاک کشور است.

داستان این ابر مفسد بانکی و اقتصادی و مالی و حقوقی کشور، امروز تمام شد. اما حکایت هم‌چنان باقی است و جامعه منتظر خبر دستگیری و محاکمه مفسدان دانه بزرگ و کوچک در عرصه های مختلف بوده که اقتصاد و امنیت ملی ایران عصر ۱۴۰۰ را نشانه گرفته اند. حمید رضا باقری درمنی ۴۹ ساله، از سن ۳۰ سالگی با روش های مختلف از نظام بانکی و شرکت‌های تولیدی کشور کلاهبرداری میکرد و بارها دستگیر و روانه زندان شد.

به نظر می رسد که باید نظام اقتصادی کشور با تجهیز به فناوری های پیشرفته و سیستم های هوشمند احراز صلاحیت و بررسی اسناد، راه های کلاهبرداری حرفه ای این جانوران را شناسایی و با اصلاح قوانین و سامانه ها، مسدود کند. توسعه دولت الکترونیک، افزایش شفافیت اقتصادی و مالیاتی و توان افزایی سامانه های هوشمند جامع نظارت و بازرسی در سیستم مالی و بانکی کشور می‌تواند از ظهور «درمنی»ها «وحید مظلومین‌» ها، «امیرمنصور آریا» ها، «محمود رضا خاوری‌»ها، «فاضل خداداد‌» ها و «بابک زنجانی‌» های دیگری جلوگیری کند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۶ نظر

ورود

  • سهیل دی ۱, ۱۳۹۷

    ی مقاله واسه سلطان شکر برید

  • abbasalifix دی ۱, ۱۳۹۷

    بزرگمرد تو بودی
    ولی بیگناه کشته شدی

  • سام دی ۲, ۱۳۹۷

    ایران جزو معدود کشورهایی هست که برای جرم اقتصادی حکم اعدام داره و کلا در اعدام پس از چین دوم هستیم ولی با این وجود در فساد و دزدی جزو بدترین کشورها هستیم. همه اینها به برکت وجود …

  • حسین دی ۳, ۱۳۹۷

    باید این فاسد ها کشته بشن
    هرجا هستن بگیرنشون
    نه اینکه به واسطه رابطه با مدیران مصونیت داشته باشن

  • مجید دی ۳, ۱۳۹۷

    ارتباطش با هنگامه شهیدی چی بوده؟

    • علی زمانی دی ۳, ۱۳۹۷

      طبق اطلاعات تسنیم: »هنگامه شهیدی» همان خانم ۴۲ ساله‌ای بود که سالها در انگلیس زندگی کرده است و روز دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۶، با ۵ سند تک برگی زمین ۵۰۰ هزار مترمربعی گرمسار به شعبه سوم بازپرسی مجتمع امور اقتصادی تهران مراجعه کرد و قصد داشت این سندها را به عنوان وثیقه برای آزادی یک حمید رضا باقری درمنی ، تودیع کند.