۱۵ نشانه پنهان که از وجود مشکلی جدی در بدن تان خبر می دهند

۱۵ نشانه پنهان که از وجود مشکلی جدی در بدن تان خبر می دهند

بعضی بیماری ها نشانه های واضحی دارند و چنان تغییرات چشمگیری در بدن به وجود می آورند که خیلی زود توجه ما را به خود جلب می کنند و وادارمان می کنند سراغ پزشک برویم. اما همیشه هم اینطور نیست و متأسفانه بعضی بیماری ها علائم خیلی مشخصی ندارند. در این حالت بدن سعی می کند با پیام هایی ظریف شما را از وجود مشکل باخبر کند، به همین دلیل است که همیشه باید با دقت به بدن خود گوش بسپارید و نسبت به تغییرات جسمانی خود هوشیار باشید. این تغییرات می تواند حتی به شکل موضوع به ظاهر بی اهمیتی مثل تغییر دستخط باشد. این نشانه های پنهان بیماری را به خاطر بسپارید و به آن ها بی توجه نباشید.

۱- کاهش ناخواسته ی وزن

نشانه های پنهان بیماری

اگر طی مدت کوتاهی بدون هیچ تغییری در رژیم غذایی یا برنامه ی ورزش کردن تان، بیشتر از ۴ کیلوگرم وزن کم کرده اید، حتما برای معلوم شدن علت اصلی این مسأله به پزشک مراجعه کنید. کاهش سریع و قابل توجه وزن می تواند در اثر سرطان های لوز المعده، مری، معده یا ریه اتفاق افتد، پس هرگز به این تغییر بی توجه نباشید.

۲- آسیب های دندانی

بسیاری از افراد بدون هیچ نشانه ی خاص دیگری، تنها به دلیل از بین رفتن مینای دندان به دندانپزشک مراجعه می کنند، اما طی معاینات معلوم می شود به بیماری رفلاکس اسید معده دچار هستند. مصرف نوشیدنی های قند دار به دندان های جلویی دهان آسیب می زند، اما اسیدی که از مری وارد دهان می شود مینای دندان های پشتی دهان را تخریب می کند. رفلاکس اسید معده نشانه های ظریف اما شک برانگیز دیگری هم دارد: گلو درد دائمی، سرفه، خس خس بی دلیل سینه یا بد طعم بودن مکرر دهان. بیماری رفلاکس اسید معده اگر درمان نشود، نه تنها باعث پوسیدگی دندان ها می شود، بلکه ریسک ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد.

۳- ضایعات پوستی خارش دار همراه با تاول

این واکنش که در نواحی زانوها، آرنج ها، کفل، پشت یا کف سر بروز می کند ممکن است در نگاه اگزما به نظر برسد، اما می تواند مشکل جدی تری هم باشد: بیماری سلیاک که یک بیماری خود ایمنی است، در اثر آن حتی ذره ای مصرف ماده ی گلوتن باعث می شود بدن به اشتباه به روده ها حمله کند. بخشی از مبتلایان سلیاک دچار چنین ضایعات پوستی ای می شوند که به آن ها درماتیت هرپتیفرم گفته می شود. اما بسیاری از بیماران هیچ نشانه ی گوارشی ای ندارند. وقتی یک فرد مبتلا به سلیاک، با خوردن مواد غذایی، گلوتن مصرف می کند، بدن او نوعی پادتن به نام IgA تولید می کند که به روده ها حمله می برد. گاهی هم این پادتن در عروق خونی کوچک زیر پوست انباشته شده و باعث به وجود آمدن ضایعات پوستی قابل توجهی می شود. به محض اینکه یک رژیم غذایی فاقد گلوتن را شروع کنید، ضایعات پوستی برطرف خواهند شد و با این کار از بدن خود در برابر صدمات بلند مدت و جدی بیماری سلیاک مثل پوکی استخوان یا سرطان روده ی کوچک محافظت خواهید کرد.

۴- بروز تغییر در ادرار یا مدفوع

ادرار کمتر یا بیشتر از معمول می تواند از نشانه های سرطان مثانه یا پروستات باشد. یبوست یا اسهال هم ممکن است از علائم سرطان تخمدان یا روده ی بزرگ باشد. نفخ شکم و گاز معده هم فقط به دلیل رژیم غذایی نیست و چنین مشکلاتی اگر بیشتر از یک هفته طول بکشد باید به پزشک مراجعه کنید.

۵- بواسیر

حدود یک سوم از مبتلایان بیماری کرون که نوعی بیماری التهابی مجرای معده ای روده ای است، به فرمی از این بیماری مبتلا هستند که فقط ناحیه ی مقعد را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری به صورت احساس درد، ایجاد زخم یا زوائد گوشتی در بیرون ناحیه ی مقعد بروز پیدا می کند که ممکن است با بواسیر اشتباه گرفته شود. این افراد هنگام نشستن احساس ناراحتی می کند و این حس را دارند که روی یک تیله نشسته اند. بیماری کرون اگر درمان نشود، می تواند منجر به انسداد روده، ترک های پوستی دردناک و حتی سرطان روده ی بزرگ شود.

۶- تغییر در دستخط

وقتی صحبت از بیماری پارکینسون می شود، احتمالا به یاد لرزش دست ها می افتید، اما یک نشانه ی اولیه و هشدار دهنده ی این بیماری، کوچک تر شدن قابل توجه دستخط است. این بیماران وقتی شروع به نوشتن می کنند، هر چه جلوتر می روند جمله ها کوچک تر و کلمات به یکدیگر نزدیک تر می شوند. بیماری پارکینسون زمانی به وجود می آید که سلول های عصبی درون مغز صدمه می بینند یا می میرند، در نتیجه دیگر دوپامین تولید نمی کنند، ماده ی شیمیایی ای که ارسال کننده ی سیگنال های عامل حرکت است. این مسأله باعث سفت شدن ماهیچه های دست ها و انگشتان می شود و روی دستخط هم تأثیر می گذارد. دو نشانه ی اولیه ی دیگر این بیماری، از دست دادن بویایی و لگد زدن، مشت زدن و دست و پا زدن در هنگام خواب است. اگر بیشتر از چند هفته چنین نشانه هایی داشتید به پزشک مراجعه کنید. پارکینسون هر چه زودتر تشخیص داده شود، زودتر می توانید نشانه های آن را تحت کنترل در آورید و زندگی بهتری داشته باشید.

۷- فوران گاه و بیگاه خشم

افسردگی همیشه به صورت گریه کردن یا گرایش به تنهایی بروز پیدا نمی کند. بیشتر از نیمی از مبتلایان افسردگی زودرنج و خشمگین می شوند. این ها در واقع نشانه های افسردگی شدیدتر و طولانی مدت تری هستند. برای مثال، شخصی که قبلا هرگز هنگام رانندگی عصبانی نمی شده، حالا اگر کسی از او سبقت بگیرد به شدت عصبانی می شود و خون جلوی چشم هایش را می گیرد. زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می شوند، اما احتمال بروز افسردگی به شکل زودرنجی و پرخاشگری در مردان بیشتر است.

۸- سرفه های دائمی

سرفه معمولاً نشانه ی سرطان نیست اما اگر هرگز آلرژی، آسم یا مشکلات سینوسی نداشته اید و حالا دچار سرفه ای شده اید که خوب نمی شود، از این مسأله غافل نشوید. این سرفه ها می تواند نشانه ی سرطان ریه یا اگر با گرفتگی صدا همراه باشد، علامت سرطان حنجره یا گلو باشد.

۹- سخت شدن مدیریت امور مالی

برای همه ی ما گاهی پیش می آید که در محاسبات ریاضی و مسائل مالی دچار خطاهایی جزئی می شویم، اما اگر چنین اشتباهاتی دائماً تکرار شود این مسأله می تواند از نشانه های بیماری آلزایمر باشد. با پیشرفت این بیماری، قشر مغز شامل بخش های مربوط به فکر کردن، برنامه ریزی و به خاطر سپردن، از بین می رود. همین مسأله انجام کارهای مالی روزانه را به شدت سخت می کند.

۱۰- خروپف کردن

خروپف شایع ترین نشانه ی اختلال وقفه ی تنفسی در خواب است، بیماری ای که با افزایش ریسک ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است. اما خروپف می تواند نشانه ی مشکل جدی تری هم باشد. تحقیقی در سال ۲۰۱۳ نشان داد حتی در میان کسانی که به اختلال وقفه ی تنفسی مبتلا نبودند، خروپف با افزایش ضخامت سرخرگ های کاروتید گردن مرتبط بود. این مشکل پیش درآمد سکته ی مغزی و حمله ی قلبی است. این سرخرگ ها که خون را به مغز می رسانند، به حلق بسیار نزدیک هستند و تحت تأثیر ارتعاشات حاصل از خروپف قرار می گیرند.

۱۱- خونریزی بی دلیل

در صورت مشاهده ی هر گونه خونریزی بی دلیل و عجیبی مثل سرفه های خونی (سرطان ریه)، خونریزی غیر طبیعی واژن (سرطان دهانه ی رحم یا مخاط رحم)، مدفوع خونی (سرطان روده ی بزرگ)، ادرار خونی (سرطان مثانه یا کلیه) و ترشحات خونی از نوک پستان (سرطان سینه)، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

۱۲- ضعف جنسی

سرخرگ هایی که در ناحیه ی آلت جنسی مردان وجود دارند، کوچک تر از باقی سرخرگ های بدن هستند، بنابراین هر مشکل قلبی ای -حتی پیش از آنکه نشانه های دیگر آن در شخص آشکار شود- روی این سرخرگ ها تأثیر می گذارد و این مسأله به صورت اختلال نعوظ بروز پیدا می کند.

۱۳- التهاب لثه ها

طبق تحقیقات باکتری های عامل بیماری لثه، باعث بروز بیماری قلبی هم می شوند. پژوهش های دیگری هم نشان داده کسانی که مقدار زیادی از باکتری های خاصی را در دهان خود دارند، سرخرگ های کاروتید آن ها ضخامت بیشتری دارند، یعنی مسأله ای که پیش درآمد سکته ی مغزی و حمله ی قلبی محسوب می شود. در حقیقت بدن در برابر التهاب ناشی از بیماری لثه به این شکل واکنش نشان می دهد.

۱۴- تکرر ادرار

بیماری دیابت نوع ۲ باعث می شود بدن دیگر به خوبی نتواند مواد غذایی را تبدیل به قند کند تا از آن به عنوان سوخت برای تبدیل انرژی استفاده کند. در نتیجه، قند در جریان خون انباشته می شود و همین مسأله صدمه ای خاموش اما جدی به عروق خونی و عصب ها وارد می کند. در این حالت، بدن تمام سعیش را می کند تا با دفع مواد قندی از طریق ادرار، خود را از انباشت این مواد خلاص کند. به همین دلیل است که دائماً به دستشویی می روید و بعد از هر بار ادرار کردن هم بدن تان ادرار بیشتری تولید می کند. در این حالت چون بیشتر از معمول ادرار می کنید، احتمالا تشنه تر هم می شوید. اگر چنین نشانه هایی دارید حتماً به پزشک مراجعه کنید. دیابت نوع ۲ هر چه زودتر تشخیص داده شود، احتمال اینکه بتوانید با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، مثل کاهش وزن و ورزش با آن مقابله کنید بیشتر می شود.

۱۵- فراموش کردن اسم ها

فراموش کردن چیزهای کوچکی مثل اسم افراد یا محتویات لیست خرید می تواند نشانه ی کم کاری تیروئید یا همان پایین بودن سطح هورمون تیروئید در بدن باشد. بدون هورمون تیروئید، سرعت همه ی عملکردهای بدن کم می شود. دیگر نشانه های کم کاری تیروئید عبارتند از احساس همیشگی سرما، میل جنسی پایین و احساس تغییر مزه ی غذاها. این نشانه ها به دلیل آنکه واضح نیستند و بی ارتباط به نظر می رسند، اغلب نادیده گرفته می شوند. بعد از درمان تیروئید، مشکلات مربوط به حافظه و تمرکز هم برطرف خواهند شد.

منبع: rd
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود